Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיימת בהרבה מכוניות, אני חושב שאני יודע את התשובה אבל לא מבין אותה...

אשמח להסבר.

תודה.ypa5avy2.jpg

פורסם

זה לא מה שאני חושב, ובכל מקרה:

מדוע רק במקום הזה?

רק בדלת אחורית, באיזור קטן. ולא בדלת קידמית למשל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדרך כלל זה נמצא באזור של בית הגלגל שהוא טיפה בולט מגוף הרכב, אז אם עפה אבן מהגלגל הקדמי היא תפגע במדבקה ולא בצבע. אבל זה קיים גם במכוניות ישנות יותר לא כמדבקה שקופה אלא כחיפוי פלסטיק.

למשל בדורות הראשונים של הגולף יש פלסטיק שחור באזור הזה גם בדגמים שהגיעו ללא כנפונים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בדרך כלל זה נמצא באזור של בית הגלגל שהוא טיפה בולט מגוף הרכב, אז אם עפה אבן מהגלגל הקדמי היא תפגע במדבקה ולא בצבע. אבל זה קיים גם במכוניות ישנות יותר לא כמדבקה שקופה אלא כחיפוי פלסטיק.

למשל בדורות הראשונים של הגולף יש פלסטיק שחור באזור הזה גם בדגמים שהגיעו ללא כנפונים.

יש לי בעיה עם ההסבר הזה:

ברכב המצולם (ברלינגו) בית הגלגל לא בולט.

שנית, יש דלת אחורית רק בצד ימין ושם יש את המדבקה. בצד שמאל אין דלת ואין מדבקה. מה, אבנים לא עפות בצד שמאל?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אולי בברלינגו זה למטרה אחרת, אבל בגדול המדבקה שאתה מתאר תמיד ליד הדלת האחורית נקראת מגן אבנים וקיימת בשני הצדדים.

ד"א, כשרושמים stone guard film בגוגל, זה התוצאות שמקבלים.

עריכה- הנה תמונה מועילה

3M-film-1-1024x743.png

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני חושב שזה קשור לשילוב דלת עם בית הגלגל האחורי

במכוניות עם 3 דלתות, איפה שהדלת רחוקה מבית הגלגל האחורי אין את המדבקות האלו (אני לא ראיתי אף פעם).

קראתי פעם הסבר, שמדבר על התזת חול מהכביש באותם מקומות, ומדבקה מגנה על הצבע מפני חול. נאמר שם שללא המדבקות לאחר זמן החול הזה משפשף את הצבע עד הפח. וכן, ההגנה הזו יכולה להיות גם בצורה של כנפון פלסטיק קטן, גם במכוניות חדשות.

רק לא כ"כ מובן לי מדוע זה קורה רק באיזורים הספציפיים האלו ולכן השאלה. פינה קידמית תחתונה של דלת קידמית לא חשופה לזה?

פורסם (נערך)

אצלך בברלינגו כנראה זה בשביל שלא תפגע בצבע בזמן העמסת ציוד.

זה הדבר ההגיוני היחידי, אלה אם בטעות התקלף לך הצד השני.

לגבי חול, הגיוני לגמריי, אצלי ברכב אין מדבקה, לא רואים שחיקה אבל זה מתמלא בוץ כל פעם שאני נוסע מהר בשלוליות לדוגמא.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

דווקא שם כי כשהרכב בנסיעה הסטת האויר תגרום לאבנים לעוף דווקא לאזור זה.

מהנדסים מתכננים דברים אלו במדויק.. תנו להם קרדיט.

פורסם
אצלך בברלינגו כנראה זה בשביל שלא תפגע בצבע בזמן העמסת ציוד.

זה הדבר ההגיוני היחידי, אלה אם בטעות התקלף לך הצד השני.

ניר, איזה ציוד? איזה העמסה?

זה דלת לנוסעים.

בצד שני אין דלת ואין מדבקה. לא התקלף שום דבר.

על מה אתה מדבר?

יש את המדבקות האלו בדיוק באותו מקום גם ברנו מגאן ודייהטסו שרייד לדוגמא.

אני בטוח שהתפקיד שלהן זהה וזה לא כנגד שריטות מהעמסת ציוד...

פורסם

עם כל הכבוד לכל המהנדסים שלמדו שנים ועשו אלפי סימולציות, אני למדתי שכשרכב נוסע קדימה,החומר (אבנים,חול,בוץ וכו' ) עף אחורה...

אפילו ניוטון שמע על זה ממני וקרא לזה "חוק שימור התנע".. :idea:

הסיבה הכי הגיונית מבחינתי למדבקה בדיוק במיקום הזה היא מניעת חלודה...

הפינה הזאת היא בדיוק המקום שאליו מתנקזים המים מהמרזב של הדלת, ולכן נדרשת הגנה אפילו משריטות קלות שיהיו נקודת התחלה קלה לחלודה.

נתי

פורסם

נתי, אכן עף אחורה, אבל בתנועה מעגלית כך שחוזר בקשת לחלק האחורי של הרכב.

מה שימחיש זאת זה כשאתה נוסע בגשם, החלק האחורי תמיד מלוכלך יותר מכיוון שהסטות האויר ״עוטפות״ את הרכב, כאשר מדובר במים ולכלוך זה סביר, אך באבין קטנות שיש להן יותר משקל...

פורסם

קטע היום הזמנתי מדבקה כזאת לפוקוס

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• תוכן חדש...