Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לסובארו יצא שם בבריטניה כמכונית החביבה על החוואי. דגמי ה4X4 נמכרו בהצלחה רבה בשנות השמונים טנדרים ודגמי הסטיישן היו פופולאריים מאוד בחוות בכל רחבי הממלכה המאוחדת.

הטנדר הזה צולם ברגע מנוחה. עושה הרושם שחייו לא קלים. למרות החלודה הוא עדיין עובד ומחזיק ברישוי מלא לכביש.

DSCF3205.jpg

DSCF3204.jpg

פורסם

אמור נא לי "אייל מסובארו", עלה לי בראש רעיון (הזוי לחלוטין , אבל רעיון)

מדוע אתם (כלומר בתור נציג החברה) , לא פועלים לשימור הרכבים היותר וותיקים, כמו לאונות של שנות ה 70, 80?

נגיד עושים "ריקול" או משהו כזה, לרכבים "וותיקים " בכל כמה זמן, בדיקה על חשבונכם, ו" עלות שימור" בא נרא לזה ככה, חצי חצי .

כלומר חצי הבעלים וחצי אתם בתשלום?

או אם חצי חצי זה מוגזם, אז בהשתתפות עצמית כלשהי מצידכם?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מדוע אתם (כלומר בתור נציג החברה) , לא פועלים לשימור הרכבים היותר וותיקים, כמו לאונות של שנות ה 70, 80?

נגיד עושים "ריקול" או משהו כזה, לרכבים "וותיקים " בכל כמה זמן, בדיקה על חשבונכם, ו" עלות שימור" בא נרא לזה ככה, חצי חצי .

אבויה, האינטרס של יבואני רכב הוא שתקנה רכב חדש ולא לחדש לך את הרכב שכבר קנית מהם

פורסם

אני חושב שהרעיון מצויין. הייתי מרחיב אותו על כלל מכוניות סובארו מכל השנתונים..:lol: :lol:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

זו הבעיה, אתה מבין?

לא הכל זה סתם כסף, חברה עם וותק של 50 שנה, ראוי שתפעל לשימור המוצרים שלה מהעבר, ולמעשה , רצוי שעוד חברות וותיקות יעשו את זה, כמו וולוו ,מרצדס, וכו'.

פרטים בה"פ .

פורסם

סלמונלה, הפוך גוטה, הפוך.

היבואנים עושים את הכסף הגדול ממכירות החלפים והתיקונים ולא ממכירת רכב חדש.

בנושא התמונה, הטנדרים של סובארו בארץ עברו ועודם עוברים חיים יותר קשים, בתנאי חום, הזנחה פושעת ותחזוקת שבר. להביא תמונה של טנדר סובארו חבוט מאנגליה ולהתפעל שהוא עדיין נוסע רק מראה כנראה כמה שנים לא ביקרת בארץ :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בנושא התמונה, הטנדרים של סובארו בארץ עברו ועודם עוברים חיים יותר קשים, בתנאי חום, הזנחה פושעת ותחזוקת שבר. להביא תמונה של טנדר סובארו חבוט מאנגליה ולהתפעל שהוא עדיין נוסע רק מראה כנראה כמה שנים לא ביקרת בארץ :wink:

איתמר.

איתמר חיזקת את דבריי, אם את הכסף הם עושים מחלקים ותיקונים אז למה שהם ייזמו "לשמר" לך את הרכב...

בנושא התמונה, אם מסובארו "אנגלית" התפעלת בטח על סובארו בנגב תחשוב שזה נס :wink:

פורסם

עשינו אירוע 50 שנה לסובארו לפני כשנתיים והיו בעלי רכבים כאלו.

אצלנו יש רכב מהראשונים בארץ מסוף שנות ה- 60 מטופח ושמור

אני אעלה את הרעיון שלך וגם אשמח להזמין אותך כשיתקיים אירוע כזה

פורסם

גם אצל שמעון ברזילי (נציג המכירות של סובארו) מי-ם יש סובארו רקס ששופצה במוסך המרכזי ומשמשת אטרקציה לקונים!

חבל שהמוסכים לא מועדדים שימור לקחות העבר...

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אם היה ללבנה את הצבע של הכחולה, הדגם של הלבנה תמיד היה המועדף עלי,

אפילו ב2003 כשהוצאתי רישיון, אז רציתי להביא GLF זהובה שעמדה במגרש מוניות בת"א, אבל למרבה הביש מזל,

היא נמכרה לבן דוד מיפו או טייבה תמורת 6000 ש"ח :roll:, יפה, אוטומטית (אם אני לא טועה) בלי רקבונות.

ואז נכנס לי הג'ננה להביא סטיישן 4X4 :twisted:

פרטים בה"פ .

פורסם

איתמר.

דבריך מזכירים לי כי אולי לא לכולם ברור מה הביג דיל לראות את הטנדר הזה במדינת עולם ראשון.

אם כך יש אולי מקום להסבר קצר:

בריטניה מדינה רטובה קרה ולחה. כלי הרכב במדינה זו נרטבים בספטמבר ולא מתייבשים עד אפריל. בין אוקטובר למרץ הכבישים מקבלים מנה נדיבה של מלח כמעט כל ערב.

לתופעה אקלימית זו השלכות קשות על המרכב התחתון של הרכב ולרוב לא נראות ברמה החיצונית. האוטו ממשיך להראות רענן ונקי. מכלולי הרכב המורכבים בתחתיתו ובתא המנוע סובלים בצורות הבאות:

מכוניות בנות חמש שנים ומעלה מצריכות חימום ברגי תפוחי הגה באוקסי אצטילן כדי שניתן יהיה לפתוח את האומים שלהם.

כנ"ל לגבי רוב שאר ברגי המתלים ובמיוחד אלו המחברים את הנאבה (WHEEL HUB) למתלה המקפרסון הקדמי.

מי שלא יחמם יעגל את ראש הבורג או האום, או ישבור אותו בתוך הברגתו ויילמד שיעור שעדיף בלעדיו.

החל מהטסט השמיני ועד העשירי לרוב מוחלפת כל צנרת הבילום הקשיחה (פלדה מולבשת בקונדום פלסטיק מסביבה ע,י היצרן). זאת משום שהצנרת נפסלת בטסט כתוצאה מהחלדה.

החלפת צינור קשיח מסתיימת לרוב גם בהחלפת הגמיש שכן הם מחלידים אחד אל תוך השני בהברגות המחברות, וראשי ה10ממ של האומים בקושי ניתנים לזיהוי. כל הדברים האלו מצריכים שעות עבודה וחלפים.

מכוניות המצוידות באגן שמן ומכסה שסתומים שאינם מסגסוגת אלומיניום הופכים נקבוביים בצידם הקדמי (פיז'ו סיטרואן פיאט וכו) בטרם מלאו לרכב עשור על הכביש.

החלפת זרוע מתלה שלוקחת בארץ חמישים דקות יכולה להמשך חצי יום בקלות ולגרור בקלות החלפה של פריטים נוספים המחוברים לנאבה. דבר המייקר את עלות התיקון.

במלאות עשור לרכב על הכביש לרוב יצטרך כל שנה תיקוני ריתוך בתחתיתו באזורים מבניים (שלדה) או באזורים הנמצאים במרחק של פחות מ-''6 (כ-16 ס"מ) מנקודת איגון של מתלה או אביזר הקשור למע' הבלמים.

פורד פוקוס או מונדאו משנת 2001 פונטו ,מריאה98, אלפא 156 2002 בימר - 318-28 משנת -98 פיז'ו 106 406 206 משנת 2002 פולו גולף או פאסאט משנת 2000 (יש עוד רבים) וכמובן כל רכב מדגמים אלו שהוא ישן יותר יימצאו בסכנת גריטה (כתוצאה מחוסר כדאיות לתיקון בגלל ששויום קטן מ1K ליש"ט והתיקון לא יהיה פחות מ500 ליש"ט)אם בטסט יימצא שצריך להחליף צינור בילום קשיח אחד לפחות, תפוח הגה, וזרוע מתלה. אם הוא יזדקק לריתוך קצות קורת מדרכה למשל או בית גלגל או קצה רצפה אחורי (נקודת תורפה אצל יצרנים רבים) אז דינו נחרץ להפוך לברזל ממוחזר.

מכונית בת עשר ומעלה אם מיסב גלגל קדמי רועש עשויה באחוז גבוהה מהמקרים להפוך ללא כדאית לתיקון מהסיבות הנ"ל. (רוב המוסכים יתעקשו לתקן בתנאי שהבעלים יאשר להחליף גם את המיסב בגלגל השני ובכך דינה ייחרץ)

מתוך כך אני מגיע למסקנה שטנדר סובארו מסוף שנות השמונים שעובד בתנאים קשים בהרבה מתנאי כביש רגילים שכוללים הרבה בוץ וחרא של פרות צריך היה את אחד או יותר מהתנאים הבאים כדי להצטלם ב-2011: הרבה מזל / חסינות יוצאת דופן למזג האוויר המחסל מכוניות חדשות ויקרות בהרבה / מביא תועלת באופן שאין לו תחליף ע"י כלי רכב אחר מודרני ממנו (לא לשכוח שזו ארץ הדיפנדר)

מכאן אני מוצא לנכון לחלוק הערכה ליצרן.

איתמר - אני יוצא מנקודת הנחה שאתה יודע כמובן את מה שציינתי לעיל, וברצוני לאשרר כי לא שכחתי מה מצבם של טנדרי סובארו בנגב. אם לדעתך טנדר סובארו הוא בכל זאת עדות חזקה יותר לעמידותו של רכב זה אני מכבד את עמדתך מאוד. מהסיבות שהעלתי אני חושב אחרת אני מניח שאתה תסכים לזכותי להחזיק בעמדתי המנומקת.

כך או כך אין ספק שמדובר בכלי עמיד מאוד.

• תוכן חדש...