Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אמשיך מההמלצה של "בגירה"- אם מדובר בראשונה שאתה רוצה גם להרשים בה, גם לפנק, גם להיות מקורי יחסית, ולא לקחת את המקום המרכזי של העיקרית הייתי ממליץ על סביצ'ה (או הגירסה הפרואנית לדג חריף-מנה ראשונה של המרוקאים\טריפוליטאים), ולהלן המתכון ("בגירה" אתה מוזמן להוסיף או לגרוע מעניין מה המתכון שלך):

מצרכים:

נתח טונה אדומה\לוקוס -יקר, (אפשר גם טונה לבנה פחות יקר- קשה למצוא טרי), פרידה - בינוני, או נתח דג בקאלה (דג ים סקנדינבי זול, ותתפלא גם טעים מאוד). הכי חשוב שזה יהיה דג ים.

בצלי שאלוט (סגולים), או בצלים ירוקים רק העלים, (מה שאתם יותר אוהבים הסגול הולך טוב יותר).

לימונים.

גרגרי חרדל או חרדל "דיג'ון" מלא בגרעינים.

פלפל חריף אדום (הכמות היא לפי העדה :wink:).

עלי כוסבארה (כמובן אם אין מתנגדים לעניין).

ו...פרי מסויים יכול להיות רימון, או תפוח ירוק (סמיט), או אננס, או תפוז, בכל אופן פרי עם מעט חמיצות.

אופן הכנה:

קוצצים לקוביות של 1 ס"מ את הדג וסוחטים לימון מעל (זה יבשל אותו מעט), קוצצים דק מאוד את שאר המרכיבים כאשר את הפרי חותכים לחתיכות שוות לדג.

מערבבים כ 2 כפיות חרדל (לכ 6 סועדים), מיץ לימון מ3 לימונים, מטבלים במלח (רצוי גס לקרנציות ולמנוע יתר נוזלים) ופלפל גרוס, שופכים על כל המרכיבים, ומערבבים בעדינות.

להגשה:

הכי יפה (לדעתי) זה בכוסות מרטיני 3-4 כפות מהתערובת עם קישוט של רימונים עו עלי כוסברה מלמעלה ומזלג קטן.

וזהו בתאבון (ד"א המצה יכולה לשמש כמיני טוסטונים חתוכים לריבועים כך גם תקשר את זה לחג).

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אני אמשיך מההמלצה של "בגירה"-...("בגירה" אתה מוזמן להוסיף או לגרוע מעניין מה המתכון שלך):

מצרכים:

.......

מתכון מאוד דומה לשלי.

.

במרכיבים אני תמיד מוסיף:

גזר קצוץ לקוביות קטנות, גם מוסיף המון צבע וגם מוסיף מימד של קרוצ'יות לטקסטורה.

בנוסף לפלפל החריף האדום אני מוסיף גם פלפל כתום ופלפל צהוב.

התוצאה היא קערה מדהימה של שלל צבעים בוהקים.

אם יש דייג טוב באזור מגוריך, יש דגי ים תיכון שמצטיינים מאוד להגשה כדג נא, פלמידה לבנה, אינטיאס (שולה), טרחון הם הטובים ביותר.

לוקוס ופרידה גם טובים אבל לדעתי אין שום סיבה שבעולם לשלם עליהם 130 ש"ח לק"ג.

מה שלא תעשה, אל תעשה סביצה מסלמון, לטעמי האישי זה יוצא מגעיל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...