Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כאמור רוצה להחליף לבד שמן ופילטר. אני תיאורטית יודע מה צריך לעשות אך רק כמה שאלות:

איזה מברג צריך בכדי להוריד את כיסוי הפלסטיק התחתון ברכבי? פילפס\שטוח\כוכב?

היכן נמצא בורג הריקון בקדמת הרכב או יותר לכיוון אחוריו?...

האם הקוטר של בורג הריקון הוא 19 מ"מ?

האם ניתן להסיר את פילטר השמן ללא מפתח פילטרים?אם לא היכן ניתן לרכוש אחד במחיר סביר?

הבנתי שאין צורך להדק את פילטר השמן במומנט מטורף, האם הדבר נוגע גם לבורג הריקון?

האם לרכבי, המונע במנוע 1.6, מספיקים 4 ליטר שמן? בספר הרכב רשום "בערך 4 ליטר כולל מסנן שמן". אני מעוניין לרכוש שמן מתוצרת Mobil, אך מבירור קצר הוא בא רק במיכלים של ארבעה ליטרים. אני רוצה לדעת אם יש טעם לרכשו או שזה לא יספיק ולוותר עליו.

מצטער על ה"הפצצה" בקושיות,

בכל אופן תודה, ומי ייתן שארגנטינה תעלה היום לרבע הגמר :lol:

פורסם

מפתח כוכב למכסה ,מפתח 17 לקרטר רצוי להכין שייבה חדשה ,לפילטר שמן לא חייב משהו יעודי רק בעדינות, לגבי כמות השמן תבדוק בספר או עם המדיד,בהצלחה.

פורסם

תודה,

העניין עם השמן לא ברור כי בספר כתוב "בערך 4 ליטרים כולל פילטר שמן", אני רוצה לדעת ממישהו שהתנסה האם זה בערך 4+ או בערך 4- ליטרים

פורסם

מה זה משנה אם זה 4+ או -?

אתה יכול לקנות גם שמן של ליקוי מולי, שזה שמן מעולה, תוצרת גרמניה ומתאים לרכב שלך.

יש לך אותו בבקבוק של 5 ליטר.

תמיד טוב שישאר לך קצת שמן על מנת שאם יהיה צורך בהוספה אז לא תהייה לך בעיה.

קובי

פורסם
מה זה משנה אם זה 4+ או -?

אתה יכול לקנות גם שמן של ליקוי מולי, שזה שמן מעולה, תוצרת גרמניה ומתאים לרכב שלך.

יש לך אותו בבקבוק של 5 ליטר.

תמיד טוב שישאר לך קצת שמן על מנת שאם יהיה צורך בהוספה אז לא תהייה לך בעיה.

אין סיבה מיוחדת, מחיפוש בפורום קיבלתי את הרושם שמוביל 1 או מוביל, איך שלא קוראים ליצרן, הוא שמן באיכות גבוהה ומועדף על חלק נכבד מחברי הפורום.

אישית בחיפוש הקצרצר היום בחנות, לא נתקלתי בשמן שציינת, אבל תודה, אזכור את השם.

פורסם

מוביל זה שמן טוב.

אבל גם ליקוי מולי זה שמן מעולה.

במיוחד השמן עם התוסף מוס2(אני לא ניסיתי אותו).

תעשה עליו חיפוש בפורום.

קובי

פורסם

לפותח השרשור, בשיא הכנות אתה לא מפגין פה בקיאות רחבה.

אני ממליץ לך לא לעשות שום דבר לפני שתבין את כל התהליכים. תוכל לברר אותם ע"י

הכנסת שם הדגם שלך באנגלית +DIY oil change בGOOGLE.

רק ככה תוכל ללמוד בדיוק על התהליך, בגדול זה לא אמור להיות משהו קשה אבל חבל שסתם תסתבך ותהרוס משהו.

או הכי גרוע תצליח לעשות רק חצי תהליך ותתקע. תאמין לי שהמצפון שלך יציק לך ולא תרצה לעשות יותר שום פרוייקט DIY

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
לפותח השרשור, בשיא הכנות אתה לא מפגין פה בקיאות רחבה.

אני ממליץ לך לא לעשות שום דבר לפני שתבין את כל התהליכים. תוכל לברר אותם ע"י

הכנסת שם הדגם שלך באנגלית +DIY oil change בGOOGLE.

רק ככה תוכל ללמוד בדיוק על התהליך, בגדול זה לא אמור להיות משהו קשה אבל חבל שסתם תסתבך ותהרוס משהו.

או הכי גרוע תצליח לעשות רק חצי תהליך ותתקע. תאמין לי שהמצפון שלך יציק לך ולא תרצה לעשות יותר שום פרוייקט DIY

טוסטוס שלום.

תודה על ההפנייה, עדיין לא הסתכלתי באתר, אך בכל אופן תקן אותי אם אני טועה או שוכח משהו:

כלים: מברג כוכב, ראצ'ט ובוקסה 17 מ"מ, מפתח מסנן שמן תואם, הרבה מגבות נייר משפך כפפות עבודה וגיגית רחבה.

חומרים: שמן תואם, מסנן שמן תואם, שייבה ואפשר בורג ריקון חדשים.

מרימים את הרכב, מדוממים מנוע. נותנים לו להתקרר עד שמד הטמפ' מורה על בערך 60-70 מעלות. פותחים מכסה מנוע, מוציאים מדיד+פקק אגן שמן ושמים במקום נקי. יורדים מתחת לרכב, מפרקים את המגן התחתון. מניחים את הגיגית מתחת לאגן ופותחים את בורג הריקון כנגד כיוון השעון. נותנים לשמן לזרום וממתינים 7-10 דקות עד להתרוקנות מלאה. אפשר במקביל, או לא, לפרק את מסנן השמן בעדינות. פתיחה ראשונית בעזרת המפתח אח"כ עם היד. מניחים אותו בגיגית כי גם הוא מלא שמן.

מחליפים שייבה על בורג הריקון, או מחליפים את כולו עם שיבה חדשה, ומרכיבים. מורחים שכבת שמן על הגומי האוטם מסביב למסנן השמן וממלאים אותו בשמן בערך שני שליש. מרכיבים אותו בעדינות עד לסגירה מלאה אך לא חזק מידי כדי שהגומי לא ייקרע ויהיה ניתן להוציאו בעתיד.

מנגבים מסביב טוב טוב שיהיה אפשר להבחין בדליפות עתידיות לא עלינו.

ממלאים שמן חדש לאט, נותנים לו להגיע לעוקה, בודקים במדיד, מתניעים ואז שוב בודקים שוב. מציצים מתחת לרכב ובודקים אם יש דליפות.

מוסרים את השמן המשומש למוסך קרוב.

מקווה שאני לא שוכח משהו מהותי. בכל אופן שאלותי היו טכניות בעיקרן - קוטר מברג הכוכב, כמות מדוייקת של שמ שנכנסת במנוע המדובר, גודל בוקסות (קיבלתי תשובה) וכו'.

אם יש לך עוד הארות והערות אשמח לשמוע

תודה

פורסם

אני חושב שמילוי מסנן השמן בשמן זה דיי מיותר, אך אפשרי שים לב שכמות השמן היא 4L כולל מסננן השמן.

כלומר במידה ואתה ממלא את המסנן תעשה את זה עם ה4L המתוכננים.

איפה פילטר השמן יושב ברכב שלך? למעלה או למטה?

פורסם
אני חושב שמילוי מסנן השמן בשמן זה דיי מיותר, אך אפשרי שים לב שכמות השמן היא 4L כולל מסננן השמן.

כלומר במידה ואתה ממלא את המסנן תעשה את זה עם ה4L המתוכננים.

איפה פילטר השמן יושב ברכב שלך? למעלה או למטה?

טוסטוס שלום

הפילטר יושב למטה, בחלקו הימני יותר של הרכב (אם מסתכלים על הרכב מבחוץ עם הפנים כלפיו כמובן). בהתבוננות מלמעלה, נראה כי הגישה אליו סבירה.

אני אכן חושב לרכוש מיכל של 4 ליטר בלבד, ואני כולי תקווה שזה יספיק.

הכין ניתן לרכוש מפתח לפילטר שמן, לא משהו מי יודע מה מקצועי ובמחיר סביר?

פורסם

כמה פרטים חשובים שאתה צריך לדעת

1. עדיף למלא פחות מאשר יותר מדי.

2. אחרי שאתה מרוקן את השמן ומחליף פילטר שמן אל תשכח לשמן טיפה את הגומיה של הפילטר שמן.

3. שאתה ממלא שמן מחדש, שים לב שאתה לא ממלא יותר מדי, תעזר במדיד שמן בעת המילוי.

בהצלחה

פורסם
טוסטוס שלום.

תודה על ההפנייה, עדיין לא הסתכלתי באתר, אך בכל אופן תקן אותי אם אני טועה או שוכח משהו:

כלים: מברג כוכב, ראצ'ט ובוקסה 17 מ"מ, מפתח מסנן שמן תואם, הרבה מגבות נייר משפך כפפות עבודה וגיגית רחבה.

חומרים: שמן תואם, מסנן שמן תואם, שייבה ואפשר בורג ריקון חדשים.

מרימים את הרכב, מדוממים מנוע. נותנים לו להתקרר עד שמד הטמפ' מורה על בערך 60-70 מעלות. פותחים מכסה מנוע, מוציאים מדיד+פקק אגן שמן ושמים במקום נקי. יורדים מתחת לרכב, מפרקים את המגן התחתון. מניחים את הגיגית מתחת לאגן ופותחים את בורג הריקון כנגד כיוון השעון. נותנים לשמן לזרום וממתינים 7-10 דקות עד להתרוקנות מלאה. אפשר במקביל, או לא, לפרק את מסנן השמן בעדינות. פתיחה ראשונית בעזרת המפתח אח"כ עם היד. מניחים אותו בגיגית כי גם הוא מלא שמן.

מחליפים שייבה על בורג הריקון, או מחליפים את כולו עם שיבה חדשה, ומרכיבים. מורחים שכבת שמן על הגומי האוטם מסביב למסנן השמן וממלאים אותו בשמן בערך שני שליש. מרכיבים אותו בעדינות עד לסגירה מלאה אך לא חזק מידי כדי שהגומי לא ייקרע ויהיה ניתן להוציאו בעתיד.

מנגבים מסביב טוב טוב שיהיה אפשר להבחין בדליפות עתידיות לא עלינו.

ממלאים שמן חדש לאט, נותנים לו להגיע לעוקה, בודקים במדיד, מתניעים ואז שוב בודקים שוב. מציצים מתחת לרכב ובודקים אם יש דליפות.

מוסרים את השמן המשומש למוסך קרוב.

מקווה שאני לא שוכח משהו מהותי. בכל אופן שאלותי היו טכניות בעיקרן - קוטר מברג הכוכב, כמות מדוייקת של שמ שנכנסת במנוע המדובר, גודל בוקסות (קיבלתי תשובה) וכו'.

אם יש לך עוד הארות והערות אשמח לשמוע

תודה

לשם פירוק הכיסוי העליון של המנוע בכדי לאפשר גישה קלה למסנן השמן אין צורך לפרק שום בורג.

1. ברכב שלך מומלץ קודם כול לפרק את בית הפילטר ולאחר מכן להחליף את קרב המסנן ולאחר מכן מרכיבים את המסנן ובסיום מרוקנים שמן מנוע.

2. אין שום צורך למלא את מסנן או את בית המסנן בשמן מכיוון שהמסנן מורכב אנכית וכול השמן יישפך לך בזמן ההרכבה על הרכב.

3. בשביל למה לפרק מגן תחתון ? בורג הניקוז בולט לעין וניתן לגשת אליו ללא צורך פירוק מגן תחתון. אני מקווה שבטעות לא תפתח את בורג ריקון שמן גיר.

בקיצור קיבלת הנחיות ממספר אנשים שלא מכירים את הרכב שלך ולכן ההנחיות לא מדוייקות אלא כלליות.

איזה כייף לי :)

פורסם

עשיתי בשבוע שעבר החלפה בBMW שלי, אתה יכול להסתכל ולקבל תמונה כללית וקצת טיפים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=327693

שוב, על תעשה שום דבר לפני שאתה מחפש בגוגל פרוייקט דומה ורואה בעין מה בדיוק הם עשו ואיך.

פורסם
לשם פירוק הכיסוי העליון של המנוע בכדי לאפשר גישה קלה למסנן השמן אין צורך לפרק שום בורג.

1. ברכב שלך מומלץ קודם כול לפרק את בית הפילטר ולאחר מכן להחליף את קרב המסנן ולאחר מכן מרכיבים את המסנן ובסיום מרוקנים שמן מנוע.

2. אין שום צורך למלא את מסנן או את בית המסנן בשמן מכיוון שהמסנן מורכב אנכית וכול השמן יישפך לך בזמן ההרכבה על הרכב.

3. בשביל למה לפרק מגן תחתון ? בורג הניקוז בולט לעין וניתן לגשת אליו ללא צורך פירוק מגן תחתון. אני מקווה שבטעות לא תפתח את בורג ריקון שמן גיר.

בקיצור קיבלת הנחיות ממספר אנשים שלא מכירים את הרכב שלך ולכן ההנחיות לא מדוייקות אלא כלליות.

מרק10 תודה

אז אתה ממליץ לפרק את מסנן השמן דווקא מלמעלה? הסתכלתי בתא המנוע ואכן ניכר כי ניתן להגיע אליו עם היד מלמעלה ואין צורך להיכנס אל מתחת לרכב לשם כך. אני לא חושב שיש לפילטר "בית" כ מלמעה הוא נראה חשוף. אגב שאלה נוספת, אם על הפילטר כתוב 30,000 ק"מ או שנתיים, מדוע יש להחליפו כל שנה? לא חבל להשקיע במוצר, שבגלל תוחלת חייו הוא סביר להניח יקר יותר ליצרן ולצרכן, כשההוראה היא להחליף אותו כל שנה או 15k ?

יש לך תמונה במקרה של מיקום בורג אגן השמן?

פורסם

מרק10, שלום

http://www.golfmkv.net/blog/archives/8#

מהתבוננות באתר הנ"ל, הבנתי למה התכוונת כשדברת על פירוק בית המסנן, העניין הוא שאצלי אין בית מסנן כמו שבתמונה אלא המסנן יושב לבד "חשוף" לכאורה ואין בית שיש לפרקו.

• תוכן חדש...