Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אצלי חודשיים וכמובן יש עוד הרבה זמו עד הטיפול הראשון. השאלה שלי היא האם כדאי/צריך בתקופה שלפני מועד הטיפול להביא אותו בכל זאת למוסך לבדיקה? ביום המסירה של הרכב בסוכנות, הסוכן אמר לי שעד הטיפול הראשון אין לי מה לדאוג ולבדוק את מה שיש מתחת למכסה המנוע, חוץ מנוזל השמשות. כי אם אני אגע במשהו ואוסיף נוזל/שמן או כל דבר אחר שאני אעשה, זה יפגע באחריות. ז"א עד שאין בעיה בולטת או שהרכב נתקע וצריך להזמין גרר, אני לא אמור לדאוג לכלום. זה נשמע קצת מוזר ומוגזם. אני לא הכי מקצועי בכל עניין הרכב ולכן חושש שאולי אני לא אשים לב לבעיה שיכולה לצוץ ואחר כך כבר יהיה מאוחר מדי למנוע את הבעיה.

פורסם

אם הכל תקין, אין צורך בבדיקה במוסך עד הטויפול הראשון.

למרות מה שאמרו לך במועד המסירה, בדוק מפלס שמן ונוזל קירור לפחות פעם בשבוע.

פורסם
לדעתי כדאי מאד לבדוק שמן ומים במיוחד ברכב חדש שנוטה לאבד שמן\מים באלפי הקילומטרים הראשונים.

כן, אבל מה לגבי כל שאר הדברים? איך אני יודע שהכל עובד כמו שצריך?

פורסם
אם הכל תקין, אין צורך בבדיקה במוסך עד הטויפול הראשון.

למרות מה שאמרו לך במועד המסירה, בדוק מפלס שמן ונוזל קירור לפחות פעם בשבוע.

אז בעצם אילו הדברים היחידים שעלי לשים לב אליהם עד הטיפול?

פורסם

קיבלת עם הרכב ספר הדרכה.

יש בו פרק שנקרא "טיפולי נהג".

מוסבר שם בפירוט, כולל איורים, אלו דברים בעל הרכב צריך לבדוק.

בנוסף לשמן ונוזל קירור אתה אמור לבדוק לחץ אוויר בצמיגים פעם בשבועיים-שלוש, שמן בגיר אוטומטי (לא בכל הדגמים ניתן לבדוק), ונוזלים נוספים - לפי הסברים בספר נהג.

וחוץ מזה, תהיה ערני לתפקוד הרכב באופן כללי, תלמד מה פירוש כל נורה בלוח שעונים, תלמד לתפעל את כל הפונקציות במחשב דרך, תלמד מה עושה כל כפתור.

פורסם

אני רכשתי בעבר רכב חדש מסוג rcz ולא בדקתי כלום. קיום ברכבים חדישים יש התראות על חוסר מים, שמן ולחץ אוויר בצמיגים. בגדול יש לך אחריות על הכל! אתה לא אמור לבדוק מים/ שמן וכ׳.

בהצלחה

פורסם
קיבלת עם הרכב ספר הדרכה.

יש בו פרק שנקרא "טיפולי נהג".

מוסבר שם בפירוט, כולל איורים, אלו דברים בעל הרכב צריך לבדוק.

בנוסף לשמן ונוזל קירור אתה אמור לבדוק לחץ אוויר בצמיגים פעם בשבועיים-שלוש, שמן בגיר אוטומטי (לא בכל הדגמים ניתן לבדוק), ונוזלים נוספים - לפי הסברים בספר נהג.

וחוץ מזה, תהיה ערני לתפקוד הרכב באופן כללי, תלמד מה פירוש כל נורה בלוח שעונים, תלמד לתפעל את כל הפונקציות במחשב דרך, תלמד מה עושה כל כפתור.

הבנתי, תודה.

פורסם
אני רכשתי בעבר רכב חדש מסוג rcz ולא בדקתי כלום. קיום ברכבים חדישים יש התראות על חוסר מים, שמן ולחץ אוויר בצמיגים. בגדול יש לך אחריות על הכל! אתה לא אמור לבדוק מים/ שמן וכ׳.

בהצלחה

יש לך אחריות, אבל לא חבל לגרום נזק ביודעין?

עדיף לבדוק פעם בשבוע - שבועיים את השמן והמים.

זה גם מה שאני עושה, למרות שאני נוסע באוטו בן 7 חודשים עם פחות מ7000 ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשביל מה אני קונה מחשב חדש אם בכל שבועיים אני חייב לפתוח אותו ולנקות מאבק?? כפיר, תפסיק לכתוב שטויות ותתחיל לטפל ברכב שלך כי אחרי שתגמר לך האחריות אתה תאכל את כל מה שאתה מבשל לעצמך עכשיו.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
בשביל מה אתה משלם מעל 100 אלף שקל על רכב חדש אם אתה צריך לפתוח מכסה מנוע אחת לשבוע?

לא מבין את זה

כי רכב זה דבר שצריכים לתחזק אותו מידי פעם אולי...?

alfa 156 2.5.

פורסם
בשביל מה אתה משלם מעל 100 אלף שקל על רכב חדש אם אתה צריך לפתוח מכסה מנוע אחת לשבוע?

לא מבין את זה

למשל, שנתיים לא תבדוק שמן, מפלס השמן ירד והמנוע יהרס.

תגיע למוסך לדרוש תיקון באחריות, היבואן יטען לחוסר ביצוע טיפולי נהג ולרשלנות מצדך, ולא יכבד אחריות.

אפילו בחוקי תעבורה, שלומדים למבחן תאוריה לרישיון, יש סעיף שמחייב נהג לבצע את הבדיקות האלו.

אגב - איש השרות, שבמעמד המסירה אומר ללקוח שאין מה לפתוח מכסה מנוע עד הטיפול הראשון - הייתי אומר שהוא קצת מטעה.

במקום זאת, ראוי היה שיעבור עם הלקוח על נקודות בדיקה בתא המנוע, ויסביר מה, מתי ואיך בודקים כל דבר.

• תוכן חדש...