Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החלטתי להתחיל בלימודים לתואר שני במנהל עסקים, הכיוון הוא ניהול חברות טכנולוגיה ויזמות - קיימים שניי מסלולים, אחד בת"א והשני במכללה למנהל.

המכללה למנהל

אוניברסיטת ת"א

• שניי המסלולים הם מסלולים מובנים, כלומר לא ניתן לבנות מערכת שעות, לומדים פעמיים בשבוע יום אחד אחה"צ-ערב ושישי בוקר.
  • שתיי התוכניות עולות +- 62K.
  • לת"א אני צריך לעשות שניי מבחנים "קבלה" מכיוון שאיני בוגר מנהל עסקים (אלא מדעי המחשב), ואילו למכללה למנהל אין צורך במבחנים בתוכנית זו מכיוון שהיא מיועדת לבוגרי מקצועות מתמטיים ולא לבוגרי מנע"ס אז ההשלמות מובנות בתוכנית.
  • ההבדל המהותי הוא שבמכללה למנהל התואר הוא שנה בדיוק (אין חופשות בין הסמסטרים, ומבנה הסמסטרים שונה), בת"א לוקח שנתיים.

עכשיו לשאלות - מישהו עשה/עושה את אחת מהתוכניות הנ"ל?

ממליץ / לא ממליץ על אחד מהמוסדות?

השאלה מה באמת נותן התואר מת"א של נותן התואר מהמכללה למנהל? האם זה יתעדף אותי על פניי בוגרים ממוסדות אחרים בעתיד? או שמדובר בניסיון תעסוקתי בלבד?

תודה מראש לעונים ולמייעצים.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

בת"א אתה יכול לקחת גם את המסלול המובנה של ה"עמך" שעולה 12.5K לשנה וכולל יומיים לימודים מרוכזים בשבוע (נדמה לי 15-21:30)

לדעתי המסלולים המובנים קשים מדי , שמים לך ערימות של קורסים לא פשוטים בסמסטר אחד כאילו זה הדבר היחיד שאתה עושה בחיים וזה לא פשוט בכלל.

(למשל : סמסטר א ' : כלכלה + חשבונאות + מודלים סטטיסטיים שאלו קורסים קשים אחד אחד,במיוחד חשבונאות)

אני במהלך MBA באוני' ת"א במסלול ניהול טכנולוגיה ויזמות (סיימתי שנה א') אבל בשיטת בחר את המערכת בעצמך . עושה את זה בקצב של 2-3 קורסים בסמסטר בלימודי ערב. יקח לי כנראה 3 שנים אבל למי אכפת.

תנאי הקבלה במסלול הרגיל הם לעמוד בסכם מסויים שמורכב מ GMAT כמותי וממוצע תואר ראשון.

התואר הזה הוא NICE TO HAVE אבל בהחלט לא שווה השקעה של 62K וקריעת תחת לעשות אותו בלחץ.

בקשר למעסיקים וכל זה: ביה"ס למנהע"ס רקנאטי של אוני' ת"א נחשב הטוב ביותר בארץ.

למכללה למנהל יש שם של מקום שאתה נותן כסף ומקבל תואר. (כמו הבין תחומי)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בקשר למעסיקים וכל זה: ביה"ס למנהע"ס רקנאטי של אוני' ת"א נחשב הטוב ביותר בארץ.

לא הוא לא.

אולי בגלל שאתה לומד שם, נראה לך שהוא הטוב ביותר.

אבל בתור מעסיק שמקבל קורות חיים, ובתור מישהו שמבלה הרבה באוניברסיטת ת"א, אני יכול לומר לך ש:

1 - הרמה שם נמוכה משמעותית מבעבר.

2 - האנשים משם ושם הם לא איכותיים

3 - לפי סקר פנימי שמבוסס על יותר מ50 קורות חיים, בוגרי ריקנטי דורשים דרישות שכר נמוכות לעומת בוגרים באונ'/מכללות אחרות

4 - ישנם מספר גבוה מאוד של בוגרי ריקנטי אשר מובטלים. הרבה יותר מכל שאר המקומות (לפחות 40% מאלו ששלחו קורות חיים הינם בוגרי ריקנטי, אך ריקנטי משחררת פחות מ3 אחוז בוגרים בשנה ביחס לארץ).

לפי בדיקה שלי, למשמעות של מוסד אקדמאי לתואר שני במנהל עסקים חשיבות מועטה. התואר כללי, וכל מי שעשה תואר ראשון במנהל עסקים הינו בעל אותם הכישורים והלמידה של תואר שני (למעט התמחות ותכניות עסקיות) ואפילו לומד יותר במקצועות השיווק, מימון, חשבונאות וכדומה.

המלצה שלי, לא לעשות תואר שני במנהל עסקים. פשוט, כי יש אופציות טובות יותר.

אבל אם כן, אז לא במסלול העני של ריקנטי, אלא במסלול המיוחד שנמשך שנה אחת ומתאים לשפיץ של האנשים. בעלות של למעלה מ100 אלף שקל. (שכחתי את השם, אבל כל נרשם מקבל אימייל מהם. הלימודים באנגלית).

אני הייתי מעדיף בוגר האוניברסיטה העברית, בר אילן, ומכון ויצמן, לפני שהייתי לוקח בוגר ריקנטי.

לגבי המכללות, המובילים הם אלו שהוציאו את הבוגרים שהגיעו הכי רחוק. רופין ואונו. ברופין שכר הלימוד הינו שכר אקדמי. באונו הלימודים נמשכים שנה ו3 חודשים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי המכללות, המובילים הם אלו שהוציאו את הבוגרים שהגיעו הכי רחוק. רופין ואונו. ברופין שכר הלימוד הינו שכר אקדמי. באונו הלימודים נמשכים שנה ו3 חודשים.

מה הכוונה?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

בתור בוגר מנע"ס בת"א (מסלול פשוטי העם) - התואר הוא לא יותר מקישוט לרזומה. בתור קישוט, "בוגר מנע"ס באונ' XXX" עושה את העבודה - אז בעיניי אין טעם במסלולים "מיוחדים" ויקרים, ואין מה לדבר על מכללה.

שלא ישתמע מהאמור שאני ממליץ על מנע"ס, אבל אם החלטת לעשות מנע"ס, ת"א זו אופציה לא רעה. אני עשיתי זאת כי לא היה לי כח לעשות תואר שני בהנדסה (וכי העבודה שילמה לי את שכ"ל).

:turn-l:
פורסם

בואו אני אגלה לכם משהו, תואר שני במנע"ס הוא קישוט ולא משנה מאיפה הוא.

בארץ לפחות, אין חשיבות להיכן עשית את ה MBA, וזה אכן ליופי, או יותר נכון,

מי שרואה את קורות החיים שלכם אומר, אוקיי, יש לו מושג כלשהו בכלכלה מימון

חשבונאות וכד'.

בתחום של שוק ההון זה בכלל מיותר, כיוון שהתואר השני כמעט זהה לראשון,

ומסתכלים בעיקר על הנסיון, הידע, והתפקידים שעשית, וממש לא מעניין אם יש לך תואר

מהבינתחומי, ת"א, ירושליים או המכללה למנהל.

ואייל, אני לא מבין מאיפה אתה מוציא קביעות כאלה, אבל המכללה למנהל היא מוסד מאוד מוערך,

לפחות בתחום של שוק ההון, עריכת דין וחשבונאות, וממש לא מקום שמשלמים כדי לקבל תואר.

אומנם אני משוחד כי אני למדתי שם, אבל אני רואה מה קורה מסביבי, ורואה את הבוגרים שלהם,

ואת ההשתלבות שלהן בשוק העבודה, והם מגיעים וממוקמים מאוד גבוה, וגם רואה את

ההערכה שנותנים להם.

פורסם
בתור בוגר מנע"ס בת"א (מסלול פשוטי העם) - התואר הוא לא יותר מקישוט לרזומה. בתור קישוט, "בוגר מנע"ס באונ' XXX" עושה את העבודה - אז בעיניי אין טעם במסלולים "מיוחדים" ויקרים, ואין מה לדבר על מכללה.

שלא ישתמע מהאמור שאני ממליץ על מנע"ס, אבל אם החלטת לעשות מנע"ס, ת"א זו אופציה לא רעה. אני עשיתי זאת כי לא היה לי כח לעשות תואר שני בהנדסה (וכי העבודה שילמה לי את שכ"ל).

:mm_yeah:

אצלי אמנם המעסיק לא משלם אבל כל השאר נכון גם לגביי.

לא הוא לא.

אולי בגלל שאתה לומד שם, נראה לך שהוא הטוב ביותר.

אבל בתור מעסיק שמקבל קורות חיים, ובתור מישהו שמבלה הרבה באוניברסיטת ת"א, אני יכול לומר לך ש:

1 - הרמה שם נמוכה משמעותית מבעבר.

2 - האנשים משם ושם הם לא איכותיים

3 - לפי סקר פנימי שמבוסס על יותר מ50 קורות חיים, בוגרי ריקנטי דורשים דרישות שכר נמוכות לעומת בוגרים באונ'/מכללות אחרות

4 - ישנם מספר גבוה מאוד של בוגרי ריקנטי אשר מובטלים. הרבה יותר מכל שאר המקומות (לפחות 40% מאלו ששלחו קורות חיים הינם בוגרי ריקנטי, אך ריקנטי משחררת פחות מ3 אחוז בוגרים בשנה ביחס לארץ).

לפי בדיקה שלי, למשמעות של מוסד אקדמאי לתואר שני במנהל עסקים חשיבות מועטה. התואר כללי, וכל מי שעשה תואר ראשון במנהל עסקים הינו בעל אותם הכישורים והלמידה של תואר שני (למעט התמחות ותכניות עסקיות) ואפילו לומד יותר במקצועות השיווק, מימון, חשבונאות וכדומה.

המלצה שלי, לא לעשות תואר שני במנהל עסקים. פשוט, כי יש אופציות טובות יותר.

אבל אם כן, אז לא במסלול העני של ריקנטי, אלא במסלול המיוחד שנמשך שנה אחת ומתאים לשפיץ של האנשים. בעלות של למעלה מ100 אלף שקל. (שכחתי את השם, אבל כל נרשם מקבל אימייל מהם. הלימודים באנגלית).

אני הייתי מעדיף בוגר האוניברסיטה העברית, בר אילן, ומכון ויצמן, לפני שהייתי לוקח בוגר ריקנטי.

אדוני המלומד, כבר שמענו על הרפרטואר האקדמי שלך במכללת קרית אונו הקיקיונית וכבר הוכח לך בשרשורים קודמים בעניין שאתה לא מכיר באמת מה הולך - אז תעשה לי טובה .

אף אחד לא חי כאן בסרט . כולנו יודעים שהתואר הזה בשורה התחתונה הוא קישוט לרזומה , לכן אם כבר קישוט שיהיה במקום שנחשב טוב ולא במכללת שקר כלשהי. (ושגם לא יעלה יותר מדי)

אתה סותר את עצמך - מצד אחד לא לעשות, מצד שני אם עושים אז להשכיב 20 אלף דולר על שנת לימוד במסלול הפלצני ביותר.

(אגב, מה הקשר בין מנהל עסקים למכון ויצמן?)

הנתונים שלך על מחפשי עבודה, מובטלים וכל זה לא קשורים לשום דבר כי באים ללמוד את התואר הזה אנשים מעשרות תחומים.

עם זאת- בינתיים למדתי לא מעט דברים שהייתי בור בהם (חשבונאות, עקרונות בכלכלה , הרעיונות שעומדים מאחורי מערכות מידע בארגונים וכו' וכו' ככה שאני דיי מרוצה בינתיים )

לעשות תואר כזה במכללה כמו רופין או קריית אונו, זה כמו ללכת עם שעון זיוף של OMEGA

גם קישוט, וגם באיכות ירודה. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...