Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אם זה קורולה :wink:

וברצינות: כן. עם השנים, הסוסים בורחים גם אם הכל בסדר. כדי לתקן או להחזיר חלק מהם דרוש ישור קו רציני מאוד לרכב (מעבר למרמה של נסיעה תקינה).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הסוסים באמת בורחים עם השנים, אבל 200K ק"מ זה לא ק"מ גבוה מאוד, אבל נורמאלי. תלוי איזה רכב כמובן ובאילו תנאים נעשה הק"מ הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרבה תלוי איך הרכב טופל יכול להיות גם שיש תקלה כל שהי שגורמת לחוסר סחיבה שאתה מפרש אותה

כ- ק"מ גבוה

פורסם

למה אתם עוקצים אותי?אני דווקא שואל בכללי, אם הייתי רוצה לדעת משהו על הרכב הייתי אומר, אני שואל בכללי. ואם 200K זה לא גבוה אז מה גבוה?תחשוב 200K זה מלא, 300 ומשהו בדרך כלל לא יהיה עם מנוע וגיר מקורי.(ברכבים שלא מוגדרים אמינים)

פורסם

יש בלאי ממוצע לדגם ספציפי לנהג ממוצע.

אתה רוצה תשובה ממוצעת או ספציפית?

לגבי ספציפית זה מאוד קל - לוקחים לבדיקה ומגלים.

לגבי ממוצע זה כבר בהרבה יותר מסובך...

בקיצור - אין תשובה רצינית לשאלה לא רצינית...

באופן כללי, סביר להניח שאחרי 200K ק"מ כל מכונית שזכתה ל"חיים ממוצעים" אבדה מיכולתה בשיא (שלא היה בתחילת חייה דווקא)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אם 200K זה לא גבוה אז מה גבוה?

מיליון קילומטר זה קילומטרז' גבוה. תלוי איזה רכב כמובן, אין פה כלל אצבע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש בלאי ממוצע לדגם ספציפי לנהג ממוצע.

אתה רוצה תשובה ממוצעת או ספציפית?

לגבי ספציפית זה מאוד קל - לוקחים לבדיקה ומגלים.

לגבי ממוצע זה כבר בהרבה יותר מסובך...

בקיצור - אין תשובה רצינית לשאלה לא רצינית...

באופן כללי, סביר להניח שאחרי 200K ק"מ כל מכונית שזכתה ל"חיים ממוצעים" אבדה מיכולתה בשיא (שלא היה בתחילת חייה דווקא)

(המודגש).

מה זאת אומרת לוקחים לבדיקה?בבדיקה אפשר לדעת אם הרכב "עגלה" יותר? אני יודע שזה נשמע מצחיק וקצת טיפשי.

אני קודם כל מציין שאני מתכוון שרכב תקין 99% , פשוט הק"מ "עייף אותו", אלא אם כן ק"מ גבוה לא גורם לאי סחיבות אלא דברים אחרים אבל לפי הדברים שלכם אינני טועה.

פורסם

זה תלוי מאוד ברכב, אני ראיתי מימיי כבר הונדות למינהם שנוסעות יופי וכמו חדשות ובלי רעשים מיותרים גם עם 250K.

ראיתי מרצדסים וסקודות עם קרוב ל500K ( כן כן מוניות), ועדיין סוחבות במיוחד המרצדסים.

אבל ראיתי סיטרואנים ורנו למינהם שאחרי 150-170K הקיאו את המנוע לבורא עולם.

תלוי במזל שלך,תלוי במוסכניק שלך ותלוי בכמות הכסף שתשקיע ברכב.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
(המודגש).

מה זאת אומרת לוקחים לבדיקה?בבדיקה אפשר לדעת אם הרכב "עגלה" יותר? אני יודע שזה נשמע מצחיק וקצת טיפשי.

אני קודם כל מציין שאני מתכוון שרכב תקין 99% , פשוט הק"מ "עייף אותו", אלא אם כן ק"מ גבוה לא גורם לאי סחיבות אלא דברים אחרים אבל לפי הדברים שלכם אינני טועה.

אתה חייב להחליט מה אתה רוצה.

כתבת במקור כי ההנחה שהרכב תקין.

בדיקות יש מהרבה סוגים - החל מבדיקת ביצועים המשך בבדיקת קומפרסיה וההמשך בבדיקת הספק בגלגלים.

ועוד...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מנועים מתעייפים, זה נכון. שים 2 רכבים זהים עם קילומטראז' שונה (אחד נמוך ואחד גבוה), והם יראו לך תוצאות שונות מבחינת כח ומומנט. בעירה פנימית זה תהליך אלים, ש- מה לעשות- בסופו של דבר, פוגע באיטום, פוגע בשסתומים, פוגע בהרבה דברים, שכבר לא עובדים חלק כמו בהתחלה. על 200K אני מעריך שזה מורגש אבל לא רציני כל כך (כמה כ"ס בודדים) לעומת 400 ומעלה (שם זה כבר אחוזים יפים להערכתי).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בדיקה במכון מראה לך כמה אחוזים איבד המנוע לעומת מה שאמור להיות במקור.

סתם דוגמא - בפונטו שלקחתי לבדיקה (וקניתי) אחרי 114K הייתה תוצאה של 85% מכוח המנוע שזה נחשב למנוע בריא.

הרכב היה עם 114K ועד היום, כשהיא מתקרבת ל-160K, עדיין אני לא מוסיף גרם שמן בין טיפול לטיפול.

אני מניח שאם תיקח אותה לבדיקה עוד שנתיים, כשהיא תתקרב ל-200K תקבל תוצאה של 70% בערך, וזה לא רע, בשביל רכב בן 8 עם 200K.

אם הייתי מזניח, שם שמן דפוק וכו' וכו', אני מניח שהמנוע לא היה במצב כ"כ טוב. אז זה באמת תלוי בהמון גורמים.

פורסם

ברווז, הכל תלוי מתנאי שימוש של רכב. אם רכב כל חייו נסע בבין עירוני ויש לו קילומטרז' גבוה, אני בטוח שמצב שלו הרבה יותר טוב מרכב עם קילומטרז' כפליים נמוך שנסע כל חייב בעיר, נסיעות קצרות ופקקים. בהנחה ששני הרכבים טופלו כראוי.

הגיר מתבלה על הילוך קבוע הרבה פחות ממעברי הילוכים תכופים. מנוע שעובד על סל"ד זה מנוע נקי מפיח שיש לו תמיד לחץ שמן טוב וזרימה טובה של נוזלים. עבודה בסרק למשל גורמת לבלאי רב למייסבי קרנק בגלל ששימון שלהם בהתזה (ראה בלאי לרכבי משטרה שעומדים הרבה זמן מונעים).

יש לבחון כל מקרה לגופו. קילומטרז' לפני עצמו לא מדד לשום דבר, כי זה לא אומר כמה שעות המנוע עשה ובאילו תנאים.

פורסם

שימון מסבי גל ארכובה הם לא בהתזה.

בדיקות של המכון לא רלוונטית ולא נותנת כלום בגלל אחוזי הסטייה ואתה עלול לקבל תוצאות נמוכנות מנתוני היצרן אפילו ברכב בעל ק"מ נמוך.

מנוע של רכב התנאים אידיאליים של תחזוקה ושימוש יאבד אחוז קטן ולא מורגש של הספק לאורך חייו.

אורך חיים תיאורטי של מנוע בנזין הוא כ 300K ק"מ.

• תוכן חדש...