Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 525 / 520 e34 שנת 96. עזרתכם (:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מאוהב ב BMW במיוחד בדגמים הקלאסים. אני רוצה לקנות את הרכב וחסרים לי קצת פרטים.

אני יוצא מנקודת הנחה שזה רכב אמין, אבל שמעתי שלהכניס אותו למוסך זה סרט רע.. מישהו יכול לתת לי מספרים על עלויות של הטיפולים השוטפים תקלות נפוצות וכאלה ?

שמעתי שה 520 סוחב פחות טוב מה 525, האם יש אמת בדבר ואם כן עד כמה ההבדל ?

עוד נקודה, רוב הרכבים שראיתי עשו בסביבות ה 220 אלף ק"מ. מישהו יכול לספר לי מה התוחלת חיים של הרכיבים המרכזיים (מנוע גיר וכו') ?

בכללי מה שאני צריך לדעת זה האם הרכב הוא באמת אמין כמו שאני חושב. וכמה עולה תחזוקה שוטפת.

ועוד משו קטן, התכנון הוא לקנות רכב בתול ולשפר אותו (הסבה לגז קצת גאג'טים בפנים ולוק חדש ורענן חיצונית) ראיתי באיביי הרבה חלקים שאני רוצה להביא. רק לא יודע הרבה בקשר למיסים וכאלה.. נסיונכם בבקשה (-:

ישראלי לא פרייאר - DIY - שברולט קוואליר קופה 2.2 - 96 - 180KM.

אדם משפץ דירה, צובע מטייח משדרג. ומהרכב הוא מצפה שיחזיק מעמד 20 שנה כמו חדש.

פורסם

חח וואלה נראה טוב אחי, אבל מה שחשוב לי זה יציבות נוחות אמינות ושיכנס לתקציב שלי (30/35K) :|

פורסם

אתה יודע, זה שמחיר הקנייה זול זה לא אומר שום דבר על האחזקה. אז תוודא שיש לך חסכונות בצד.

האחזקה היא עדיין BMW על כל המשתמע מכך, יש פה בפורום בחור תחת הכינוי TVZIPPER שהחזיק סדרה 7 מזדקנת.

תשאל אותו איך היה :lol:

V5

פורסם

אתה צריך הרבה סבלנות כדי למצוא אחת שמורה, שטופלה כראוי, ולא הוזנחה.

יישור קו לרכב שהוזנח יעלה לך לא מעט, בייחוד אם זה דגם עתיר תוספות.

ה 520 אכן חלשה יחסית לדגם הזה, עדיף 525 אם אתה רוצה להנות באמת.

הטיפולים השוטפים ברכבים האלה הם לא יקרים מידי, הבעיה מתחילה בדברים לא שוטפים.

אם יש לך ידיים טובות, סבלנות להביא חלפים מחו"ל, וקצת כסף ספייר למקרה של תקלה

יקרה, לך על זה. במידה ולא, רד מהנושא, כי תיתקע עם רכב שלא קל לסחור בו,

ועם עלויות שוטפות לא קטנות, אם כי לא נוראיות.

פורסם
עוד נקודה, רוב הרכבים שראיתי עשו בסביבות ה 220 אלף ק"מ. מישהו יכול לספר לי מה התוחלת חיים של הרכיבים המרכזיים (מנוע גיר וכו') ?
למרבה הפליאה, מנועי בנזין המתוחזקים כיאות יכולים להחזיק נסועה רבה יותר, בדרך כלל המנועים נפגמים עקב כשלים במערכות ההיקפיות (חור בראדיטור או נזילה מהקרטר למשל יהרסו את המנוע) או תחזוקה לקויה (אכילת אטם ראש עקב אי שימוש בנוזל קירור מומלץ, אטימת מעברי שמן בזמן שימוש בשמן לא איכותי ו/או פילטר תחליפי זול וכו'). אתה מתעלם שברכבים בגיל כזה כבר מתקלקלים דברים משונים (ידית איתות או מחשבים שונים למשל) בגלל הגיל והשגת חלקי חילוף אינה פשוטה/זולה.

קיצר, רד מזה.

אם הסכום שבידך מספיק בקושי לרכישת משפחתומטית משומשת אז אין מצב שתוכל להרשות לעצמך רכב פאר מיושן. ואומר לך את זה מי שמחזיק ומשתמש ביום יום בשני C240 בני 13.

פורסם

התקציב שלי זה 35K לרכב כולל ביטוח חובה-צד ג'. + 5K שיישב בצד לתיקונים אם צריך כשאני יוצא מנקודת הנחה שאחרי שתוקן משהו לוקח לו שנים להתקלקל (BMW).

מפיצ'יפקס אני לא דואג, אפשר להשיג הכל ב EBAY מספויילר, ועד ידיות איתות יש לי ידיים טובות והמחירים לא בשמיים. (בעניין המכס אני לא מבין). מה שבעיקר מדאיג אותי זה תקלות רציניות שמשביתות את הרכב.

ושוב פעם אני יוצא מנקודת הנחה כאוהד משובע של BMW שהרכב הזה אמור להיות מאוד אמין. תקנו אותי אם אני טועה..

פורסם

הייתה לנו בזמנו סדרה 5 (שנת 95 אם אני זוכר נכון...). שלנו הייתה ידנית, מייבוא אישי, די נדיר הייתי אומר.

הרכב פשוט התפורר, בזכותו הכרתי המון ערבים (מחירים זולים). ה-520 לא זזה, אם כבר אז 525 ומעלה.

שורה תחתונה, לא ממליץ לך בכלל.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

האחזקה היא עדיין BMW על כל המשתמע מכך, יש פה בפורום בחור תחת הכינוי TVZIPPER שהחזיק סדרה 7 מזדקנת.

תשאל אותו איך היה :lol:

אם פותח שרשור רוצה רכב כזה, שיכין בצד עוד 15000₪ לאחזקה ובכל שנה יכונן להתחבר עם מוסך. לא יפרט יותר מידי, מי שרוצה מוזמן לקרוא שרשורים שפתחתי על במוו, אבל מדובר על רכב לבן אדם שיכול לתחזק אותו. רכב יוקרה לא קונים בכסף האחרון.

מי שרוצה רכב פוזה בזול, הרכב לא בשבילו.

כמו שרשם החבר מעלי, הרכב פשוט מתפורר. זה מסכם בשלוש מילים גם את ההתרשמות שלי מהמותג, כולל דגמים חדשים יקרים יותר.

עדיין יש לי נוסטלגייה למותג הזה, אני לא מתכוון להכנס לזה יותר. מקווה שלא יעשה טירוף ויביא איזה סדרה 7 עם מנוע 12 צילינדר. בינתיים ההיגיון עוצר אותי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צויפר, אל תשכח שהמרחק בין סדרה 5 ל 7 הוא דיי גדול.

ה 7 עתירת טכנולוגיה וחיישנים, הרבה יותר כבדה, ויותר מורכבת.

זה לא שסדרה 5 פשוטה, אבל האחזקה שלה זולה יותר, ולדעתי גם

זמינות החלפים. מה גם שמדובר כאן ב E34 ולא E39, ולכן היא פשוטה

יותר ממנה.

כמו שכתבתי, אם יש לך ידיים טובות, נכונות להתעסק ברכב, בחיפוש והחלפת

חלפים, ולהיות מוכן שיכול לבוא תיקון שיעלה הרבה, לך על זה.

קח בחשבון שאם אתה מזמין מחו"ל, זה לא אצלך תוך יום, ועם התקנות החדשות

של משרד התחבורה, החיים לא קלים. כך שיכול להיות מצב שתהיה ללא רכב שבוע

שבועיים, מה שהופך לפעמים לבלתי אפשרי.

החוכמה היא למצוא אחת שמורה, ואפילו לשלם קצת יותר, מאשר לקנות רכב שצריך

יישור קו רציני. רכב שהוזנח ידרוש עוד ועוד תיקונים, וכידוע הם לא זולים, לעומת רכב

מטופל ושמור, שידרוש תחזוק שוטף, ומידי פעם תיקון גדול יותר.

פורסם

Oshri, אני מסכים איתך חלקית. אבל, למשל גיר ZF 4HP22 שנמצא בE32 נימצא גם ב-E34 עם מנוע 2 ליטר ומעלה. הגיר לא להיט, גם כאשר חדש, מעביר הילוכים פחות חלק מגיר אוטומטי אמריקאי או יפני (AW בפרט) ישן.

מעבר לזה שב-E32/E34 במתלים כמות בוקסות מטורפת וכל בוקסה עולה מעל אלפייה לחלק תחליפי, יש כל מיני חיישנים לא זולים כמו MAF, חוטי הצתה לא זולים בכלל ועוד. וזה לפני שמשהו התקלקל, רק אחזקה. בקיצר, לבחור צעיר שכואב לי להוציא 15K לתיקון (שאולי יבוא או אולי לא), אני לא ממליץ על הרכב. רכבים האלה למטורפים. ואם כבר, אז ללכת על גירסא עם מנוע חזק, כגון 535 ורצוי מאוד ידנית. אני הייתי מקצין את זה לכיוון E38 עם V12, אבל זה קצת יקר לקנייה ויקר מאוד לאחזקה.

הבעייה גם שמכוניות האלה ממכרות בטירוף. אחרי זה לעבור למשפחתומט זה עונש.

520 חלש, 525 אוטומט חלש גם. 730 חלש מידי היה בשבילי, גם נוסע על טורים גבוהים וגם במהירויות מנהלתיות לא מאיץ (זה רכב שצובר מהירות לא רע על מהירויות תלת ספריות). בכל אופן, מכוניות האלו סכנה לרישיון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקיי אנשים מרוב התגובות הבנתי שה BMW המיושן הוא לא אופציה טובה בשבילי.

מה שאני צריך זה רכב בתקציב שלי (35-40K גמיש) אוטומט נוח חזק ואמין ושישרת אותי היטב בנסיעות ארוכות וגם יהיה נוח בתוך העיר.

בכללי אני אוהב רכבים גדולים ונוחים(אמריקאים), חשבתי להסב אימפלה לגז. מה דעתכם ?

• תוכן חדש...