Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את הסט שבחתימה, בזמנו שעשו לי התקנה, אחרי כמה שבועות נשרף הוופר והמתקין החליף לי ללא תשלום, היום אחרי כשנה+ נשרף לי עוד פעם הוופר השמאלי, לא הצלחתי לתפוס את המתקין ואני חושב שזה גם חסר טעם, מה עושים במצב כזה?

אגב-לא יודע אם קוראים לזה נשרף, אבל פשוט הפסיק לעבוד.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

פתח את הדלת ותבדוק אולי פשוט התנתקו לך הקונקטורים.

אם לא ובאמת נשרף בשנית, הייתי בודק את החיתוכים שלך, כמה חתוכים המידבאסים מלמטה?

פורסם

לא התנתק ובדקתי גם בחיבורים אחרים, הם חתוכים על 60 או 70 לא זוכר בדיוק, אני מביא להם בסביבות ה40-50 RMS והרמקול אמור להיות מסוגל לספוג 140RMS אז אני בספק שאובר פאור זה מה שגרם לו למות.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

פורסם

שים לב, לא דיברתי על אובר פאוור בכלל, החיתוך מאוד אגרסיבי ואמור להיות 80hz ומעלה, אלא אם אתה שומע בווליום ממש עדין או מוזיקה בלי הרבה באס.

זה שהרמקול מקבל רק 40-50 rms בהחלט יכול להצביע גם על אפשרות שהגיין גבוה מידי (ההייבריד כמו כל הסטים של מוראל אוהבים כח) וכנראה בשביל לנסות לספק אותם אתה עם גיין פתוח מידי מה שעלול לגרום לקליפינג ושריפת הרכיב (שוב זו אופציה אני לא אומר שזה בוודאות מה שקרה).

פורסם

רק כתבתי את הדברים בשביל לשלול אותם, במגבר זה פתוח על בערך רבע.

הרמקולים הרי יורדים עד ל50HZ אז למה שיהיה להם בעיה לעבוד ב60-70HZ?

אני שומע מוזיקה עם הרבה באסים, אבל אני לא שם פול ווליום לעולם ואני מביא לסאב לעשות את רוב העבודה.

מה שכן, קרה פעם אחת ששמתי את הרכב ליד החברים כשעשינו על האש, בד"כ המקסימום ווליום במערכת הוא 45, במשך איזה 10 דקות הוא עבד על ווליום של 55 מתוך 60 והרמקולים היו ממש צרודים וצרחו (אחד מהחברים הגביר כמעט עד הסוף), אבל לא שמעתי או ראיתי שקרה שום נזק וזה עבד לכמה חודשים אחרי זה.

עריכה: כשאתה מתכוון לגיין, על מה אתה מדבר בידיוק?

פורסם

כל רמקול יכול לרדת ל50 וגם ל40, השאלה כמה אפקטיבי הוא יהיה שם, ובמקביל באיזו עוצמה אתה שומע ואיזו מוזיקה.

אם אתה לא משתולל אין בעיה שיהיה חתוך שם (למרות שגם בווליום שבסדר בשיר אחד בשיר אחר בו מודגש יותר הבאס זה יכול להיות לא תקין).

לפי מה שאתה אומר, החיתוך היה בסדר לווליום הסביר שאתה היית שומע וכשחבר שלך הגביר זה פשוט גמר את הרמקול.

גיין זה בדיוק מה שציינת שפתוח על רבע, השאלה אם רבע מהסוף או מההתחלה, ואני לא צוחק בהחלט קל להתבלבל בזה בחלק מהמגברים גם לי זה קרה.

בכל מקרה יש לך סאב ואין צורך לחתוך את המידבאס כלכך נמוך, תזכור את זה שתחליף סט.

המקרה שציינת מסביר בצורה הכי טובה למה יש לקחת מרווח בטיחות בחיתוך וגם אם בווליום הסטנדרטי שאתה שומע בו אין בעיות יש לקחת בחשבון שירים באיכות גרועה/רמת באסים גבוהה מהרגיל/חבר שיגביר בלי הכרה.

כנראה שזה קיצר משמעותי את החיים של הרמקול ואחרי זה הוא פשוט ניגן עד שמת.

פורסם

הגיין מהתחלה רבע, בדקתי את זה וגם רשום עליו + ו -, מה שעשיתי זה שמתי ווליום 45 כיוונתי את המגבר טיפה פחות מהווליום שאני שומע, מה שמוזר זה איך כמה חודשים הרמקול עבד ללא תקלה ואז פשוט יום אחד הפסיק לעבוד?

אני קניתי את הרמקולים כשאחד השיקולים זה שאני מקבל מוצר TOP END והוא גם יחזיק המון המון זמן, האם קיבלתי רושם מוטעה?

פורסם

המוצר הוא מסדרת ביניים של מותג מוביל, אפשר להגיע איתו לתוצאות מעולות אבל הדבר דורש גם השקעה לא קטנה בתקציב.

רכיב top end\hi end הוא לא.

בכל מקרה גם רכיב כזה בתפעול לא נכון יהרס, ואין לזה קשר לאיכות הסט.

כן הגיוני שהרמקול שרד קצת אבל האירוע שציינת קיצר לו משמעותי את החיים והוא פשוט ניגן עד שמת.

אתה יכול ליצור קשר עם מוראל בקשר לבירור אפשרות תיקון ועלויות ואז תחליט אם שווה לך.

קח להבא חיתוך עדין יותר.

מעטים המידבאסים שיכולים לרדת ל70-60hz ולשרוד בווליום גבוה והרבה באס.

פורסם

יכול להיות שאתה מעוות את האות עוד לפני המגבר, הגיין זה סה״כ השלב האחרון ליצירת עיוות.

מה שכן אם זה היה עד כדי כך מעוות אני מאמין שאחד הטוויטרים היה מת עוד הרבה לפני הוופרים. יכול להיות שיש נתק בחוט מוביל כתוצאה מנקודת חיתוך נמוך או שריסקת את הסליל על הפלטה התחתונה של המגנט.

פורסם

קודם כול תודה על התגובות שלכם, דבר שני, איך אני יכול לקבוע סופית שהוופר מת? והאם אני יכול לדעת למה זה קרה מלהסתכל עליו?

REZO מה אתה מתכוון מעוות את האות? אתה מתכוון מהרדיו דיסק? אנא הסבר ולמה זה מוביל.

פורסם

פרק את הוופר, חבר לכניסות חוטים קצרים, ותן נגיעות על הפלוס והמינוס עם סוללת אצבע פשוטה, (נגיעות, אין צורך בפולס ארוך), אם הממברנה זזה, כנראה שהוופר בסדר והבעיה במקום אחר.

על פניו נשמע כאילו החיתוך והגיין שלך היו בסדר (במידה ואכן הגיין היה סגור, והחיתוך עמד איפה שהוא בין 70-60), אצלי סט זהה ניגן מ 63 עם סלופ 12 במשך תקופה ללא שיהוק.

במידה והוופר בעייתי, תחזור למתקין שלך ובקש ממנו לשלוח את הוופרים (שניהם), לתיקון אצל מורל, הסיבה למשלוח שני הוופרים היא במידה ויצטרכו לעשות RECONE , עדיף שיעשו על שני האלמנטים ע"מ לשמור על איזון בינהם ( למנוע אחד חדש ואחד ישן).

TOP END/HI END, לרוב המשתמשים זה סתם עוד סיבה להוציא עוד כסף על הבדלים מינוריים, ההיבריד סט נהדר, שווה כל שקל ולא משנה באיזה מחיר נקנה.

בהצלחה.

תעדכן.

SCANSPEAK

פורסם

לבוא ולהגדיר שרירותי החיתוך הזה תקין, מבלי להתייחס לזה שאולי פותח השרשור שומע בווליום יותר גבוה משלך, במוזיקה עם יותר באס ממה שאתה שומע ולהגיד לו זה תקין יגרום לו לשרוף את הסט ה3.

יש פה בעיה וזאת עובדה.

חוץ מזה שאצלך הסט היה תקופה קצרה מאוד וזה לא יכול להעיד על כושרו של הסט לעמוד במעמסה עם החיתוך הזה.

בדיוק כשם שהסט שלו שרד תקופה (שנה ליתר דיוק) וסיים את שירותו.

אצלך הוא לא היה אפילו חצי מתקופת הזמן הזאת.

פורסם

לפותח השרשור, הבהרה.

הסט היה אצלי עשרה חודשים, ונקנה משומש, מחובר למגבר שנתן ל 85 ואט בחיבור פאסיבי (ז"א שרוב ההספק הלך לוופר, חלק לטוויטר וחלק התבזבז על הקרוס, כמו בכל חיבור פאסיבי), ובמשך תקופה לא ארוכה (משהו כמו שבועיים עד שהכל נגנב קיבל 85 ואט ישר מהמגבר).

תמיד היה חתוך על 63, עם סלופ 12, אני שומע בווליום חזק, אפילו מידיי, החל מרוק וכלה בדאב.

תתבצע את הבדיקה כמו שמפורט בהודעתי הקודמת, אם הממברנה זזה הוופר בסדר ויש בעיה עם החיבורים.

במידה והוא תקול, שלח לתיקון, במקרה הזה זה עדיף על פני רכישת סט אחר ברמתו, לדעתי.

בעניין הכיוונים, אכן משהו איננו כשורה, אך את ההסבר על איך לכוון נכון לא ראיתי לנכון לפרסם לך כעת כיוון שזה דיבורים באוויר, לכן ביקשתי ממך לעדכן, כשהוופר יהיה תקין (או אחרי תיקון או שהוא כלל איננו תקול), נעבור הלאה לשלב הכיוון הראוי.

SCANSPEAK

פורסם

הפורום מלא במידע שאתה שואל עליו רק תחפש ותמצא הכל,

באמת כדאי לך לבדוק את הוופר, אבל בזהירות!

ולהבא תתייעץ בזמן חיבור הסט כדי למנוע נזק לרכיבים, ועדיף שתעזר במישהו בעל נסיון בשביל לעשות את זה...

• תוכן חדש...