Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשה - ניקון 80-400.

dorsht
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי עדשת ניקון 70-300 מיוצבת ומכפל 1.4X (שגורע משמעותית את איכות התמונה) אשר משמשים אותי בעיקר לצילום מטוסים, ולצילום בעלי חיים.

העדשה עובדת מצוין, אבל אני מחפש משהו איכותי יותר מבחינת האופטיקה והתוצאות, וכמובן ארוכה יותר כי המכפל מוריד מהותית מהאיכות.

אני שוקל רכישה של ניקון 80-400VR מהדור הראשון (דגם AF, לא AF-S).

מה דעתו של מי שמכיר את העדשה?

היא תורכב על גוף ניקון D90, בעתיד (עוד שנה וחצי - שנתיים) על משהו רציני יותר כנראה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השתמשתי באחת לפני כמה שנים באופן די קבוע. סה"כ עדשה מצויינת מבחינת איכות, אבל פוקוס קצת איטי, לפחות על ה- D70 שהייתה לי אז, בטח יחסית ל- 80-200 AFS שהייתה לי.

יחד עם זאת, יכול להיות שהפוקוס יהיה די דומה למה שאתה מקבל היום, אין מנוס מבדיקה על המצלמה שלך. מבחינת איכות אני מעריך שהתוצאה של ה 80-400 תהיה טובה יותר ממה שאתה מקבל היום.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ה-80-400 הישנה הייתה טובה מבחינה אופטית אבל עקב האכילס שלה הוא מהירות פיקוס איטית.

במידה ואתה מצלם מטוסים או גופים אחרים שנעים מהר זה יכול להיות קצת בעייתי מבחינת מהירות הפיקוס אבל זה לא אומר שלא תצליח להתפקס ולצלם.

השתמשתי בעדשה הזו כמה וכמה פעמים לצילום ציפורים במעוף, אומנם זה לא היה אידיאלי אבל כן הצלחתי לעשות כמה פריימים טובים.

עם אתה מעוניין בשילוב טוב עם המכפל שכבר ברשותך הייתי ממליץ לך לקנות את ה300mm f/4 שעובדת נהדר עם המכפל 1.4 וגם עם ה1.7 ( ב-1.7 יש פגיעה מורגשת במהירות הפיקוס ואיכות התמונה).

פורסם

זו בעיה רצינית לרכוש עדשת פריים לצילום תעופה. זה לא מאקרו שאני יכול ללכת קצת קדימה ואחורה ו"לעשות זום עם הרגליים".

זה אולי טוב כשאני מצלם מטוסים בשדה תימן, אבל כשאני נוסע למרכז לצלם בנתב"ג זה יהיה פשוט גרוע לרוב. למי שמכיר את המיקומים לצילומי ההמראות והנחיתות יותר שזה לא יתאים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני לא צלם מטוסים אבל כן מצלם ציפורים בתעופה ואני יכול להגיד לך שברגע שאתה מכיר את העדשה ואת המעלות/מגבלות שלה אתה מבין איך לעבוד איתה.

אני חושב שבמצבך הכי נכון זה לנסות קודם כל להשכיר את העדשות שאתה חושב לקנות ואז לצאת איתן לשטח ולהבין מה יותר מתאים עבורך.

בהתחלה גם אני צילמתי עם ה-70-300 ציפורים וכשעברתי לעדשת פריים לקח לי קצת זמן להבין איך לעבוד איתה כי היה חסר לי המשחק עם הזום.

עכשיו לאחר כשנתיים אני יכול להגיד לך שלחזור לעדשת זום בצילום ציפורים אני כנראה כבר לא אחזור אלא עם אני אקבל במתנה את ה-80-400 או את ה-200-400.

פורסם

אין איפה לשכור עדשה כזאת.

אגב, מבדיקה שביצעתי בספוטינג של היום גיליתי שלעיתים אפילו 70 מ"מ אינם רחבים מספיק ולעיתים 300 מ"מ קצר מדי (על מצלמת קרופ!)

מה לגביי הסיגמא 120-400? אפשר לקנות אותה חדשה במחיר של 80-400VR משומשת.

יש לי ניסיון טוב עם סיגמה וטמרון בסך הכול.

(כמובן צריך לבדוק עותק ספציפי)

בדקתי אופציה לשכור עדשה ואין אותה.

פורסם

מישהו רוצה לעזור לי? :(

לגביי ה120-400, גם ניסיון בקנון עם העדשה הזאת הוא רלוונטי.

אני מוכן לשמוע הצעות לעדשות אחרות.

כפי שאמרתי בעיקר צילום מטוסים עם פה ושם שימוש לצילום בעלי חיים או ציפורים. פוקוס כמו שיש ב70-300VR מספיק ברוב המקרים.

פורסם

ה-120-400 של סיגמא היא מהעדשות הישנות של סיגמא ולכן כנראה תהיה נטייה גדולה יותר לבעיות עותקים ועדשות לימון בניגוד לעדשות החדשות של סיגמא.

ברשותי הייתה עדשת 150-500 של סיגמא, לאחר החלפת 3 עותקים שבכל אחד ואחד מהם היו בעיות שונות ומשונות התייאשתי וחזרתי לקנות רק עדשות ניקון.

מבחינת סיגמא של פעם רצוי לבדוק טוב טוב לפני קניה, מה גם שה-120-400 מעולם לא נחשבה לעדשה טובה במיוחד אלא יותר עדשת פשרה בין מחיר לטווח ולכן איכות התמונה שלה לא משהו.

אם כבר סיגמא הייתה הולך על ה-50-500 החדשה שהיא גם מיוצבת, ובמידה ולא חשוב לך הייצוב בעדשה יש גם את הישנה ללא מנגנון ייצוב שהייתה לא רעה אבל גם בה מומלץ לבדוק בעיות לפני קניה עקב ווריאציות שונות של בעיות בין העדשות.

גם ה- 150-500 לא רעה מבחינת איכות תמונה ובצד הטלה רצוי טיפה לסגור צמצם והיא יכולה להיות פתרון טוב עבורך.

אני אישית הייתי חוסך עוד טיפה וקונה עדשה של ניקון ולא מסתבך עם סיגמא עקב בעיות העותקים שהיו ועדיין מדי פעם יש.

שבוע טוב.

פורסם

ייצוב כן חשוב כי אני מצלם הרבה פעמים מתחת לחשיפה המומלצת (נניח מצלם ב300 מ"מ על קרופ [450 מ"מ], במהירות של 1/200).

סיגמא אם אקנה אנסה לפניי הרכישה ואבדוק שהעותק חד, אני יכול אפילו לרכוש ישירות מהיבואן (שפע).

פורסם

את הניקון הישנה קיבלתי להדגמה כשהיא יצאה (לפני 10 שנים בערך) ומיד פסלתי אותה בשל מהירות פוקוס איטית מדי ובלתי אפשרית. אפילו לא הגעתי לשלב בדיקת איכותה האופטית.

את החדשה קניתי לפני כמה חודשים והיא פשוט מדהימה! זאת העדשה הראשונה במפתח 5.6 שאני משתמש בה. האפשרות להביא עדשה 400 לכל מקום בלי להיסחב עם ציוד כבד היא פשוט גילוי עולמות חדשים מבחינתי. אני משתמש בגופים פול פריים כך שאורך מוקד ארוך ממש עוזר.

מבחינת איכות, זאת העדשה השנייה בלבד של ניקון שמשתמשת באלמנטים Super ED (אחרי ה AF-S 200mm f/2G) והאיכות פשוט פנטסטית. היא יותר טובה מה 200-400mm f/4 VR בהרבה וגם מה AF-S 300mm f/4. הAF-S 300mm f/2.8G, AF-S 400mm f/2.8 וAF-S 200mm f/2G עדיין יותר חדות אבל אלה ממש הקצה העליון. ממש אין לAF-S 80-400mm מה להתבייש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הAF-S יקרה להחריד.

אם אני הייתי קונה במחירים כאלו, אז הייתי לוקח 70-200 F/2.8 VRII AF-S עם מכפל 1.7 או משהו כזה.

פורסם

ידוע, אני קונה על חשבון מקום העבודה :lol:.

70-200 עם מכפיל הרבה פחות טובה ושימושית מה80-400.

כרגע אני משתמש ב80-400 בחוץ וב70-200 רק בפנים.

העדשה שאני ממליץ עליה בדרך כלל למי שקונה מכספו היא ה AF-S 300mm f/4, אבל אתה הגדרת שאתה רוצה רק זום.

היא אמורה להתחלף ממש בקרוב לדגם עם מייצב, ואז יהיה אפשר לקנות את החדשה שבטח תהיה מעולה או את הישנה במחירי חיסול.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני חייב זום כמו שציינתי, אי אפשר להשתגע כל פעם כשבא מטוס, נניח שאעמוד בנקודה מסוימת בלי לזוז ממנה.

פעם אחת יבוא 737 ויכסה לי חלק קטן בפריים, ופתאום יבוא 747 או A340 ולא יכנס בפריים. זה לא מתאים. :roll:

פורסם

בגלל זה משתמשים בשני גופים במקביל.

עמוס

פורסם

במידה ואתה נעול על עדשת זום למה שלא תנסה את ה-50-500 או ה-150-500 של סיגמא?

שתיהן נמכרות במחיר די דומה ונותנות טווח גדול מאוד וגמיש בשבילך ויחסית אופטית לא רעות במידה ונפלת על עותק טוב.

כמו כן, אם אני לא טועה ארליך משכיר עדשות ככה שעם הוא קרוב לביתך תוכל לנסות להשכיר ממנו את העדשות על מנת לראות האם הן מתאימת לך.

• תוכן חדש...