Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו צריך לשם סוף לתאור של פגיעה או מעיכה קלה בחיבור של הקורה האורכית לפח החזית או בחיבור לקורת הרוחב ולא חשוב אם זו קורה קדמית או אחורית , בחזית או מאחור בחיבור לפח האחורי או לקורת הרוחב.

במכונים לבדיקות רכב כותבים את המילים פגיעה "בקצה שלדה" וגמרו עם הרכב אפילו אם הוא חדש לגמרה ! .

מכוני הבדיקה פוחדים אחד מהשני לבל מישהו ייתבע עקב אי-רישום של מילים אלה , בבית המשפט מתייחסים למה שכתוב , אם בטופס א' רשום "פגיעה בקצה שלדה" ובטופס ב' של מכון אחר (שהוא משוחרר מתסביכים וכותב לפי מצפונו) רשום "פגיעה בפרפרי החיבור לפח האחורי" מכון זה עלול להתבע על ידי האיש או האישה שבדקה אצלו את הרכב והיא עקב כך לא יכולה למכור את הרכב בשוק החופשי כי מכון אחר כן רשם היא יכולה למכור את רכבה רק לסוחר שיידע לנצל פיסקה זו הייטב.

מידי שבוע אני עד להצגה כזו ודן מחדש במינוח המרגיז האם זה נקרה שלדה או לא שלדה . תאמינו לי שזהו מצב הזוי לחלוטין.

ניסיתי להלחם ולשכנע את הקולגות שלי שלא לרשום יותר את המילים "קצה שלדה" ובמקום זה לרשום בבטחה "פגיעה בפרפרי חיבור לפח החזית או לקורת הרוחב וכו. בשום פנים לא מוכנים לשינוי הנוסח . דון קישוטה אנוכי ?!.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

איך אומרים? טוב שם טוב משמן טוב.

החברה האלה כנראה יותר דואגים לכסות את התXת שלהם מאשר להציג דברים בצורה הוגנת וכזו שתשרת את האינטרסים של שני הצדדים.

מתחדשת*

פורסם
איך אומרים? טוב שם טוב משמן טוב.

החברה האלה כנראה יותר דואגים לכסות את התXת שלהם מאשר להציג דברים בצורה הוגנת וכזו שתשרת את האינטרסים של שני הצדדים.

לבתי המשפט יש יד בדבר .

פורסם

אני רק מקווה שאנחנו לא הולכים להיות עדים לעוד מקרה שאתה קונה למישהו גיר מנוע או אוטו שלם :?:lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

בשנת 2002 מכרתי אסקורט שנת 95 עם צבע מקורי בכל האוטו וללא שום פגיעות פח.

במכון ציינו שלאוטו יש קצה שילדה והקונה התחיל להתעצבן (בצדק מצידו) למה לא חשפתי נתוני אמת על הרכב.

אני חייב לציין שזאת אחת הפעמים הבודדות שבאמת איבדתי את העשתונות ובצרחות אימים דרשתי מיד שהרב בוחן ובעל המכון יתייצבו מיד ויסבירו איך יש קצה שילדה לרכב שעל כל חלקיו יש עדיין צבע מקורי.

הבהרתי להם בצורה מאוד לא רגועה שהנה, עוד שניה אני מעביר את העניין לבדיקת משרד התחבורה ולטיפול העו"ד שלי (כאילו היה לי אחד :lol: ) על איך בגלל הרשלנות שלהם אני מפסיד מכירה ועוד צריך לשלם את עלות הבדיקה לקונה (כי ככה התחייבתי).

בעל המכון התחיל לגמגם איזה קשקוש על זה שכנראה עליתי/ ירדתי מדרכה מהר מידי אבל גם זה לא סיפק אותי ועד שהוא הודה שזה מין משהוא סטנדרטי שנכנס לכל בדיקה של רכב מעל שנתיים על הכביש ושלפורד אין שום פגיעה, אני לא הרפתי.

בסוף דווקא יצא טוב כי הקונה הפוטנציאלי כ"כ התרשם מהבטחון שלי במצב הרכב, שהוא קנה אותו מיד לאחר הבדיקה :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני רק מקווה שאנחנו לא הולכים להיות עדים לעוד מקרה שאתה קונה למישהו גיר מנוע או אוטו שלם :?:lol:

ליאור לא הפעם , זהו עוד מקרה של שחרור קיטור מאירוע שהיה לפני כשלוש שעות שבו מכון כתב פגיעה בקצה שלדה ובפועל יש כיפוף קל וזניח של פח החיבור (זהו "פרפר" שקושר את הקורה האחורית אל הפח האחורי של תא המטען) המרותך לפח האחורי.

פורסם

למטבע שני צדדים.

כאשר רכב עובר תאונה פגיעה מאחור,פגיעה בפח אחורי, שמאי אשר בדק את הרכב ועורך חוות דעת,חייב להיתייחס לפגיעה כזאת, נניח שינה פגיעה קלה (כיפוף קל) בקמה שילדה אשר מחובר בהלחמה לפח אחורי.

לפי חוברת ירידות ערך של ועדת ששון פגיעה בקורת שילדה אחורית עד קו ציר האופנים ירידת הערך עד %4,

אם השמאי לא יתייחס לפגיעה כזאת הוא נתון לתביעה מצעד בעלי הרכב, (לרוב המצבים האלו נגרמים קתוצאה מבדיקת קניה במכוני בדיקה).

על מנת למנוע תתביעה בעתיד השמאי כותב בחוות דעתו פגיעה בקצה שילדה ונותן ירידת ערך של 1%,הוא לא יכול לכתוב אחר, כפי שאתה מגדיר זאת (פרפרים ,חיבורים,וכו).

יש שילדה ויש קצה שילדה.

שמאים מעדיפים מנסיונם המר לכתוב ירידת ערך כל שהיא מאשר לא להיתייחס כלל, כי בבית משפט יותר קל להסביר למה נתת ירידת ערך כזאת או אחרת, מאשר להסביר למה לא נתת בכלל.

פורסם

האמת שאני קניתי לאחרונה פיג'ו 206 עם שנת 2007 עם פגיעה בקצה שלדה.ואת האמת? זה ממש לא מעניין אותי. הרכב שמור בצורה מדהימה, מציאה של ממש.

במכון עצמו הבוחן אפילו לא שם לב לפגיעה המדוברת לפני שהערתי לו על זה (למזלי המוכר היה מספיק אמין לעדכן אותי). ולאחר שראיתי את הפגיעה עצמה זה היה כל כך מגוכח. מדובר ברכב נמוך, וזו מחלה אצלו. צריכים להיות מאוד זהירים.

בכל אופן, מי שישכיל לברר מה אומרת הפגיעה לפני קניית הרכב יבין שמדובר בפגיעה מחוץ לשלדה עצמה (האזור שבין הגלגלים) ואין בה שום פגיעה בבטיחות הרכב.

פורסם

barzelay

תשמע, יש בי חשק לעבור דרך המכון שלך רק כדי לראות שאתה באמת קיים במציאות.

אתה תופעת טבע, פנומן.

יש לי שאלה אליך, קצת חודרנית הנוגעת לכסף, אתה מרוויח בכלל מהעסק שלך? (אני אישית מאמין שכן, כי גם בעסק ישר ניתן להרוויח)

אם כן, אתה הדוגמה שלא חייבים להיות איש מקצוע חלקלק ורמאי שמחפש לברוח מאחריות.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

כשקניתי רכב העברתי אותו בדיקה במקום מאוד מומלץ, שגם גילה תקלות רציניות ברכבים קודמים שהעברתי אותם בדיקה.

בבדיקה של הרכב לא היה שום ציון לקצה שלדה.

אחרי שנה עם הרכב וללא שום תאונות או מכות מוזרות שהרכב קיבל(הייתי הנהג היחיד), הקונה העביר את הרכב בדיקה במכון אחר ואצלו באמת הופיע קצה שילדה.

בשיחה הוא הסביר לקונה שאין לזה שום משמעות ושאולי זה ממכות מדרכה או מאבנים שעפו בנסיעה(מריח כמו חרטוט?!).

בסוף הרכב נלקח על ידי אותו אדם, מבלי באמת להתייחס לסעיף הזה.

פורסם
barzelay

תשמע, יש בי חשק לעבור דרך המכון שלך רק כדי לראות שאתה באמת קיים במציאות.

אתה תופעת טבע, פנומן.

יש לי שאלה אליך, קצת חודרנית הנוגעת לכסף, אתה מרוויח בכלל מהעסק שלך? (אני אישית מאמין שכן, כי גם בעסק ישר ניתן להרוויח)

אם כן, אתה הדוגמה שלא חייבים להיות איש מקצוע חלקלק ורמאי שמחפש לברוח מאחריות.

הגענו למצב שאשכרה כבר מתעצבנים שבן אדם ישר כמו סרגל, הלוואי שהיה מישהו באשדוד ישר כמוהו שלא מנסה להתחמק מאחריות על ידי שיטות שפלות, וקומבינות כאלה ואחרות.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ליאור23

לא הבנת אותי נכון, אבל בכלל.

לא התעצבנתי, הפוך, אני פירגנתי.

אבל זה שתגובה כמו שלי מתפרשת כמו שהיא מתפרשת, זה כן אומר משהו על אנשים.:-(

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

היום 22/7/10 הגיע למכון מרצה לרובוטיקה במכללת סמי שמעון בבאר שבע לבדיקת רכבו הפרטי , הוא הגיע בעקבות השרשור הזה , קרא ורץ למכון עם מכוניתו שעברה תאונה מאחור ורשמו לו פגיעה בקצה שלדה , בדקתי לו את הרכב , רשמתי שהוחלפה כנף אחורית שמאלית וכדומה אבל לא רשמתי פגיעה בקצה שלדה כי יש רק עיוות קל בפחי החיבור לדופן האחורית . אמרתי לבחור אל תפחד אם תרצה למכור אתה יכול להתחייב שאין לך פגיעה בשלדה ואין גם פגיעה בקצה השלדה ואנוכי עומד מאחריך.

עושים עוול לאנשים והסיבה "פחד מתביעות".

פורסם

ברזילי, שני דברים לי אליך:

1. כל הכבוד על היכולות המקצועיות ופשוט תענוג לקרוא מה שאתה כותב ומה שכותבים עליך.

2. מתי כבר תעבר לאזור המרכז ותפתח פה מכון בדיקה ?

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...