Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין במנועי בנזין מסנן חלקיקים ולכן תהליך רגנרציה לא שהוזכר כאן לא רלוונטי.

אבל גם באוטו בנזין שנוסע רק בעיר בהחלט מולמץ פעם בכמה שבועות לצאת לנסיעה בניעירונית ולשמור על סל"ד יחסית גבוה לצורך ניקוי פיח במנוע.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
מניסיוני, בריו, רוץ להחליף שמן מנוע, אחרת מייסבי הארכובה נשפכים ויש צורך בהחלפת מנוע.

כמו שכתבו בשירשור ,שמן במנוע בתקן C3 ומעלה ונסיעה שבועית מחוץ לעיר בסל"ד גבוה יבטיחו פעולה תקינה של מסנן החלקיקים.

אורן

בוקר טוב אורן .

השמן הוחלף (טיפול גדול אחרון במסגרת אחריות במוסך מורשה יבואן) לפני כ-2000 ק"מ .לאחר כ-1000 ק"מ מזמן הטיפול ניגשתי למוסך וניקזתי כ-500 סמ"ק משמן המנוע.

כפי שציינתי ,גם בנסיעה מחוץ לעיר הסל"ד לא מטפס מעבר ל-2000 במהירות חוקית (הילוך 6).להבא איאלץ לנסוע על הילוך רביעי בסל"ד גבוה יותר (הזוי).

האם לא ניתן במצב עמידה להיות בסל"ד גבוה למשך מספר דקות לבצע את אותה פעולה ?

רגנרציה בוצעה במצב כזה עם חיבור הרכב למחשב ,אז מה ההבדל בעצם בדוושה לחוצה בניוטראל ?

חנן : תודה על הקישור .אקרא אותו לעומק בסוף היום.

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם (נערך)

לגבי האחריות, אני חושב שבגדול צריך להיות כיסוי כנ"ל בקילומטראז' כזה. יכול להיות שליבואן הנ"ל יש החרגה כלשהי לנהגי מוניות או ספציפית לרכיב הנ"ל וכו'.

עוד סיבה להוריד אחריות על רכיב כזה היא במידה והנהג המשיך בעבודה רגילה למרות נורת בדוק מנוע שציינה שהוא צריך להגיע למוסך בדחיפות.

יש חשיבות רבה לטיפול נכון בתקלה באופן מיידי, אחרת נגרם למסנן נזק בלתי הפיך (או הפיך באמצעים פולשניים).

במקרים שאני הייתי מעורב עד היום כן הנחיתי להחליף באחריות, למעט רכב אחד שפשוט כבר לא היה בתקופת האחריות.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

אחריות מונית : שנתיים או 10000 ק"מ .

על הממיר הם טוענים - אחריות שנה בלבד.

חיפשתי בתעודת האחריות ואין איזכור על כך.

אני מוכן להמר על כך שהרבה נהגי מוניות שנוסעים בנסיעות שרובן עירוניות הולכים לאכול קש עם הריו ואולי גם עם הסיד.

מעצבן אותי שהם מכירים את התופעה ולא נתנו הוראה לכל המוסכים לבצע פעולה יזומה בכל טיפול ולבצע עדכון תוכנה. זה מראה על חוסר הגינות ויושרה בסיסיים.

לגבי המשך פעולה נגד היבואן -טרם קיבלתי החלטה.

בברכה

מוטי

פורסם

אם אין אזכור להגבלת האחריות לשנה בכתב האחריות- הם יכולים להגיד מה שהם רוצים.

בדוק זאת שוב, אם באמת זה לא מוזכר בשום מקום- דרוש מהם החלפה על חשבונם, האמת איתך.

פורסם

כדאי להיזכר שלא מדובר בממיר אלא במסנן, וככזה מצטבר בו אפר עם הזמן והוא רכיב שמיועד להחלפה כשהוא מתמלא.

סביר להניח שבתעודת האחריות כתוב שמסננים הם לא באחריות.

שוב, אני מצדיק החלפה באחריות בקילומטראז' כזה, אבל כדאי ללמוד את הנושא לפני שקופצים.

פורסם
אחריות מונית : שנתיים או 10000 ק"מ .

על הממיר הם טוענים - אחריות שנה בלבד.

חיפשתי בתעודת האחריות ואין איזכור על כך.

אני מוכן להמר על כך שהרבה נהגי מוניות שנוסעים בנסיעות שרובן עירוניות הולכים לאכול קש עם הריו ואולי גם עם הסיד.

מעצבן אותי שהם מכירים את התופעה ולא נתנו הוראה לכל המוסכים לבצע פעולה יזומה בכל טיפול ולבצע עדכון תוכנה. זה מראה על חוסר הגינות ויושרה בסיסיים.

לגבי המשך פעולה נגד היבואן -טרם קיבלתי החלטה.

בברכה

מוטי

עשו לך ברכב עדכון תוכנה?

פורסם
עשו לך ברכב עדכון תוכנה?

כן ,עשו עדכון .ו-1000 ק"מ לאחר מכן ,מפלס השמן היה גבוה מהמקסימום בכס"מ וחצי וניקזתי כ-500 סמ"ק שמן ביוזמתי במוסך.

כפי שכתבתי בתשובותיי הקודמות ,מרגיזה אותי העובדה שהם לא קוראים לבעלי הרכב לביצוע עדכון תוכנה (לא בטוח עד כמה עוזרת אם בכלל) ,ולא ממליצים על רגנרציה לפני טיפול.

שהרי ,רוב נהגי המוניות נוסעים לרוב בעיר.

בברכה

מוטי

עריכה :

כל הסיפור הזה כפי שכתבתי בתחילת הפוסט התגלה במקרה ,תוך כדי בדיקת מפלס שמן במהלך החודשים האחרונים.

• תוכן חדש...