Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולעניין עצמו

מחירי שעות העבודה במוסכים הם לעג לרש,לו היית מתקן את רכבך,משלם מע"מ כחוק,במוסך מורשה באירופה היית נשחט, אבל מה לעשות? בישראל מחירי שעות העבודה במוסך הם נמוכים ולכן ישנה "סלקצייה" בקבלת רכבים כאלה ואחרים.

בברכה

דני לוי

בטענה שלך בעצם הצדקת את פותח השרשור בכך שרוב המוסכים בארץ ימנעו מלקחת עבודה על רכבים מסויימים (לאו דווקא אספנות). אני חייב לציין שנתקלתי בחוויה דומה עם רכב (אספנות) לא נדיר בכלל- חיפושית. יש לי מוסך שאני מטפל בו מזה כמה שנים ברכב פרטי שברשותי. אני סומך עליו ועל עבודתו ולא הייתי חושב לפנות לאף בעל מקצוע אחר עם הרכב. כאשר סיימתי את שיפוץ החיפושית והייתי חייב בדיקת בלמים לפני טסט, הגעתי אליו והוא התנצל ואמר שהוא לא עוסק ברכבים ישנים. כמו שהעלה פותח השרשור גם לי נאמר שאם נתקעים בלי חלקים זה מעכב לו את הליפט (ולהזכירך מדובר בחיפושית שזהו לא רכב נדיר כ"כ). אני לא אומר מילה רעה לגביו והוא באמת איש מקצוע אמין ומקצועי אבל עובדה שהוא לא הסכים לקבל עבודה על רכב ישן. לצערי גם כשחיפשתי בעלי מקצוע לביצוע עבודת פחחות נתקלתי במבטי בוז במקרה הטוב ובסירוב עצבני ("מה אתה בא לפה לבזבז לי את הזמן?") במקרה השכיח.

אנשי מקצוע שיודעים את המקצוע הם בד"כ מכונאים צעירים עם אהבה לתחום או מבוגרים מהאסכולה הישנה. המציאות בעולם של צרכנים שרצים לשלם את המינימום ולקבל את המקסימום יצרה את מה שנקרא Low Cost. קונים בזול, משתמשים כמה שנים, זורקים וקונים חדש. ככה זה בתחום החשמל הביתי (מי כאן לקח לאחרונה את הטלויזיה שלו למעבדה לתיקון?) וככה גם בעולם הרכב שבו לא משפצים מכלולים אלא זורקים ומחליפים בחדש (שגם הוא יחזיק כמה שנים עד שיוחלף). מי שסובל מכך הם אספני הרכבים העתיקים שנאלצים לחפש בנרות אחר בעלי מקצוע שיעזרו להם או לנסות בעצמם לתקן ולפשץ את מה שניתן.

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

בנגו שלנו אכן בעל מקצוע מעולה עם ניסיון עצום וגם חבר יקר,

אך עם זאת גם אני לא אהבתי את חלוקת האחוזים שלו

שיש בה הכללה מעליבה לכל העוסקים בענף .

דני לוי אתה צודק .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

יש הבדל תהומי בין כדאיות כלכלית לתיקון רכב מיושן,(אספנות) לבין כך שאחד המחשיב עצמו כמכונאי (עוסק מורשה?)

שיכליל הכללות, מה לא ברור פה ארז?

מישהו מיכם שיפץ רכב בארה"ב?

בזמנו שיפצתי בדטרויט מוסטנג 67 (אחייני נוהג בה היום בארץ),יודעים כמה גבו ממני אז שעתון עבודה?

פי 3 מתיקון רכב רגיל במוסך (ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר)

שישלמו למוסכים בארץ מחירים כאלה לתיקוני רכבים "מיוחדים", תראו איזו קבלת פנים תקבלו במוסכים.

מירוצי מכוניות

פורסם

אתם יכולים להעלב או להעלב אותי אבל העובדה היא עובדה

אני צריך להתחנן למוסך שיפנה לי זמן או שבכלל יקבל אותי

וגם ככה הוא אומר שרק בגלל שזה אני יקבל אותי

עם מישהו אחר לא היה מתעסק בכלל

פורסם
בנגו שלנו אכן בעל מקצוע מעולה עם ניסיון עצום וגם חבר יקר,

אך עם זאת גם אני לא אהבתי את חלוקת האחוזים שלו

שיש בה הכללה מעליבה לכל העוסקים בענף .

דני לוי אתה צודק .

קפיצה למוסך VWתפטור את כל הבעיות.

מאחר והמורשים יסלקו אותך מהמוסך והם גם לא ממש מכירים את הרכב, הייתי ממליץ על מוסך רון.

קבלת המלצה על מוסך רון המתמחה בקונצרן,ובעל זיקה לרכבים משופרים

יגאל

שמע, לפני איזה 40 עמודים הפניתי אותך למוסך רון, הוא גם משתמש פה באותו שם.

הוא הכתובת שלך ללקיחת חסות על הרכב והוא גם הכתובת שלך לסט חוטי הצתה.

אני ממליץ עליו רק בגלל שאני מטפל אצלו ולא מסיבה אחרת, והוא ואיאן (ושאר החברה) יוצרים שם צוות נעים, ישר לעילה ומקצוענים ללא דופי.

טוב, סיימתי ללקק לרון, זה מגיע לו רק פשוט לא הטעם שלי :twisted:

תודה BAGIRA ברגע שהמושבים יחזרו מהרפד אסע למוסך רון.

אני מצטער שאני נאלץ לפתוח את זה אבל...

אומנם אין לי את תיעוד שיחת הטלפון עם מוסך רון אבל תאלצו להאמין לי שמוסך רון סירב לקבל עליו את העבודה על האודי מפאת חוסר זמן להתעסק במורכבות הרכב שלי.

ארז רונן

פורסם

זכותו המלאה ארז

ואני מצטער, אתה לא עונה לעניין.

התערבתי בנושא להזכירך אך ורק בגלל משפט שלדעתי אומלל ,בנוגע להכללה.

כל השאר באמת ובתמים כוחות השוק.

מירוצי מכוניות

פורסם
ציטוט

מיכיון שהאודי של ארז עברה הסבה ממנוע אודי רגיל וגיר אוטומטי למנוע קורדו וגיר פאסט

הרכב נהיה מיוחד לטיפול.

מוסך רגיל לא יכול להרשות לעצמו להפסיד ימי עבודה ושעות ליפט כדאי לטפל ברכב כזה.

בנוסף לצערי 95% מהמכונאים היום לא יודעים מכונאות!!!

הם יודעים להחליף מיכלולים בזמן המהיר ביותר ובצורה החפפניקית ביותר כלומר בעל המוסך רוצה לראות את הטמבון האחורי של הרכב אחרי קבלת הכסף והמקצוע לא חשוב!!!

הרבה יקפצו על מה שכתבתי אבל זו דעתי אם נסיון רב שנים בדיוק כמו שציין אריוס

זו אמירה שחצנית ומקוממת נכון אני שחצן ואז מה? זה עדיין לא עושה אותי לא צודק!!!

נמחק

אם אתה בעל מוסך לא היית מתנסח כך,גם עובד בכיר במוסך לא יתבטא כמוך.

הכללות מצידך הם עלבון לאינטיליגנציה.

שא ברכה

דני לוי

גאה להיות בעל מקצוע בתחום הרכב

שלום.

בו תבין

אני עובד במקצוע רק 45 שנה.

נכון להיום מנהל מוסך 10 שנים בילבד.

לפני היותי מנהל מוסך גם בעל מוסך מה לעשות מודה באשמה.

בעבר היתי מנהל מוסכים מרכזיים ויועץ שרות,

כישורי בכללי 3 כתבי הסמכה.

בוחן במילואים במוסכי חוץ עד שנסגרו למעלה מה 30 שנה.

בוגר כול הקורסים וההשתלמויות בנושאי אלקטרוניקה ומחשבי רכב כולל מערכות הזרקה וכו'.

דובר שלוש שפות על בוריין אנגלית, צרפתית, ועברית,

לגבי האינטלגנציה שלי אפשר להתוכך. לא יודע מה אם האינליגנציה שלך?

מה לעשות שאני חושב שמכונאות רכב זה לא מקצוע זו אומנות ורוב הידע נירכש בנסיון חיים ולא בלימודי הנדסה.גם לא באמריקה.

רוב המכונאים בארץ בממוצא לא שווים כלום כי

א' לא מאפשרים להם ללמוד ולמה הכוונה המעסיק של היום לא מעונין "במומחים וכוחמולוגים" המעסיק צריך עובדים שיודעים לפרק ולהרכיב מהר ולא צרכים לדעת למה.

יש מנהל עבודה אחד או בעל המוסך ועל פיו ישק דבר.

ב' אם יש כבר בעל מקצוע טוב הוא פורש כי לא מוכנים לשלם לו מה הוא רוצה והוא צודק.

ג' אני לא צריך להעיד על עיסתי האחרים עושים את זה מצוין ותודה לכול המפרגנים

ד' אם לא היתה לי אהבה וסימפטיה לרכבים ישנים גם אני לא הייתי מקבל אותם למוסך כי זה הפסד כלכלי !

ה' אני מקדיש הרבה מזמני הפרטי ומתקן כול מיני "צרות" שאחרים לא מוכנים לגעת .

אתה לא צריך להפגע זו עמדתי וזו זכותי וזכותך לא להסכים

אתה תמיד מוזמן לכוס קפה להכרות מה יש יכול להיות נחמד לא?

לרון יקרי!!!

מי כמוני יודע שאתה יודע שקשה להשיג היום מכונאים טובים אמינים ונעמנים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דרך אגב, את השתלת המנוע והגיר באודי עשו במוסך מורשה שלא אנקוב בשמו.

מה אמרת לי בני שצריך לעשות לידיים של מי שהרכיב לי את הגיר? שכחתי...

ארז רונן

פורסם

בני

הוא מתקומם על ה-95 אחוז שציינת, שלדעתו זה מוגזם,

מה הבעיה, תתנצל ותתקן את האחוזים ל-94, ותצא בסדר.:lol:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

כל מה שדיברו פה על כדאיות של תיקון רכבים ישנים זה שטויות במיץ עגבניות, רכבים ישנים פשוטים הרבה יותר לתיקון, וסלחו לי מאוד אאודי GT שנת 89, רנו 4, פורד ישנה או רנו 5 GT מודל 87 הן לא איזו אקזוטיקות מטורפות שצריך להפוך עולמות כדי להתמודד איתן, הכל מתחיל ונגמר בתודעת שירות ורצון לעזור ללקוח.

גם לי המליצו על אותו מוסך שדחה אותי בצורה מגעילה, סה"כ רציתי אישור רכב מיושן, לא אוברול או השתלה של מערכת ניהול.

הנה גם לארז עם האאודי המליצו על המוסך המהולל של רון שדחה גם אותו.

אליי לחנות אם באה זקנה שמחפשת סוללה לטלפון האלחוטי שלה משנת התרפפו אני אנסה לעזור בכל מקרה, כי חשוב לי שהלקוח יהיה מרוצה לא משנה מיהו או איזה רווח יוצא לי מזה, כי יש לי תודעת שירות וזה משהו שחסר ל95% מהמכונאים.

הכל מתחיל ונגמר בתודעת שירות ורצון לעזור ללקוח!

פורסם

קשה שלא להסכים עם שני חברי המלומדים בני ודני שפשוט רואים את אותם הדברים מנקודת מבט שונה . בואו נכיר בעובדה הראשונית שאנחנו קודם כל מדינה צרכנית ולא יצרנית בתחום התחבורה שאם לא כן קרוב לוודאי שהיינו (בלי להצטנע ) הטובים בעולם כמו בתחומים אחרים . כמדינה צרכנית (תחבורה) אין לנו גם תרבות ובוודאי לא היסטוריה תחבורתית . מקצועות התחבורה למינהם נמצאים בתחתית סולם המשכורות במשק . מלצר במסעדה מרוויח יותר ממכונאי שעובד עבודה פיזית קשה ומלאת אחריות . איזה הורה יעדיף שילדו יהיה מכונאי ולא טכנאי מחשבים או יותר נכון הייטקיסט שעושה כלום ומרוויח הון ,נוסע בליסינג ומשוחח באייפון. על כן קשה למצוא בענף הרכב אנשים איכותיים עם חדוות עבודה ויצירה .בעלי המוסכים גם הם ידם בדבר , רוצים הם לראות מה שיותר מכוניות נכנסות ומה שיותר מהר עוזבות ומשאירות חבילות.

ואילו בעל הרכב הממוצע בארצינו שמשלם הון עתק בקניית רכבו מזלזל בתחזוקתו (למרות שזה הוא הדבר השני בעלותו שהוא רוכש בחייו ) במיוחד בעידן הליסינג . נעליים חדשות בכל חודשיים, צמיגים אם כבר חייבים אז הזולים ביותר . טיפול ??? אם היצרן אמר 30K , לא נעשה בכלל ,נחליף רכב (לא ב10K במקום ).

בקיצור עד שיבוא תיקון כבר לא נוכל יותר לנוע בכבישים עמוסי הליסינגקאר.על מכוניותינו (אילו שאנו אוהבים) נביט בערגה וניסע על אופניים אל האופק :wink:.

אודי.

• ספונסר פורום
פורסם

התגובה שלי התיחסה לעיניין מקצועיות העובדים בענף בלבד ,

אצלי במוסך למשל 100 אחוז מהעובדים הם בעלי מקצוע שאפשר

להתפאר בהם ולכן קשה לי לקבל את ההכללה הזאת .

לעיניין הטיפול ברכב שלך ארז, אפשר לומר שסופו מעיד על ראשיתו ,

תקלות כאלו שנוצרו ביידי אדם צריך הרבה סבלנות וזמן כדי למצוא את

האבן שהטיפש זרק לים (זה לא קשור למקצועיות) והזמן לצערי, עם ההתחייבויות

וההוצאות שמוטלים על מוסך בארץ ישראל ,ואני לא צריך למנות אותם כאן כי כולנו אזרחים ,

לא מאפשר השקעה כזאת ברכב ,זה גם לא ישלתם לך.

גם אני אוהב את המקצוע הזה בנישמתי ואני מבטיח שכשאפרוש (כמו בנגו) והעבוד לי

בנחת באיזו פינה אני יקבל רכבים כמו שלך בשמחה רבה ,כי זה מה שאני הכי אוהב לעשות בחיים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בני

כוס קפה זה טוב וזה בסדר

45 שנה זה גם טוב ,הכל טוב,חוץ מהאמירה המקוממת שלך ומה לעשות? נלחמתי כל חיי נגד התדמית של הגרז'ניקים,אפילו את שם איגוד המוסכים באנגלית אני מנסה לשנות,אם לא הייתי אוהב את המקצוע ה"כפוי טובה " הזה לא הייתי מגיב.

אני פשוט אומר לך חד וחלק ,היום אין דור של מכונאי הנוסטלגייה,הדור החדש אתה בוודאי יודע מתכנס לתוך האוטוטרוניקה ברמות מאד גבוהות,כי גם הרכבים השתנו.

כל מה שכתבת בהמשך אינו נכון,נראה לי עם כל הכישורים שלך היית יכול להיות בעל מרכז שירות מפואר, למה אתה לא?

אודי

אני מסכים לכל מילה שלך,אבל את התדמית של ענף המוסכים צריכים לשנות המוסכים עצמם,כי אדם שלא מכבד את המקצוע שלו התוצאה שלא מכבדים אותו.

הייתי מצפה נאמר במקרה שמוסך לא רוצה לקבל רכב כזה או אחר לתיקון שיאמר ללקוח את האמת והאמת מאד פשוטה,"לא משתלם לי כספית לתקן עבורך אלא אם תשלם מה שאני חושב שמגיע",או "מצטער ,לא מבין ברכב הספציפי הזה".

אגב מי שעובד בביית בני לוי הוא עבריין בפוטנצייה,קח את האמת לאן שאתה רוצה!!!

כשאין הוצאות,מיסים,אפשר להיות גם שחצן וגם לתקן בזול. מטומטם? אתה אמרת!!!

אני לא שופט אותך בנושא ,אבל היה עדיף שלא היית עונה בעניין,יודע למה? כי אף פעם אתה לא יודע מי עוקב בפורום.

לגבי הכישורים שלך? תקן את שגיאות הכתיב שלך בעברית זה צעד ראשון (תשובה לאינטיליגנצייה)

מירוצי מכוניות

פורסם
גם לי המליצו על אותו מוסך שדחה אותי בצורה מגעילה, סה"כ רציתי אישור רכב מיושן, לא אוברול או השתלה של מערכת ניהול.

!

הבהרה קטנה, במשפט הזה התייחסתי למוסך ירושלמי שהומלץ כאן בפורום ולא למוסך רון.

פורסם

בוקר טוב לכולם

אני דווקא חושב שבני אינו מתנשא כלל,כן גם לי יש מוסכניק שכבר מטפל הרבה שנים במקצוע,והוא מטפל בלארק שלי עוד כשהיה חדש,

מוסכים מורשים מטפלים ביסודיות ברכבים חדשים או כאלו שמצויים מספר שנים בכביש אך מוסכניקים לא תמיד ניחנים בסבלנות הראויה לבדוק מהקל לכבד מבלי למשל לבדוק לפניי זה את מהות הבעיה ואו לפעמים גם הם משיבים שלא משתלם להם במקרה מסויים לקבל לטיפול רכב אספנות ואו מיושן,כי הוא יתפוס להם ליפט,ודברים מהסוג הזה.לראייה אני בטוח שכולכם צפיתם במהלך השיפוץ של בני ברולס רוייס,עבודה יסודית בסבלנות רבה כל כך,הרכב הגיעה לידיים הנכונות,לא בקלות רבה אמנם אך בני עשה מלימון לימונדה ועל כך הוא ראוי לפרגון.כמו גם העצות שהוא רושם כאן בפורום,גם בחוש הומור.

בברכה

עופר בן צבי

• תוכן חדש...