Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בצומת שערי-צדק על ציר הרצל בירושלים, הרכבת הקלה נוסעת במורד הר הרצל למרכז העיר. הציר חוצה את הכביש המרכזי מכיוון יער ירושלים אל כביש בייט ולבגין. ביה"ח שערי צדק נמצא סמוך לצומת.

הצומת ופסי הרכבת:

https://maps.google.co.il/maps?q=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7,+%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D&hl=iw&ie=UTF8&ll=31.776155,35.184333&spn=0.001799,0.003661&sll=31.406252,35.081816&sspn=7.394386,14.996338&oq=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7+&hnear=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7,+%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D&t=m&z=19&layer=c&cbll=31.7761,35.184357&panoid=WkDPi31IAXN0j8FN5_Tdqw&cbp=12,339.25,,0,14.34

מפת הסביבה:

https://maps.google.co.il/maps?q=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7,+%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D&hl=iw&ie=UTF8&ll=31.775539,35.184488&spn=0.003598,0.007322&sll=31.406252,35.081816&sspn=7.394386,14.996338&oq=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7+&hnear=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7,+%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D&t=m&z=18

מי שנוסע מכיוון בייט לכיוון יד שרה לעיתים נתקע לפני רמזור קטן ועלול לחסום את המסילה לתנועה (כמו הרכב בתמונה).

נסעתי שם מקודם - המסילה הייתה חסומה על ידי טרנזיט. נהג הרכבת הקלה שירד מההר קיבל אור ירוק ולמרות שהצומת כבר הייתה חסומה הוא נכנס לצומת תוך כדי הבהוב בלתי פוסק באור הגבוה וצלצול בלי הפסקה בפעמון ונעמד כ-2 מטר לפני הטרנזיט וחסם במלואו את הצומת . הטרנזיט כמובן לא יכל לזוז כי היה לו אדום. זה נמשך לפחות 30 שניות ובזמן הזה אם במקרה היה מגיע אמבולנס מכיוון יער ירושלים הוא לא היה יכול ליסוע לכיוון בית החולים.

זה לא פעם ראשונה שראיתי דבר כזה בדיוק בדיוק באותו מקום.

אם במקרה בצירוף מקרים רע הייתה קורית תקלה ברכבת שהייתה מונעת להמשיך ליסוע אז הצומת הייתה נשארת כמעט חסומה לגמרי ורכבי חירום היו נאלצים לתמרן קשות לחצות אותו.

למה נהג של רכבת באורך מעל 60 מטר ומעל 80 טון צריך להתנהג כביריון השכונתי ולהיכנס במכוון לתוך צומת חסומה ? כי יש לו גדול יותר ?

אגב, הייתי באוטובוס. רבע מהדרך הנהג רק נצמד במרחק אפסי לרכבים שהיו לפניו.

כנראה שהנהגים בתחבורה הציבורית יודעים היטב שאף אחד לא באמת עוקב אחריהם וגם במקרה של תלונה לא יקרה להם כלום.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מדהים שבמקום לבוא בטענות לנהג הטרנזיט שנכנס לצומת לא פנוי, חסם את המסילה ובו בעת ה*תין על מאות מנוסעי הרכבת,

אתה בא בטענות לנהג הרכבת, בגלל "ששלו יותר גדול".

דרך אגב, למיטב ידיעתי, מי שחוסם את נתיב הרכבת הקלה עלול לקבל קנס של עד 500 ₪. וזה בדיוק המקרה דנן.

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

צודק איך פיספתי שהנהג של הטרנזיט הוא בעצם האשם ולא הנהג המקצועי של הרכבת הקלה שמחייבים אותו לצלצל בפעמון כל 50 מטר בערך גם אם אין אף אחד בסביבה.

עכשיו אני גם בזכותך מבין למה נהג אוטובוס השבוע לא האט בכלל כאשר עבר הולך רגל ברמזור אדום בזמן שלאוטובוס היה ירוק בפנייה ימינה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
צודק איך פיספתי שהנהג של הטרנזיט הוא בעצם האשם ולא הנהג המקצועי של הרכבת הקלה שמחייבים אותו לצלצל בפעמון כל 50 מטר בערך גם אם אין אף אחד בסביבה.

עכשיו אני גם בזכותך מבין למה נהג אוטובוס השבוע לא האט בכלל כאשר עבר הולך רגל ברמזור אדום בזמן שלאוטובוס היה ירוק בפנייה ימינה.

חביבי, קרוב משפחה שלי עובד ברכבת כנהג,

יש לו מצלמת Dashcam ויצא לי לראות יותר מסרטון אחד, כל צומת יש את נהג הטרנזיט התורן שנעמד על המסילה, ואם זה לא הטרנזיט אז זה הולכי הרגל שמטיילים על המסילה או חוצים 5 שניות לפני הרכבת או סתם מניחים את עגלת הילדים על המסילה. ומה יש לו כדי להרתיע אותם? צופר של רכב או צפצפה של אופניים. עכשיו ככה נראת כל המשמרת שלו במשך 8 שעות.

אל תשכח שלפי החוק הזכות הבלעדית היא שלו, כמובן שלאף אחד בארץ לא אכפת ומה בכלל הוא נכנס לצומת, הרי הנהג של הטרנזיט כבר שם והוא תבע בלעדיות על המסילה (הוא תפס ראשון לא?) ועכשיו בגלל הרכבת על 500 נוסעיה או אלו שמחכים בתחנה אתה לא יכול לעבור בירוק (למרות שאתה באוטובוס).

באמת חצוף הנהג הזה שם.

פורסם
מדהים שבמקום לבוא בטענות לנהג הטרנזיט שנכנס לצומת לא פנוי, חסם את המסילה ובו בעת ה*תין על מאות מנוסעי הרכבת,

אתה בא בטענות לנהג הרכבת, בגלל "ששלו יותר גדול".

+1 חמשתווים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הטרנזיט כמובן לא יכל לזוז כי היה לו אדום.

כי היה לו אדום?

כי היה לו אדום?!?!

תשמע, זה היה מצחיק מאוד אלמלא היית רציני. :roll:

אפילו אם לא הייתה רכבת, אסור היה לטרנזיט להיתקע באמצע הצומת.

עם רכבת והחוקים הנלווים אליה, זה חמור פי כמה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפחות עכשיו אני יודע למה נהג הרכבת נכנס לצומת, כי למה מי הוא שיחסום לי את הצומת. איזה מזל שהטרנזיט זז אחרת עוד רגע הרכבת הייתה פשוט מזיזה אותו הצידה. לא?.

העיקר בשרשור של "סירטוני הדבילים" פתאום כולם שם גיבורים גדולים ושומרים על החוק, מעירים הערות והארות, מנתחים פריים פריים של הסרט ומביאים גם ציטוטים של חוקי תנועה.

ורק אגב, מי שמכיר את הצומת הזו יודע כמה קל גם לנהג הכי שומר חוק בעולם להגיע למצב כזה (כמו הטרנזיט) בגלל הגודל והצורה של הצומת. וכן, מדובר גם בתזמון בעייתי של רמזורים.

חביבי, קרוב משפחה שלי עובד ברכבת כנהג,

יש לו מצלמת Dashcam ויצא לי לראות יותר מסרטון אחד, כל צומת יש את נהג הטרנזיט התורן שנעמד על המסילה, ו.

ומה הוא עושה חוסם את הצומת גם הוא ? כי אם כן אז גם הוא...

אם הבעיה כל כך חמורה מה קשה לשים מצלמות בצמתים הללו ולצלם את העבריינים ? לשים שוטרים שיתנו דו"חות?. אהה שכחתי זה לא חלק מפרוייקט א'3. הרי כל ירושלמי (במקרה הזה) מכיר בעל פה צמתים כאלה בעייתים ששוטר יכול לעשות שם יומית בקלות רבה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

יצא לי לנסוע לא מעט ברכבות קלות (שחולקות נתיבים עם כלי רכב "רגילים") בכל העולם.

(ברלין, סן-פרנסיסקו,ברצלונה,בלרוס,פראג,הונגריה,יוסטון וכו...)

מעולם לא ראיתי סיטואציה של נהג רכב רגיל חוסם מסילה. זה ענין של תרבות.

בירושלים אגב, טרם הספקתי לנסוע ברכבת הקלה.

פורסם
לפחות עכשיו אני יודע למה נהג הרכבת נכנס לצומת, כי למה מי הוא שיחסום לי את הצומת. איזה מזל שהטרנזיט זז אחרת עוד רגע הרכבת הייתה פשוט מזיזה אותו הצידה. לא?.

העיקר בשרשור של "סירטוני הדבילים" פתאום כולם שם גיבורים גדולים ושומרים על החוק, מעירים הערות והארות, מנתחים פריים פריים של הסרט ומביאים גם ציטוטים של חוקי תנועה.

ורק אגב, מי שמכיר את הצומת הזו יודע כמה קל גם לנהג הכי שומר חוק בעולם להגיע למצב כזה (כמו הטרנזיט) בגלל הגודל והצורה של הצומת. וכן, מדובר גם בתזמון בעייתי של רמזורים.

אם הבעיה כל כך חמורה מה קשה לשים מצלמות בצמתים הללו ולצלם את העבריינים ? לשים שוטרים שיתנו דו"חות?. אהה שכחתי זה לא חלק מפרוייקט א'3. הרי כל ירושלמי (במקרה הזה) מכיר בעל פה צמתים כאלה בעייתים ששוטר יכול לעשות שם יומית בקלות רבה.

מה קשה ומה לא קשה, תשאל את העירייה והמשטרה, דפקטו אם נהג הרכבת לא יכנס לצומת בכוח, הוא ישאר לחכות לנצח.

החוק אומר, שהזכות קדימה תמיד של נהג הרכבת. אגב, השוטרים אוכפים את החוק לעיתים בכיכר צה"ל.

פורסם

זה נבלה וזה טרפה.

אף אחד מהם לא צדיק, אלא שנהג הטרנזיט משתין מהמקפצה ועומד הלכה למעשה על פסי רכבת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...