Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיאט איביזה 98

הרדיאטור תקין ולא הוחלף מעולם, אין לו תקלה פרט לעובדה שכמעט אין נסיעה שהוא מאפשר למנוע להגיע טמפרטורת עבודה תקינה.

זה מתבטא בזה שאם אין בפקקים בדרך אז אין סיכוי שמד החום מנוע מגיע לחצי

וגם אם הוא הגיע לחצי הסקאלה ואני חוזר שוב למצב נסיעה החום מנוע יורד דרסטית ל"נורמה" עד ל 1/4 ואפילו 1/8.

בכביש מהיר המנוע צריך לשים חרמונית כי החום מנוע נמצא בסקאלה על 1/10 כל הדרך!

הבעיה היא שהמזגן במצב חימום פשוט לא מחמם כי האוטו קר כל הזמן!

ויכול להיות שהוא אוכל דלק יותר מכפי שהיה צריך..

מה הפתרונות למצב כזה?

חשבתי לקחת חתיכת קרטון ולכסות חצי רדיאטור.

פתרון יצירתי שאולי יעשה נזק

יש פתרון מכני לתופעה?

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם

אם אני לא טועה ויתקנו אותי במידה וכן , אין לך טרמוסטט ברכב

אתה צריך להגיע לטמפרטורת עבודה בלי קשר לפקקים או לא.

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם

לדעתי יש תרמוסטט אם אני אחנה את האוטו בחניון בלי רוח ויניע אותו רבע שעה ואפילו אטייל בחניון עוד 5 שעות, החום מנוע בחיים לא יעבור את החצי! החום מנוע יגיע לחצי והמזגן יחמם.

ברגע שאני אצא מהחניון, החום מנוע ירד תוך כמה דקות כמעט למינימום והמזגן שוב לא יחמם..

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם

אם יש לך טרמוסטט הוא תקוע במצב פתוח ולכן נוזל קירור זורם חופשי לרדיאטור והטרמוסטט לא עוצר אותו בשביל להגיע לטמפ׳ עבודה…

מהיכן אתה בארץ ?

פורסם

יש לך תרמוסטט והתרמוסטט הזה לא תקין. גם לי יש סיאט שנת 2000 שהיתה לה אותה בעיה - החום מנוע היה מגיע לטמפרטורת עבודה רק בתוך העיר בפקקים ואיך שהיתי יוצא לאיילון זה היה צונח. אחרי שנה שלמה שנסעתי ככה, תיקנתי את זה לפני יומיים אצל רון ברחוב המסגר. כרגיל, עשו עבודה מעולה וההבדל הוא מאוד מאוד משמעותי! עזוב את החימום של המזגן- הביצועים יותר טובים, המנוע עובד יותר 'עגול' והצריכת דלק השתפרה במעט.

פורסם

חבר'ה, מזגן של הרכב אינו מחמם !

בדוק האם במקרה לא ביטלו את הרדיאטור הפנימי (מחליף חום) או ייתכן מאוד שהוא סתום.

איזה כייף לי :)

פורסם
חבר'ה, מזגן של הרכב אינו מחמם !

בדוק האם במקרה לא ביטלו את הרדיאטור הפנימי (מחליף חום) או ייתכן מאוד שהוא סתום.

הוא אומר שאם הוא יסע בחניון או שהרכב יעמוד בחניון מונע, הטמפרטורה תקינה והמזגן יחמם, אז נראה לי שאפשר לפסול בעיה של מזגן לא?

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם

אני חושב שכדאי לבדוק קודם את תקינות התרמוסטט מאשר להאשים את רדיאטור החימום הפנימי טרם זמנו.

CABASSE, נתקלת בנוזל על השטיחון של הנוסע הקדמי?

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

הוא גם אמר שהרדיאטור הפנימי תקין… תתחיל בהחלפת טרמוסטט כי האוטו צריך להגיע לטמפ׳ עבודה גם לא קשור לחימום, ואחר כך תבדוק אם המזגן מחמם אם לא גש לבעל מקצוע, אבל אם כמו שאמרת שכשהאוטו עומד החום עולה ובנסיעה מתחיל לרדת זה טרמוסטט תקוע במצב פתוח, או אין בכלל…

פורסם

חחח… אני לא יודע איך הוא בדק אבל חום המנוע לא תקין, ולכן עדיף להתחיל מהטרמוסטט ולבדוק אם אחר כך יעבוד אם לא אז להמשיך קדימה…

פורסם

למה אתם מסבכים דבר כל כך פשוט.

המנוע לא מתחמם בגלל שהתרמוסטט מקולקל או חסר.

החימום, שבעל הרכב קורא לו בטעות מזגן, אינו פועל בגלל שהמנוע לא מתחמם.

מסקנה - תיקון התרמוסטט יפתור את שתי הבעיות.

דני

פורסם

אני בספק רב שהחלפת התרמוסטט אכן תפתור את שתי הבעיות. קח בחשבון שהרכב כבר כ-12-13 שנים על הכביש ובמידה והשתמשו במים בלבד כנוזל קירור אני כמעט בטוח שגם הרדיאטור הפנימי כבר לא בשיא הכושר.

בתקווה שאני טועה.

איזה כייף לי :)

פורסם

המים של הרדיאטור הם מיים יעודיים, וורודים של קסטרול. אין נזילות או דברים כאלה.

אחת ל 10,000 קילומטר בכל טיפול חסר אולי כוס חד פעמית של מים. - ואני מוסיף.

המזגן במצב קירור מקרר בלי קשר לטמפרטורה של האוטו אבל בחימום הוא מחמם רק אם אני מעמיד את האוטו.

המזגן מחמם מאוד אבל יש צורך שלא ליסוע עם האוטו כדי שלא יתקרר.

באם אני יסע איתו, תוך דקות בודדות המזגן מוציא אוויר רגיל.

מחר אני אבדוק את נושא הטרמוסטט, לפי ששאל אז אני מחיפה.

למישהו יש מושג מה הצפי עלות של טרמוסטט חדש?

יכול להיות מצב שיש לטרמוסטט כיוון (מכני) והעלות לא צריכה להיות מעבר לכוס קפה אצל המוסכניק?

תודה רבה לכולם

• תוכן חדש...