Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

אני שבועיים לפני טסט ורציתי לבצע טיפול לרכב בעצמי. יש לי רקע למכונאות והבנה בסיסית+ בשביל לבצע את הטיפול.

הטיפול שאני רוצה לבצע יכלול: החלפת שמן+מים, פילטר אוויר, פילטר שמן ופילטר דלק.

השאלות שלי הם:

1)איזה שמן למלא, וצמיגות?

האם אחרי הוצאת הבורג מהקרטר צריך להחליף את האום והגומייה?

2)איזה סוג מים ירוקים לשים? והאם למהול אותם קצת במים?

עצות, והסבר קצר על הוצאת המים (אם אפשר).

3)האם צריך למרוח איזה חומר באזור חיבור הפילטר למנוע אחרי החלפת הפילטר שמן?

הרכב הוא פגו 206 XS 1600

ואם אפשר עצות ורעיונות שיקלו על העבודה.

תודה ולילה טוב.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

יש להחליף את דיסקת הנחושת שעל בורג הריקון.

על הגומיה של המסנן החדש יש למרוח שמן מנוע חדש.

נוזל קירור של פרסטון לא רע בכלל.

לאחר החלפת המים יש לנקז אוויר מהמערכת, במידה ולא עשית זאת אף פעם תוותר כי אתה יכול לעשות נזק.

שמן מנוע 10W40 חצי סינטטי, אני משתמש בליקווי מולי במיכל האפור ומרוצה מאוד.

פורסם

1. שמן 10W40 חצי סינטטי הוא המומלץ בספר הרכב שברשותי. דרגת איכות SL. כמו שנכתב, רצוי להחליף שייבה.

2. מומלץ בחום נוזל קירור מקורי של פיג'ו-סיטרואן - Technic. צבעו ירוק זוהר ואפשר להשיג אותו ברוב חנויות החלפים. לא יקר משמעותית מהפרסטון. להוציא את נוזל הקירור הישן קל יחסית - משחררים את הבאנד שבתחתית הרדיאטור. אחרי המילוי מחדש יש לבצע ניקוז אוויר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בקשר לשמן ליקווי מולי 10W40 חצי סינטטי במיכל הזהוב וכשאתה מחבר את הפילטר שמן תימרח אל הגומי קצת שמן

ואתה צריך בוקסה מיוחדת לפגו ניראת כמו Z מידות: צד אחד 8 וצד שני 10

לא צריך להחליף שייבה כל טיפול

מים של פרסטון אדומים (לא ירוקים) ולא לימהול אותם

והניקוז אויר בפגו לאחר ההחלפה של המים קצת בעיתי (גם אם מבצעים אותו במוסך) כי האוטו צריך ליהיות מונע

די הרבה זמן והכי טוב זה להוציא אויר בפעם השנייה אחרי שהאוטו ממש חם

פורסם

תודה לכל העונים.

עוד שאלה, מה זאת אומרת ניקוז אוויר??

אני מכיר שבחלק מהמכוניות יש בורג לניקוז אוויר, איך זה אצלי במנוע? מה התהליך שצריך לעשות כדי לנקז את האוויר?.

ומתי לבצע אותו? לפני מילוי המים החדשים או אחרי?

ואיזה בוקסה מיוחדת אני צריך? לפתיחת בורג הניקוז או לפתיחת פילטר השמן?

פורסם

כדאי לעשות פלאשינג למערכת קירור (15 שח עולה) אתה נוסע שעתיים ואחר כך פותח צינור רדיאטור תחתון לבנתים מכניס מים רגילים למיכל עיבוי ונותן לכל להישטף עד שלא יורדים מים כבר, סוגר הכל ממלא מים חדשים, מנקז אויר וסע לשלום.

שמן 10/40 sj פילטר שמן רק מקורי

פורסם

מישהו יכול לעזור בקשר לניקוז האוויר??

ועזרה בקשר לבוקסה המיוחדת? למה הבוקסה המיוחדת שייכת? לבורג הניקוז?

פורסם

זו לא בוקסה, זה כלי מיוחד שבקצה שלו יש ריבוע, תציץ מתחת לרכב על בורג הריקון ותראה שבמרכזו יש שקע בצורת ריבוע.

לגבי הניקוז אוויר, לאחר שאתה ממלא את מערכת הקירור בנוזל קירור חדש, אתה מניע את הרכב ולפי הסדר מתחיל לפתוח את הניפלים עד שיוצא כל האוויר שנשאר במערכת, אני בנוסף נוהג גם לפמפם את צינור המים התחתון עד אני לא רואה בועות אוויר במיכל העיבוי.

פורסם

אני לא רוצה לצאת חסר ידע אבל מה זה בדיוק ניפלים?

ממה שאבא של חבר שהוא מכונאי הסביר לי הוא שאני צריך למלא מים עד הסוף במיכל העיבוי, להשאיר את המכסה פתוח ולהניע.

אם מים לא נשפכים החוצה אז למלא עוד טיפה ולסגור.

אך אם המים נשפכים החוצה אז לחכות שיפסיקו ואז למלא עד הכמות הדרושה.

תודה.

פורסם
בקשר לשמן ליקווי מולי 10W40 חצי סינטטי במיכל הזהוב וכשאתה מחבר את הפילטר שמן תימרח אל הגומי קצת שמן

ואתה צריך בוקסה מיוחדת לפגו ניראת כמו Z מידות: צד אחד 8 וצד שני 10

לא צריך להחליף שייבה כל טיפול

מים של פרסטון אדומים (לא ירוקים) ולא לימהול אותם

והניקוז אויר בפגו לאחר ההחלפה של המים קצת בעיתי (גם אם מבצעים אותו במוסך) כי האוטו צריך ליהיות מונע

די הרבה זמן והכי טוב זה להוציא אויר בפעם השנייה אחרי שהאוטו ממש חם

העצות שלך לא מדוייקות.

ב-206 יש בורג עם אלן, ולא מרובע למיטב זכרוני. לחילופין אפשר לעבוד גם עם בוקסה 24 מ"מ אאל"ט.

הנוזל המומלץ הוא TECHNIC של פז'ו, כפי שנאמר. לגבי הנוזל האדום - צריך לבדוק התאמה לפני השימוש.

לא מנקזים אוויר ברכב מונע, אלא ברכב קר וכבוי.

ברוב מכוניות פז'ו יש פקק ניקוז אוויר בצד של הרדיאטור, אחד על הפלאנג' של התרמוסטט, ואחד בכניסה ליח' החימום. סדר הניקוז הוא על פי מה שרשמתי (רדיאטור, פלאנג', כניסה לרדיאטור חימום).

• תוכן חדש...