Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מתעניין ברכישת מאזדה 6 בשנתונים 2004-5. כידוע יש 3 דגמים: א. אקסקיוטיב, ב. לוקצ'רי, ג. פרמיום.

מבחינת איבזור אני יודע בדיוק מה נמצא בכל דגם, השאלה שלי היא מבחינת עלויות אחזקה, בפרמטרים:

1. דלק (א'+ב' זהים אני מניח בגלל שזה אותו מנוע, ג' לא) - מה ההבדל בצריכה?

2. ביטוח חובה+מקיף לנהג חדש (פלוס מינוס מה המחירים וההבדלים בין הדגמים)

3. טסט לאוטו - באיזה קבוצה בכלל כל אחד מהדגמים נמצא? 4, 5, 6 - בהתאמה?

4. יש עוד דברים שהעלות שלהם משתנה בין הדגמים שלא חשבתי עליהם? (פרט כמובן להבדל הלא כ"כ משמעותי במחיר קניית האוטו)

שתי שאלות נוספות ולא ממש קשורות לנושא, אך כן קשורות למאזדה 6:

א. איך זה שאין כמעט יד 1 בשנתונים האלה? למה רוב הרכבים כבר יד 2? לא נשמע לי הגיוני שאוטו עבר שתי ידיים ב4 שנים (כל שנתיים יד?! למה?!)

ב. אמרו לי לא לחפש שנתון 2003 בגלל בעיה שמצאו במאזדה הזאת וביקשו מכולם לחזור לחברה לתקן את התקלה, אך לא כולם עשו זאת. אכן זה המקרה? יש דרך לבדוק מי טיפל בבעיה או בכלל לא "נהנה" ממנה? זה יכול להשפיע על המכירה שלי בעתיד אם אקנה 2003?

אשמח לתשובות.

תודה רבה.

פורסם

ברשותי פרימיום 2003 , הקבוצה היא 5 (לפי דעתי גם ב2004 זה ככה) , לפי מה שהבנתי היתה בעיה שהרכב קר אז הגיר דופק וזה היה מצריך עדכון תוכנה במחשב , עלות של 350 שקל , לא ידוע לי על עוד משהו , דלק : הרכב לוקח בסביבות 9.1 הרוב אני נוסע בעיר, אני קניתי את שלי יד 1 לפני שנה (אני יד שנייה), פשוט קשה למצוא אני חיכיתי איזה 3 חודשים עד שמצאתי יד ראשונה, 2004 2005 זה כבר רכב בין 5 6 , אנחנו כבר עוד חודש בתחילת 2010 ...

מבחינת הוצאות הצמיגים יותר יקרים כי זה חתך נמוך 17" בסביבות 500 שקל לצמיג טוב .

מקווה שעזרתי.

פורסם

עזרת לי מאוד, ברשותך, עוד מספר שאלות:

מהי עלות אגרת טסט לאוטו?

כמה אתה משלם חובה ומקיף? (למרות שלפי הגיל בפרטים שלך אני מבין שאתה לא נהג צעיר כמוני, אבל בכל זאת מסקרן אותי)

אתה חושב באמת שההפרש בעלויות (קניה+תחזוקה שוטפת) בין הפרימיום ללוקצ'רי אכן שווה וכדאית? (פרט לפוזה של הסאנרוף, צמיגים חתך נמוך וכו', יש הבדל בהרגשה בין ה20 כוחות סוס הנוספים של הפרמיום מול הלוקצ'רי?)

אשמח לקבל כל מידע שיש לך על האוטו הזה... בעיות/תקלות ששווה לבדוק לפני שקונים את הרכב וכו'.

תודה רבה רבה.

פורסם

עד שנת 2006 הגיר בפרימיום הוא טיפרוניק ובמנוע 2000 הוא לא , היה לי איזון שהייתי צריך לעשות לרכב עלה לי בסביבות ה700 שקל , ביטוח עולה לי 5100 שקל מקיף + חובה.

לפי דעתי זה שווה אבל שתדע שהפרימיום פחות נוחה מבחינת נסיעה בגלל החתך הנמוך.

אגרה 1400 ומשהו...

תבדוק שהגומייה של הסנרוף שלמה כי אם לא זה יעלה לך 1500 שקל במוסך המרכזי.

וגם תבדוק שהרדיו דיסק לא קופץ כי תיקון זה בערך 550 שקל למרות שיש הרבה אופציות אחרות כמו חיבור IPOD שניתן לעשות .

פורסם

יש לי אקסקיוטיב 2004 והיא בקבוצת רישוי 3.

אני יכול להגיד שאחרי שעליתי למידה גלגלים 17' מה15' הסטנדרטי ואני ממש לא מרגיש ירידה בנוחיות, למרות שמלכתחילה האוטו לא הכי נוח בעולם.

ביטוח כרגע אני משלם יותר ממה שדן משלם כי אני מתחת ל24.

אגרה 1430 בערך.

לפני החלפת צמיגים צריכת הדלק הייתה 10.5 ק"מ לליטר כשהרוב עירוני, עכשיו בטח יותר גבוהה.

בכל מקרה מה שלא תחליט, לך על פרימיום או לקצ'ורי.

פורסם

דן, תודה רבה על התגובות.

ג'ון - תודה גם לך, אם תוכל לרשום לי כמה אתה משלם חובה+מקיף אודה לך מאוד (גם אני נהג צעיר אבל לא חדש - וותק של 4 שנים על הכביש). ובנוסף, למה אתה לא ממליץ על האקסקיוטיב? מה כ"כ רע בה לעומת הלוקצ'ורי? אין הרבה שינויים לפי מה שאני יודע, פרט למגנזיום, ESP... עוד משהו חשוב שפספסתי?

אגב, אנצל הודעה זו ואשאל - איך מתגברים על עניין המערכת המובנית באוטו? בהנחה שאעבור לרכב שכזה, ארצה כמובן להעביר את המערכת שיש לי היום (שני מגברים, סאב, קומפוננט וכו'). מה אמורים לעשות עם הHU (רדיו דיסק)? אני אמור לוותר על זה שיש לי היום (עם חיבור USB, שלוש יציאות RCA למגברים ושליטה על הסאב וכו').

עוד עניין - קריאת MP3 במאזדה זה רק החל משנתון 2006, נכון? כך שזו עוד "בעיה" קלה מבחינתי...

תודה.

פורסם

אני משלם באיזור 7, זה כי אני מתחת ל24 וגם אין 3 שנים של עבר ביטוחי.

אבל חודשים הקרובים זה יירד לאיזור ה5 אחרי שאעבור את גיל 24 ויהיה מעל 3 שנים עבר ביטוח נקי.

אין שום דבר רע בדגם האקזקיוטיב, מה שאין בה לעומת לקצ'ורי זה ג'אנטים 16 לעומת ברגל 15, ובלקצ'ורי יש גם בקרת אחיזה ובקרת יציבות, ריפוד פנימי קצת שונה, אבל בעיקרון די זהות.

בגלל הפער הזניח שקיים במחירון בין שני הדגמים אז עדיף כבר לקנות את דגם הלקצ'ורי.

לגבי מערכת, קיימים כל מיני קיטים כמו זה שאפשר להחליף במקום הרדיו דיסק המובנה

http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2174/1221/5433110026_large.jpg

או שאפשר להתקין משהו בתא למעלה כמו זה:

http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/2567/2201/31416100007_large.jpg

ולפי זיכרוני אין מאזדות 6 דור קודם שקוראות mp3, אבל יש כאלה עם צ'ינג'ר מובנה ל6 דיסקים.

פורסם

הבנתי, אחלה, תודה רבה רבה לך...

עניין אחרון - מחלות מיוחדות של האוטו? דברים שאני אמור לבדוק לפני שאני קונה את הרכב? דברים שאולי בגללם כדאי לי לחשוב פעמיים אם לקנות את הרכב?

בסך הכל אתם מרוצים מהאוטו? שווה קניה? או ששווה אולי לפזול למשהו אחר באותו הכיוון (למשל B4)?

תודה.

פורסם

לגבי מחלות מיוחדות לא ידוע לי.

בזמנו גם בחנו אפשרות של אקורד/6/b4 אבל המאזדה הייתה הכי זולה ומאוד מאובזרת בדגמים אפילו פשוטים עם 6 כ"א וכו".

בסך הכל אני די מרוצה מהאוטו, עלויות אחזקה לא בשמים.

פורסם

המחלה היחידה זה הרדיו שקופץ אבל הביאו לך פה הרבה פתרונות , (אני אישית חיברתי מתאם של USB) חוץ מזה אין מחלות מיוחדות .

הרכב אמין ואחזקה לא בשמיים כמו שרשמו מעליי.

• תוכן חדש...