Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, שבת שלום וחג שמח.

אז ככה. לפני כשבוע קניתי פונטו ספייס מיד ראשונה פרטי במצב מצוין עם ק"מ נמוך לשנה וכו וכו.

יום למחרת התייצבתי במוסך מורשה שכרגע לא אנקוב בשמו וביקשתי לעשות בדיקה מקיפה לרכב וליישר קו.

ציינתי בפני מנהל המוסך כי הבעיות העיקריות אשר מפריעות לי הן: רעש של חריקה מתגלגלת מכיוון הגלגלים האחוריים בעת עצירה, דוושת מצמד חורקת ונתקעת בעת עלייתה חזרה ונסיעה לא חלקה מבחינת שיכוך מאחורה (בולמים).

האוטו נבדק בקפידה והומלץ לי להחליף ברקסים אחוריים, הכל כולל הכל בטענה שהוקדמים ישנים ושופצו בצורה לא טובה, כמו כן, בולמים נעולים וישנים ולגבי דוושת המצמד - הומלץ להחליף משאבת מצמד תחתונה. נתווכח? ממש לא, באתי למוסך שחי את הרכב הזה על מנת שיעשו הכל בצורה הטובה ביותר, יעלה כמה שיעלה. נחשו מה?

והרי אני נוסע לי 4 ימים לאחר מכן, דוושת המצמד חורקת בצורה בלתי נסבלת, גרוע יותר מקודם, אמנם לא נתקעת אך עדיין לא יורדת ועולה בצורה חלקה לגמרי. עוד ניחוש? הרעש מכיוון הברקסים אמנם חלש יותר בהרבה ומופיע לעיתים נדירות יותר, אך הוא עדיין שם. למה לעזאזל? מזכיר שכל הברקסים האחוריים כולל סנדלים וכו חדשים לגמרי. העניין היחיד שטופל ובו קשה לטעות הוא עניין הבולמים האחוריים. האם בעיות אלו הן עילה מוצדקת לחזרה למוסך על מנת להתלונן ולנסות לטפל בהן שוב על חשבונם?

האם יש למישהו ניסיון אם אחת מהבעיות הללו ורעיון כיצד לפתור אותן? רעש החריקה מהדוושה מוציא אותי מדעתי!

תודה רבה מראש, כל עזרה תתקבל בברכה.

נמרוד.

פורסם
אהלן חברים, שבת שלום וחג שמח.

אז ככה. לפני כשבוע קניתי פונטו ספייס מיד ראשונה פרטי במצב מצוין עם ק"מ נמוך לשנה וכו וכו.

יום למחרת התייצבתי במוסך מורשה שכרגע לא אנקוב בשמו וביקשתי לעשות בדיקה מקיפה לרכב וליישר קו.

ציינתי בפני מנהל המוסך כי הבעיות העיקריות אשר מפריעות לי הן: רעש של חריקה מתגלגלת מכיוון הגלגלים האחוריים בעת עצירה, דוושת מצמד חורקת ונתקעת בעת עלייתה חזרה ונסיעה לא חלקה מבחינת שיכוך מאחורה (בולמים).

האוטו נבדק בקפידה והומלץ לי להחליף ברקסים אחוריים, הכל כולל הכל בטענה שהוקדמים ישנים ושופצו בצורה לא טובה, כמו כן, בולמים נעולים וישנים ולגבי דוושת המצמד - הומלץ להחליף משאבת מצמד תחתונה. נתווכח? ממש לא, באתי למוסך שחי את הרכב הזה על מנת שיעשו הכל בצורה הטובה ביותר, יעלה כמה שיעלה. נחשו מה?

והרי אני נוסע לי 4 ימים לאחר מכן, דוושת המצמד חורקת בצורה בלתי נסבלת, גרוע יותר מקודם, אמנם לא נתקעת אך עדיין לא יורדת ועולה בצורה חלקה לגמרי. עוד ניחוש? הרעש מכיוון הברקסים אמנם חלש יותר בהרבה ומופיע לעיתים נדירות יותר, אך הוא עדיין שם. למה לעזאזל? מזכיר שכל הברקסים האחוריים כולל סנדלים וכו חדשים לגמרי. העניין היחיד שטופל ובו קשה לטעות הוא עניין הבולמים האחוריים. האם בעיות אלו הן עילה מוצדקת לחזרה למוסך על מנת להתלונן ולנסות לטפל בהן שוב על חשבונם?

האם יש למישהו ניסיון אם אחת מהבעיות הללו ורעיון כיצד לפתור אותן? רעש החריקה מהדוושה מוציא אותי מדעתי!

תודה רבה מראש, כל עזרה תתקבל בברכה.

נמרוד.

כן.

גם לי יש פונטו ספייס, והייתה לי בעיה כמו שלך במצמד. לצערי הייתי אז נהג חדש ועשיתי שטויות, ולכן לבסוף נאלצתי להחליף את כל המצמד, כולל המשאבה והגומיות. זה כמובן פתר את הבעיה.

אגב, לא כתבת את שם המוסך, אבל ציינת בכותרת שהוא במורשה, והמוסך היחיד במורשה זה מוסך פיאט חוכמה. גם לי יש ניסיון גרוע עם המוסך ההוא, חפש שרשורים ישנים שלי.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

גם אצלי הדוושת מצמד חורקת באופן בלתי נסבל, חשבתי אולי לשים גריז איפשהו בברגים וזה יעבור.

וגם אצלי הבולמים מאחורה מרעישים, בנוסף אני ממש מרגיש כאילו שאני נוסע בלי בולמים כול באמפר נשבר לי הגב, אני חושב שאני יזמין בולמים חדשים מחול.

לדעתי? תחזור למוסך שיסדרו את זה.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם
גם אצלי הדוושת מצמד חורקת באופן בלתי נסבל, חשבתי אולי לשים גריז איפשהו בברגים וזה יעבור.

וגם אצלי הבולמים מאחורה מרעישים, בנוסף אני ממש מרגיש כאילו שאני נוסע בלי בולמים כול באמפר נשבר לי הגב, אני חושב שאני יזמין בולמים חדשים מחול.

לדעתי? תחזור למוסך שיסדרו את זה.

אהלן חבר,

שמע, בדיוק ככה אני מרגיש לגבי שיכוך הנסיעה, החליפו בולמים אחוריים לאחר שהקדמיים כבר חדשים של מונרו ועדיין אני מרגיש כאילו אני נוסע באיזה עגלה עם סוס. למישהו יש מושג מה יכול להיות הגורם הנוסף לזה??

ובקשר לדוושת המצמד. מה יהיה הסוף?? אני מתחרפן!!

אני חושב שאחזור למוסך על מנת לסדר את הדברים שעדיין מציקים לי. האם זה הצעד הנכון לדעתכם?

פורסם

אם המוסך היה עד לתלונותיך על חריקות מכיוון דוושת המצמד מלבד דוושה שניתקעת ואמר שייסדר זאת אז הוא חייב לסדר זאת ותחזור אליו ובלי לשלם אפילו אגורה הוא צריך לסדר את זה. ככל הניראה צריך רק לגרז את הציר של הדוושה שזו בעייה יחסית מוכרת בפונטו והבעייה של החריקה תיעלם. ואם אתה לא מרוצה מאיכות השירות של מוסך מסויים מותר לך לפרסם את שמו כדי שאחרים שלא מכירים לא ייפלו גם כן לשירות שכזה.

פורסם
אם המוסך היה עד לתלונותיך על חריקות מכיוון דוושת המצמד מלבד דוושה שניתקעת ואמר שייסדר זאת אז הוא חייב לסדר זאת ותחזור אליו ובלי לשלם אפילו אגורה הוא צריך לסדר את זה. ככל הניראה צריך רק לגרז את הציר של הדוושה שזו בעייה יחסית מוכרת בפונטו והבעייה של החריקה תיעלם. ואם אתה לא מרוצה מאיכות השירות של מוסך מסויים מותר לך לפרסם את שמו כדי שאחרים שלא מכירים לא ייפלו גם כן לשירות שכזה.

למען האמת, אני לא זוכר בדיוק האם ציינתי את עניין הרעש בפירוש, בוודאות התלוננתי על עניין הדוושה שנתקעת ואם אני לא טועה, התלוננתי גם לגבי רעש החריקה. כך או כך, לא נראה לי הגיוני לעשות חצי עבודה. יכול להיות שהיו צריכים להחליף את שתי המשאבות, אך גם זה לא נאמר או הומלץ לי. אשמח להמלצות לגבי מה לעשות בהמשך עם המוסך ובכלל, עם הבעיות הללו והאם יש מקום מומלץ לטפל בו בפונטו ספייס במחירים לא יקרים אך בעיקר באופן מקצועי ואמין.

תודה רבה מראש ושבוע טוב.

נמרוד.

פורסם

מוסך שמשון ביהוד.

כנראה (לפי דעתי ודעת רבים אחרים) המוסך הטוב ביותר בארץ. ולא רק מבין המוסכים של פיאט.

בקש לדבר עם חיים מורד.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם
מוסך שמשון ביהוד.

כנראה (לפי דעתי ודעת רבים אחרים) המוסך הטוב ביותר בארץ. ולא רק מבין המוסכים של פיאט.

בקש לדבר עם חיים מורד.

תודה רבה.

כן, שמעתי את השם פעמים רבות וכנראה שלא לחינם. אגש לשם בהזדמנות הבאה.

אך בכל זאת, לאחר שכבר השקעתי כסף רב מאד ביישור קו באותו מוסך אשר לא ביצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, לא נראה לי הגיוני לגשת למוסך אחר על מנת לתקן את מה שאמור להיות מתוקן, מבינים את הכוונה? לכן אני שואל, האם זה לגיטימי לחזור לאותו מוסך ולדרוש שיסדרו את הדברים הנ"ל או לפחות ינסו עד שאהיה מרוצה, הרי מה בסה"כ ביקשתי, דוושת מצמד שקטה ונעימה וברקסים אחוריים שיעבדו ולא ירעישו.

שוב, אשמח לכל דעה. תודה.

פורסם

לגיטימי - כן.

האם יעזור? אם לא תנסה לא תדע.

במקום לחפש דעות, לך לשם לאותו אחד שקיבל אותך וראה את הטענות, אחרי שתקבל מהם תשובות, בהנחה והם לא מספקות, תנסה אותנו שוב.

בכל מקרה נשמח לשמוע איך זה נגמר.

פורסם

בהחלט יש סיבה טובה לחזור לאותו מוסך ולדרוש לשירות מיקצועי ואמין עד אשר תצא מרוצה. שילמת כסף ואתה צריך לקבל תמורה למה ששילמת ובלי תירוצים כמובן. אני מקווה שהבעיה תיפתר אך אם לא יהיה מוצא יש דרגים גבוהים יותר לפנות אליהם בעניינים שכאלה.

פורסם

לגיטימי לגמרי לחזור למוסך, אין לך מה להרגיש לא טוב עם זה, שילמת על שירות שלא קיבלת במלוא, זוהי חובת המוסך לסיים את העבודה.

במידה והם מתעקשים לקחת כסף על תיקון חוזר, לדעתי פשוט תלך ועל תחזור, מצביעים בכיס ולא מממנים מוסכים חזיריים.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

טוב, לצערי רק ברביעי בבוקר יתפנה לי זמן לחזור לאותו מוסך וכך אעשה. מקווה שהדבר יוציא ממני איזה חיוך להמשך השבוע ושלא אתבאס עוד יותר. שוב תודה לכל המגיבים.

נמרוד.

פורסם

אגב, אשמח לתשובה בנושא טכני אחר ברכב כאן בשרשור הקיים על מנת לא לפתוח אחד חדש -

כפי שכתבתי מקודם, הנסיעה ברכב מרגישה מבחינת אחיזה הכל טוב ויפה אך בכל מהמורה או בור קטן בדרך אני מרגיש את כל הרכב רועד, כאילו אין כל שיכוך מצד הבולמים, למרות שכל הרביעייה הם בולמים חדשים של מונרו (!).

מה לעזאזל יכולה להיות הבעיה והאם אני צריך להתלונן על כך גם במוסך בו טיפלתי לאחרונה והוחלפו 2 בולמים אחוריים בטענה שזו הבעיה?

תודה מראש,

נמרוד.

• תוכן חדש...