Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכיבים :

דאבל דין פיוניר 2450

מורל טמפו קומפוננט [מוגבר]

סרווין ווגה 6*9 סדרת 96

מגבר רוקפורד R300.4

סאב פיוניר 400RMS [מוגבר]

הכיוונים הם כאלו:

סאב:

Gain 3

Hz 100 - בדאבל דין

במגבר מכוון על 175 +-

רמקולים קדמיים:

Gain 3

120 Hz - בדאבל דין

במגבר מכוון על 150 +-

שומעים צלול נקי וחד שזה מה שחיפשתי אבל מצד שני הסאב כאילו נבלע ואותו לא שומעים.

אני לא ממש מבין בכל הכיוונים ואשמח לדעת מה בעצם עושה השינוי בחיתוך תדרים לסאב ולרמקולים

ואיך אוכל להגיע לתוצאה יפה שבה אוכל לקבל "מכות" מהסאב [רעידות בגב] וגם לשמוע את הרמקולים באיכות טובה.

ניסיתי להעלות את הGain בסאב אבל זה לא זה ,אני מחפש יותר עומק ורעידות ולא שהרמקולים יבלעו מהבאס שיוצא מהבגאז'.

תודה לעוזרים ושבת שלום.

פורסם

תוריד את הסאב ל80 או 63.

אל תשאיר על 100 הרץ.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

עוד שעה שהרכב יחזור מהשטיפה אעשה זאת ואעדכן ,בנוסף רציתי לדעת מה היחס בין RMS של הסאב לבין מגבר מונובלוק כדי לשמור על הסאב.

אני מתכוון בזמן הקרוב להחליף את הסאב למשהו בסגנון רוקפורד P1 החדש עם התיבה המקורית הגדולה ולהוסיף מגבר מונו שככל שנראה אני ילך על הרוקפורד R500.

פורסם

מעבר לעניין הכיוונים שאולי דורשים התאמות טובות יותר, מה הסיכוי שה6X9 שלך מחוברים הפוך (חשמלית)? ובכך מבטלים מעט את הסאב?

נסה לנתק אותם בשביל הנסיון ותראה אם אתה מרגיש הבדל מוחשי.

פורסם

הרכב עבר תאונה לפני שבוע והמגש האחורי אכן יצא מהמקום [מחשש שהמוסך יתעסק במערכת] והחזרתי אותו השבוע בדיוק איך שהיה אי אפשר לפספס +- החוטים בצבעים כסוף והשני זהב אז זה צבע לצבע ,איפה עוד אני אמור לבדוק שהחיווט לא הפוך ?

פורסם

האמירה שלי היא לא נגד חיבור פיזי לרמקולים שלכאורה תואם את ה+-, אלא חיבור שנוצר כתוצאה מחיווט הפוך במקור של חיווט הרמקולים או ביחס לחיבורי הRCA.

בשביל זה אמרתי לנתק, לשבת באוטו ולראות אם יש הבדל בתחושת הבאס/סאב.

פורסם

אה הבנתי אותך ,אבל לא זה לא יכול להיות כי עד לפני התאונה הכל היה בסדר ושמעו מצויין אבל לאחר התאונה חיברו לי את המגבר וכנראה ששינו את הכיוונים.

יכול להיות ששינוי חיתוך התדר ל63 / 80 יעשה את העבודה אני יעדכן עוד מעט.

פורסם

אוקיי. לא ציינת זאת קודם. אם כך אכן כנראה ענין של כיוונים. למרות הסבירות הנמוכה וודא גם כי הRCA מחוברים נכון קדימה/סאב.

ה-Punch Level רצוי שיהיה על 0DB בשני המקרים.

סט קדמי על HP-80 (הקרוס קבוע ושינוי שלו לא אמור להשפיע), כמו כן בHU תוריד HPF ל-80 או אפילו 63.

סאב על LP, וכוון בין ה-75 ל-100, בHU תשנה ל-80 או 100.

לגבי הגיין, בכל הערוצים לדעתי אפשר להעלות בהתחשב שהאות מהHU הוא 2V והמגבר יכול עד 8V (שזה הכיוון מינימום בו), אבל רצוי שעוד מישהו יאשר זאת :wink:.

אלו לפחות הכיוונים ההתחלתיים שהייתי עושה.

x575R3004-i.jpeg

פורסם (נערך)

תודה רבה תום אעדכן ברגע שיוכל ,שבת שלום שתהיה לך !

עריכה :

עשיתי בדיוק מה שאמרת ,יש שינוי בקומפוננט והמגש האחורי, הבאס בהם מאוד מודגש כמו שאני אוהב אבל שוב מרגיש לי כאילו אין סאב ברכב ,הבאס יוצא מהדלתות באופן שאי אפשר להתבלבל ,כשהעברתי בדאבל דין את המערכת שתעבוד רק הקדימה אז רק הקומפוננט עבד בלי הסאב - זה בסדר ?

עריכה אחרונה על ידי Or_Banay
פורסם

פיספסתי את העריכה שלך.

בכל אופן, לדעתי אתה מחובר ליציאות האחוריות ולא ליציאת הסאב בHU, ולכן גם נשמע לך שאין סאב היות והפילטר HPF שהפעלת לרמקולים הקדמיים פועל גם על היציאה האחורית.

את הסאב ניתן להדליק ולכבות בנפרד, כמו גם לשלוט על פאזה, לוול וLPF, הכל דרך הHU (עמוד 47 בחוברת הפעלה).

שחק עם ההגדרות הללו. אם אין הבדל, אתה אכן מחובר ליציאות האחוריות.

• תוכן חדש...