Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

כפי שחלק מהחברים יודעים ,אני הבעלים הגאה של סובארו לגאסי 1800 מודל 1991 ,שמורה ומטופלת.

לא מזמן התחלתי לעשות 2 טסטים בשנה לרכב (בן 20).כמובן שבכל פעם אני משאיר 150 שקלים למוסך בשביל אישור תקינות ,כשבעצם אני משלם שוב את הבדיקה למכון הטסטים.

ב-7 שנות בעלותי על הרכב (למעט פעם אחת שהוכשלתי על שטות ולא ארחיב) ,הרכב עבר תמיד במכה ראשונה ונבדק בדקדקנות יתירה ולשמחתי לא נמצאו ליקויים.

בדרך כלל אני נוהג לעשות טסט מיד עם קבלת רישיון הרכב ,כך שאני מקדים בחודש לערך את המועד.

היום עברתי טסט (ברוך השם),שוב ,במכה ראשונה ,ושלא כמו בשנים עברו ,קיבלתי לידי מסמך המאשר את תקינות הרכב ובו רשימת שמות הבוחנים בכל מכלול שנבדק (הגה ,בלמים אורות וכו').

כמו כן היה פרוט של דרגות זיהום האוויר שנמדדו (תמיד עברתי את הבדיקות מבלי לדעת תוצאות מדויקות).

ובכן :

HC : מקסימום מותר - 1000 .

נמדד - 153.

CO : מקסימום מותר -3.5 .

נמדד -0.11 .

אין לי ידע רב בנושא ,אבל לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהתוצאות שהתקבלו מצוינות.

וכאן נשאלת השאלה ,האם רכב מיושן מזהם יותר מרכב מודרני .

האם התוצאות המותרות לרכב עם קרבורטור שונות מתוצאות ברכב עם מחשב ניהול מנוע ומזרקים ?!

אני רוצה להבין אחת ולתמיד מדוע רכב ישן ומטופל כהלכה עם תוצאות כאלה נחשב מזהם פי 20 (לא יודע -ככה אומרים וכותבים) ,מרכב חדש יותר ?!

האם מדובר בסוג של בלוף בסגנון בלמים שמצריכים אישור מיוחד ברכב ישן אעפ"י שהטכנולוגיה היא בדיוק אותה טכנולוגיה ברכב חדיש יותר ושניהם יבדקו בדיוק על אותו מתקן ,רק שהאחד יצטרך "אישור".

אשמח לתשובותיכם ,וכמובן לתשובתו של ידידי צביקה קרבורטור המומחה בתחום .

פורסם

גם אני עשיתי פרצוף עקום כשהנתון הזה נכתב בכתבה על מימון מחדש של תוכנית הגריטה בידיעות אחרונות... מאיפה משרד התחבורה מביא את הנתונים האלה?!

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

זה נשמע לי כמו הבלוף של המקררים המודרניים שהם חסכוניים וצורכים פחות חשמל ממקררים ישנים באופן דרסטי.

כל טכנאי מקררים יספר לך שמדובר בשינויים מינוריים וזניחים במדידה שנתית.

מי אמר לוביסטים ?! מי אמר גוזרי קופונים ?!

פורסם

אני לא יודע בדיוק פי כמה אבל רכב עם קרבורטור מזהם משמעותית יותר מרכב עם הזרקה.

למה? כי התערובת בהזרקה היא מדוייקת ומכויילת תוך כדי ריצה ע"י חיישן למבדה, בעוד קרבורטור משתמש באמצעים מכאניים מאוד לא מדוייקים ומכוייל ידנית.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא יודע אם פי 20 או לא, אבל רכב עם קרבורטור מזהם יותר.

למה- אין ממיר קטליטי שמפחית את הזיהום, אין תיקוני תערובת, שמבצע מחשב ניהול על סמך מדידת חיישן למבדה, במנוע עם ניהול ממוחשב הצתה והזרקה מדוייקות יותר ומאפשרות להגיע לבעירה יעלה יותר.

אין גם מערכות EGR, שמפנות חלק מהגזים לשריפה חוזרת, אין חיישנים, וכו' וכו'.

נורמות זיהום בטסט לרכבי קרבורטור גדולות הרבה יותר לעומת רכבים מודרניים.

פורסם

חברים, לא קיבלתי תשובה לשאלתי :

על פי מה שכתבתם יש מדידות נוספות לרכבים עם חיישנים והזרקה שמאששות את דבריכם ?

האם "מרשים" לי לזהם יותר בגלל שאין לי חיישנים או ממיר קטליטי ?

האם רמות ה- CO וה- HC יהיו נמוכות עוד יותר בכל מקרה בגלל הממיר או החיישנים ?!

מה לגבי תקלות בחיישנים ?! האם לא יתכן תרחיש שבו חיישן מתקלקל ,או ממיר נסתם חודש אחרי הטסט ?!

אתם יוצאים מנקודת הנחה שבכל מקרה ,גם של תקלה ברכב מודרני ,הוא יזהם פחות ?!

פורסם

בעיקרון, מכוניות שמצויידות במאייד מזהמות אוויר הרבה יותר ממכוניות מוזרקות.

במאייד ישנה משאבת תאוצה שמעשירה את התערובת עד שהמנוע עולה לסל"ד מתאים, בהזרקה אין והתערובת תמיד מדוייקת.

המכוניות היחידות בעלות מאייד שמגיעות לערכים נמוכים יחסית של CO אלו מכוניות שמצויידות במאייד SU או סטרומברג בהן אין העשרת תערובת ממש.

מזהמות פי 20 ?

אני מניח שב.מ.וו X5 4.4 לא פחות מזהמת מסובארו 1.6 עם מאייד מכוון, ובטוח שקדילאק קופ דה-וויל V8 בנפח 8.2 מזהמת יותר מסוזוקי אלטו חדשה.:lol:

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני יודע שאני מתקרצץ , ואין ספק שנהנה מתשובותיכם המלומדות ,אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי הערכים שנתקבלו ,דהיינו ,

האם הערכים הם טובים יחסית לרכב עם קרבורטור ונחשבים לגרועים לרכב בעל מזרקים ,ממיר קטליטי וכו' ?!

האם ישנן מדידות נוספות מעבר למדידות שבהן נבדקתי ?!

האם ה- CO וה- HC הם לא השורה התחתונה ?!

פורסם

האם הערכים הם טובים יחסית לרכב עם קרבורטור ונחשבים לגרועים לרכב בעל מזרקים ,ממיר קטליטי וכו' ?!

האם ה- CO וה- HC הם לא השורה התחתונה ?!

בוודאי.

לרכב עם מאייד מדדי זיהום אוויר גבוהים יותר מלרכב בעל הזרקה.

בנוסף, רכב מוזרק בעל ממיר קטליטי חייב להבדק כשהמנוע חם, ברכב בעל מאייד זהו נתון חסר חשיבות.

בוולבו שלי, לדוגמא, ה CO עומד על 1.5%, וזה נמוך יחסית למכונית בעלת מאייד.

הורדת ה CO, כלומר תערובת ענייה יותר עלולה לגרום לשריפת שסתומים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בקצרה, ואני מתייחס רק למדידה בסל"ד סרק.

עד מודל 86 מותר 4.5 אחוז CO

מודלים 87-93 - 3.5 אחוז.

מודל 94 - 1 אחוז.

95 ומעלה - 0.5 אחוז.

נדמה לי שמשנת 2006 - 0.3 אחוז.

כך שלפחות מבחית ערכים מותרים זה כן "פי 20".

אגב, עד מודל 1971 לא בודקים בכלל, תזהם כמה שאתה רוצה, כל עוד לא יוצא עשן נראה לעין.

פורסם
בקצרה, ואני מתייחס רק למדידה בסל"ד סרק.

עד מודל 86 מותר 4.5 אחוז CO

מודלים 87-93 - 3.5 אחוז.

מודל 94 - 1 אחוז.

95 ומעלה - 0.5 אחוז.

נדמה לי שמשנת 2006 - 0.3 אחוז.

כך שלפחות מבחית ערכים מותרים זה כן "פי 20".

אגב, עד מודל 1971 לא בודקים בכלל, תזהם כמה שאתה רוצה, כל עוד לא יוצא עשן נראה לעין.

נו , אז יצא לי CO 0.11 שזה פחות מהדרישה של "משנת 2006" :-D

פורסם

זה נושא מעניין , איפה הייתה הכתבה?

בכל מקרה במאזדה 3 מנוע 2.0 לפי המסמך של הטסט

בסרק - CO - מותר עד 0.5 ומדוד 0.003

בסלד גבוה - CO - מותר עד 0.3 ומדוד 0.000

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם
שלום חברים.

כפי שחלק מהחברים יודעים ,אני הבעלים הגאה של סובארו לגאסי 1800 מודל 1991 ,שמורה ומטופלת.

לא מזמן התחלתי לעשות 2 טסטים בשנה לרכב (בן 20).כמובן שבכל פעם אני משאיר 150 שקלים למוסך בשביל אישור תקינות ,כשבעצם אני משלם שוב את הבדיקה למכון הטסטים.

ב-7 שנות בעלותי על הרכב (למעט פעם אחת שהוכשלתי על שטות ולא ארחיב) ,הרכב עבר תמיד במכה ראשונה ונבדק בדקדקנות יתירה ולשמחתי לא נמצאו ליקויים.

בדרך כלל אני נוהג לעשות טסט מיד עם קבלת רישיון הרכב ,כך שאני מקדים בחודש לערך את המועד.

היום עברתי טסט (ברוך השם),שוב ,במכה ראשונה ,ושלא כמו בשנים עברו ,קיבלתי לידי מסמך המאשר את תקינות הרכב ובו רשימת שמות הבוחנים בכל מכלול שנבדק (הגה ,בלמים אורות וכו').

כמו כן היה פרוט של דרגות זיהום האוויר שנמדדו (תמיד עברתי את הבדיקות מבלי לדעת תוצאות מדויקות).

ובכן :

HC : מקסימום מותר - 1000 .

נמדד - 153.

CO : מקסימום מותר -3.5 .

נמדד -0.11 .

אין לי ידע רב בנושא ,אבל לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהתוצאות שהתקבלו מצוינות.

וכאן נשאלת השאלה ,האם רכב מיושן מזהם יותר מרכב מודרני .

האם התוצאות המותרות לרכב עם קרבורטור שונות מתוצאות ברכב עם מחשב ניהול מנוע ומזרקים ?!

אני רוצה להבין אחת ולתמיד מדוע רכב ישן ומטופל כהלכה עם תוצאות כאלה נחשב מזהם פי 20 (לא יודע -ככה אומרים וכותבים) ,מרכב חדש יותר ?!

האם מדובר בסוג של בלוף בסגנון בלמים שמצריכים אישור מיוחד ברכב ישן אעפ"י שהטכנולוגיה היא בדיוק אותה טכנולוגיה ברכב חדיש יותר ושניהם יבדקו בדיוק על אותו מתקן ,רק שהאחד יצטרך "אישור".

אשמח לתשובותיכם ,וכמובן לתשובתו של ידידי צביקה קרבורטור המומחה בתחום .

מוטי ידידי שלום רב !

בכל אמת יש את השקר המוחלט !

קראתי את הכתבה היום במוסף ממון, בנושא הלהיטות של ועדת הכספים בכנסת(מה לה ולגריטת רכבים בגלל זיהום אוויר)

בנוגע ללהיטות שר התחבורה ושר להגנת הסביבה , מימון נוסף לגריטת כספים,בהסתמך על אמיר זלצברג מהאגף לאיכות האווירבמשרד להגנת הסביבה שטוען "שתוכנית הגריטה נועדה להוריד מהכביש כלי רכב המזהמים פי 20 מרכב חדש".

עם כל הכבוד למר זלצברג על סמך איזה נתונים הסתמך מר זלצברג, הייתי מעוניין לקרוא את המצונים שמוכיחים זאת.

המטרה העיקרית של משרד התחבורה, להוריד את סטיסיקת תאונות הדרכים שנובעות מהזנחה בטיחותית של כלי רכב שהורדו מהכבישבידי נידות הבטיחותשל משרד התחבורה, בשל לקויים בטיחותיים רבים המחייבים השקעה העולה לעיתים לערך הרכב או קרוב למחיר הגריטה בשל הזנחה פושעת של בעליהם , אשר בשל קמצנות, חסכנות, אי מודעות בטיחותית, מבקשים לעבור טסט ללא טיפול מקדים בבלמים במקרה הצורך, או במערכת ההגוי או במערכת השליטה על הבלימה, קרי מערכת ABS, וצמיגים דבר שאופיני לרכבים חדשעם יותר אופיני לנהג הישראלי , שטוען בלי לעשות הכללה כמובן," שרכב צריך לשרת אותי ולא אני אותו" , ומבקשל שחד בוחן במכון טסטים שיעביר אותו טסט , עם בלמים שחוקים צמיגים שחוקים , והגוי רופף.

אין לכך קשר להיבט הבטיחותי, שאכן ברמה נמוכה יותר מאשר ברכב חדש, בנוגע לזיהום אוויר, יש לטפל בנושא הזיהום גם באו

טובוסים(יורו 5) משאיות ישנות מזהמות ולא בטילחתיות עם צמיגים שחוקים בכל הסרנים, ובתחנות הכח, שמזהמות פי כמה בגלל מעבר לפחם או סולר או מזוט בגלל מחסור בגז, בגלל בעיות פוליטיות עם המצרים.

בנוגע לרכב מיושן שמזהם בגלל קרבורטור, האשמה היא בנהג שלא מטפל בקרבורטור, ומזהם את האוויר בגלל תערובת עשירה, ומטפל בה רק שהוא נכשל בטסט, מורד מהכביש עם קנס, על ידי נידות של איכות הסביבה, או שנתקע בכביש.

את הנהג המזניח יש להוריד מהכביש ולא את הרכב!

רכב ישן נוסע נסיעות קצרות יותר, בשני שליש מרכב חדש, ולכן רמת האחזקה שלו קשורה בטיפול הקבוע ברכב, ולא בכך שהוא רכב ישן.

מי שביקר פעם במפגש רכבי אספנות,(רכבים מעל שלושים שנה כידוע) ורואה את רמת האחזקה שלהם, ולמרות הקילומטר הנמוך שנוסעים ברכבים אלה רמת הטיפול בהיבט הבטיחותי עולה פי אלף מונים מאשר מרכב חדיש הרבה יותר, ואף אחד לא חשב להוריד מהכביש בגלל היבט בטיחותי, או בשל בעיית זיהום אוויר.

האישור הצפוי המיידי של משרד האוצר , הוא לא רק בשל התכופפותו של סגן ראש אגף התקציבים באוצר, על אישור התקצוב מחדש, בשל כך שכל רכב מיושן שמורד מהכביש בשל 3000 שקל בלבד, מכניס לאוצר הכנסה גבוהה פי אלף, ממס שמוטל על כל מכירת רכב חדש.

"אז שלא יעבדו עליכם" !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בנוגע לרכב מיושן שמזהם בגלל קרבורטור, האשמה היא בנהג שלא מטפל בקרבורטור, ומזהם את האוויר בגלל תערובת עשירה, ומטפל בה רק שהוא נכשל בטסט

צביקה, אם ניקח שתי מכוניות חדשות, שירדו הרגע מפס הייצור, אחת מודל 1990 עם קרבורטור, ושניה מודל 2012, שעומדת בתקן יורו 5, אני חושב שתסכים שזו החדשה מזהמת פחות. הרבה פחות. גם כשהל מכוון ומטופל פיקס.

יצרני הרכבים משקיעים סכומי עתק בהורדת זיהום אוויר ובעמידה בתקני היורו, ואי אפשר להתעלם מזה.

בדיקת CO בסל"ד סרק לא משקפת את כל תנאי הנסיעה.

אם כל המכוניות היו עדיין עם קרבורטור, מצבנו היה לא טוב בכלל.

אם יצא לך פעם לבקר במדינת עולם שלישי, בה אחוז גבוה של הרכבים עדיין עם קרבורטור, תעמוד שם כמה דקות ליד כביש ראשי, ותשווה את הריח וה"אווירה" למצב בארץ.

• תוכן חדש...