Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה מגברי רוקפורד חזקים ואיכותיים אבל המגבר שאני עומד להציע לך מתאים בדיוק לדרישות העכשיויות שלך כלומר במקרה של שדרוג המערכת לחזקה יותר\איכותית יותר לא נראה לי שהוא יתאים לך! המגבר הוא רוקפורד 301x שההספק שלו הוא 40 אראמאס ליציאה ובגישור של 2 ערוצים הוא מוציא 150 אראמאס. הוא חזק מאוד ויתאים לצרכים שלך נכון לעכשיו!

הנה קישור אליו-- לא רשומים בו פרטים על המגבר ....

http://www.carstereoexpo.com/30rofo4chcar.html

אז הוספתי לך עוד קישור שתראה נתונים!

http://www.etronics.com/product.asp?stk_code=roc301x

**בנוגע לחיווט אני הייתי מציע לך לקנות את זה:

http://www.carstereoexpo.com/spligaudcarp.html

קובי.

"נשים זה כמו חנייה,או שהן תפוסות או שהן שמורות לנכים"

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הרוקפורד -

חלש מבחינת עוצמה. אם אני אחבר אותו לבאס 200 RMS הוא לא יתאמץ יתר על המידה ? ואם אני אכן שוקל שידרוג (אופציה שבהחלט קיימת אבל אני יכול להצביע על תאריך/תקופה)...

מבחינת מחיר - הוא יקר יותר מאחרים שנותנים יותר עוצמה

מה לגבי הנתונים של בוס ולנזאר בנוגע ל SNR ?

בוס מצהירים 105, אז נניח שהגזימו וזה 95 - זה 5 פחות מרוקפורד, והעוצמה יותר גבוהה (אם לא בהרבה) לא עדיף ?

פורסם

תראה דובר פה הרבה על חברות כמו לנזאר בוס וכל אלו שנותנות תמורה יפה לכסף אבל בכל זאת אומרים עליהן שהן מגזימות בנתונים שלהם! רוקפורד לא מגזימים ולפעמים אפילו יוצא שהם משקרים לרעת עצמם ולטובתנו!

אני זוכר שפעם מישהו פירסם פה מחקר שעשו עם מגבר שלהם שבו מוצהר מרוקפורד 300 אראמאס וייצא בסוף 342 שזה 42 אראמאס יותר@!!!!!!

אז תבין לבד למה עדיף חברות בעלות שם מוכר ידוע ומוכח!

הסברתי לך כבר שאם אתה מחפש מגבר טוב אז לך על הלנזר 431! הוא באמת טוב ואני מדבר מניסיון! רק קח בחשבון שאצלי הוא מפעיל רמקולים פיוניר 80 אראמאס+סאב 400 אראמאס שזה כפול ממה שאתה צריך!!!! אז תחשוב לבד איך הוא יעבוד אצלך!

קובי.

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

כמו שאתה כבר יודע הרבה חברות מפרסמות נתונים שקריים ככה שלהשוות נתונים בצורה יבשה שכזו לא יעזור.

אם תחבר מגבר עם הספק של 10W לסאב 1000W זה לא יגרום למגבר 10W להתאמץ יותר, הוא יתאמץ אותו הדבר כמו שתחבר לו סאב 100W הוא פשוט לא יפעיל אף אחד מהם כמו שצריך.

מהחנות הזו אני חושב שבשביל המחיר המגבר הנ"ל יכול להיות מספק:

http://www.carstereoexpo.com/egsost4chcar3.html

הוא אומנם 10$ מעל התקציב אך אני מאמין שתוכל להרשות לעצמך את החריגה הזו (תוותר על ארוחה :) ). זה הליין הנמוך של סאונדסטרים אך קראתי עליו ביקורות שאומרות שהוא בסדר. ההספק כנראה קצת מנופח אבל עדיין למגבר צריך להיות מספיק כח כדי לספק את רצונך.

פורסם

שהייתי באמריקה לפני חצישנה הייתה לי ההכרות עם המגברים האלו- נכון הם לא ברמה של סאונדסטרים אבל גם מה שהצעת הוא מהסדרה הנמוכה כמו שאתה בעצמך אמרת.

היחס באמריקה למגברים שהצעתי הוא כמו שלנו למגברי לנזר- הם חמודים וטובים ונותנים תמורה לכסף! אבל הם לא טובים ברמה של רוקפורד וסרווין וכל אלו....

שמעתי את המגבר של קויילר-- ההוא חמוד ומזכיר מאוד את הלנזר! אותה עיצוב של קרוס אגב.

קובי.

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

טוב... אז בוא נגיד שלקחתי את ההמלצה לחברה בעלת שם כדי להיות בטוח שההספק הרשום הוא לפחות ההספק שאני באמת מקבל.

אם אני מתלבט בין אלה:

רוקפורד 301X - 143$ (הכי חלש, SNR 100)

אמרסון pa-x4100 ב 150$ (יותר חזק מהרוקפורד, אותו SNR)

SPL CRM800 ב 135$ (יותר חזק משניהם עם SNR יותר נמוך - 97)

פיניקס דיגיטל PD394 ב 133$ (חזק כמו האחרון בערך, לא יודע SNR)

פרנהייט CLX520 ב 145$ (עוצמה של האמרסון בערך, לא יודע SNR)

פיוניר GM-X564 ב 150$ (עוצמה של 50 RMS, חלש בגישור - 120, THD מצויין 0.008 ו SNR 100) יש לפיוניר סטייה של UNDERRATED ?

כולם נמצאים פה: http://www.carstereoexpo.com/4channel.html

כולם באותו טווח מחירים.

אני לא מכיר את החברות פרט לרוקפורד ופיוניר, השאר שמעתי את השם אבל לא יודע מה רמתן, לפי המחיר והנתונים הנחתי שהן ברמה מקבילה בערך לרוקפורד.

מה הכי כדאי ?

פורסם

אני את המלצתי נתתי. אתה בוחר להתעלם ואין עם כך בעיה אבל אם תמשיך להשוות SNR וTHD לא תגיע רחוק.

תריץ חיפוש על החברות שציינת שאתה לא מכיר בפורומים אמריקאיים ותתוודע אליהם קצת יותר טוב.

מהמגברים שציינת היתי בוחר ברוקפורד.

פורסם

עכשיו שכבר הגעת לסיום אני הכי ממליץ לך משם את הרוקפורד למרות שהוא הכי חלש הוא הכי טוב לדעתי האישית! אם תשדרג מערת תמכור אותו וזהו! גם שתמכור לא נראה לי שתפסיד עליו אם תמכור אותו ב500-600 שקל! אני מאמין שתוכל לעשות את זה!

בקיצור קח אותו! לי אישית נראה הכי עדיף!

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

לקח לי הרבה זמן לכתוב את ההודעה, ולכן ראיתי את המלצתך רק לאחר שהעליתי את הודעתי.

אם ההתלבטות היא בסופו של דבר בין הסאונדטרים שחורג מהתקציב לבין הרוקפורד שהוא יותר חלש, אז נראה לי שאני אחרוג ואקח את החזק לצורך אפשרויות שידרוג יותר בריאות בעתיד.

פורסם

second thoughts

אחרי זה אני מבטיח שזהו... אני אפסיק לשגע אתכם...

הרוקפורד 301X מול הסאונדסטרים... איל לפי מה שאמרת למאדאם אני מניח ששתי החברות באותה רמה.

האם למרות שזוהי סדרה נמוכה של סאונדסטרים היא באותה רמה כמו הרוקפורד הזה ?

האם למרות העוצמה החלשה עדיף לקחת את הרוקפורד על פני הסאונדסטרים ?

בוא נגיד שהתקציב בין שניהם לא משחק תפקיד.

זהו... רק כדי לקבל החלטה סופית.

אחרי תשובה לזה אתה יכול גם לנעול את הת'רד אם נמאס לך ממני... :oops:

תודה.

פורסם

אל תתבייש לשאול, בשביל זה קיים הפורום :)

לטעמי הרוקפורד ברמה גבוהה יותר אך כפי שאמרת יש את עניין ההספק. ספציפית במקרה הזה אני הייתי נוטה לכיוון הסאונדסטרים בשל היתרון בהספק.

ה301X הוא מגבר די נפוץ. אולי איכשהו תנסה למצוא מישהו בארץ שיש לו את המגבר ותבקש רשמים או אפילו תוכל לשמוע בעצמך. מי יודע אולי ההספק שלו יספק אותך.

פורסם

אתמול בערב חבר שלי דיבר איתי.

לו יש כבר הרבה זמן מערכת מלאה (קומפוננט קדמי מוגבר, אחוריים על HU וסאב), הוא סיפר לי שהוא שמע את ה 301X אצל מישהו שלומד איתו, הוא התלהב ממנו נורא ושוקל לקנות אותו ב 1200 מפומפה. הוא ממש התלהב מהצלילות של הצליל (משפט מוזר).

השאלה היא - אם האיכות של הצליל תהיה דומה בין שניהם אז עדיף לי את החזק.

אם הרוקפורד יותר נקי, וההספק שלו יחזיק לי טוב את הקומפוננט וסאב HED12 בשאיפה אז עדיף לי הרוקפורד.

אותי מעניין איכות על עוצמה אבל אם האיכות היא אותה איכות והעוצמה יותר חזקה אז עדיף יהיה לי להשקיע עוד 100 ש"ח לטובת אפשרויות שדרוג.

אז שורה תחתונה - האיכות אותה איכות בין שניהם ? מבחינת צליל נקי והגברה נקייה גם בעוצמה גבוהה ?

--- הרוקפורד יותר קטן כך שיתפוס פחות מקום במזוודה של דוד שלי (אולי זה שיקול, אני עוד לא יודע)

--- הקרוס שלו לא מגביל קצת ? HP אפשרות חיתוך רק מעל 120HZ ?

LP אפשרות חיתוך רק עד 80HZ ומטה ????

פורסם

אני יודע שאני מציק אבל - עוד שאלה התעוררה בליבי...

אני שוקל להגדיל את התקציב ולקחת את ה 501X.

אני מניח שבהשוואה לסאונדסטרים שעולה 160 אין מה להשוות,

לעומת ה 301X - ב 501 עם הרכיבים הנוכחיים אני לא אצטרך להגביר גיין עד הסוף - סיכוי יותר נמוך לרעשים ?

והשיקול ב - ה הידיעה - ההפרש בין השניים בארץ הוא הרבה יותר מ 200 ש"ח שזה ההפרש שאני אצטרך להוסיף במקרה הזה - אני דופק יותר את המדינה...

שווה את ההשקעה ?

• תוכן חדש...