Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני נוהגת כיום על פורד פוקוס 2003 1600 אוטומטית מזה כמה שנים. פתאום שמתי לב (כי עכשיו יש לי הרבה נסיעות בין עירוניות) שהרכב צורך הרבה דלק.

אני נוסעת כל יום בממוצע 30-35 ק"מ, ופעם בשבוע תל אביב ירושלים וחזרה ובשבוע נגמר מיכל דלק מלא.

אני מעוניינת להחליף את הפוקוס אבל לא מעוניינת ברכב מיני (כלומר לא סוויפט, סיריון יונדאי וכדומה, אבל הייתי רוצה פיג'ו 207 שכרגע לא נכנסת בתקציב). חשוב לי כמובן רכב אמין ובטיחותי, אוטומטי עם צריכת דלק נמוכה יותר מהפוקוס.

לגבי תקציב - זו בעיה כרגע, ובכל זאת מעדיפה להתאמץ קצת להחליף את הפוקוס. חשבתי על סדר גודל של 50K - 55K.

(אבל עם יש רכב טוב אולי אני אתאמץ עוד קצת מבחינת התקציב).

אז יש דבר כזה, רכב אוטומטי (מנוע 1600) שצורך פחות דלק מהפוקוס ?

פורסם

צריכת הדלק של פוקוס אופיינית לרכב משפחתי אוטומטי עם מנוע 1600 סמ"ק.

יש רכבים משפחתיים קצת יותר חיסכוניים, אבל ההבדלים בכמות הנסיעות שלך לא יהיו משמעותיים.

למשל, קורולה מהדור הקודם חיסכונית יותר מהפוקוס וגם זריזה יותר, אבל פחות בטיחותית.

גם טויוטה ראנקס (האצ'בק של קורולה) אופציה חיסכונית.

אפשרות אחרת לרכב חיסכוני - הונדה ג'אז.

נכון שמדובר ברכב סופר מיני (לפי הגדרתו), אבל מרחב פנים של ג'אז יותר גדול מכל הרכבים האחרים מהסוג הזה, וגם הבגאז' בגודל סביר.

הונדה ג'אז משמעותית יותר חיסכונית מפוקוס בזכות המנוע היותר קטן וגיר רציף.

הביטוחים של ג'אז לא הכי זולים, וגם הטיפולים (כל 10 אלפים ק"מ) יכולים להיות יותר זולים (אבל לא נורא).

לזכותה של ג'אז נרשמת סחירות בין הטובות בשוק ושמירת ערך (קשטר לסחירות).

כמובן, פוקוס יותר בטיחותית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בגדול, רוב המשפחתיות 1600 אוטומטיות מהסגמנט של הפוקוס צורכות את אותה כמות הדלק, עם ליטר יותר או פחות לקילומטר.

האם 35 הקילומטרים הם נסיעות עירוניות בלבד או בשעות העומס והפקקים?

בהנחה ורוב הנסועה היא בינעירונית, בנוסף לת"א=> י-ם=> ת"א, מדובר בקרוב ל300 ק"מ למיכל, צריכה לא משהו, בלשון המעטה.

אנא צייני מה אופי הנסיעה היומיומית

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אפשר לדעת למה את לא מעוניינת ברכב סופר-מיני? סיריון היא אולי לא דוגמה טובה, אבל ה 207 שאת מדברת עליה היא מתחרה ישירה בפלח השוק הזה (פאביה, סוויפט, I20, פיאסטה).

לנהג\ת יחיד\ה אני לא מבין למה לרכוש רכב עם מנוע 1,600 צמא. רכב סופר-מיני יהיה לא פחות בטיחותי ולא תהיה לו שום בעייה לעלות את הקסטל. לדעתי אין היום שום הצדקה לרכוש עם בגאז' או מנוע 1,600, הימים האלה חלפו עברו מזמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בגדול, רוב המשפחתיות 1600 אוטומטיות מהסגמנט של הפוקוס צורכות את אותה כמות הדלק, עם ליטר יותר או פחות לקילומטר.

האם 35 הקילומטרים הם נסיעות עירוניות בלבד או בשעות העומס והפקקים?

בהנחה ורוב הנסועה היא בינעירונית, בנוסף לת"א=> י-ם=> ת"א, מדובר בקרוב ל300 ק"מ למיכל, צריכה לא משהו, בלשון המעטה.

אנא צייני מה אופי הנסיעה היומיומית

הנסיעה משולבת, עירוני ובין עירוני (זה בערך מתחלק חצי חצי) חלק על איילון וחלק בתוך תל אביב. אני נוסעת בד"כ לפני שעות העומס עם חריגות קלות (כלומר לפעמים יוצא שאני נתקעת בפקקים בשעות העומס)

בנוסף יש לפעמים עוד נסיעות בתוך תל אביב ( מעבר לנסיעה היומית הרגילה).

אני מעדיפה רכב עם מנוע 1600 (למרות שהבנתי מקריאה כאן בפורום שמנוע 1600 לא מהווה ערובה לרכב חזק) אני פשוט לא אוהבת להרגיש כל כך את הכביש בנסיעה, אני גם נוסעת די מהר ולכן חשוב לי אוטו חזק (זה המונח הנכון?) ומרווח, שיושב יחסית גבוה על הכביש.

הייתי שמחה להונדה ג'אז אבל לא נראה לי שאני יכולה להשיג אחת בתקציב שלי.

האם כדאי להתאמץ ולקחת הלוואה גדולה יותר עבור ההונדה ג'אז?

• תוכן חדש...