Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שזה לא טוב לשים הילוך גבוהה במהירות נמוכה ( לדוגמא הילוך 3 ב 30 קמ״ש ).

אך מה בעצם קורה? מי מתאמץ? על מה יופעל כח ומה בעצם יקרוס בסופו של דבר?

מעוניין לקבל פרטים מכל הכיוונים בבקשה.

פורסם

הספק = כוח X מהירות = מומנט X מהירות סיבוב

כדי שהמנוע יספק הספק מסוים אפשר כוח כדול X מיהרות נמוכה או כוח נמוך X מהירות גבוה.

זאת אומרת שבמהירות סיבוב נמוכה של המנוע הכוחות המופעלות על הבוכנות/טבעות בוכנה, טלטלים, גל הרכובה, מיסבים, תושבות ושרשרת/רצועת תזמון הם גדולות יותר

ובהתאם השחיקה.

בנוסף יש תכונה של הצירים מסתובבים כך שהם מתמרכזים בתוך התושבות כאשר המהירויות סיבוב גדלות. לכן השימון יותר טוב והשחיקה נמוכה יותר.

בצד שני מהירות סיבוב גבוה של המנוע משמעותה מהירות לינארית גבוה של הבוכנות וזה מגדיל את השחיקה של הטבעות בוכנה וצילינדרים.

פורסם

כפי שנאמר: הספק המנוע הוא שקלול של המומנט (הכוח שהמנוע מפיק בכל "פעימה") ומהירות המנוע (מספר הפעימות). בנסיעה במהירות כביש גבוהה יחסית (הספק גבוה יחסית) ובמהירות מנוע נמוכה, נדרש מומנט רב שמושג על ידי לחיצה חזקה על דוושת הדלק. לכן ההפסד הראשון הוא בזבוז דלק. מכיון שנצילות הדלק במצב זה היא נמוכה ומאידך מוזרם יחסית הרבה דלק - יווצר הרבה פיח וכיון שהטמפרטורה נמוכה הפיח לא יימס.

הכוחות הגדולים הפועלים בתוך המנוע במצב זה יזיקו לאורך זמן למנוע ובמקרה של נסיעה בעומס כמו בשיפוע חד, אפשר אפילו לשבור טלטל ולהזיק מאוד לגל הארכובה אם מנסים להאיץ בחוזקה. כמו כן יש לזכור כי פעולת השימון במנוע תלויה במהירות סיבובו ובמהירויות מנוע נמוכות אלו סיכוך המנוע וקירורו לא מספיק יעילים. העומס על הממסרה (תיבת הילוכים, דיפרנציאל) ייגבר גם כן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
כפי שנאמר: הספק המנוע הוא שקלול של המומנט (הכוח שהמנוע מפיק בכל "פעימה") ומהירות המנוע (מספר הפעימות). בנסיעה במהירות כביש גבוהה יחסית (הספק גבוה יחסית) ובמהירות מנוע נמוכה, נדרש מומנט רב שמושג על ידי לחיצה חזקה על דוושת הדלק. לכן ההפסד הראשון הוא בזבוז דלק. מכיון שנצילות הדלק במצב זה היא נמוכה ומאידך מוזרם יחסית הרבה דלק - יווצר הרבה פיח וכיון שהטמפרטורה נמוכה הפיח לא יימס

דווקא לפני יומיים קראתי על איזשהו דוקטור אאל"ט שאומר שהכי חסכוני להאיץ עם גז מלא ולהעלות הילוך ב2000 סל"ד כי החיכוך במנוע בסל"ד גבוה הוא הבזבוז העיקרי, ושהוא הוכיח בפועל שבשיטה שלו הוא נסע הרבה יותר חסכוני מנסיעה חסכוניות רגועה סטנדרטית ... אני אחפש בהסטוריה אולי אני אמצא את הלינק.

הנה - תחת "ACCELERATE HARD TO SAVE FUEL?!" http://www.drivingfast.net/road/fuel-economy-techniques.htm

עריכה אחרונה על ידי Miraz
פורסם

לא, מה שהוא אומר זה שצריך להאיץ בזריזות דרך התחום הלא יעיל של המנוע (סביב השליש הראשון של קשת מהירות המנוע) כדי להגיע במהירות לתחום היעיל, שזה כמובן הגיוני לפי ההיגיון שבהודעה שלי. בכל מקרה, לא גוזרים סגנון נהיגה ממחקר בודד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בוא ניקח את הדגמא של פותח השירשור - הילוך שליש ב 30 קמ"ש. נגיד שזה 1400 סל"ד באיזשהו רכב אקראי.

נניח שיש מנוע טורבו מודרני שמפתח את שיא המומנט כבר ב 1400 סל"ד.

נניח שיש מערכת הזרקה מודרנית שלא שופכת דלק ללא אבחנה, אלא מזריקה כמות מדודה - בדיוק הכמות שיכולה להישרף עם כומות האוויר הנתונה, בלי ליצור פיח ובלי לזהם.

יש כמובן גם חיישן נקישות שמאחר הצתה ולא יאפשר למנוע לצלצל תחת האצה מסל"ד נמוך. יש במנוע גם שמן סינטטי מודרני שאמור להתמודד עם מומנט גבוה בסל"ד נמוך.

האם לדעתכם הדברים שנכתבו בשירשור עדיין תקפים?

פורסם
בוא ניקח את הדגמא של פותח השירשור - הילוך שליש ב 30 קמ"ש. נגיד שזה 1400 סל"ד באיזשהו רכב אקראי.

נניח שיש מנוע טורבו מודרני שמפתח את שיא המומנט כבר ב 1400 סל"ד.

נניח שיש מערכת הזרקה מודרנית שלא שופכת דלק ללא אבחנה, אלא מזריקה כמות מדודה - בדיוק הכמות שיכולה להישרף עם כומות האוויר הנתונה, בלי ליצור פיח ובלי לזהם.

יש כמובן גם חיישן נקישות שמאחר הצתה ולא יאפשר למנוע לצלצל תחת האצה מסל"ד נמוך. יש במנוע גם שמן סינטטי מודרני שאמור להתמודד עם מומנט גבוה בסל"ד נמוך.

האם לדעתכם הדברים שנכתבו בשירשור עדיין תקפים?

עקבתי אחרי השירשור ומה שאתה אומר לא יעשה נזק זה אפילו יכול להיות מצב אופטימלי, למשל אני במהירות 85 קמש בהילוך 6 נמצא על 1500 סלד (אוטומט). אני מאמין שאם זה אפשרי ככה מהחברה אז לא יהיה נזק .

פורסם
לא, מה שהוא אומר זה שצריך להאיץ בזריזות דרך התחום הלא יעיל של המנוע (סביב השליש הראשון של קשת מהירות המנוע) כדי להגיע במהירות לתחום היעיל, שזה כמובן הגיוני לפי ההיגיון שבהודעה שלי. בכל מקרה, לא גוזרים סגנון נהיגה ממחקר בודד.

כדאי שתקרא שוב או תתרגם אם צריך + מן הסתם שזה לא מעשי לנהוג ככה כי זה יהרוס את המנוע.

“It sounds totally counter-intuitive — and it is,” admits Cousins. The key to saving fuel, he says, is to accelerate hard until the engine reaches 2000 rpm, move up a gear, then put your foot down until you reach 2000rpm again. It’s all to do with internal friction. “Put simply, with your right foot down on the accelerator, the engine is working at its most efficient,” says Cousins. Above 2000rpm the benefits diminish and you start using more fuel, not less.

פורסם

אני תמיד הבנתי את זה כך: כמו באופניים אם תשים הילוך גבוה מידי תצטרך לדווש כמו מטורף כדי להשיג מהירות נורמלית, אם נחליף את הרגליים שלנו במנוע הרי שהילוך לא נכון גורם לו להתאמץ מאוד כדי להשיג את המהירות הנדרשת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
[h=2]עקבתי אחרי השירשור ומה שאתה אומר לא יעשה נזק זה אפילו יכול להיות מצב אופטימלי, למשל אני במהירות 85 קמש בהילוך 6 נמצא על 1500 סלד (אוטומט). אני מאמין שאם זה אפשרי ככה מהחברה אז לא יהיה נזק .[/h]

ואיזו הילוך בוחר הגיר אוטומתי כאשר אתה נוסעה ב-30 קמ"ש.

ומה קורה כאשר אתה לוחץ על הגס?

ועם אתה נוסע במכונית עם גיר רגיל ב-80 קמ"ש בהילוך שישי ופתאום נותן פול גס: מה קורה?

במהירויות סיבוב נמוכים החלקים פנימים של המנוע מתאמצים יותר ולכן השחיקה גבועה יותר.

בצד שני שחיקה בין צילינדרים לטבעות נמוכה יותר במהירויות נמוכת.

זה תאורטי ומעשי.

עד כמה הדברים האלה משפיעים לאורך חיי המנוע? (אינני יודע)

ומה בקשר צריכת הדלק? - אולי חיסכון דלק כדאית יותר מי חיסכון אורך חיי המנוע?

את המצב ידאלי משתנה בהתאם לסוג מנוע ולסוג רכב.

פורסם
ואיזו הילוך בוחר הגיר אוטומתי כאשר אתה נוסעה ב-30 קמ"ש. או שני או שלישי, תלוי ביחסי ההעברה ברכב הספציפי, באם אתה נוסע במישור, עליה או ירידה.

ומה קורה כאשר אתה לוחץ על הגס? תלוי ברגישות הלחיצה שלך על דוושת הגז. יכול להיות שהמנוע יוריד הילוך בכדי לקבל עוד כוח.

ועם אתה נוסע במכונית עם גיר רגיל ב-80 קמ"ש בהילוך שישי ופתאום נותן פול גס: מה קורה? "קיקדאון"- הורדת הילוך או אפילו שניים אוטומטית בכדי לקבל עוד כוח זמין.

חמשהשה תוים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...