Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר לימוד הנושא ,צפייה בהדגמות רבות וקריאה בנושא, החלטתי לשנות את תנוחת הישבה מאחורי ההגה .

להלן אחד הסרטונים שהבנחו אותי

הרגשתי שיפור בשליטה על הכב אך לאחר נהיגה קצרה של כ20 דק' אני מרגיש מתח בשריר האחורי ברגל ימין .

מה הטעות שלי וכיצד ניתן לתקן אותה ?

תודה

פורסם

תבדוק שיש מגע מלא בין בין הרגל לבין כרית המושב. בהתאם לצורך תשנה את גובה המושב או את זוית הכרית.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
תבדוק שיש מגע מלא בין בין הרגל לבין כרית המושב. בהתאם לצורך תשנה את גובה המושב או את זוית הכרית.

תודה , אבדוק

איך אתה קובע את מרחק המושב מההגה?

אני נוהג על אוטומט, לחצתי על דוושת הברקס ובדקתי שיש כיפוף בברך בזמן הלחיצה

פורסם

אם הרכב ידני אז בודקים דרך הקלאץ שהרגל כפופה מעט בלחיצה מלאה

באוטומט כנ''ל עם הברקס, עניין גובה המושך משחק עם ההגה - איך שנוח למרות שאני ממליץ שגם הידיים יהיו מעט כפופות.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

הוא רשם שהרכב אוטומט וזה בדיוק מה שהוא עושה. הוא גם קישר לוידיאו שמסביר בדיוק את אותו הדבר. לכן התגובה לא מקדמת, כי הוא לא שואל איך לשבת, אלא למה כואב לו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתמול בערב הופיעה תחושה לא נעימה בכתף ימין, בבוקר כבר הרגשתי כאבים .

יש לציין שלפני שהתאמתי את תנוחת הישיבה על פי מה שמתואר בסרטון שהצגתי בפתיחה (ובמקורות אחרים ) לא הרגשתי מתיחה בשריר האחורי או כאבים כלשהם בכתף.

פורסם

בדוק מחדש את תנוחת הנהיגה שלך. קודם כל, וודא שהאגן שלך דחוס לפינת המושב, כך שתמיכת המושב תגבר ובדיקת המרחק מהדוושות תהיה מדויקת.

כדי לוודא שהתנוחה תהיה באמת מדויקת, עליך לוודא שהמנוע דולק וללחוץ מספר פעמים על דוושת הבלם לפני שאתה מבצע את הבדיקה. כך, יווצר ריק (וקואום) בתוך מגבר הבלימה ותוכל ללחוץ את הדוושה עד קצה המהלך שלה בקלות יחסית, לעומת מצב שבו ייתכן שאינך לוחץ עליה עד הסוף.

עכשיו, לחץ על הדוושה עד הסוף. העקב שלך צריך להיות על הרצפה, והלחיצה על הדוושה צריכה להיות בעזרת כרית כף הרגל (מפרק האצבעות) ולא על ידי קצות האצבעות. הברך שלך צריכה להיות כפופה מעט: כ-140-160 מעלות. יש לוודא גם כי כיוון גובה המושב והזוית שלו לא מפריעה לתפעול הדוושות. עליך לוודא שבזמן הלחיצה דנן על דוושת הבלם, הירך לא לוחצת על המושב, כך שאתה יכול לתחוב את אצבעות כף היד בין הירך למושב.

תן לעצמך עוד שבועיים-שלושה להסתגלות: מעבר לעניין הארגונומי, יש כאן גם עניין של הרגל. תנוחת נהיגה נכונה היא כמעט תמיד גם ארגונומית ולכן נוחה, גם לאורך זמן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בוא ננסה לחזור אחורה, נסה לענות על השאלות הבאות:

איך ישבת קודם? מה השינוע שעשית?

האם כאשר אתה מצמיד את הכתפיים אל המושב מפרק היד מגיע לשעה 12 של ההגה?

איזה רכב?

מה אפשרויות הכיוונון של המושב? האם ניתן לכוון גובה? האם יש גלגלת לשינוי זווית המשענת או ידית?

האם ההגה מתכווונן לעומק?

מה מבנה הגוף שלך? מה היקף הנסועה שלך ומה אופיה? נוהג הרבה בפקקים?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הוא רשם שהרכב אוטומט וזה בדיוק מה שהוא עושה. הוא גם קישר לוידיאו שמסביר בדיוק את אותו הדבר. לכן התגובה לא מקדמת, כי הוא לא שואל איך לשבת, אלא למה כואב לו.

אני מציע לך להפסיק לעקוב אחרי כול דיון שאני מגיב ולחזור לדיון 207 קמ''ש ולהסביר לי למה צריך עורך דין שמציל רוצח מכלא צריך לקבל ח''ח.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אני מציע לך להפסיק להתחסד - אף אחד לא רצח אף אחד, אף אחד לא צריך להיכנס לכלא. לגבי השאלה שלך - עורך דין צריך כי זו דמוקרטיה ומגיע ייצוג לכל אחד (אני מניח ששמעת על חזקת החפות), ועורך הדין צריך לקבל ח"ח כי זו העבודה שלו והוא עשה אותה על הצד הטוב ביותר. מכיוון שאנחנו עדיין במדינת חוק ולא מדינת משטרה, על המדינה להוכיח אשמתו של אדם בטרם תנקוט נגדו בסנקציה פלילית. במקרה הזה, למגינת לבך, המשטרה לא הוכיחה אשמתו של אדם מעבר לספק סביר, כנדרש ממנה בהליך פלילי, והוא זוכה - וטוב שכך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני מציע לך להפסיק לעקוב אחרי כול דיון שאני מגיב ולחזור לדיון 207 קמ''ש ולהסביר לי למה צריך עורך דין שמציל רוצח מכלא צריך לקבל ח''ח.

יש הבדל ענק בין ח"ח לעורך דין, לבין ח"ח לנאשם .

עורך דין זאת העבודה שלו, חלקינו שונאים אותם, וגם לא מבינים אותם, אבל יש עבודות שאף פעם לא נבין, כמו עורכי דין של אנסים וכו'.

בקשר לכתף שנתפסה - צירוף מקרים, תחכה כמה ימים עד שיעבור, הכי חשוב בתנוחת נסיעה שהרגל שנחה תהיה טיפונת מקופלת כדי שבתאונה המכה תספוג בשריר את המכה ולא בעצם, כנ"ל גם ביד, כשאתה מחזיק את ההגה שהיד תהיה טיפונת מקופלת, אם אתה מרגיש שהכתף מתרוממת מהמשענת - תקרב את המשענת בלבד שתתמוך בכתף.

נ.ב

אל תשכח לכוון את המראות לאחר השינויים

פורסם
בדוק מחדש את תנוחת הנהיגה שלך. קודם כל, וודא שהאגן שלך דחוס לפינת המושב, כך שתמיכת המושב תגבר ובדיקת המרחק מהדוושות תהיה מדויקת.

כדי לוודא שהתנוחה תהיה באמת מדויקת, עליך לוודא שהמנוע דולק וללחוץ מספר פעמים על דוושת הבלם לפני שאתה מבצע את הבדיקה. כך, יווצר ריק (וקואום) בתוך מגבר הבלימה ותוכל ללחוץ את הדוושה עד קצה המהלך שלה בקלות יחסית, לעומת מצב שבו ייתכן שאינך לוחץ עליה עד הסוף.

עכשיו, לחץ על הדוושה עד הסוף. העקב שלך צריך להיות על הרצפה, והלחיצה על הדוושה צריכה להיות בעזרת כרית כף הרגל (מפרק האצבעות) ולא על ידי קצות האצבעות. הברך שלך צריכה להיות כפופה מעט: כ-140-160 מעלות. יש לוודא גם כי כיוון גובה המושב והזוית שלו לא מפריעה לתפעול הדוושות. עליך לוודא שבזמן הלחיצה דנן על דוושת הבלם, הירך לא לוחצת על המושב, כך שאתה יכול לתחוב את אצבעות כף היד בין הירך למושב.

תן לעצמך עוד שבועיים-שלושה להסתגלות: מעבר לעניין הארגונומי, יש כאן גם עניין של הרגל. תנוחת נהיגה נכונה היא כמעט תמיד גם ארגונומית ולכן נוחה, גם לאורך זמן.

תודה רבה

אנסה ליישם את המלצותיך ונראה אם המתיחה תחזור

בוא ננסה לחזור אחורה, נסה לענות על השאלות הבאות:

איך ישבת קודם? מה השינוע שעשית?

קרבתי מעט את המושב ושחקתי עם הזווית של המושב , בהגה לא נגעתי.

כעט אני מרגיש שינוי לטובה מבחינת יכולת השליטה על הרכב בפניות

האם כאשר אתה מצמיד את הכתפיים אל המושב מפרק היד מגיע לשעה 12 של ההגה?

המפרק מגיע , היד לא ישרה אלא מעט כפופה במרפק

איזה רכב?

אוקטביה 2011

מה אפשרויות הכיוונון של המושב? האם ניתן לכוון גובה? האם יש גלגלת לשינוי זווית המשענת או ידית?

את המושב ניתן לכוון לגובה ולמרחק, לצערי אין אפשרות לכוון זווית מותן

את המשענת ניתן לכוון בזווית

האם ההגה מתכווונן לעומק?

כן

מה מבנה הגוף שלך? בינוני ,לא רזה

מה היקף הנסועה שלך ומה אופיה?

רוב הנסיעה בעיר, כמו שציינתי בפתיחה, המתיחה בשריר האחורי הורגשה לאחר נסיעה מאוד קצרה (כ-20 דקות) בעיר

נוהג הרבה בפקקים? לא

פורסם

היד יכולה להיות ישרה כשהכתף צמודה לגב המושב ופרק כף היד בשעה 12.

נסה להגביה מעט את המושב ולהתאים את המרחק מהדוושות מחדש, נסה אולי גם לקרב את ההגה אלייך ובמקביל 'להשכיב' מעט את המשענת (ובכך לשמור על המרחק מההגה).

כמו שהבנת, אני יוצא מנק' הנחה שהזווית בין הגב לרגליים חדה מדי בשבילך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...