Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבסיס של הרעיון הוא טוב, אבל לא היה עניין עד לא מזמן לצמצם את הנסועה במרכז?

לכן הביאו את האופניים הירוקים למרכז, שינו ועוד משנים זמנים ותחנות משופרות לתחבורה ציבורית.

עכשיו להחזיר את קהל התושבים לרכב ממונע זה קצת נוגד את העקרונות.

פורסם
הבסיס של הרעיון הוא טוב,

הנה מספר שאלות ב"שלוף" של אחד המגיבים:

אם התשלום הוא לפי ק"מ - מי ישלם על הדלק בזמן העמידה בפקקים שהוא לפחות פי 2 מהצריכה בנסיעה בגוש דן ?

איך יגיע השוכר מתחנת המסירה אל יעדו הסופי - יזמין מונית ? יהיו עשרות תחנות החזרה בכל עיר ? מי יאייש אותן ? מי יבדוק את מצב הרכב בהחזרה ? מי יטפל בהסבת הדוחות ? מי יטפל בחניית הרכב ? מי ישלם על חנייה ? מה יקרה בתאונה ? רכב חליפי ? מי יטפל בתביעות המשפטיות ? מי ימסור את הרכב ? מי יבדוק שיש לשוכר רשיון (ובתוקף) ? מי יטפל בפנצרים ותקלות בדרך ?

יש עוד עשרות שאלות אבל נשאיר אותן ליזמים שידעו את התשובות אחרי שהכסף יעלם.

בהערכה זהירה, עלות הרכב למפעיל (כולל תקורות והוצאות תפעוליות) תהיה כזו שהוא לא יוכל להתחרות בחברות ההשכרה הרגילות, שכבר היום מרביתן מפסידות וחיות מפרת המזומנים של הליסינג.

מה יקרה אם יתפס נהג שיכור ? יחרימו את הרכב ?

יש כאן הרבה שאלות פתוחות...

פורסם

כבר יש חברה שפועלת במודל דומה: car2go.

הם פועלים בארץ כבר כמה שנים.

מחירים:

https://www.car2go.co.il/rates

הם לא בדיוק כבשו את שוק ההשכרה בסערה.

אבל הם עדיין קיימים, וטיפלו ברוב הבעיות שכתבת.

אני לא מאמין שיקום המיזם הזה שחולדאי מדבר עליו.

וגם אם כן אז אין פה שום דבר אקולוגי.

זה יהיה עם רכבי בנזין "בהתחלה" (20 שנים ראשונות?) והדבר היחיד שייחסך פה זה חניה. לא שזה זניח אבל ה"ספין" הירוק הוא ספין בלבד.

קשה לי למצוא use-case בו השימוש בשירות כזה יהיה יותר משתלם ממונית, או לחלופין שכירת רכב קטן ליום שלם מחברת השכרה רגילה.

אולי המקרה היחיד ההגיוני הוא הרכב המסחרי שהם מציעים שאפשר לעשות איתו הובלה של דירת סטודנטים עם כמה חברים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כבר יש חברה שפועלת במודל דומה: car2go.

הם פועלים בארץ כבר כמה שנים.

מחירים:

https://www.car2go.co.il/rates

אבל הם עדיין קיימים, וטיפלו ברוב הבעיות שכתבת.

לא בדיוק :עדיין צריך להגיע למיקום בו הרכב נמצא ,אם יש תינוק ,אתה צריך להביא בוסטר איתך ,אין מתקן לאופניים ...אסור לעשן :-D ואסור לקחת חיות מחמד .

ואני לא הבנתי ,מי מקבל/מוסר את המכונית מטעם החברה בכדי לוודא שאין שריטות /מכות .

בברכה

מוטי

פורסם

ב-car2go הלקוח בודק אם יש שריטות/מכות.

בכל רכב יש טופס עם ציור במבט על של הרכב. כשאתה פותח אותו, אתה אמור לעבור על הרכב ולבדוק אם יש פגמים חדשים על הרכב שלא מופיעים בציור. אם יש, אתה מתקשר למוקד שלהם (עובד 24/7) ומדווח. אם אין, אתה מתניע ונוסע.

בתכלס, להרבה מהמנויים שלהם יש ביטוח "ביטול השתתפות עצמית", אז לא ממש אכפת להם ממכות ודפיקות חדשות. פשוט מתניעים ונוסעים.

המחירים של הפרויקט הזה נשמעים לי גבוהים מאוד. 60 ש"ח לשעה לא כולל עלות הקילומטראז' זה המון. רק לשם ההשוואה, ב-car2go אתה יכול לשכור מיני קופר לשעה בערך בחצי מהמחיר הזה. אז מה, הם יתנו לי איזה טוויזי עגלתית ואני אשלם על זה פי 2 רק בשביל ה"מגניבות"?

אגב, לדעתי גם במיזם החדש לא יהיו בוסטרים לתינוקות או שיהיה מותר לעשן בהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...