Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים, מהרהורי ליבי אחרי שאני קורא כמה תגובות שאני קצת לא מבין מהיכן הם באות...

ראשית, לכל מי שמלין על הקטנועיסטים ה"מתאבדים" למיניהם. אתם צודקים, יש כאלו. יותר מדי. ההוא שנוסע בלי אורות, ההוא שחותך בלי חשבון, ההוא שמטפס על אי תנועה... יש כאלו. אבל בואו נבדיל בין שני סוגי נהגים - עבריינים ולא עבריינים. ולא משנה במה הם נוהגים ועל כמה גלגלים. את העבריינים- שישלחו לכלא, או לעבודות שירות, או שיקחו להם את הרשיון. למה הם בכלל קשורים לדיון על העלאת מחירי הביטוח לנהגים נורמטיביים, לא עבריינים?

שנית, אני מזהה כאן הרבה דיבור "שבטי" של "אנחנו" ו"הם". היום, ה"הם" הם רוכבי האופנועים. אתמול, ה"הם" היו נהגי ה4X4. מחר, אולי ה"הם" יהיו נהגי המכוניות הספורטיביות? אתם יודעים איזו תדמית יש לנהגי מכוניות ספורטיביות, נכון? רייסים באיילון בחמישי בלילה, אגזוזים פתוחים, ו"מי בכלל צריך מנוע חזק? איפה יש לו לנסוע בכלל במדינה הזו? " דברים כאלו.

אבל כולם הם חלק מאותה ריקמה, של אנשים שלא נוסעים במשפחתומטיתאלףששמאותאפורה שכולם נוסעים בה, שפקידי משרד האוצר נוסעים בה, ושמבחינת ה"אנחנו" שבדרך כלל מתלהמים נגד ה"הם", באותן מכוניות כולם צריכים לנהוג. לא בג'יפים, לא באופנועים, לא בספורטיביות. אז אני מציע, מכל הלב, לחשוב גם על זה, על פלורליזם מוטורי ומה הוא נותן לכל אחד מכם, הנהגים במכוניות הרגילות או המיוחדות, בתור איכות חיים. ומה יקרה אחרי שפקידי האוצר יגמרו לטפל בדו גלגליים ויעברו לאזן את השורה הבאה בטבלה.

שלישית, כבר כתבו על זה, ואני חושב שחשוב להדגיש. אחרי שמחירי ביטוח החובה יעלו משמעותית, מספר הרוכבים ירד. וחוץ מהבודדים שיעברו לתחבורה ציבורית, הרוב יעברו למכוניות זולות, מסוכנות ומזהמות, ורבים אחרים ימשיכו לרכב, אבל בלי ביטוח חובה. דומינוס כבר הצהירו שמחיר מגש פיצה יעלה בכמה שקלים, והם לא היחידים שיעלו מחירים. מחירי השירותים יעלו באופן כללי כשמספר השליחים יקטן. זה ישפיע גם על מי שגר בנהריה ואין לו פקקים, כי כשכל השירותים עולים יותר, גם העורך-דין של הקיוסק שלך עולה לו יותר, והמיץ-גזר שאתה שותה בבוקר, בסופו של דבר עולה יותר. כמו שכבר נכתב, מחירי החניה יעלו, ולהגיע לעבודה בעומסי התנועה ייקח יותר זמן, וזה גם עולה, וזה גם גורם לזיהום, וגם לבלאי למכוניות ולתשתית. ועוד ועוד... וחשוב להבין שהמאבק הזה משפיע על כולנו.

ולסיום, נכתב על חוק הביטוח הסוציאלי הזה, וחשבתי על ההקבלה לחוק ביטוח סוציאלי אחר - ביטוח בריאות. גם הוא חובה. אומרים לנו שבגלל שאופנוענים עולים יותר כאשר הם מעורבים בתאונות, הם צריכים לשלם על הסיכון בהתאם. ואני אומר, זה כמו שיאמרו שבביטוח הבריאות, מי שעולה יותר ישלם יותר. למה שגבר צעיר ובריא יסבסד אישה זקנה וחולה במחלה כרונית? ואז זקנים ישלמו 10000 ש"ח לשנה, חולים במחלות כרוניות טיפה פחות, נרקומנים ונשים (שצורכות שירותי רפואה סביב המחלות הקרויות הריון ולידה) ישלמו עוד טיפה פחות, אלכוהוליסטים, כמו חולים במחלות כרוניות יקבלו טיפה הנחה יחסית לנרקומנים, וכמובן שאישה נרקומנית בגיל הפריון וחולה במחלה כרונית תשלם הכי הרבה. וגברים בריאים וצעירים? שקל בחודש, גם ככה הם לא מגיעים לבית חולים. טוב, אולי לפעמים כן, בעקבות תאונת אופנוע.

נשמע לכם הגיוני? לא? אז למה כשמציגים את הרעיון הזה בקשר לביטוח-סוציאלי-חובה אחר זה כן נשמע הגיוני?

בקיצור, חברים, תוציאו את הראש מהתחת, צאו מהפוזיציה של "זה לא נוגע לנו", ובתור חובבי תרבות מוטורית כזו או אחרת, תגידו תודה לרוכבים שעושים משהו בשביל לקיים חלק מהתרבות הזו.

אסף.

פורסם

+1 אסף!:mm_yeah:

ישירות זה פוגע ברוכבים, בעקיפין זה ייפגע גם בנהגי המכוניות.

אם הביטוח ייעלה לאט לאט כבישים ריקים יהיו נדירים בישראל.

מי שחובב מכוניות וודאי שונא פקקים לכן עדיף לו להיות חלק מהמאבק.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
הנה בשבילך ידידי סוג של תשובה.

האמת, הרעיון מצויין! :)

אני חייב להיות שותף לקרדיט שכן חשבתי על כך ממש אתמול לאחר מספר ימים שהאפשרות עלתה לי.

אני שמח מאוד לשמוע שהרעיון תמון גם באחרים ושבעל מכונית מוכן לעזור.

העליתי את הרעיון ממש אתמול בערב בין חברים ונדון בו מחר בערב.

תקבל כאן עידכונים, ותודה.

JALAD ,זה בולשיט ברוטב...ללא קשר למטרה הצודקת של המאבק..!

כל הסיסמאות שנבחרו עד היום למאבק הזה שגויות מהיסוד,לא נכונות,סתם מאיימות,להלן חלק מהם:

איכות הסביבה..היקום יתרסק עם נעבור לרכבים,לא ישאר יותר חמצן באויר,תחשבו איזה אסון יבוא עלינו...בנתיים השטח משדר אחרת,למרות זינוק מטורף במחירי הביטוח השוק הדו גלגלי פורח כמו שלא פרח מעולם.

עוד סיסמא ואיום מטומטמים...אנחנו מזהירים את ציבור הנהגים צרח מישהו שם למיקרופון,אנחנו מזהירים! ? מי אנחנו שנזהיר,ולמה ?

או משהו בסגנון הזה ששמעתי,תחשבו...תחשבו מה יקרה אם...אז מר JALAD ! לא קרה כלום עד עכשיו,ישראל מתגלגת,מטה המאבק מאיים והשיירה עוברת.

איש אינו מתרגש מאיומים ושים לב ההפך הגמור קרה מאז שהמאבק הכושל הזה נולד,למרות צרחות וצעקות למיקרופונים הציבור ממשיך לקנות קטנועים באלפים,משמע נהול המאבק הייצוג הדרך שגויים מהיסוד,זה יכול לקרות אחרי 6 שנים רק מהסיבה שגוף שלומיאלי לקח על עצמו את הטיפול,וכעת כאשר הסוף מבחינת המחירים הוא רע ומר התעוררו החלמאים והחלו לצרוח שטויות למיקרופונים.

אז שיהיה ברור לכולם המטרה אינה עצירת מחירי הביטוח אלא הפחתתם אל מתחת קו ה2000 שקל ויותר וכל מה שנעשה כעת זה בולשיט אחרי שגיאה נוראה של ציבור הרוכבים (במיעוטו אגב) שבחר גוף שלומיאלי שהביא אותנו עד הלום !

כעת מאוחר,נעשה מעט מידי על פרק זמן ארוך מידי ואם רוצים לנסות לקום מהקרשים יש לדאוג בדחיפות להקמת גוף רציני מקצוען שיקח על עצמו את כל תחלואי הענף ולא רק ינצל את מאבק הביטוח על מנת למנף את קופתו שלו.

עוד יש סיכוי להציל את המצב וזה רק בשינוי דרסטי בהנהגת המאבק ובהקמת גוף יותר רציני,יש הרבה עבודה מלבד הביטוח.

כרגע נכשלנו,התעוררנו מאוחר מידי,השיא מאחורינו,לנו לא נותר אלא לשלם הון כל שנה,אין תועלת בצרחות שנשמעות חדשות לבקרים אל המיקרופונים בעיקר כשהצרחות הן שטותיות ולא נכונות אם לא לומר שקריות החלקן.

פורסם

אין לנו ייפוי כוח על תעריפי הביטוח כך שאין לנו דיי מרחב נגיש כדי לשנות.

מקסימום אנחנו יכולים לשרוף צמיגים ולשלוח כמה חמושים על טימקס כדי לחסל את ענתבי ואת שאר האנשים המתעלמים באוצר.

אבל אנחנו יודעים שלא נצליח במאבק בדרכים לא חוקיות.

אז המאבק עושה הכל כחוק אבל בדרך הקיצונית, זריקת סיסמאות קיצוניות יכולה להשפיע מאשר סיסמאות חנניות משו.

עיכוב דרכי תחבורה עיקריים כמו איילון באישור המשטרה גם הולך.

ואני רואה דווקא שאנשים מפרגנים ומוחאים כפיים, סוף סוף קמו קהילה שנמאס להם שכל פעם מפקח אחר נכנס ומעלה את התעריפים בעשרות אחוזים.

פורסם

hafgana-banot.jpg

קילי הייזל מתגייסת למאבק ואתם?

• תוכן חדש...