Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

הקולט 94' הידנית שלי חגגה איתי 4 שנים בינואר האחרון, לי באופן אישי (חוץ מהעובדה הכלכך שקופה שזה פשוט רכב ישן ומיושן) לא מפריע להישאר איתה עוד קצת, אין לי אפשרות להשקיע לרכב שעולה 100K, חשבתי לכיוון הסופר מיני החדשות כמו הפיקנטו\107\C1\אלטו ושאר החברות שאמורות להגיע או כבר יש בכביש.

השאלה האם דבר כזה הוא בכלל צעד חכם? הקולט לא מתקלקלת לי וחוץ מטיפולים כפעם בשנה היא לא רואה מוסך (התיקון הרציני האחרון היה לפני שנתיים +), היא לא אוכלת דלק באופן מיוחד - עושה 1ל12, וכח עוד נשאר לה - מבחינת סחיבה אני ממש לא מתלונן.

הבעיה העיקרית שהיא פשוט ישנה, מרגישים את זה, פלסטיקה פה ושם מדברת, בולמים שכבר שכחו שהם בולמים, כיסאות שכבר קצת חורקים, בקיצור מורגש מאד!

מצד שני, הסופר מיני החדשות באות עם מנוע יותר קטן, הרכבים האלה קטנים פיזית (אני ממש לא בחור קטן), מי יודע איך הם מבחינת בטיחות והיופי? לא מי יודע מה (למרות שהפיג'ו 107 2 דלתות לא רעה בכלל).

מטרת ההחלפה זה פשוט להשתדרג ושיהיה חסכוני בדלק.

כיוון אפשרי- פיג'ו 107 רק 2 דלתות (אני מעוניין ברכב שהוא 2 דלתות).

מה אתם אומרים?

תודה,

אוהד.

פורסם

תבדוק לגביי ה2 דלתות ,עד כמה שידוע לי (חבר שעובד בסוכנות) אין 107 שתי דלתות .

תעשה נסיעת מבחן תראה אם הרכב מתאים לצרכים שלך ,אצלי הפנדה 2010 ידני עשתה בחיפה 1:12 בקושי .

אישית לא אוהב את הרכבים האלה אתה מקבל איכות חומרים ומנוע ירודה לפי המחיר הנמוך ששילמת ,מעבר לזה שהמנוע 3 צילנדר נשמע כמו קרטינג(107,c1).

הייתה לי קולט 1995 ידנית .

פורסם

לא אכפת לי איזה מנוע יש שם ואיך זה נשמע, פשוט לא מעוניין ליפול מבחינת כח, שיהיה לפחות למשהו שווה ערך לקולט (מזכיר לכם שהיא לא חדשה! מי יודע כמה כ"ס נשאר שם אחרי כמעט 18 שנה, אבל כמה שלא נשאר- אותי זה מספק מאד!)

מבחינת פלסטיקים - לא רוצה משהו זול, עד כמה שאני מבין ורואה הקולט צוידה ברמת אבזור גבוהה מאד בשביל השנים ההם וגם הפלסטיקה אצלי ממש לא מתפרקת או נסדקת, אני לא אומר שאין רעשי פלסטיק - הם מופיעים לרוב שיש כביש משובש).

לגבי ה107 - ראיתי היום תמונה בעיתון מסוכנות שזה 107 (צהובה!) בעלת 2 דלתות.

אוהד.

פורסם

תבדוק שהתמונה לא להמחשה בלבד ,בפורום כללי יש שירשור לגביי ה107 שתי דלתות.

שווה כח לקולט היא לא תהיה זה בטוח .

פורסם

אני מעדיף כמה שיותר חדש, תן לי דוגמא בבקשה לקומפקטית בת שנתיים?

-הדרישות מהרכב:

קטן - 2 דלתות

ידני

ממש לא מעניין אותי איזה מנוע, העיקר שלא יפול מהקולט, אני בטוח שכל רכב חדש בעל מנוע 1400 יתן לי כח דומה.

יש הצעות?

שוב, מה רע בסופר מיני החדשות במחירים הזעומים של ה65+\- ?

תודה,

אוהד.

פורסם

אוהד, ראשית - אלה מיני, לא סופרמיני. סופרמיני זה פאביה או מאזדה 2 או יאריס או דומותיהן - קבוצה מכובדת של דגמי מכוניות הגדולות מהמיני במידה וב-30 אש"ח (כחדשות).

כמה הערות:

1. יתכן שהקולט תשרת אותך נאמנה עד הגריטה (בעוד 3 שנים) ואפילו יותר ויתכן שתתקע מחר בדרך לעבודה. זה טבען של מכוניות ישנות. במכונית חדשה צפוי שקט של כמה שנים, אלא אם תיפול על "לימון". ד"א - זו הסיבה שהחלפתי את הקורולה שלי לפני כמה חודשים: אמנם היא היתה נאמנה מאוד, אבל אין לי זמן לבילויים במוסך, יש לי התחייבויות יותר חשובות. גם מבחינת תיקונים שוטפים רכב חדש יתן לך כמה שנות שקט - 3 שנים בלי החלפת צמיגים ומצבר, ויותר מזה לגבי טיפולים מיכאניים גדולים. כמה שנים של שמן - פילטרים - דיסקים וזהו, עד שתתחיל להזקק לטיפולים גדולים.

2. אני לא יודע מה צריכת הדלק של מיני בחיפה (ואני גם לא יודע היכן בחיפה אתה נוסע ובאיזה שעות) אבל אני מניח שזו הוצאה משנית. הביטוח לרכב חדש יהיה יותר יקר (הרי לא תוותר על מקיף), אם כי אם אינך נהג חדש וצעיר גם כאן מדובר באלפי ש"ח בודדים. כמובן שאם הנסועה שלך גבוהה חשיבות החסכון בדלק עולה.

3. המרכיב הכספי העיקרי הוא שאלת המימון, וכאן יש שתי פנים: א. האם יש לך הסכום ביד או שעליך לשלם תמורת הלואה (כלומר עלות נוספת) ב. אם יש לך הסכום ביד - האם הוא דרוש לך להוצאות אחרות (דירה? משפחה?) והאם הפסד הריבית על הכסף בבנק משמעותי בשבילך. כיון שאיני מכיר את מצב חשבון הבנק שלך ותוכניותיך לעתיד - והם גם לא מענייני - עליך לבדוק את זה לפי סדרי העדיפויות האישיים שלך.

4. הזכרתי תוכניות לעתיד - האם אתה משתמש יחיד ברכב או שיש שותפה עם דרישות משלה? ילדים בבית או בתכנון? האם יש בבית רכב נוסף והקולט הוא רכב שני? כל אלה משנים את הצרכים, כיון שברור לי שהחלפת רכב אינה עניין טריויאלי בשבילך עליך לצפות אותם ולחשב אותם בטווח השימוש ברכב, כדי לא להפסיד יותר מדי כאשר יהיה עליך להשתדרג. אם יש תוכניות כאלה יתכן שעדיף לך להמתין, או לחפש סופרמיני מיד שניה צעירה (3 שנים) במצב טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...