Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת מעבר לדירה חדשה, אני שובר את הראש באיך ליצור הפרדה בין הסלון למטבח. אני מצרף לכאן כמה תמונות שיצרתי גם בתלת מימד וגם בדו-מימד.

למוכשר שבא לו גם להשקיע, אני מצרף קישור לשרטוט שיצרתי ב-floorplaner, שם אפשר לשחק איתו ולעצב:

http://pl.an/z7vm6u

בכל אופן, כפי שניתן לראות בתמונות יש חלל מוגדר כבר למטבח ולפינת אוכל, כאשר הסלון אמור להיות מהצד השני של הקיר הנמוך שמפריד בינו לבין המטבח. הקיר הנמוך הזה הוא אופציה בדירה, ניתן לוותר עליו, להגביה, לקצר, להאריך וכו' וכו'.

כמובן שיש אין סוף אפשרויות, כמה שחשבתי עליהן:

1. לוותר על הקיר, להשאיר חלל פתוח לחלוטין. הטלוויזיה על הקיר שמול המטבח, והספה המרכזית תהיה עם הגב למטבח.

2. להשאיר את הקיר כפי שהוא, טלוויזיה עליו מצד אחד ודלפק/בר במטבח מצד שני.

3. להפוך את הקיר לאי במטבח עם/בלי יחידות אחסון, ואז אפשר או שיהיה גבוה רק בצד של הסלון ואז טלוויזיה עליו או שיהיה אי רגיל, ואז טלוויזיה על הקיר שממול ושוב ספה מרכזית עם גב למטבח.

אני משוכנע שיש עוד המון אפשרויות ורוצה ופתוח לשמוע כל דעה. שום דבר לא מוגבל, גם דעה של להעיף פינת אוכל ולשים שם סלון (אם מישהו חושב שזה יפה) מקובלת. הבעיה היא שאין לי כמעט יכולת דמיון ומחשבה בסגנון של "מה יהיה יפה". לכן אני צריך את עזרתכם..

המון המון תודה לכל מי שיתרום מעט מזמנו ויציע פיתרון.

house2d.jpg

house3dside1.jpg

house3dtop.jpg

פורסם

מוזר שהדלת היא בכניסה לפינת אוכל ולא מטר משם לכיוון הסלון, אז לא הייתי נוגע בפינת אוכל (אולי רק מסובב אותה)

בכל מקרה האופציה הראשונה הכי נראת לי

יש שם מספיק מקום לספה ואתה לא חייב להציב אותה בידיוק איפה שהיה הקיר, להיפך - למרחק צפיה אידיאלי תציב אותה 2.5~ מטר מהטלויזיה

לגבי המטבח, אפשר לוותר על הארונות שבצד הויטרינה

במקומם לעשות אי ארוך שבו יהיו הכיריים והכיור ואפשר להוסיף שהצד של הסלון הוא דלפק (עם כסאות בר לישיבה)

איפה שנשארו ארונות מטבח בצמוד לקיר הייתי מבטל את השיש (כי יש לכם את האי) ועושה את הארונות על כל הקיר עד התקרה ככה יהיה לכם המון אכסון וקיר יפה יותר שתוכלו לשלב בו את המקרר/תנור/מיקרוגל

עריכה:

למה אני מבלבל בשכל

attachment.php?attachmentid=347105&stc=1&d=1374394542

house2d.jpg

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

טוב. פינת אוכל מול דלת הכניסה לא לעניין.

כי מנסיון זה המקום הכי מבולגן בסלון. הייתי מזיז את פינת אוכל אוכל לכיוון הויטרינה. שובר את הקיר ובונה אי דלפק מרובע דווקא.

מעריך את השיש לכיוון ויטרינה ובונה שם בר עם תאורה וארון/כוורת יינות מתחת לשיש.

את המקרר מסובב 90 מעלות ומסביבו בונה נישה שתפריד בין המטבח לפינת הישיבה ובכך הייתי מגדיל את הפינת הישיבה.

על הגב של הנישה הייתי תולה טלויזיה. את הספה עם שזלונג הייתי שם בפינה מול הכניסה. על הקיר שממול הויטרינה בסלון הייתי בונה ארון יפה עם חזיתות צבע אפוקסי שיכיל את כל התיקים, נעליים וכדומה כדי שלא יהיו פזורים בכל הסלון. אפשר לעשות מדפים על הדופן לצורך עמדת טעינה לניידים ואחסון מפתחות.

זאת מחשבה ראשונית.

פורסם

יש הבדל מהותי בין המידות הפנימיות לבין המידות של הקירות החיצוניים, לדוג' האם בסלון 6.30 זה ללא קירות חיצוניים או כולל את הקיר ליד דלת הכניסה והקיר עם החלון.

דירה ששטחה כ100 מטר קטנה ב10% מבפנים.

http://www.floorplanner.com/projects/26396724-1/edit#details

כמובן שמעל משטח השיש יהיו ארונות מטבח עליונים לכל האורך.

קיימים שולחנות מעולים הנפתחים לכפול מאורכם, היות והשולחן ישמש גם לאירוח לא הייתי ממליץ על שולחן "קטן", הבעיה היא במחיר.

first-design.pdf

New.jpg

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

האם באמת צריך פינת אוכל ל-6? כמה נפשות בבית? כמה אתם מארחים?

אם ניתן להסתפק בפינה קטנה (נניח ל-2 אם אין ילדים) אפשר להצמיד לקיר ולפנות הרבה מקום. אפשר להשתמש בשולחן ניתן להרחבה ולהזיז למרכז הסלון כשיש אורחים. זה פותח את המרחב ומגדיל את האפשרויות השונות למיקום פינת האוכל.

לגבי הפרדה, אני בעד הפרדה נמוכה - לא קיר, אלא למשל בר - או מחיצה מלאה או רק מעין מדף עם רגליים. מחיצה יוצרת יותר הפרדה, מדף מאפשר לשבת קרוב אליו ואז למעשה - אם לא צריך פינת אוכל גדולה, הוא הופך גם לפינת האוכל וגם להפרדה בין הסלון למטבח. בכל מקרה בר מאפשר ליצור את ההפרדה בלי לגזול יותר מדי מהיתרון של חלל אחד גדול (תאורה, תחושת מרחב).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

קודם כל תודה לכולם, נתתם כמה כיוונים לחשוב עליהם ואשמח לשמוע כמובן עוד.

לגבי המידות - הן אכן פנימיות כלומר כביכול כן נלקח בחשבון עובי הקירות.

פורסם

אתה צריך לקחת לחשוב על כך שבתכנון שלך המקרר בולט לסלון ונמצא רחוק מדי מהכיריים והכיור.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

יש הרבה מאוד אפשרויות לשחק איתן - אבל שימו לב שגז לא יכול להיות בפינה של ה"ר" של המטבח - אין לזה גישה, ולא נוח לעבוד כך.

מעבר לזה, אם אפשר להעביר את הדלת לקיר השני, שווה לדעתי לבדוק אפשרות דומה לזו שאייל הציע, כך כשנכנסים לא "חוטפים" את המבטח בפרצוף אלא את הסלון ופינת האוכל, כשהמטבח נשאר מוצנע - זה בהנחה שמבחינת אינסטלציה ניתן להעביר את המטבח.

פורסם
יש הרבה מאוד אפשרויות לשחק איתן - אבל שימו לב שגז לא יכול להיות בפינה של ה"ר" של המטבח - אין לזה גישה, ולא נוח לעבוד כך.

מעבר לזה, אם אפשר להעביר את הדלת לקיר השני, שווה לדעתי לבדוק אפשרות דומה לזו שאייל הציע, כך כשנכנסים לא "חוטפים" את המבטח בפרצוף אלא את הסלון ופינת האוכל, כשהמטבח נשאר מוצנע - זה בהנחה שמבחינת אינסטלציה ניתן להעביר את המטבח.

הגז נמצא עקרונית דווקא בפינה של ה"ר" לפי התכנון של הדירה.

את הדלת אין אפשרות להעביר וכנ"ל לא את המטבח עצמו, שימו לב גם שיש פתח בין הפינת אוכל למטבח שלא ניתן לחסום אותו.

עדכנתי טיפה את התכנון, עם הוספת חלונות ועם סידור לפי אחת האופציות.

שוב - המון המון תודה.

house22d.JPG

house23d3.JPG

house23d2.JPG

house23d1.jpg

פורסם

פינת האוכל בכניסה אכן "צורמת" במקצת, והייתי חושב על דרך לעדן אותה.

אני יכול להגיד לך שאנחנו בדירה אליה עברנו לא מזמן, החלטנו לוותר על פינת אוכל,

כיוון שממילא את הארוחות המשפחתיות אנחנו עושים במטבח, ואם באים אורחים,

אז אני מכניס את השולחן מהמרפסת, שנפתח, ואז אין שום בעיה. ככה הבית לא "חנוק",

והרי לא אוכלים אצלך כל שני וחמישי משפחה וחברים, וכאשר הם באים, שתי דקות

והעניין מסודר.

אני חושב שלבנות אי זה פתרון חכם. גם מאוד נוח, וגם אפשר לשלב בו בר ישיבה לארוחות

של בני הבית, והוא יותר חיבור טוב יחד עם הפרדה מהסלון.

• תוכן חדש...