Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי פיאט פונטו 2001 ידנית שלאחרונה עושה לי הרבה בעיות של התחממות מנוע, לאחר שלקחתי אותה למוסך הרגיל שלי המוסכניק עשה כמה בדיקות - לחץ רדיאטור , בדיקת טרמוסטט .... לצערי הוא מצא שהרדיאטור והטרמוסטט תקינים וטען שככול הנראה מדובר בראש מנוע שיש להחליף זרק סכום של 2500 באוויר ואמר שזאת הבעיה , לקחתי את הרכב למוסך אחר שם בבדיקה יותר שיטחית קבע המוסכניק שיש להחליף ראש מנוע ואולי עוד כמה דברים ומתחיל ב 3000 ש"ח..... כרגע אני נוסע ברכב אבל כול שבוע-שבועיים אני צריך למלא קצת מים ברדיאטור וגם לשחרר לחץ אוויר משסתום שמוביל את המי קירור למנוע ורק ככה אני נוסע מבלי שהמנוע מתחמם (משהו מוזר שהמד חום של הרכב משתגע והוא עולה ויורד באופן חד ומהיר אבל לא עולה מעל הרמה של החצי התקינה) הבעיה בשני המוסכים האלה שכול הפתרונות שלהם מאוד יקרים ולרכב שהמחיר שלו (אחרי תיקונים בראש מנוע ,שיפוצים קלים פחחות, והורדת מחיר בגלל שהוא מהשכרה) יעמוד על סביבות 7000-6000 ש"ח רווח לאחר המכירה ,ובנוסף לכך זה גם לא בטוח שהבעיה תעלם כי המוסכניקים כמובן כיסו את התחת בכך שאמרו "אם הבעיה באמת היא בראש מנוע...."

השאלות שלי בנוגע לבעיה:

1) אם אני יבקש לעשות שיפוץ ראש מנוע (לא השחזה) זה יפתור את הבעיה? (אופציה שאף מוסך לא הציע מוזר למה....)

2) אולי הבעיה במשאבת מים ?

3) מישהו מכיר מקום שמשפץ ראש מנוע והוא גם אמין? (באזור חיפה - קריות)

פורסם

לפי תיאור הבעייה על פי המוסכניקים מה שקורה זה שהמיים חודרים לצילינדרים משמע אומר אטם ראש מנוע וראש מנוע אכולים. עד כאן הכל טוב ויפה אבל כדי לאבחן בעיות אלה יש סממנים דיי ברורים. בדוק אתה בעצמך אם יש עירבוב של מיים עם שמן המנוע ברכב. אתה יכול לראות את זה על המדיד עצמו שמעלה את מיפלס השמן או על מיכסה מילוי השמן שיש עליו היצטברות של חומר בצבע לבן המעיד על עירבוב (זה ניקרא טחינה). בנוסף אתה יכול לבדוק בזמן שהרכב מונע ועדיין קר שמיכסה רדיאטור פתוח (אם אין אז מיכסה מיכל עודפים) אם קיים ביעבוע של המיים משמע אומר חדירת קומפרסיה למערכת הקירור. בנוסף בדוק מה יוצא מהאגזוז שהרכב בטמפרטורת עבודה אם האגזוז פולט עשן לבן בצורת אדים. אחד מהסממנים האלה יעיד על ראש מנוע הנחוץ שיפוץ.

:)
פורסם

מוסך רציני ומקצועי מבצע בדיקה של לחץ הפוך (ליקייג') כדי לראות אם אכן יש בעיה באטם ראש המנוע.

האם בדקו שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויותיו, האיטית והמהירה?.

האם התחממות המכונית הנה בעמידה או בנסיעה מהירה?.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה על התגובות:

vogivog : בדקתי את עניין המדיד שמן ובאמת מסביב לפקק שלו יש קצת לבן אבל ממש לא הרבה, לגבי כמות שמן הוא כמעט מלא עד הסוף לפי מד המדידה למרות שלא מלאתי שמן מעל חצי שנה. לגבי שהמנוע פועל -לא ראיתי בעבוע במי הרדיאטור בכלל... עשן לבן אני לא הבחנתי אבל מישהו שבדק יחד איתי אמר שיש ממש קצת עשן לבן .

רפי לין: ידוע לי שבוצעה בדיקה של לחץ עם מכשיר אבל בנוגע לתקינות הרדיאטור והלחץ שלו , אך לא משהו שקשור לאטם ממה שידוע לי, לגבי מאורר הרדיאטור אני יודע בוודאות שאף אחד מהם לא בדק את החלק הזה בכלל אבל במקרים שהמנוע היה מתחמם מידי גם לאחר הכיבוי של המנוע המאוורר המשיך לעבוד (אז אני מניח שזה תקין). ההתחממות היא בנסיעה מהירה וגם עמידה - אבל הרכב כבר לא מתחמם לי מאז שאני דואג מידי שבוע-שבועיים לשחרר לחץ מהשסתום (שנמצא על הצינור שמעביר את מי הרדיאטור למשאבה נראה לי....)

• תוכן חדש...