Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום שמתי לב שלפעמים אני צריך לנסוע 2600 סל"ד כדי להגיע לאותה מהירות.דלק 96 כרגיל עם קרבורטור.

אני ממלא אוויר בצמיגים אפילו מעט יותר מהרשום (32 במקום 30 מקדימה ו 35 במקום 33 מאחורה) כי צריך להגיע לתחנה 2 ק"מ והגלגלים כבר חמים קצת וגם בגלל הכבישים המשובשים/גבשושיות האטה.

לפעמים יוצא לי שצריך 2500 סלד כרגיל ולפעמים 2600 כדי לנסוע ב 90 קמש.

לא נראה לי שזה בגלל הרוח או האויר בצמיגים.(לא ראיתי שינוי בתנאים שונים שנבדקו).

א. האם יתכן שהבעיה היא במחוגים שמזייפים - מחוג מהירות או מחוג סל"ד.

ב. האם זה אומר שהצטבר פיח על בשסתומים?

ג. האם הקלאצ' מראה כי הוא מאבד אחיזה וכדאי להחליף?

ד. האם הגיר מראה בכך על בעיה?

ה. האם זה עניין של סוג דלק (אני תמיד ממלא 96) או קרבורטור (עבר שיפוץ מלא לפני שנה).

תודה.

פורסם

הדבר הכי סביר - אל תעלב - זה שאתה פשוט טועה, כי ההבדל בין 2500 ל-2600 סל"ד הוא לא גדול.

אפשרות שניה - מצמד מחליק. את זה קל לבדוק: סע בהילוך שלישי או רביעי בכביש ישר, בסל"ד של 3000-3500. עכשיו לחץ על הדוושה עד הסוף. אם מד הסיבובים עולה ומד המהירות לא כל כך - המצמד מחליק. דרך אחרת לבדוק את אותו ענין - אם המצמד בסדר אז תמיד יהיה יחס קבוע בין מהירות המנוע למהירות הרכב לפי מד המהירות, כלומר אם ב-100 קמ"ש אתה ב-3000 סל"ד - אז תמיד זה יהיה כך (באותו הילוך), גם אם תלחץ חזק יותר או פחות על הדוושה.

יתכן שמד המהירות מזייף, אבל פחות סביר.

שאר הדברים שהזכרת - סוג דלק, לכלוך במנוע, אוויר בצמיגים, רוח, תקלה בתיבת ההילוכים - אינם שייכים לענין ולא יכולים לגרום לתופעה כזאת.

דני

נ.ב. לחץ האוויר המומלץ ע"י היצרן - פשוטו כמשמעו, המלצה בלבד. המלצה זו מתאימה לנהג הממוצע. זה בפירוש לא אומר שלחץ זה הוא המתאים ביותר בשבילך.

פורסם

,תודה על התגובה

אני לא טועה, אמרתי 2600 סל"ד אבל למעשה ראיתי כבר 2650 סלד.

לגבי האפשרות שניה - מצמד מחליק. "דרך אחרת לבדוק את אותו ענין - אם המצמד בסדר אז תמיד יהיה יחס קבוע בין מהירות המנוע למהירות הרכב לפי מד המהירות, כלומר אם ב-100 קמ"ש אתה ב-3000 סל"ד - אז תמיד זה יהיה כך (באותו הילוך), גם אם תלחץ חזק יותר או פחות על הדוושה." - אז איך להסביר את העובדה שכמה ימים זה בסדר ועומד על 2500 סלד ב 90 קמש וכמה ימים זה חוזר ל 2600 סלד. לחלופין אני נוסע ב 2500 סלד אבל מגיע רק ל 85 קמ"ש. אם יש בעיה מיכנית למה לפעמים הכל בסדר? לכן חשבתי אולי יש פיח על השסתומים שמוריד אולי מהכוח של המנוע ומהאפקטיביות שלו. אציין כי המנוע אוכל מעט שמן (1 ליטר ל 1000 ק"מ) .מדובר על מנוע 1400 שעשה 150 אלף ק"מ.

"יתכן שמד המהירות מזייף, אבל פחות סביר." - מה עושים כדי לפתור הבעיה בלי לפתוח לוח שעונים כדי לא להשאיר סימנים כאילו מישהו שיחק עם הקילומטראז?

• תוכן חדש...