Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך מתמחרים רכב אספנות לפני ואחרי השיפוץ?

הבעיה שכל מחיר נשמע הגיוני. לדוגמא, חיפושית משופצת הייטב כמה אמורה להעלות? לי כל מחיר נשמע הגיוני. עבור רכב כזה גם 10000 נשמע לי הגיוני, גם 30000 נשמע לי הגיוני וגם 50000 נשמע לי הגיוני.

אני מתכוון שהכל נשמע הגיוני ובפערים גדולים מאוד.

אז איך מחליטים מה המחיר בערך? יש איזה מקור? סטנדרט?

פורסם

המחיר יכול להיות הגיוני רק אם השקיעו ברכב סכום דומה.

חיפושית לא מקבלת סכומים כאלו במכירה אלא אם כן היא מדוגמת.

פורסם

הכל תלוי בטיב השיפוץ ובאיכותו.

לדוגמא: פחחות וצבע ב 3,000 ש״ח לא תיהיה דומה

לפחחות וצבע ב 9,000 ש״ח לכן יש רכבים משופצים

שמחירם איננו זהה למרות ששניהם משופצים .

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

נכון אבל ברגע שאין איזה מכירון או סטנדרט שלפיו מתחילים אז כל אחד יכול לתת מחיר אחר בפערים גדולים מאוד והכל נשמע הגיוני. :roll:

פורסם

דעתי מעט שונה. זה לא משנה כמה האדם יבקש, זה משנה כמה הוא יקבל!

למשל היום כנס ליד 2, תראה כמה חיפושיות יש שם משופצות ברמה כזו או אחרת (בלי לבוא לראות אי אפשר לדעת מה הולך שם), המחירים נעים סביב ה 15 ומעלה, גם אם בשיפוץ הושקע כסף רב והרכב לא ממש סחיר זה לא ישנה כמה המוכר יבקש כי בסופו של דבר או שהרכב לא ימכר או שימכר במחיר נמוך ממה שנדרש! לכן תמחור על ידי המוכר לא בהכרח משקף משהו.

יש אנשים שיושבים על עץ והרכב שלהם מופיע ביד 2 במשך שנים ויש כאלה שמורידים כמה אלפים והופ הרכב נמכר. הכל נקבע על ידי הביקוש בשוק.

אם היום אני אקח רכב, פורד אסקורט למשל ואשפץ אותה ברמה מאוד גבוהה, פחחות וצבע ב 15 אלף ש''ח, חשמל, ריפוד, מנוע וכו' אבל לרכב אין שוק ואין ביקוש אז זה לא יעניין אף אחד כמה הושקע ברכב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הכל תלוי כמה הקונה רוצה לקנות וכמה המוכר לחוץ למכור....

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

לפני 5 שנים היה לי רנו 5 מודל 89 שהיה במצב מצויין גם מכני וגם חיצוני ואז קניתי סובארו והשארתי את הרנו גם אצלי כי לא רציתי למכור אותו. מאוד אהבתי אותו. אבל שלחו לי מכתב מעירייה שאני חוסם את הכביש עם רכב שלא זז (חניתי בכביש ליד הבית) ואז הזזתי אותו לתוך החנייה של הבניין לאיזו פינה ואז השכנים אמרו לי שזה מפריע להם. בקיצור בסוף אחרי 6 חודשים נאלצתי למכור אותו והיום אני מה זה מתבאס שמכרתי אותו. מכרתי אותו ב-1500 ש"ח לאיזה מכונאי מירושלים. הייתי יכול לשפץ אותו טיפה והאוטו היה חבל"ז..אפילו מזגן שלו עבד. :?

פורסם
המחיר יכול להיות הגיוני רק אם השקיעו ברכב סכום דומה.

חיפושית לא מקבלת סכומים כאלו במכירה אלא אם כן היא מדוגמת.

חיפושית טובה נמכרת בסכומים יפים של 15K וצפונה ומה הכוונה בטובה ?

לאו דווקא חיפושית משופצת אלא דווקא אחת שמצב המרכב שלה טוב

ומצבה מוכיח את רמת המקוריות שלה , יכולה להימכר גם בסכום הזה .

אני לא נכנס כאן למה כדאי ומה לא

אני לא מכיר אחד שמכר רכב אספנות שהשקיע בו X כסף

וקיבל את הסכום חזרה .

אני אומר התחום הזה הוא הובי והובי נטו וכך גם יש להתייחס אליו ,

אם נמיר אותו למספרים זה בדיוק הרגע הגרוע שהפכנו אותו למסחרי .

פורסם

אגב vw130071, אני עוקב בסקרנות אחרי השירשור שלך לגבי השיפוץ המדהים והיסודי שאתה עושה לחיפושית שלך. אני תמיד "מקנא" באנשים האלה שיש להם את הידע והמקום לעשות פרוייקט מדהים כזה. כל הכבוד

פורסם

לצד התחביב קיים גם המימד המסחרי אם כי בארץ הוא קטן ביותר.

מספיק לפתוח מגזין כדוגמת קלאסיק אנד ספורטס קארס הבריטי כדי לראות סדר גודל של המימד המסחרי המתבטא בסדנאות שחזור וסוכניות מכירה לרכב קלאסי.

מכוניות ההובי מוגדרות לרוב כמכוניות שערכן הוא עד 20K ליש"ט ולרוב המכוניות עד תג מחיר זה מתאפיינות בבעלים שמבין ומכיר את המכונית ברשותו וגם אם אינו מבצע את מלאכת התחזוקה בעצמו הוא יודע מה ההבדל בין מרווח פלטינה למרווח סרנים.

בקצה השני של הסקאלה מכוניות ששוין מעל 300K ושעל כאלו אני עובד כיום, מתאפיינות בבעלים המחזיקים מספר רב של מכוניות, לא מבינים את הרכב ברמה המכנית או את התחזוקה הנדרשת ושמחים להעביר את כל הנושא הזה למי שמתמחה בענין.

כמובן שמדובר בהכללה ויש יוצאים מהכלל.

הדילרים ברכב הקלאסי אינם נחשבים כ''מקלקלים''את התחום, אלא כחלק בלתי נפרד מהתחום. ב-POST VINTAGE למשל נותנים שנה אחריות על כל רכב שאנו מוכרים ללא שום תנאי וללא שום הגבלת שימוש על כל המכלולים.

משום מה הנושא המסחרי (הכוונה לעסקים המתפרנסים מרכב קלאסי בצורת מכירה ) לא זוכה לתנופה בישראל, ועושה הרושם שגם לא להערכה כלשהי מצד אנשי ההובי המרכיבים את רוב רובו של קהל בעלי המכוניות הקלאסיות בישראל.

פורסם

לרכב אספנות אין מחירון מהסיבה הפשוטה שלרוב אין רכב אחד דומה למשנהו, ולכל קונה יש את ההעדפות שלו.

יש כאלה המעדיפים רכב כמה שיותר מקורי, בעל כמה שפחות קילומטרים וכמה שפחות ידיים, יש לעומת זאת אנשים המעוניינים לרכוש רכב כמה שיותר משופר (לא קרוב למקוריות שלו), יש כאלה שמחפשים רכב לשיפוץ שמתאים במיוחד להם (לפי מה שהם רוצים שיהיה ברכב) ואז לא אכפת להם כל כך אם מצבו בכי רע כי הם הולכים לשפץ בכל אופן ולשנות בו הרבה, ויש כאלה שרוצים רכב משופץ כבר ברמה זו או אחרת...

מכאן שלכל רכב יש את הקונה שלו וכמובן אם מישהו שיפץ חיפושית סטנדרטית ב-200,000 ש"ח, לא נראה לי שהוא ימצא את הקונה שישלם לו סכום כזה (למרות שיש הפתעות בחיים...) וגם אם ידרוש סכום כזה, אני לא מאמין שיקבל. אני גם מניח שכאשר שיפץ, עשה זאת ממניעים שלו ולא על מנת לקבל סכום כזה כאשר יחליט למכור.

בשורה התחתונה, הקונה ירכוש לפי מה שנראה לו שאכן הרכב שווה והמוכר ימכור לפי מה שבסופו של דבר יקבל.

אחזקה ושיפוץ של רכב אספנות זה דבר יקר ולא כדאי למטרות סחר.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

לגמרי סיפור של קונה ומוכר.

יהיה את הבחור שיעריך את ההשקעה שלך, יהיה כזה שלא - אם בסוף תמצא קונה או לא, זה גם עניין של מזל. השוק פה בארץ מאוד מוגבל עבור הרכבים האלה, אנחנו לא בארה"ב ואירופה.

פורסם

לדעתי אם נדלקת על הרכב ואהבת את רמת השיפוץ אין ממיד למחיר ,אהבתי משהו אקנה בכל סכום ברור שבגדר ההיגיון !

אתן לך דוגמה הפוכה סאאב 1995 קבריולט מחיר מחירון היה אז 41000 ש"ח נמכרה ב75000 ש"ח בלי מערכת הבן אדם שאל מוכר אמרתי מחיר ובלי ויכוחים מיותרים חזרתי הביתה במונית .

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם
לדעתי אם נדלקת על הרכב ואהבת את רמת השיפוץ אין ממיד למחיר ,אהבתי משהו אקנה בכל סכום ברור שבגדר ההיגיון !

אתן לך דוגמה הפוכה סאאב 1995 קבריולט מחיר מחירון היה אז 41000 ש"ח נמכרה ב75000 ש"ח בלי מערכת הבן אדם שאל מוכר אמרתי מחיר ובלי ויכוחים מיותרים חזרתי הביתה במונית .

זה לא מקרה הפוך.

זה בדיוק המקרה שיש לו פתגם : פרייארים לא מתים הם מתחלפים. :lol:

פורסם
זה לא מקרה הפוך.

זה בדיוק המקרה שיש לו פתגם : פרייארים לא מתים הם מתחלפים. :lol:

מי הפראייר לא הבנתי זה שמכר או זה שקנה?

המושג פראייר קיים רק בישראל.

כבר נתקלתי באנשים שלא אכפת להם שנאמרו עליהם דברים קשים ביותר ולא מזיז להם כלל.

רק דבר אחד מוציא אותם מהכלים - אם אומרים עליהם שהם פראיירים.

• תוכן חדש...