Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

לכל הבשלנים בפורום: האם אפשר לאכול כבד בקר?


S^M
שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קניתי כבד שאמור להיות כבד עגל קפוא, אבל הוא כהה מדי ואני חושד שמדובר בכבד של בקר, שלפי מה ששמעתי הוא לא טעים במיוחד.

שווה לנסות?:roll:

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבד בקר זה מעדן.

 

תנסה לנקות אותו כמה שיותר (יש גידים), חתוך לקוביות ושפד אותם על המנגל (כמובן לשים קצת תבלינים).

 

או לחתוך ממנו רצועות של חצי ס"מ עובי ולהכין כמו שניצל בדיוק.

 

יש לשים עין בזמן הטיגון\צליה, יותר מידי זמן יהפוך את הכבד לסוליה קשה ולא נעימה לאכילה.

 

אם בא לך להשקיע, אחרי הטיגון (אם אתה מכין כמו בשניצל), אפשר להכניס אותו לתוך תבשיל.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית, אני לא סובל כבד בקר אפילו אם זה עגל חלב.

 

אפשר לחתוך לפרוסות גדולות ודקות(15-20 מ"מ עובי ),מלח+פלפל, לטגן (בלי שום ציפוי)במחבת חם מאוד כחצי דקה על כל צד, לשלהב בברנדי, לחכות עד שהאש דועכת ולאכול בליווי פירה. אם הנתח נשאר קצת קצת ורדרד באמצע זה בסדר גמור.

 

אפשרות נוספת היא לחתוך לקוביות גדולות יחסית (3X3 ס"מ).

מלח+פלפל,לסגור את הבשר במחבת ולהוציא מהמחבת לצלחת.

להוסיף למחבת הרבה בצל פרוס לרצועות, לטגן עד להזהבה, להוסיף יין אדום להסרת משקעים, להוסיף קוביות הכבד עם המיץ שבנתיים ניגר מהן לצלחת ולבשל מעט.

 

גם כאן, בן לוויה קלאסי יהיה פירה עשירה בחמאה ושמנת :twisted:

 

 

בניגוד לכבד עוף שבבישול יתר נהפך ליבש, כבד בקר נהפך לסוליה בילתי לעיסה ובילתי אכילה בעליל ולכן יש לשים לב לא לבשל יותר מידי, זאת גם הסיבה שבאופן אישי, לא הייתי ממנגל עם כבד בקר.

 

 

תומר,

מעדן? לא קצת הגזמנו?

זה החלק הכי זול בבקר, רובו הולך לתעשיית המזון לכלבים ולא ממש זכור לי שראיתי אותו באיזה תפריט ב 20 שנה האחרונות (חוץ מביועזר).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה באמת מעדן ולא אכפת לי כמה הוא עולה.

הבעיה היא שהנתחים דקים יחסית (בערך סנטימטר), כמה זמן דרוש להם בערך במחבת ברזל עבה להיטגן?

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

20-30 שניות על כל צד ואז שילהוב בברנדי/קלוודוס/סאוטרן קומפורט/שרי/מרסלה (מומלץ של קרמיזן) או כל אלכוהול שיותיר טעם מתקטק לאחר שריפתו, עד לשריפה מלאה של האלכוהול.

 

בתיאבון:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בגלל שהוא כנראה מוזרק וקפוא אז במקום להיטגן הוא התבשל בנוזלים שלו.

 

אם נתח בעובי 1 ס"מ נשאר לא מבושל אחרי 4-5 דקות אז יש באפשרותך 2 אופציות:

 

1. לתת לכלב של השכנים לאכול את זה (לא לכלב שלך, לך תדע מה יקרה לו).

2. ללכת לאן שקנית את הכבד ולהכריח את הקצב לאכול בעצמו את הכבד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוזרק בהרבה הרבה מים.

 

מדינת ישראל היא אחת היחידות בעולם כולו אשר מאשרת ליצרני/יבואני הבשר להזריק לבשר מים וככה בעצם לגבות ממך מחיר של 1 ק"ג בשר עבור 1 ק"ג מים :x

 

לפני כמה שנים חוקק חוק אשר מגביל את כמות המים בבשר ל 10% אבל אף אחד לא מתיחס לחוק הזה.

 

בתכנית השבוע של גיא מרוז וההיא עם השיער ליפה דיברו בדיוק על זה ובבדיקות מעבדה מצאו בבשר 30% מים ! :shock:

 

אתה קונה 3 ק"ג אנטרקוט ב 80 ש"ח לקילו ומשלם 240 ש"ח אבל בעצם קיבלת 2 ק"ג בשר ועוד 1 ליטר מים ב 80 ש"ח לליטר :x (או לחילופין, לאחר הבישול, 2 ק"ג בשר ב 120 ש"ח לקילו).

 

בבשר טרי ישראלי אין חשש להזרקות שכאלה, זה רק בבשר קפוא או מופשר.

 

וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הפוספטים שמוסיפים לבשר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...