Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך ניקיון קרבורטור לג'אסטי 92 (מנוע 1200) נתקלתי בבעיה.

ישנו חלק, שכאשר פירקתי אותו מן הקרבורטור, גומי שהיה מורכב עליו התפורר לגמרי (בתמונה מסומן באדום מיקום הגומי).

אשמח לקבל הסבר אודות החלק, וכיצד להשיג את הגומי שהתפורר.

תודה לכל העוזרים. (נ.ב. אני מתכוון לנקות את הקרב' באיזור סטרילי אז לא להלחץ מהתמונה).

צירפתי תמונות של השכבה של הקרבורטור ממנה פורק החלק, והחלק עצמו.

תודה לכל העוזרים!

P1050497.jpg

P1050500.jpg

1P1050502.jpg

פורסם

שלום רב, ותודה לעוזרים!

משום מה, לא היה עוזרים , ויועצים לשרשור זה, מישהו יודע מדוע?

מישהו יודע, מה עלה בסופו של דבר, ניסיון של שיפוץ עצמי, של הקרבורטור, ללא ידע, וניסיון מוקדם?

פרטים בקרוב...

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה יכול לבדוק אם בחנות "כל קיט" שבת"א יש קיט חלפים לקרבורטור של הגאסטי,

ולראות בשקית אם יש את החלק שאתה מדבר עליו, אפ כבר אתה משפץ את הקרבורטור, אז עדיף להחליף את כל החלקים שקיימים בקיט, וכמובן להשתמש בחומר ניקוי מתאים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם אתה מאיזור השרון תשחרר קצת שקלים מהכיס וסע לנתניה לצביקה ברח' זנגביל 16.

ביצעתי אצלו ניקוי ושיפוץ קרבורטור, והרכב מאז נוסע כאילו רק לקחתי אותו מהחברה, בהתחייבות

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
שלום רב, ותודה לעוזרים!

צביקה

צביקה השאלה שלך רטורית, מי יכול לייעץ על קרבורטורים, כאשר מומחה כמוך חבר בפורום ?.:-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
יש בפנים דיאפרגמה ואטם אתה אמור למצוא בקיט השיפוץ.

אגב, התחלת לשפץ מבלי שרכשת קיט ?

רוברט שלום רב!

אין בשום קיט דיאפרגמה ואטם, לא היה בעבר, ובוודאי לא יהיה בעתיד!

דוד מזר חברי, תיהיה סמוך ובטוח, שאני לא שואל שאלות רטוריות, ופתרון התעלומה יגיע בקרוב, ובוודאי, כבעל מקצוע, בחסד עליון, ובעל עשרות שנות וותק, בוודאי לא יפתיע אותך.

בברכה

צביקה

פורסם

לפותח השרשור , אני מציע לך לסגור את כל מה שפרקת עד עכשיו ולוודא שהרכב מניע ונוסע,

לפני שאתה מתחיל לעשות איזשהו שיפוץ או ניסיון לשיפוץ עצמי כדאי לך לבדוק את הדברים הבאים:

1. יש ברשותך סכמה מתאימה ומפורטת של הקרבורטור הנוכחי. וודא שאתה מבין כל שלב.

2 . רצוי גם הוראות לפירוק והרכבה של הקרבורטור מהרכב.

3. גש לחנות חלפים וקנה חלפים שמתאימים לקרבורטור.

4. קנה חומר ניקוי (חומצה ).

אני מציע לך לעשות את כל אלה לפני שאתה מתחיל להתעסק יותר מידי, תעבוד לאט ובהרבה סבלנות ואף רצוי מאוד לסמן צינורות דלק וחיבורים מה הולך לאן, וכדאי שתעבוד במקום מאוד מואר כדי שלא תפספס כלום.

פרטים בה"פ .

פורסם

צביקה , שים לב !

עניתי לבחור לפי סדר שאלותיו. הוא שאל מה זה החלק (1) וכיצד ניתן להשיג גומיה (2) ?

"יש בפנים דיאפרגמה (1) ואטם אתה אמור למצוא בקיט השיפוץ (2)."

זה כבר ידוע שלא כולנו מומחים עם עשרות שנות נסיון אבל גם אנחנו יודעים כמה דברים קטנים פה ושם. :-P

ESTK - אל תיקח לבנאדם את הביטחון באמצע העבודה !

הוא כבר פירק, הגומיה התפוררה, אין להניע עכשיו. מה, כל זה לחינם ?

אין מה לעשות, חייבים למצוא גומיה, לסיים את העבודה ולצאת עם חיוך ותחושה מנצחת.

*למי שאין משהו מועיל להגיד, עדיף שלא יגיד כלום בכלל. זה פורום טכני וכאן אנחנו באים

לעזור לאנשים לעשות דברים בבית ולבד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום רב, ותודה לעוזרים!

מישהו יודע, מה עלה בסופו של דבר, ניסיון של שיפוץ עצמי, של הקרבורטור, ללא ידע, וניסיון מוקדם?

פרטים בקרוב...

בברכה

צביקה

שלום רב לדוד ארז רוברט ומיכה שניסו לעזור.

הנה פרטי המקרה, ותשפטו בעצמכם:

פותח השרשור יצר קשר טלפוני איתי יום למחרת פרסום השרשור, שהיה ללא הענות של חברי הפורום המכובדים.

הסברתי לו שאת הגומייה לא ניתן להשיג, ויש לאלתר גומייה כזאת, הוא אמר לי שהוא קיבל תשובה זהה, ממכון קרבורטורים בכפר סבא(שהיא עיר מגוריו).

בערב קיבלתי טלפון נוסף שערך בין 40 דקות לשעה:

הקרבורטור נוקה והורכב, אך הרכב כבה מיד עם עזיבת הרגל מהדוושה.

אמרתי לו שימשוך צוק, אך הוא לא ידע את מיקומו של הצוק, כי הוא מעולם לא השתמש בצוק, הסברתי לו את מיקומו.

לאחר כעשר דקות הוא מתקשר שוב(שיחה נוספת של חצי שעה בטלפון בערב), הוא טוען שהרכב ממשיך להתכבות, ועשן לבן וסמיך, נפלט מצינור הפליטה.

מיד ירד לי האסימון, ובקשתי ממנו לבדוק את מפלס המים ברדיאטור, הוא דיווח לי שהמפלס תקין.

שאלתי אותו האם הוא החליף את האטם התחתון, הין הקרבורטור לסעפת היניקה?

הוא השיב לי שהאטם לא התאים לסעפת, ואז הוא וויתר עליו, וטען שהיה סימני סיליקון מתלת לקרבורטר, שהתפוררו אחרי הפרוק של הקרבורטור.

שאלתי אותו מדוע הוא לא החליף את האטם התחתון, הרי הוא טען בפני שהוא קנה קיט שיפוץ?

ואז כשהוא השיב לי הבנתי מאיפוא הפדיחה:

המנוע וסעפת היניקה של מנוע 1200, הרכב במקור היה גאסטי 1000, ומכיוון שאין להשיג כיום מנועי גאסטי 1000, הוא שודרג למנוע 1200.

אלא מה, בגאסטי 1200, הקרבורטור הוא בעל צוק אוטומטי חשמלי, מכיוון שלא קיימת צמת חוטים מתאימה, לקרבורטור, בוטל הקרבוראטר המקורי, והוחלף בקרבורטור המקורי, שפורק ממנוע ה1000.

אלא מה, הבסיס התחתון של הגאסטי 1000, קטן ושונה מהבסיס התחתון של גאסטי 1200, ולכן מעבר המים, מסעפת היניקה, שאמור לחמם את בסיס הקרבורטור, העביר כשלא היה אטם תחתון מתאים, מים ישירות לסעפת היניקה!!

וזה הסיבה לעשן הלבן, מים שחדרו לסעפת היניקה, ומשם נפלטו מצינור הפליטה בצורת עשן לבן....

עד פה חלק א של טרגי קומדייה, בהמשך יגיע חלק שני, וזאת בהתאם לבקשת קהל הקוראים!

בברכה

צביקה

******* המשך מובטח יגיע בהמשך...

פורסם

הרכב אצלי מעט מאוד זמן, קניתי אותו רק באופן זמני, וכפי שצביקה כתב, המון קומבינות נוצרו ע"י הבעלים הקודמים.

הקרבורטור נוקה, מה שהיה צריך לסדר, סידרתי בעזרת הוראותיו של צביקה שהקדיש המון מזמנו בכדי להסביר לי אודות הקרבורטור ועל ראויה לו הערכה רצינית. תודה רבה צביקה.

כעת האוטו נוסע, אך ישנה בעיה קטנה. בורג התערובת אוויר/דלק איננו מתפקד, כנראה שכך היה גם לפני כן.

כמו כן בלחיצה מהירה על הגז ועזיבת הגז, המנוע פשוט נחנק. כדי להעלות סל"ד מנוע צריך לפתוח את המצערת לאט לאט כדי שהמנוע לא יחנק. בעת הרמת צ'וק, הרכב פועל מצוין עם תגובת גז טובה.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי (צביקה?) מהיכן יכולה לנבוע הסיבה.

האמנם אני לא איש קרבורטורים מקצועי, וגם לא מכונאי, אך אני אוהב ללמוד דברים חדשים, וזוהי הדרך הטובה ביותר לעשות את זה, לדעתי.

תודה.

פורסם

robert אני ממש לא מנסה לקחת לבן אדם את הביטחון באמצע העבודה, אבל עם כל הרצון הטוב אני מניח שזו פעם ראשונה שהוא מתעסק עם קרבורטור ורצוי שיהיו לו את כל הדברים שציינתי, כי אם הוא מתווכח אם צריך להיות אטם כזה או אחר או לא , והוא לא יודע בוודאות איזה קיט חלקים מתאים לו אז באמת שחבל על כל העבודה.

הרכב שלך למעשה נחנק כשאתה לוחץ על הגז אבל לא נחנק כשאתה מושך צוק , למעשה הצ'וק אם אני לא טועה זה הגדלת יחס האוויר שנכנס לקרבורטור ואז זה מגדיל את הבערה, מה כנראה לא מכוון אצלך זה בורג ששולט על יחס אוויר דלק , כנראה שהוא סגור מדי , אם המנוע רועד יתר על המידה כשהוא בניוטרל אז כנראה שזו הבעיה.

הסל"S צריך להיות בערך 800,

אתה אמור לסגור את בורג התערובת עד שהרכב ממש רועד ועומד להיכבות ואז לפתוח קצת קצת עד אשר הרכב מפסיק לרעוד תסתכל על המנוע כשאתה עושה את זה וככה תראה מתי הרעידות נפסקות, וככה תשאיר את זה .

פרטים בה"פ .

פורסם
שלום רב לדוד ארז רוברט ומיכה שניסו לעזור.

הנה פרטי המקרה, ותשפטו בעצמכם:

פותח השרשור יצר קשר טלפוני איתי יום למחרת פרסום השרשור, שהיה ללא הענות של חברי הפורום המכובדים.

הסברתי לו שאת הגומייה לא ניתן להשיג, ויש לאלתר גומייה כזאת, הוא אמר לי שהוא קיבל תשובה זהה, ממכון קרבורטורים בכפר סבא(שהיא עיר מגוריו).

בערב קיבלתי טלפון נוסף שערך בין 40 דקות לשעה:

הקרבורטור נוקה והורכב, אך הרכב כבה מיד עם עזיבת הרגל מהדוושה.

אמרתי לו שימשוך צוק, אך הוא לא ידע את מיקומו של הצוק, כי הוא מעולם לא השתמש בצוק, הסברתי לו את מיקומו.

לאחר כעשר דקות הוא מתקשר שוב(שיחה נוספת של חצי שעה בטלפון בערב), הוא טוען שהרכב ממשיך להתכבות, ועשן לבן וסמיך, נפלט מצינור הפליטה.

מיד ירד לי האסימון, ובקשתי ממנו לבדוק את מפלס המים ברדיאטור, הוא דיווח לי שהמפלס תקין.

שאלתי אותו האם הוא החליף את האטם התחתון, הין הקרבורטור לסעפת היניקה?

הוא השיב לי שהאטם לא התאים לסעפת, ואז הוא וויתר עליו, וטען שהיה סימני סיליקון מתחת לקרבורטר, שהתפוררו אחרי הפרוק של הקרבורטור.

שאלתי אותו מדוע הוא לא החליף את האטם התחתון, הרי הוא טען בפני שהוא קנה קיט שיפוץ?

ואז כשהוא השיב לי הבנתי מאיפוא הפדיחה:

המנוע וסעפת היניקה של מנוע 1200, הרכב במקור היה גאסטי 1000, ומכיוון שאין להשיג כיום מנועי גאסטי 1000, הוא שודרג למנוע 1200.

אלא מה, בגאסטי 1200, הקרבורטור הוא בעל צוק אוטומטי חשמלי, מכיוון שלא קיימת צמת חוטים מתאימה, לקרבורטור, בוטל הקרבוראטר המקורי, והוחלף בקרבורטור המקורי, שפורק ממנוע ה1000.

אלא מה, הבסיס התחתון של הגאסטי 1000, קטן ושונה מהבסיס התחתון של גאסטי 1200, ולכן מעבר המים, מסעפת היניקה, שאמור לחמם את בסיס הקרבורטור, העביר כשלא היה אטם תחתון מתאים, מים ישירות לסעפת היניקה!!

וזה הסיבה לעשן הלבן, מים שחדרו לסעפת היניקה, ומשם נפלטו מצינור הפליטה בצורת עשן לבן....

עד פה חלק א של טרגי קומדייה, בהמשך יגיע חלק שני, וזאת בהתאם לבקשת קהל הקוראים!

בברכה

צביקה

******* המשך מובטח יגיע בהמשך...

ההמשך מגיע למרות שאין הענות קוראים רק, רייטניג גובר והולך, של מספר הצפיות, שהולך וגודל כל הזמן.

חלק ב:

למחרת מתקשר אלי שוב פותח השרשור, ומדווח לי שהמנוע לא מתייצב בברק, ולכן כבה.

בקשתי ממנו שיבדוק את תקינות הדיזה האלקטרו מגנטית, אך בשביל לבדוק זאת יש לפרק שוב את הקרבורטור, לאחר שיחה של 40 דקות, מסתבר(ואני עדיין לא בטוח בזאת), שהמכלול עם הקפיץ לא קיים בתוך הדיזה החשמלית, בוטל או נעלם במסגרת שיפוץ הקרבורטור.

ביקשתי ממנו לבדוק האם, עם משיכת הצוק, ניתן לשלוט על הסלד, שיערתי שיש כנראב משיכת אויר, שלא ניתן לאבחנה בטלפון.

בינתים, הוא פתר זאת חלקית, אם על ידי נסיעה עם צוק או בדרך אחרת, אלא מה עשן לבן וסמיך, בנסיעה בכביש פתוח, גרמה לו להזמין גרר מהביטוח, ולגרור שוב את הרכב הביתה.

הקרבורטור פורק שוב, מעבר המים בסעפת, מולא בעזרת גומי וסיליקון, אלא מה ברוב חוכמתו, הוא פתח את מכסה הרדיאטור, כאשר הקרבורטור מפורק, וכל המים חדרו שוב לסעפת היניקה, ומשם לצילנדרים.

בשיחה טלפונית נוספת, הוא טען שהוא מצליח לנסוע ללא צוק, אך המנוע נחנק בנסיעה, יש בק פיירים, אך המשימה שהוא נטל על עצמו היא בשבילו פרוייקט, והנושא הכספי לא אקטואלי, ואם הוא יתעורר למציאות, והוא יחליט להגיע אלי, הוא יעשה זאת עם גרר, תוך כדי כך שהוא ניסה לסחוט ממני, שכל הבעיות שהוזכרו, יפתרו לגמרי.

הבטחתי לו, שרק אחרי פירוק הקרבורטור לגורמים שוב, אני אוכל להבטיח לו דבר כזה, או לפני שהוא נגע בקרבורטור, אבל עכשו אני צריך לפרק ואז להחליט.

מאז לא שמעתי ממנו.

זהו לעת עתה.

אם יהיו עדכונים נוספים בנושא, אחזור לעדכן.

לארז,עצות רבות ניתן לתת על דפי הפורום,אך בשטח זה לא נכון, ואתה טועה ומטעה, ואין קשר למה שיעצת, ולגבי פתרון הבעייה.

והרמז שלי די שקוף.

בהצלחה

צביקה

פורסם
לארז,עצות רבות ניתן לתת על דפי הפורום,אך בשטח זה לא נכון, ואתה טועה ומטעה, ואין קשר למה שיעצת, ולגבי פתרון הבעייה.

והרמז שלי די שקוף.

בהצלחה

צביקה

צביקה עם כל הכבוד קצת נסחפת "טועה ומטעה" לבנתיים עברתי שוב על כל השרשור ולא ראיתי שרשמתי משהו שהוא לא נכון בכלל,

הבחור רצה לעשות שיפוץ קרבורטור לבד , ואכן הוא כנראה לא עשה הכנות מתאימות לפני ביצוע העבודה , אלא רץ ישר לפרק וכנראה לא הרכיב כראוי את החלקים , זו זכותו וכעת הוא נושא באחריות.

האם הרמז שלך, זה שאתה מחכה שהוא יתקשר, ויביא אליך את הרכב על גרר?

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...