Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור הרשימה (החלקית) הנ"ל, לא רואה שום סיבה הגיונית לבחור בשלושת הנבחנות...

ברור שרוב מי שבוחר את המכוניות האלו עושה זאת בגלל שאלו האפשרויות היחידות שיש לו במקום העבודה. אבל האמת היא, גם אם לא הכי נעים להגיד את זה לחובבי אירופאיות, שהמכוניות האלו לא הרבה פחות טובות מכמה מהאירופאיות שציינת. זאת אומרת, לפחות שתיים מבין המכוניות האלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא ציינתי העדפה לאירופאיות - הרשימה שלי כללה גם יפנית וקוריאנית :-)

אני מדבר על המהות, לא סתם הסגמנט הנ"ל פשוט לא קיים במדינות נאורות - אין מה לעשות, השוק האירופאי הוא השוק עם הלקוחות המתוחכמים ביותר. אני חושב שעצם העובדה שיונדאי/קיה פעילים מאד בשוק האירופאי, עוזרת להם ליצור מכוניות שהיום לא נחותות מהמתחרות האירופאיות.

יש הבדל גדול בין i30 (והסיד) לi25, ולא תראו את האחרונה מסתובבת באירופה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
פוקוס 1.6 אוטומטית עולה 123 אלף ש"ח. קיה ריו עולה 106 אלף ש"ח.

לא ממש אותו המחיר.

מי שמוכן "לסבול" גיר ידני, ימצא בפורד פוקוס ידנית תמורה טובה יותר בכל פרמטר כמעט מ3 האופציות הנ"ל.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

menir1, לא הייתי קורא להם המתוחכמים ביותר, אולי מגוונים וגם זה בספק.

וסליחה על הפגיעה בקביעה המאוד נחרצת שלך שאלה מכוניות נחותות ולא שימושיות כמשפחתיות אבל יש אנשים שזה מה שנוח להם, המון נהגים הולכים לאיבוד בחניות עם מיקרוואן עקב הפרופורציות הלא שגרתיות ותנוחת הנהיגה שהם לא רגילים אליה, יש כאלה שסתם לא מתחברים לעיצוב היותר מיניוואני/סטיישני (או מסחרי במקרה של הרומסטר ואל תפגע) ומעדיפים רכב שנראה סטנדרטי יותר.

אין לי ספק שיש רכבים שימושיים יותר אבל זה לא פוסל את קיומן של המשפחתיות הקטנות.

אגב, בארצות הברית, מקום נאור לכל הדעות (אולי חוץ מדעתך), הסגמנט הזה מקבל חיזוקים בדמות טויוטה יאריס סדאן שאותה אנחנו כאן לא מכירים וגירסת הסדאן של הפורד פיאסטה מהדור האחרון.

ועוד אגב אחד קטן, איכות ההרכבה ב-I25 היא פשוט מעולה, אין קרקוש, אין חלק שאפשר ללחוץ עליו והוא יתעוות או יצא ממקומו, הכל מגומר היטב ואיכות החומרים דווקא עולה במספר מקומות על ה-I30 ודיי דומה לחומרים שקיימים ב-I35, מצד שני הוולוסטר נראית בפנים הרבה יותר טוב ואני חושב שה-I30 החדשה תתעלה גם עליה כך שיש למה לצפות. אמנם מבחינת עיצוב יש פערים גדולים שעיקרים הוא טעם המעצבים/רוכשים אבל מבחינת חומרים ה-I25 עולה על האיביזה.

פורסם
המון נהגים הולכים לאיבוד בחניות עם מיקרוואן עקב הפרופורציות הלא שגרתיות ותנוחת הנהיגה שהם לא רגילים אליה

איזה נהגים מוזרים אתה מכיר. אני מסכים שאחרי שהתרגלו כבר לנהוג כל החיים על סדאנים, ייתכן שתהיה תקופת הסתגלות קצרה לרכב ללא תא מטען נפרד, אבל זה כל כך אינטואיטיבי וקל לחנות עם רכב ללא התחת המיותר הזה מאחור. :wink: אגב רוב המוחלט הרכבים שהוא ציין עם תנוחת נהיגה רגילה לחלוטין. אולי רק ניסן נוט ורומסטר מיוחדות, לא מכיר.

פורסם
menir1,

אגב, בארצות הברית, מקום נאור לכל הדעות (

בא נסכים שאנו לא מסכימים...

ארה"ב היא לא מקום נאור ובעיקר לא בתחום המכוניות, וזה לא במקרה שכל תעשיית הרכב האמריקאית כמעט נעלמה במשבר האחרון לולא הסיוע המסיבי שקיבלה מהממשל.

לגבי ה-i25', אין לי טענות לאיכות הבנייה/חומרים - אני נהגתי ב-i30 ובסיד והופתעתי לטובה מאיכות הנסיעה והניהוג של המכוניות האלו אשר לא נופלת המהאירופאיות המובילות (הסיד הרגישה לי קצת יותר חדה/הדוקה). לעומתן נהיגה ב-i25 היא נסיגה משמעותית לאחור (הדגש שלי על איכות הנסיעה/נהיגה) - אין מה להשוות בינהן. לכן אם יונדאי, אז i30 סטיישן ידנית ללא שום היסוס.

בקשר לנוט/רומסטר, לשתיהן תנוחת נהיגה רגילה לחלוטין, והמבנה הקומפקטי שלהן אמור רק להקל בחנייה ביחס לסדאן סטנדרטיות. בקשר לעיצוב, זה כבר עניין של טעם....

פורסם

קוראים לזה קמצנות, לא תחכום. אני לא אומר שזה דבר רע, אבל תבינו מה עומד מאחורי רכישת רכב מיני/סופר מיני ידני.

ומי שקונה i25/ריו סדאן/מזדה 2 הוא לא קמצן?

אם כבר קמצן אז לפחות חכם 8)

פורסם

קוראים לזה קמצנות, לא תחכום. אני לא אומר שזה דבר רע, אבל תבינו מה עומד מאחורי רכישת רכב מיני/סופר מיני ידני.

שטויות, מגבלות חניה ויכולת תמרון מכתיבות את הגודל, היתה לי קורולה ופונטו, בקורולה הדלק היה חינם, לעולם לא לקחתי את הקורולה למרכז העיר כי זה פשוט הרבה יותר נוח בפונטו. ובקשר לגיר, לשים גיר אוטומט (4 הילוכים רגיל) על מנוע 1.4 זה להרוג את המנוע, יש לי נסיון עם פולו 1.4 אוטומט והיאריס סדאן שהוזכרה למעלה, אין שום סיבה בעולם למי שיכול לנהוג הידני לקנות רכב כזה אוטומטי, הטירחה בלחיצת קלאץ" הרבה הרבה פחות גרועה מהסירוס שהרכבים האלה עוברים.

פורסם

קראתי את הכתבה ונהנתי אבל לא מסכים עם דעתו של הכותב שאומר שלדעתו במבחן צריכה להיות מנצחת ברורה ומפסידה ברורה. אנשים לא קונים רכב לפי ציון משוקלל שלו אלא על פי הצרכים האישיים שלהם. יש מכוניות שפונות יותר לנהגים ופחות שימושיות לאימאות שצריכות לעשות קניות בסופר. כל אחד מחפש ברכב דברים אחרים ובהם הוא צריך להתמקד וגם מכוניות ש"מפסידות" כיום במבחנים, עדיען יכולות לספק ולרצות מאוד את בעליהן ובצורה טובה יותר מה"מנצחות". יש דברים מוחלטים כמו ביצועים ומידות אבל לא בהרכח זה צריך להתאים לכל אחד באותה מידת החשיבות. טוב שאתם עושים את המבחנים האלה ובוחנים את כל הפרמטרים ושם כל אחד יכול לבחון את הדברים החשובים לא והרבה פחות חשוב לדעתי להגיע ל"מנצחת ומפסידה ברורים".

פורסם

מי זוכר שפעם ליונדאי אקסנט היינו קוראים בשכונה יונדאי אקסידנט?

היה לי הכבוד לנסוע באקסידנט 94 של חבר לעבודה. בקיץ הייתי מעדיף לנסוע לעבודה בקו 66 רק לא לעלות איתו לטרמפ. איזה יופי לראות שהם השתפרו מאז. אולי בעוד 10 שנים הם יגיעו גם לרמה של טיוטה 8)

פורצה יובה!

פורסם

היתה לי שנה יונדאי אקסידנט 2010 חדשה מהעבודה.

קפיצה לא קפיצה לא סבלתי אותה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...