Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לפרק משאבת קלאץ' בשביל לשמן אותה לאחר שהיא עשתה לי רעשים (בסופו של דבר לא פירקתי אותה), ובשביל זה ריקנתי את כל השמן ממערכב הקלאץ'. כרגע מילאתי את המיכל של השמן מלא, ומנסה להוציא את האוויר מהמערכת בעזרת לחיצות את דוושת הקלאץ' ותוך כדי שהיא לחוצה, אני פותח את הניפל (ככה קוראים לזה ?) שיושב על המשאבה שנמצאת על הגיר, בשביל להוציא את כל האוויר מהמערכת. כבר עשיתי בסביבות 50 מחזורים כאלו, והנוזל החדש שמלאתי במיכל, לא מתחיל לזרום. אולי אני עושה משהו לא נכון ?..

פורסם

אני מציע לך להעזר בעוד מישהו.

כשאתה לוחץ הניפל צריך להיות משוחרר, אבל כשאתה מרפה מהדוושה הניפל צריך להיות סגור והדוושה לא אמורה לעלות לבד, היא אמורה להישאר שקועה.

אם זה לא התהליך שביצעת אז כל עבודתך הייתה לשווא.

איתמר.

אגב, אם תריץ ביוטיוב חיפוש עם המילים clutch bleeding תמצא אחלה סרטונים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ברוב המכוניות מערכת הבלמים היא אלכסונית ונפרדת לשני זוגות הגלגלים. במילים אחרות גלגל ימני קידמי מחובר באותה צנרת לגלגל אחורי שמאלי וגלגל קידמי שמאלי מחובר לגלגל אחורי ימני. הנקודה מאחורי הרעיון הזה שאם ישנה תקלה במערכת שמונעת מזוג גלגלים לתפקד אז הצמד השני אמור לחפות על הצמד עם התקלה. כמובן שיעילות הבלימה תיפגם אבל לפחות מערכת הבלמים לא תיכשל לגמרי. מדוע גם כן עושים שצמיגים מנוגדים יפעלו? זאת מיכוון שהם גלגל אחורי וקידמי באותו צד יעבדו המכונית עלולה או להתהפך או להסתחרר. לכן כאשר גלגל קדמי מצד ימין עובד עם גלגל אחורי מצד שמאל למשל האוטו לא אמור לצאת מאיזון.

לפיכך כאשר אתה מנקז אוויר מהפיטמה של הגלגל הקידמי בצד ימין אתה צריך גם לנקז אוויר מהגלגל האחורי בצד שמאל. כנ"ל לגבי הצנרת של הצמיגים מהצד הנגדי.

כפי שהבנת העבודה הנ"ל צריכה להתבצע על ידי שני אנשים. אחד שלוחץ על הדוושה ויוצר לחץ במערכת הבלמים והשני שפותח את הפיטמה מדיי פעם ונותן להאויר לבעבע החוצה.

אם אתה רוצה לעשות את העניין לפשוט יותר אז ישנו רעיון כזה. ישנה צינורית שבאמצע שלה ישנו שסתום שכ"א (שסתום כיון אחד). אתה מניח את הצינורית על הפיטמה ומשחרר אותה בכדיי שהאויר יוכל לצאת. ברגע שאתה מפמפם את הדוושה האויר מבעבע החוצה ויוצא דרך הצינורית. השסתום מונע מהאויר לחזור בחזרה וככה זה יוצא עבודה של אדם אחד. אחרי מספר פמפומים את פשוט סוגר את הפיטמה ומוריד את הצינורית. ואז עובר לפיטמה הבאה.

הצינורית הזו עולה בחול משהו כמו $10 לפני משלוח לארץ. אם אתה מעוניין ורציני בנושא הזה אני יכול לספק לך כל מיני לינקים למקומות לקנות אותה. זה בדרך כלל מוצר לאופנועים אבל יתאים גם למכוניות

בברכה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני מציע לך להעזר בעוד מישהו.

כשאתה לוחץ הניפל צריך להיות משוחרר, אבל כשאתה מרפה מהדוושה הניפל צריך להיות סגור והדוושה לא אמורה לעלות לבד, היא אמורה להישאר שקועה.

מה שעשיתי זה לחצתי פעמיים על הדוושה, וכשהיא למטה (יש לחץ במערכת) אני פותח את הניפל, והיא אכן כרגע למטה, ולא עולה לבד. בכל מקרה ככה כתוב ב Manual של הונדה סיויק.

תודה רבה, באמת יש אחלה סירטונים ביוטיוב : )

פורסם

הצינורית הזו עולה בחול משהו כמו $10 לפני משלוח לארץ. אם אתה מעוניין ורציני בנושא הזה אני יכול לספק לך כל מיני לינקים למקומות לקנות אותה. זה בדרך כלל מוצר לאופנועים אבל יתאים גם למכוניות

בברכה.

תודה, אני אכן מצאתי את הצינורית הזאת באייביי, הבעיה שרצוי להשמיש את הרכב בשעות או לפחות יום\יומיים הקרובים.

פורסם

בצע כך:

מישהו לוחץ על הקלאץ- אתה פותח ניפל ולאחר מכן מכווץ את המשאבה התחתונה בקלאץ עם היד עד הסוף, לאחר מכן סגור ניפל, ולאחר מכן תרים עם היד את הדוושה.

בצע פעולה זו מספר פעמים וכל האוויר יצא.

תמיד תדאג במהלך הפעלות האלו שיהיה במיכל נוזל בלמים עד הסוף.

פורסם

בסופו של דבר הבעיה הייתה בגומייה שישבה בתוך מיכל מילוי נוזל הקלאץ', הוצאנו אותה, והנזל התחיל לצאת מיד.

אבל ! כבר מילאנו משהו כמו 6 פעמים את המיכל, והנוזל עדיין יוצא ללא אוויר, אבל דוושת הקלאץ' עדיין לא חוזרת חזרה...

• תוכן חדש...