Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם היה למקס ביאג'י סיכוי?

ב-BIKE של החודש קיים פיצ'ר על 46 דברים שצריך לדעת לפני שמתחילות עונות המרוצים השונות.

לאור העובדה שברג'ס בשנות ה-90 הריץ את דוהאן ורוסי לאליפות (הוא עשה זאת עבור רוכבי הונדה אחרים גם בשנות ה-80)וביאג'י עצמו הורץ לאליפות ה-250 על ידי הצ'יף של אפריליה (שהריץ לזכייה באליפות גם את פוגיאלי, קפירוסי ואף את רוסי) שואלים החבר'ה ב-BIKE את השאלה המעניינת הפותחת את הודעתי זו.

האם ברג'ס הוא מה שמבדיל בין ביאג'י לבין תואר אליפות ? האם כדי לזכות בתואר האליפות חייבים גם את הצ'יף הנכון ולא מספיק להיות הרוכב הטוב ביותר על אופנוע תחרותי?

דעתכם?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

לגבי ג'רמי ברג'ס, לעומת זאת...

:roflmao:

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
לגבי ג'רמי ברג'ס, לעומת זאת...

:roflmao:

טל

לא מבין מה הבעיה ? :roll: אתה לא יודע את התשובה ?

אחרת, לא חייבים להגיב....

את חוקי הפורום, קראת?

:?

(ובמילים אחרות: פראייר... :lol: למה לא לחצת על "צטט"? אני יכול לערוך את הודעותיי כמה פעמים שארצה... :lol::lol::lol: מי כתב ג'פרי ?? מי ? :p )

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
שאלה טובה...

מה BIKE הסיקו לגבי כל העניין?

הם לא - הם השאירו את השאלה מרחפת באוויר...

אבל אם זאת, ניתן להבין מדבריהם שהם די מרחמים על ביאג'י שבא סוף סוף לקבוצה עם אופנוע תחרותי, רק כדי לגלות שאחד מהנכסים הגדולים שלה, הלך יחד עם המתחרה ה"לא כל כך אהוב עליו" ולנטינו רוסי..

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

טוב, אני מניח שזה אחד מהמקרים האלה של "נצטרך לחכות ולראות!"

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

הכימיה בין מכונאי טוב לרוכב טוב היא שעושה את ההבדל.

בד"כ מה שהמכונאי שומע מהרוכב אינו בסגנון של "שיכוך ההחזרה אינו מתאים לפניה מספר 3 בבאמפ בכניסה, אבל טוב על הבאמפים ביציאה", אלא "בפניה 3 אני לא מרגיש מהיר מספיק" מלווה בתנועות ידיים כאלו ואחרות.

זה מוביל ל 2 מסקנות:

1. המכונאי צריך להיות חצי טלפאת.

2. הנהג צריך להיות יותר מחצי מכונאי כדי להסביר נכון.

לכן, קיים המושג של ,נהג פיתוח", וידוע שיש הרבה נהגים מהירים, אבל מעט נהגי פיתוח טובים מספיק כדי להניב כלי מנצח.

כיום, באופן לא מפתיע 2 נהגי הפיתוח הטובים ביותר נחשבים: רוסי ושומאכר. כיוון שכך, הצ'יף יכול לקבל מידע מדויק יותר שמאפשר לו למקד את מאמציו בצורה טובה יותר.

אני זוכר איך ראיתי פעם את שומאכר בתוכנית ראיון בטלויזיה מסביר לקריין על הסדנא של המכוניות - על השחזת הבלמים. כשהקריין שאל איך הוא יודע - הוא הראה לו איך הוא יכול לבצע את זה בעצמו (השומאכר יעני).

אני יוצא מנקודת הנחה שאם ביאג'י היה רוכב פיתוח טוב כמו רוסי, אז ימאהה היו ניראים הרבה יותר טוב כאשר ביאג'י הוא גם הרוכב מספר אחד של הקבוצה ויכול להכתיב את הפיתוח כראות עיניו.

לכן, מסקנתי היא שרוסי יהיה יותר ויותר דומיננטי ככל שהעונה תתקדם והשפעת הצוות ברג'יס-רוסי תגדל.

פורסם
הכימיה בין מכונאי טוב לרוכב טוב היא שעושה את ההבדל.

בד"כ מה שהמכונאי שומע מהרוכב אינו בסגנון של "שיכוך ההחזרה אינו מתאים לפניה מספר 3 בבאמפ בכניסה, אבל טוב על הבאמפים ביציאה", אלא "בפניה 3 אני לא מרגיש מהיר מספיק" מלווה בתנועות ידיים כאלו ואחרות.

זה מוביל ל 2 מסקנות:

1. המכונאי צריך להיות חצי טלפאת.

2. הנהג צריך להיות יותר מחצי מכונאי כדי להסביר נכון.

לכן, קיים המושג של ,נהג פיתוח", וידוע שיש הרבה נהגים מהירים, אבל מעט נהגי פיתוח טובים מספיק כדי להניב כלי מנצח.

כיום, באופן לא מפתיע 2 נהגי הפיתוח הטובים ביותר נחשבים: רוסי ושומאכר. כיוון שכך, הצ'יף יכול לקבל מידע מדויק יותר שמאפשר לו למקד את מאמציו בצורה טובה יותר.

אני זוכר איך ראיתי פעם את שומאכר בתוכנית ראיון בטלויזיה מסביר לקריין על הסדנא של המכוניות - על השחזת הבלמים. כשהקריין שאל איך הוא יודע - הוא הראה לו איך הוא יכול לבצע את זה בעצמו (השומאכר יעני).

אני יוצא מנקודת הנחה שאם ביאג'י היה רוכב פיתוח טוב כמו רוסי, אז ימאהה היו ניראים הרבה יותר טוב כאשר ביאג'י הוא גם הרוכב מספר אחד של הקבוצה ויכול להכתיב את הפיתוח כראות עיניו.

לכן, מסקנתי היא שרוסי יהיה יותר ויותר דומיננטי ככל שהעונה תתקדם והשפעת הצוות ברג'יס-רוסי תגדל.

שמע - נתת פה נקודת מבט מעניינת ביותר...אפילו BIKE לא נגעו בה...

סחתיין ! פיסקת הסיום שלך היא זו שכנראה תענה מדוע ביאג'י לא יהיה אלוף עולם..

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם
שאלה טובה...

מה BIKE הסיקו לגבי כל העניין?

הם לא - הם השאירו את השאלה מרחפת באוויר...

אבל אם זאת, ניתן להבין מדבריהם שהם די מרחמים על ביאג'י שבא סוף סוף לקבוצה עם אופנוע תחרותי, רק כדי לגלות שאחד מהנכסים הגדולים שלה, הלך יחד עם המתחרה ה"לא כל כך אהוב עליו" ולנטינו רוסי..

רק נקודה קטנה ברג'יס היה הצ'יף של HRC לא של קאמל פארמק הונדה (הקבוצה של ביאג'י) לכן ביאג'י לא הפסיד ולא הרוויח. מי שכן הפסידו אלו רוכבי HRC כגון היידן והרוכב שבא במקום רוסי.

פורסם

דרך אגב, שומאכר החל את דרכו בעולם המוטוריקה כמכונאי.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

נמצאת בפג"ז מתוך הידיעה הזו "שמועה: ה-RCV211 של הונדה זוכה ל-250 כ"ס"

והציטוט "ארבעת הרוכבים האחרים על RCV211 מזוג קבוצות הלווין של הונדה (ובינהם מקס ביאג'י) יקבלו את הקיט הנ"ל רק אם יוכיחו עצמם במהלך העונה כתקווה של הונדה לתואר נוסף.

עד אז, כל הרביעיה תתחיל פחות או יותר עם אותם אופנועים וזאת בניגוד לשנה שעברה ולהכרזה של הונדה שכל ששת רוכביה יתחילו את העונה עם אופנועים ברמה דומה."

מדובר על קיט הגדלת ההספק ובולמים חדשים.

זאת הסיבה מדוע ביאג'י לא יזכה.

פורסם

לפי דעתי ביאג'י לא יזכה כי הוא פשוט רוכב פחות טוב. לפי מה שהבנתי כלי הג'יפי מהירים ביותר כשהם נעים על הצמיגים (או על הגבול שלהם) בהחלקות- סגנון מנוגד לגמרי לשל ביאג'י. לרוסי פעם היה סגנון כזה גם, אבל הוא ישב ולמד את אמנות ההחלקה על הסופרמוטו עד שהוא נהיה חצי מקוי בכל מה שקשור להחלקת האופנוע. כנ"ל לגבי רכיבת גשם. הוא פשוט פנומן ומה שעוד יותר גרוע בשביל שאר הרוכבים זה שהוא משתפר בצורה עקבית עוד ועוד. ביאג'י היה כזה תותח באופנועי ה250 כי הוא היה חלק ועל האופנועים האלה זה השתלם בזמנים. דרך אגב לפני כמה שנים אני זוכר שאמרו משהו דומה בקשר לזה שנהגי פורמולה 3 לא הצליחו להשתלב בפורמולה 3000 היטב בגלל אותן סיבות (ה3 דרשה נהיגה חלקה וה3000 דרשה יותר אגרסיביות.

פורסם

דרך אגב, שומאכר החל את דרכו בעולם המוטוריקה כמכונאי.

נכון...

אני אוסיף לציין שהוא למד מגמת מכונאות בתיכון בכדי להתמצא יותר במכונאות בכדי לנצל את הידע למרוצים, וגם עבד קצת במכונאות בכדי להרוויח כסף שישמש אותו למרוצים.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

• תוכן חדש...