Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעות קטנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי עזרה בתביעות קטנות בבית משפט.

אני מעוניין לתבוע חברה ויש לי הקלטת שיחות וכ"ו.

איך זה הולך שם מבחינת הצגת ההקלטה? פשוט להביא טייפ עם הקלטת ולהשמיע שם הכל?

אם יש לי עדים, אני מביא אותם ביום של המשפט או שצריך כמו בבית משפט רגיל להודיע לפני זה לבית משפט וכ"ו?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תתיעץ עם עורך דין (אני לא). מנסיוני:

1. אין עדים בתביעות קטנות.

2. מספיק שתכתוב בכתב התביעה משהו בסגנון: "בשיחת הטלפון מיום XX עם YYY אמרתם ZZZ (ברשותי הקלטות של כל השיחות)" - הנתבע לא יתבזה בלהכחיש משהו כזה.

:turn-l:
פורסם

הוא יתבזה בהכל, הוא בכלל טוען שהחברה פשטה רגל ואני לא יכול לתבוע את החברה וגם לא אותו אישית כי הוא לא מכר לי את המוצר אלא החברה.

כמובן שהחברה פעילה לפי רשם החברות ורק בחודש האחרון נפסק נגדה בתביעות קטנות סכום של 7 אלף ש"ח והחברה לא שלחה נציג להתגונן בכלל.

in the face

with a chair

פורסם

תחשוב אם כדאי לך.

הייתי בסיפור דומה. הנתבע לא טרח כלל להגיע ואפילו לאסוף את הזימון למשפט בדואר רשום. אלמלא הראתי לשופט הוכחה מצולמת שמסרתי את הזימון במו ידי לאימו של הנתבע (בכתובת הרשומה ברשם החברות) השופט היה דוחה את המשפט כדי שיזמנו *שוב* את הנתבע.

זכיתי, כמובן. יש לי מסמך לתלות על הקיר. מכיוון שהנתבע לא טורח לשלם, הדרך היא הוצאה לפועל. תשלם כמה מאות שקלים, יפתחו תיק וישלחו לו מכתב רשום. תשלם עוד כמה מאות, יעקלו לו את החשבון הריק. אתה תשלם עוד ועוד, וכסף לא תראה. מאוד יעילה מערכת הצדק. (מי שראה את הפרסומות של ההוצאה לפועל מבין עד כמה הם לא יעילים שהם צריכים לפרסם את יעילותם בטלויזיה).

בנוסף, ממליץ לך לתבוע רק על הנזקים הישירים שאתה יכול להוכיח. תתבע 10000 על עוגמת נפש ויש סיכוי שתרגיז את השופט ותקבל 0000.

:turn-l:
פורסם

תראה, בגדול אני אספר לך מניסיון שלי(שלא הגיע בסופו של דבר למשפט עצמו בגלל שהאדם אותו תבעתי החזיר לי את כספי).

התביעה מאוד פשוטה להגשה,יש לגשת לתביעות קטנות למלא את טופס התביעה +מסמכים שקשורים ומשמשים כעדות(אני לא יודע אם הקלטת סתר היא חוקית), ולשלם את דמי פתיחת התיק(בזמנו לפני כ3 שנים זה היה כ50 שקלים אם אני לא טועה), עד כמה שאני זוכר,לא מערבים כאן עורכי דין.

בגדול אם האדם אותו תובע הוא חברה(ח.פ ולא ת.ז ספציפית של אותו אדם) ,עד כמה שאני יודע סיכוייך לקבל את הכסף גם אם תזכה דיי נמוכים וגם לגבות את הכסף יהיה קשה(אם הוא נוכל מקצועי הוא כבר יידע להתחמק מהוצאה לפועל וכל שאר הגובים).

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

הקלטת סתר היא כאשר אף אחד מהמשתתפים בשיחה לא יודע שיש הקלטה.

ברגע שאחד מהם יודע - ההקלטה חוקית (ולצורך הענין, האחד הזה כמובן הוא המקליט).

רצוי להכין תמליל של השיחה, אם השופט ירצה לשמוע, יהיה לו קל לעקוב אחרי הנאמר בהתאם לתמליל.

זה שחברה עדיין רשומה ברשם החברות, לא מעיד שום דבר על מעמדה של החברה.

אפשר לנסות לבדוק כאן: http://147.237.72.63/poshtim/General/Main/Main.aspx

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עצה שניתנה כבר מעל דפי הפורום הזה:

לך למשפט, תזכה, לא תקבל את הכסף - תוציא צו עיכוב יציאה מהארץ. חכה לך.... בסוף הוא ישלם הכול המנוול.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

כמה דברים לגבי בית המשפט לתביעות קטנות -

1. אתה מייצג את עצמך, וללא עורך דין.

2. אתה רשאי לתבוע כמה שאתה רוצה. אין סיכוי שתקבל יותר ממה שתבעת, לרוב תקבל פחות מסכום התביעה.

3. חובת ההוכחה היא עליך על כל סכום שהינך תובע, למעט עוגמת נפש. במידה ותתבע סכום עוגמת הנפש גבוה מאוד ולא הגיוני (כמו שנראה שהינך עומד לעשות), השופט עשוי לפסול את התביעה. הצעתי - תבע את הסכום שהינך יכול להוכיחו, ואת עוגמת הנפש תשאיר לשיקולו של בית המשפט. בכל מקרה, אם השופט פוסק סכום שנראה לך נמוך, אתה רשאי לפנות אליו ולבקשו שיתקן את הסכום שנקבע, כמובן בצורה מכובדת, עניינית ומנומקת.

4. חובת מסירת כתב התביעה היא עליך. במידה והנתבע או בא כוחו אינם מתייצבים, וקיימת ההוכחה שמסרת את כתב התביעה, אתה זוכה אוטומטית בסכום התביעה.

5. נושא הקלטות הסתר - רצוי מאוד לתמלל את ההקלטות, ורצוי עוד יותר לעשות את זה במקום המתמחה בכך.

6. עדים - הינך רשאי להביא עדים למשפט. במידה ואין לך אפשרות להביאם למשפט עצמו, גבה מהם תצהיר שיהיה חתום ע"י עו"ד אשר זיהה את נותן התצהיר והיזהירו לתת תצהיר אמת. בכל מקרה, כל עד או עדות שיש לך עליהם להופיע בכתב התביעה. השופט רשאי (ולרוב יעשה כן) לפסול כל עדות או עד שתנסה להציגם לאחר מסירת כתב התביעה לידי הנתבע.

בהצלחה,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

אם הבחור מסרב לחתום שקיבל את המכתב, מה אז?

הרי הוא יבין במה מדובר ויגיד לא חותם וככה הוא יטען שלא קיבל כלום ולא ידע על כלום מעולם.

in the face

with a chair

פורסם

אני אשמח גם להמלצה על מקום באזור המרכז (כמה שיותר קרוב לרחובות) כדי לתמלל את ההקלטות של השיחה.

ישנה דרך ביתית להעביר את כל השיחות מקלחת קטנה של משיבון לתוך המחשב לגיבוי?

in the face

with a chair

פורסם
אם הבחור מסרב לחתום שקיבל את המכתב, מה אז?

הרי הוא יבין במה מדובר ויגיד לא חותם וככה הוא יטען שלא קיבל כלום ולא ידע על כלום מעולם.

בשביל זה יש דואר רשום.

חוקית הוא קביל, גם אם האדם לא הוציא אותו כלל מהדואר, או סירב לקבלו.

under construction..

פורסם

נכון מאוד.

מספיק שתוכיח שהדואר הרשום נשלח, ולכתובת החוקית הרשומה בפועל.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תוכן חדש...