Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני שוכר אצל משכירים שתמיד חייבו אותי בעבור שימוש במים, בצורה גלובאלית. בשנה הראשונה הם לקחו 70 ש"ח בחודש. בשנה השניה 100 ש"ח ובשלישית (כשנולד הצוציק ה-1 ב"ה) הם הגזימו לחלוטין ולקחו 150 ש"ח כל חודש!

השאלה שלי היא האם זהו עניין המשכירים ומה שהם מחליטים בנוגע לזה- זה מה שיהיה (ומי שירצה,יקח ומי שלא- יעבור הלאה) או שיש איזה שהוא "חוק" כלשהו?

תודה רבה!

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

כן, הוא יכול.

אתה יכול לא להסכים, לבקש שיותקן שעון ובא לציון גואל.

לדעתי לא כדאי לך, אני דיי בטוח שאתה לא עושה יחסית חשבון למים, התשלום תואם פחות או יותר צריכה של שלושה נפשות.

פורסם

זה לא נראה לי..... כמה אנשים / זוגות ששאלתי אותם על זה אמרו לי שזה לא הגיוני בכלל ..... שהם עצמם כזוג , יוצא להם מים בערך 60 עד גג 80 ש"ח, וזה לחודשיים! לא כל חודש.... ואני משלם פה 150 כל חודש?!

וגם אם אבקש שיותן שעון- אם הוא לא מסכים אין לי כל כך יכולת להתנגד הרי.... זו הדירה שלו וזהו.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

איך 60 ש"ח (30 ש"ח לחודש), הם מתקלחים ומחרב** במכון כושר?

אצלנו בבית שלושה נפשות כ 230 ש"ח לחודשים (חשבון מים מגיע דו חודשי), ז"א כ 115 ש"ח לחודש. זה כאשר אנו באמת מקפידים לחסוך, עושים מקלחות קצרות וכדו', הרי כשמיים על חשבון הברון מה אכפת לעשות מקלחת כיפית ארוכה ושלא לדבר על אמבטיות.

פורסם

אני מזמן הפסקתי להאמין לכל מיני זוגות או שלישיות שמספרים סיפורים הזויים על צריכת המים, אני פשוט לא רוצה להעליב אותם, יודע למה? ( כי הם מתקלחים פעם ביום במקרה הטוב ומורידים מים בחירבון ביחד )

אני בתור סטודנט עם שותף, עושה מקלחת בבוקר כמו שצריך, להיות רענן, לפעמים בצהריים ובלילה או בוקר ולילה, פעמיים ביום זה חובה לפחות, המינימום בקיץ.

בחורף גם כן, פעמיים ביום במינימום ! יוצא לכל אחד בערך כ 50-60 שקל בחודשיים = 100-120 בחודשיים ובקיץ זה יותר.

הם אכן מחרבנים ומקתלחים במכון הכושר, ותתפלא... אבל אף אחד לא יספר לך את זה, יש אנשים שמתקלחים אך ורק בלילה, פעם אחת ביום ( וזה בסדר מבחינתם, כך נאמר לי ), גם בקיץ... זה סגנון החיים וככה הם מתנהלים ומבחינתם זה בסדר גמור, אז מה לנו להגיד על זה? כל עוד זה לא מפריע לאף אחד.

פורסם

משפחה ממוצעת של שלושה נפשות צורכת 219 קו"ב בשנה: תסתכל כאן. ז"א 1/4 18 קו"ב לחודש, קו"ב עולה 8.89 ש"ח והגענו ל 162 ש"ח לחודש.

אז כדאי שהחברים שלך יילמדו איך לכלכל את צעדיהם מכיון שהם לא יודעים מה ההוצאות החודשיות שלהם.

פורסם

לא מדוייק. מחיר הקוב (ולא קו"ב) פרוגרסיבי - נדמה לי שיש 3 מדרגות. גבה המדרגה תלוי במספר הנשפות המתגוררות ביחידה הנמדדת. השאלה היא מה מצהיר המזכיר לגבי מספר הנפשות, וכמה הוא משלם לכ קוב - בהתאם למדרגות הצריכה והצריכה בפועל של כל השותפים למד המים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא מדוייק. מחיר הקוב (ולא קו"ב) פרוגרסיבי - נדמה לי שיש 3 מדרגות. גבה המדרגה תלוי במספר הנשפות המתגוררות ביחידה הנמדדת. השאלה היא מה מצהיר המזכיר לגבי מספר הנפשות, וכמה הוא משלם לכ קוב - בהתאם למדרגות הצריכה והצריכה בפועל של כל השותפים למד המים.
אני עוד חישבתי לפי המדרגה הנמוכה... כך שיצאתי לאר'ג.
פורסם

אנחנו צורכים בין 21 ל 24 קוב בממוצע, לחודשיים, עבור 4 נפשות.

כולם מתקלחים כל יום, יש מדיח כלים שעובד יום כן יום לא (ולעיתים כל יום), מכונת כביסה 7 ק"ג שעובדת *כל יום* !

החשבון לחודשיים עומד על איזור ה 200-230 ש"ח.

אנחנו לא בדיוק "חסכני מים" - ז"א שצריך מים אז משתמשים כמה שצריך - אבל כמובן שבתבונה ולא בבזבזנות יתר.

לפני כמה חודשים התקלקל האטם של המיכל הדחה (שירותים) ולאט לאט החשבון הגיע ל 300 שח לחודשיים בעקבות בזבוז המים שנבע ממנו.

לאחר החלפת האטם, החשבון שהגיע לאחר החשבון של אותו החודש, הגיע רגיל.

במהלך השנים שאנחנו גרים בדירה, החליפו כבר את שעוני המים (לחדשים) והצריכה נשארה ללא שינוי.

נראה לי ש 150 ש"ח לחודש, עבור משפחה של 3 נפשות, זה "קצת" מוגזם (יוצא 300 שח לחודשיים).

מבלי להיכנס לויכוחים מיותרים, דרוש התקנת מד מים בכניסה לדירה !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אנחנו משפחה של חמישה, מתגוררים בדירה גדולה + שתי גינות, חמישה-שה מחזורי מדיח כל שבוע (ולעתים יותר) ומכונת כביסה במספרים דומים. החשבון הדו חודשי נע סביב 400 ש"ח.

והערה קטנה - מדיח כלים מביא לחסכון במים. רחיצת כלים ידנית יותר בזבזנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה אנשים / זוגות ששאלתי אותם על זה אמרו לי שזה לא הגיוני בכלל ..... שהם עצמם כזוג , יוצא להם מים בערך 60 עד גג 80 ש"ח, וזה לחודשיים! לא כל חודש.... ואני משלם פה 150 כל חודש?!

לא יכלתי להתעלם מההרמה להנחתה ולכן נשאלת השאלה, הכמה אנשים/ זוגות חברים שלך, גם הם תימנים אחלה?

כי אז זה מסביר את צריכת המים! :lol:

(צוחקים, כן? שלא תתחיל להעלב לי עכשיו).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
הם מתקלחים פעם ביום במקרה הטוב ומורידים מים בחירבון ביחד

זה נקרא ״חירבוקלחת״

מחרבנים רק לפני מקלחת, חוסך הדחה, נייר, מגבונים ונטילת ידיים.

בנוסף אמליץ להמנע מזה כי האדים מהמקלחת לא מתערבבים טוב עם הגאזים שקדמו להם, כאילו ענן מקולקל שכזה.

זה התגלה לי כששכרתי עם חברים וילה באילת, נגמר הנייר ולא היה אף סאחי שיוכל ללכת לקנות עוד.

עריכה: לאחר תשומת ליבי אל כינוי פותח השירשור, נקווה שלא יאמץ את החירבוקלחת כי זה לא אחלה, זה ממש לא.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
זה כאשר אנו באמת מקפידים לחסוך, עושים מקלחות קצרות וכדו', הרי כשמיים על חשבון הברון מה אכפת לעשות מקלחת כיפית ארוכה ושלא לדבר על אמבטיות.
מצטרף לאותו דעה. כנראה שעכשיו אתה כן משתמש כ"כ, ואם יהיה לך שעון אז אתה יכול לחסוך קצת, אם היו לי מציעים חבילה של מים ללא הגבלה ב150 ש"ח ואפילו יותר, הייתי קופץ על זה, בכלל לא רע להתרחץ 20 דקות אם זה לא עולה, ועוד לא דיברתי על אמבטיות ובריכות. תהנו מזה ובהצלחה.
פורסם

אנחנו 2 נפשות שגרות בבית + 2 בסופשים בלבד ואנחנו מקבלים חשבון של 300+ ש"ח דו חודשי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...