Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל מסיבה מסוימת, לא כי אני לא רוצה איכותי.

יש את המקורי שהיו מרכיבים במורשה והמקט שלו זה 15400-rba-f01 ותמיד הייתי קונה אותו מחו"ל. עכשיו יש לו חליף שמספרו 15400-PLM-A01 ועוד אחד שמספרו 15400-PLM-A02.

המקורי היה מיוצר ע"י חברת PURFLUX הצרפתית, השני מיוצר ע"י FILTECH שאלה חברות שנחשבות טובות והאחרון ע"י חברת FRAM שנחשבת מהגרועות (הדברים לא נאמרים על דעתי אלא על סמך קריאה בפורומים של אמריקאים).

כל הפילטרים שתוארו לעיל נחשבים מקוריים.

אם תחת אותו פילטר אני רוכש פילטר שמן של חברת רויאל פרפל, יש עם זה בעיה? הוא לא מספיק טוב? רק מקורי ?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הספקתי לדבר עם נציג רויאל פרפל. הוא נתן לי את מספר הדגם שמתאים לרכב. הוא טען בלהט שהמסנן של רויאל פרפל עולה באיכותו על המסנן של הונדה ומתפקד הרבה יותר טוב (יש לו סיבה להגיד את זה, אז דעתכם לא פחות חשובה).

פורסם (נערך)

בתור אחד שגם התעניין בנושא הפילטרים הגעתי למסקנה שהמקוריים רחוקים מלהיות האיכותיים ביותר - לרוייל פרפל יש פילטרים מעולים , כך גם ל MAN וכך גם ל PUREFLEX , אני אישית החלטתי להשתמש ב פילטר של MAN .

אתה צודק שממש לא כדאי לך להמר ולשים פילטר של FRAM - פשוט חרא פילטרים .

ד''א אגב כאן תמצא סקירה על הפילטרים המקוריים של הונדה שהצגת :

ובסרטון הבא ניתן לראות לדוגמא 3 פילטרים מקוריים של טויוטה (עם אותו מספר קטלוג בדיוק) אשר זהים חיצונית אבל פנימית הם עולם אחר , ועל כל פנים הם אינם איכותיים במיוחד :

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
פורסם

יש המון מבחני השוואות פילטרים כאלה, אף אחד מהמבחנים האלה הוא אינו מבחן קביל. איכות של פילטר לא נמדדת לפי ה"סקסיות" שלו. לא בדקו שם את כושר הסינון, קיבולת הפילטר או הספיקה.

כאשר מדובר בפילטר מקורי אפשר להיות בטוחים ורגועים שהפילטר יעשה את המוטל עליו כפי שקבע יצרן הרכב. כמובן שיכולים להיות פילטרים טובים יותר, אבל לרוב מחירם יהיה בהתאם ואף אחד לא מבטיח שפילטר יקר באמת יעשה עבודה טובה יותר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

לפני זמן מה פירקתי מסננים תחליפיים ומקוריים וביצעתי מספר בדיקות:

נפח הנייר המסנן במסנן התחליפי היה 28 אחוז מנפח הנייר במסנן המקורי. זה בשקלול של שטח הנייר הכולל כפול עוביו.

הנייר במסנן התחליפי התפורר לחלקיקי ואבקת נייר במגע יד ובנוסף הוא היה מודבק לפח רק בחלק קטן מנקודות ההשקה.

לעומתו, את הנייר במסנן המקורי נאלצתי לקרוע מהפח בעזרת פלאייר וזה דרש הפעלת כוח רב מאוד.

למעשה, המסנן התחליפי לא סינן את השמן כי לשמן היו נתיבי זרימה חלופיים ולא דרך נייר הסינון.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

אני לא מומחה גדול בסוגי המסננים , אבל ראיתי במו עיני מה שחנן מתאר , ולכן כדי להיות בטוחים באיכות השרות אנחנו מרכיבים תמיד מסננים מקוריים

או מסננים של MANN לכל סוגי הרכב.

פורסם
בתור אחד שגם התעניין בנושא הפילטרים הגעתי למסקנה שהמקוריים רחוקים מלהיות האיכותיים ביותר - לרוייל פרפל יש פילטרים מעולים , כך גם ל MAN וכך גם ל PUREFLEX , אני אישית החלטתי להשתמש ב פילטר של MAN .

אתה צודק שממש לא כדאי לך להמר ולשים פילטר של FRAM - פשוט חרא פילטרים .

ד''א אגב כאן תמצא סקירה על הפילטרים המקוריים של הונדה שהצגת :

ובסרטון הבא ניתן לראות לדוגמא 3 פילטרים מקוריים של טויוטה (עם אותו מספר קטלוג בדיוק) אשר זהים חיצונית אבל פנימית הם עולם אחר , ועל כל פנים הם אינם איכותיים במיוחד :

אלה בדיוק הסרטונים שראיתי בנוסף לדברים שקראתי - תודה לך!

פורסם
יש המון מבחני השוואות פילטרים כאלה, אף אחד מהמבחנים האלה הוא אינו מבחן קביל. איכות של פילטר לא נמדדת לפי ה"סקסיות" שלו. לא בדקו שם את כושר הסינון, קיבולת הפילטר או הספיקה.

כאשר מדובר בפילטר מקורי אפשר להיות בטוחים ורגועים שהפילטר יעשה את המוטל עליו כפי שקבע יצרן הרכב. כמובן שיכולים להיות פילטרים טובים יותר, אבל לרוב מחירם יהיה בהתאם ואף אחד לא מבטיח שפילטר יקר באמת יעשה עבודה טובה יותר.

איתמר

אתה אומר לי STICK TO THE מקורי, הגם שלעתים איכותו ירודה יותר?!

פורסם (נערך)
לפני זמן מה פירקתי מסננים תחליפיים ומקוריים וביצעתי מספר בדיקות:

נפח הנייר המסנן במסנן התחליפי היה 28 אחוז מנפח הנייר במסנן המקורי. זה בשקלול של שטח הנייר הכולל כפול עוביו.

הנייר במסנן התחליפי התפורר לחלקיקי ואבקת נייר במגע יד ובנוסף הוא היה מודבק לפח רק בחלק קטן מנקודות ההשקה.

לעומתו, את הנייר במסנן המקורי נאלצתי לקרוע מהפח בעזרת פלאייר וזה דרש הפעלת כוח רב מאוד.

למעשה, המסנן התחליפי לא סינן את השמן כי לשמן היו נתיבי זרימה חלופיים ולא דרך נייר הסינון.

תסלח לי שאני אומר זאת אבל התגובה שלך נראית כמו העתק-הדבק מתגובות אחרות לאור חיפושים וקריאות שביצעתי לפני כן, למרות שבפועל כתבת את הדברים בעצמך אות-אות. השאלה שלי הייתה אחרת ואני אסביר את עצמי שוב. אין מקורי אחד ותחליפי אחד. יש עשרות דגמים שנחשבים מקורי עם הסמל, מניתי שלוש מתוכם לעיל כאשר אחד מהם נתפס כמאוד לא איכותי, ויש תחליפיים רבים (חברות שמייצרות שמנים, כמו רויאל פרפל או מוביל מייצרות גם פילטרים, כך גם חברות סיניות, ואני מניח שאלה ואלה זה לא אותו הדבר). האם לטענתך מסנן שמן של רויאל פרפל לא מסנן כפי שאתה אומר רק כי הוא לא מקורי? אני מודה על הסיוע, אבל אין לי טעם בתגובות שלמעשה קראתי כבר בוריאציה אחרת, כאלה שהן מכלילות מידי. העובדה שחברת הונדה עצמה מפעם לפעם בוחרת ביצרן אחר שמעתה ייחשב המסנן המקורי שלה כשלעצמה מלמדת שגרסתך המכלילה לא נכונה - האם מאותו רגע שחברת הונדה הכריזה על מוצר מסוים של חברה מסוימת כפילטר מקורי שלה, הפך באותו רגע לסנן טוב יותר? אני מחפש את הפילטר האיכותי ביותר שניתן למצוא, בין אם הוא "מקורי", ובין אם לאו, וכמו שהסברתי, המקורי של הונדה לאחרונה, הוא כנראה, ואני אומר כנראה לא הכי איכותי. אין שום בעיה שתתייחס ותטען טענה ותסביר את עצמך וזה עדיף על פני אמירות שהן בבחינת CUT-PASTE ממקום אחר.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם
אני לא מומחה גדול בסוגי המסננים , אבל ראיתי במו עיני מה שחנן מתאר , ולכן כדי להיות בטוחים באיכות השרות אנחנו מרכיבים תמיד מסננים מקוריים

או מסננים של MANN לכל סוגי הרכב.

אז ה-MANN שאתה מדבר עליו נקרא גם תחליפי ולא נחשב מקורי. השאלה אם רויאל פרפל מספיק טוב, כי MANN לא מצאתי עדיין לרכב שלי.

תודה :]

פורסם

dmkz, פילטר מקורי של יצרן הרכב יעשה את העבודה לפי המפרט שקבע יצרן הרכב, בין אם זה איכות הסינון (גודל החלקיקים המינימלי שהוא אמור לספוח), התאמה למרווח הטיפולים המתוכנן, ספיקת הזרימה, שסתום אל-חוזר, התאמה מדוייקת לתושבת ואטימה וכו'.

כמאמר הפרסומת הידועה, "זה טוב אבל לא מצויין", ובדיוק כמו שיש חלפים משופרים או שמני פרימיום שטובים יותר מהשמן המקורי, ניתן לשער כי קיימים פילטרים טובים יותר. הבעייה היא שאין לנו דרך לדעת האם פילטר X הוא אכן טוב יותר או טוב פחות מפילטר מקורי, ולא משנה כרגע שם המותג.

רוייאל פרפל ומוביל לא מייצרות פילטרים. הן פונות לאחד מיצרני ה OEM (שגם הוא בתורו עלול בכלל לייצר פילטרים במפעל עלום שם לחלוטין) והוא מייצר עבורן את הפילטרים. דיברנו בפורום לא פעם ולא פעמיים של יצרני ה OEM והרבה פעמים ניתן לרכוש את אותו המוצר בדיוק בהפרש של עשרות ומאות אחוזים פחות אם מתפשרים על הלוגו. יחד עם את לא תמיד מה שנראה אותו דבר הוא אכן אותו דבר ויש לזכור זאת.

מסקנות ושורה תחתונה:

1. פילטר שמן מבית עלום שם - בחיים לא, ראה תגובתו של חנן.

2. פילטר מיצרן מוכר - פשרה טובה, סביר להניח שפער המחיר בינו לבין המקורי נמוך ולכן עדיפה האופצייה השלישית:

3. פילטר שמן מקורי - יבטיח עמידה במפרט שקבע יצרן הרכב, בלי כאבי ראש וחשש מיותרים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
dmkz, פילטר מקורי של יצרן הרכב יעשה את העבודה לפי המפרט שקבע יצרן הרכב, בין אם זה איכות הסינון (גודל החלקיקים המינימלי שהוא אמור לספוח), התאמה למרווח הטיפולים המתוכנן, ספיקת הזרימה, שסתום אל-חוזר, התאמה מדוייקת לתושבת ואטימה וכו'.

כמאמר הפרסומת הידועה, "זה טוב אבל לא מצויין", ובדיוק כמו שיש חלפים משופרים או שמני פרימיום שטובים יותר מהשמן המקורי, ניתן לשער כי קיימים פילטרים טובים יותר. הבעייה היא שאין לנו דרך לדעת האם פילטר X הוא אכן טוב יותר או טוב פחות מפילטר מקורי, ולא משנה כרגע שם המותג.

רוייאל פרפל ומוביל לא מייצרות פילטרים. הן פונות לאחד מיצרני ה OEM (שגם הוא בתורו עלול בכלל לייצר פילטרים במפעל עלום שם לחלוטין) והוא מייצר עבורן את הפילטרים. דיברנו בפורום לא פעם ולא פעמיים של יצרני ה OEM והרבה פעמים ניתן לרכוש את אותו המוצר בדיוק בהפרש של עשרות ומאות אחוזים פחות אם מתפשרים על הלוגו. יחד עם את לא תמיד מה שנראה אותו דבר הוא אכן אותו דבר ויש לזכור זאת.

מסקנות ושורה תחתונה:

1. פילטר שמן מבית עלום שם - בחיים לא, ראה תגובתו של חנן.

2. פילטר מיצרן מוכר - פשרה טובה, סביר להניח שפער המחיר בינו לבין המקורי נמוך ולכן עדיפה האופצייה השלישית:

3. פילטר שמן מקורי - יבטיח עמידה במפרט שקבע יצרן הרכב, בלי כאבי ראש וחשש מיותרים.

איתמר

אתה אומר שעדיף לקחת את המקורי, ולו מטעמי חסכון כאב ראש, גם אם יש בנמצא מוצר איכותי יותר, מהסיבה שאין לי אפשרות לבדוק זאת. אני מבין אותך. זה יותר הגיוני מהתגובה של חנן שאומרת בכלליות שמסנן שיש עליו את הלוגו מסנן טוב, ומסנן תחליפי לא משנה איזה לא מסנן בכלל.

תודה :]

פורסם

אני חושב שאתה צריך להתייחס קצת יותר בכבוד לתשובתו של חנן, הוא בעל מקצוע עם הרבה נסיון. לדעתי חנן התכוון לפילטר שמן סיני פשוט וזול, נטול אבא ואמא ולא התכוון לפילטר תחליפי של חברה מוכרת.

וכן, אני חוזר ואומר שפילטר מקורי יעשה את העבודה וזה ההימור הכי בטוח לבריאות המנוע.

איתמר

פורסם
אני חושב שאתה צריך להתייחס קצת יותר בכבוד לתשובתו של חנן, הוא בעל מקצוע עם הרבה נסיון. לדעתי חנן התכוון לפילטר שמן סיני פשוט וזול, נטול אבא ואמא ולא התכוון לפילטר תחליפי של חברה מוכרת.

וכן, אני חוזר ואומר שפילטר מקורי יעשה את העבודה וזה ההימור הכי בטוח לבריאות המנוע.

איתמר

יפה שהוא התכוון, אבל אני כתבתי מלכתחילה שכוונתי לא לפילטר כזה אלא לפילטר של רויאל פרפל, וכך גם ניתן היה להבין מדבריי שלא התכוונתי להשתמש בפילטר סיני זול. לענות לי על הכל חוץ ממה ששאלתי זה לא לעזור לי, עם כל הכבוד ואני מכבד את כולם.

פורסם

רק מקורי ידידי ואני לא עושה COPYT PASTE משום מקום חוץ מאולי עצמי

אין שום ערובה ושום התייחבות אמיתית לפילטר שאינו מקורי ישעה את העבודה לסוג מנוע מסויים

הפליטר החליפי יכול להיות מחברה טובה אבל לא תוכנן למנוע מסויים כפי שעושה יצרן הרכב בשיתוף עם היצרן הפילטר

הפרש המחיר בין פילטר מקורי לחלופי איכותי עושה את הבחירה מאוד פשוטה רק מקורי

וזה נכון לכל זוג של פילטר אויר שמן דלק

• תוכן חדש...