Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושבוע טוב,

ברשותי רכב מסוג פאסאט 2002 1.8T,שבוע שעבר החלפתי את הנוזל קירור,לא את כל הנוזל בגלל שלא יכלתי לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאוטור (היה תקוע חזק מאד).

היום לאחר נסיעה של 200 ק"מ שהגעתי הביתה,פתחתי מכסה מנוע ומתוך המנוע נשמע רעש של מים רותכים וגם לאחר מגע בצינורות כל העסק רתך,בנוסף ממיכל העיבוי בחלקו התחתון יש פתח קטן שיצא ממנו קצת מים החוצה.(כנראה גלש בגלל המפלס שעלה)

המנוע לפי השעון לא התחמם כלל,אבל אני מרגיש שיש בעיה והמנוע חם יותר מתמיד.

לאחר שהתקרר המנוע פתחתי את המכסה של המיכל עיבוי ושוב היתה חלודה על פקק המיכל.

מה יכולה להיות הסיבה לחלודה במערכת?תמיד השתמשתי ב G12 ברכב.

כל כך השקעתי ברכב שלא יודע בכלל,האם קימת בעיה?

תודה רבה לכולם.

פורסם

הרכב אצלי 6 שנים ותמיד שמתי בקבוק של G12 אחת למערכת.

החלפתי את רוב הנוזל שבוע שעבר,ולא מבין מאיין החלודה בזאת?

האם ניתן לסדר דבר כזה?יכול להיות שהרדיאטור מלוכלך?

האם בתוך הצינורות לאחר נסיעה הנוזל אמור לבעבע?כלומר לרתוח?

הרכב לא התחמם ולא עבר בשעון את החצי (כפי שנדרש).

תודה.

פורסם

מתי החלפת משאבת מים לאחרונה?

כמו כן, ברכב הזה המאוורר עובד קבוע עם סבובי המנוע. שכיח שהקלאצ' של המאוורר מתקלקל. למרות שהוא מסתובב הוא אינו מסתובב מספיק מהר. מנסיון.. - טמפ' עבודה עמדה על 109 מעלות וירדה לאחר מכן סביב ה90 לאחר החלפת קלאצ' המאוורר.

פורסם

משאבת מים מקורית+טיימינג לפני חצי שנה.

החלפתי את המאוורר הויסקוזי לפני שנה וחצי בערך.

בוודאות המאוור תקין,שהרכב במצב עמידה ולוחצים על דושת הגז הוא מעלה סל"ד ועובד מהר יותר.

פורסם
שלום לכולם ושבוע טוב,

ברשותי רכב מסוג פאסאט 2002 1.8T,שבוע שעבר החלפתי את הנוזל קירור,לא את כל הנוזל בגלל שלא יכלתי לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאוטור (היה תקוע חזק מאד).

היום לאחר נסיעה של 200 ק"מ שהגעתי הביתה,פתחתי מכסה מנוע ומתוך המנוע נשמע רעש של מים רותכים וגם לאחר מגע בצינורות כל העסק רתך,בנוסף ממיכל העיבוי בחלקו התחתון יש פתח קטן שיצא ממנו קצת מים החוצה.(כנראה גלש בגלל המפלס שעלה)

המנוע לפי השעון לא התחמם כלל,אבל אני מרגיש שיש בעיה והמנוע חם יותר מתמיד.

לאחר שהתקרר המנוע פתחתי את המכסה של המיכל עיבוי ושוב היתה חלודה על פקק המיכל.

מה יכולה להיות הסיבה לחלודה במערכת?תמיד השתמשתי ב G12 ברכב.

כל כך השקעתי ברכב שלא יודע בכלל,האם קימת בעיה?

תודה רבה לכולם.

כתבתי לך באשכול הקודם כיצד להחליף את כול תכולת נוזל הקירור ברכבך והחלטת כנראה לא להתייחס לעניין פירוק התרמוסטט ולבצע את העבודה לפי הספר.

כנראה גם לא ביצעת ניקוז כנדרש ולכן קיים אוויר במערכת.

הלכלוך והחלודה הם נזק מצטבר של אי שימוש בנוזל קירור מקורי (אתה לא יד ראשונה על הרכב לכן אתה לא יודע מה עבר על הרכב).

בצע ניקוי ייסודי של מערכת הקירור בעזרת חומרים טבעיים כפי שהסברתי בעבר באחד האשכולות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,תודה לך.

לא הצלחתי לנקות כפי שביקשת בגלל שהצינור התחתון לא התפרק לי (היה תקוע).

לגבי הצינור ניקוז שעל הקחר,אין גישה ולא רואים את הצינור אפילו.

אני אקח את הרכב למוסך מורשה לביצוע העבודה.

פורסם

כן,שמתי תרכיז של נוזל והיתר מים רגילים.

נכון לעכשיו,שמתי לב שיש יל גם נזילה מצינור קשיח וארוך שמחובר בכמה צדדים,צד אחד לרדיאטור חימום שעל הקיר אש,צד אחד לפילטר שמן,ועוד ועוד צד סגור בעזרת פקק.

לא יודע מה העלות של צינור כזה,נראה מסובך מאד להחלפה.

אני בטוח שבגלל החלודה והחום שיש במערכת הצינור נסדק.

פורסם

אז הנה לך מאיפה הגיעה לך כל החלודה והאבנית. אל תשתמש בתרכיזים למיניהם, מכמה סיבות.

א. חובה להקפיד על יחס נכון של תרכיז ומים. לא שמים בקבוק אחד וממלאים את השאר מים, כי אז תגיד למצב של נוזל מדולל מידי או מרוכז מידי. יש לקרוא ולמלא אחר ההוראות!

ב. יש להשתמש במים מטופלים בלבד! לא שמים מים רגילים במנוע, כי הם מלאים במלחים, מינרלים, כלור ודרעק אחר.

בקיצור, הכי טוב לשים נוזל קירור מוכן לשימוש ולא להסתבך עם ערבוב של נוזלים מרוכזים למיניהם.

פורסם

תודה,כך אני עשה מהיום.

הבעיה שכרגע גם צינור מים התפוצף לי,כנראה אולי מכל החלודה והחום שיש לי במערכת.

לא יודע כבר מה לעשות,ניסיתי לשיג היום את הצינור ולא הצלחתי.

מחר אנסה במוסך מורשה.

לקח לי שעה וחצי רק לפרק את הצינור. !B7pZ6iw!2k~$(KGrHqMOKi0EzS49Gk4)BM0yYbkuM!~~0_12.JPG

• תוכן חדש...