Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבאר שבע מזה שנים רבות מכון התקנים הוא הסמכות היחידה שמתפיקה אישורי תקינות לכלי רכב שעברו תאונה ותוקנו , עשרות שנים הוא פועל כך ללא רשיון ממשרד התחבורה, כי למכון אין מנהל עם הסמכה לניהול מוסך , כי אים ציוד לבדיקת בלמים ,, כי אין ציוד לבדיקת מתלים והיגוי. למה בכל זאת הו נותן אישורי תקינות ? כי מכון התקנים הוא גוף מעל לכולם , כי מכון התקנים הוא מותג ובמותג מי יגע או יותר נכון מי יעז לנגוע. האם הוא מעל לחוק ?. מישהו יודע מישהו מבין למה ?.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מכון התקנים הוא מונופול רקוב, כוחני ונגוע בשחיתות. אני נאלצתי כבר לפנות לעו"ד כדי לקבל תשובות מהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכול תלוי מול איזה אגף במכון התקנים אתם עובדים.

אני כבר כ-10 שנים עובד עם אגף התקשוב במכון התקנים והשירות שאני מקבל מהם מצויין.

איזה שחיתות ? כוחני ? די תרדו מפליטות הפה הללו.

לא אישרו לך מוצר לייבא ? אז אתה מלכלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ידידי,

אני מדבר על מעבדות שלא עונות לטלפונים וראש מנהלת תו תקן שלא טורח להשיב על מכתבים, אני מדבר על מוצרים שמוטבע עליהם תו תקן למרות שמעולם לא עברו במכון התקנים ומכון התקנים מסרב לטפל בזה (כנראה בגלל שמדובר בלקוחות גדולים), התחמקות מביצוע בדיקות למרות שידוע להם שמדובר בהטיית מכרז גדול ועוד.

נסה פעם לדרוש את מה שמגיע לך (למשל פירוט חשבון, החזר כספים על בדיקות שלא בוצעו בזמן סביר ולא דרך זיכוי שתקבל עוד שנתיים, חיוב אמיתי על נסיעות וכו').

תאמין לי שלא סתם פניתי לעו"ד ולא סתם אני מרכז את כל ההתנהלות על מנת להעבירה למבקר המדינה.

פורסם

הדבר דומה למרפאה ללא רופא וללא אחות מוסמכת שלא לדבר על העדר ציוד רפואי לאבחון במרפאה ובכל זאת בודקים חולים ונותנים מרשמים.... הייתכן ? , במכון התקנים באר שבע אין אפילו בעל מקצוע עם סיווג מקצועי סוג 3 , אין איש מקצוע בעל הסמכה לניהול מוסך כדרישת החוק , אין דינמומטר לבלמים אין מכשיר לבדיקת פרונט וסרן אחורי והמכון מנפיק אישורי תקינות וכשרות להחזרת רכב לכביש...שומו שמיים לאן היגענו.

פורסם

למה הנושא מציק לך באופן אישי ?

אני לא רואה איזה שהי התעניינות בנושא מצד חבריי פורום אחרים (במיוחד מצד בעליי מקצוע) או משתמשים חדשים שזועקים לשמיים על מצב מכון התקניים בב"ש.

איזה כייף לי :)

פורסם

כואב לי מאוד כי אני בענף הרכב , כמרצה למנהלי מוסכים (להסמכה) מטעם משרד התחבורה מזה עשרות שנים . זהו דבר חמור ביותר !.

פורסם
לא הבנתי את הקשר בין הבעיה הפרטית שלך מול מכון התקנים לבין זו של דוד.

הבעייה משותפת והיא שגוף שהוא מונופול עושה ככל העולה על רוחו תוך פגיעה בציבור שאותו הוא אמור לשרת.

אתה יודע שיצרן מרכבי משאיות מסויים שבמשך יותר משנתיים לא ידע אפילו להגיד באיזה ברגים הוא משתמש ולא פסלו לו את תו התקן למרות שמדובר במוצר בטיחותי מתוך ש\יקול של עבודה לאנשי המעבדה.

מכון התקנים לא נועד לשרת אותי כיצרן או יבואן אלא אותך כלקוח ואם הוא לא מבצע את מלאכתו כראוי הוא פוגע בראש וראשונה בלקוח.

פורסם

לא הפרטה אבל תחרות.

יש בארץ אוניברסיטאות עם מעבדות מחקר, ציוד ויכולת טכנית לבצע את הבדיקות. בנוסף יש להם כוח אדם בדמות סטודנטים שיכולים ללמוד על התעשייה דרך העבודה וגם לעזור לאוניברסיטאות לממן את עצמן ואת מחקריהן של דרך העלאת שכר לימוד.

אני נגד בדיקות ע"י גפים פרטיים כי זה פתח לשחיתות נוספת.

פורסם

ברוך השם שאני לא זקוק לשרותים שלהם.

אבל לפני שנים ניתקלתי איתם פעמים. בפעם הראשונה ביקשתי ממסגר בת"א, לבנות לי עגלה נגררת לסירה שהיתה לי בזמנו.

את הגרר בנה מברזל U ניגשתי עם העגלה למכון התקנים, לבדיקה וקבלת אישור לפני טסט.

האיש שבדק אמר לי לחזור למסגר שירתך פלך שטוח בפתח של ה-U כלומר להפוך את השסי למרובע.

אמרתי לו שהתקן לא מחייב זאת. אמר שכן מחייב. רמז לי לזרוק לו משהו כדי שיחתום שהכול בסדר.

200 ש"ח פתרו את הבעיה.

במקרה השני בניתי לבד בחצר ביתי, יחידת דיור לבן שלי . הגיע פקח מהערייה, נתן לי אפשרות לבוא ולהוציא רשיון ליחידה. בין יתר הדברים ששילמתי עבור הרשיון, שילמתי גם בדיקת בטון ע"י מכון התקנים.

לא באו ולא בדקו הבניין היה כבר מוכן, אבל את הכסף קיבלו מהערייה.היום כבר אפשר לקדוח בבטון ולהוצים קוביות לבדיקה, גם

כשהבניין כבר גמור.

נראה שהברדק חוגג עד היום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יש כבר הפרטה בנושא זה ויש מכונים רבים בארץ שעושים זאת ברמה נאותה.בבאר שבע מכון התקנים היה מונופול משך עשרות שנים , כיום בבאר שבע ניתן רשיון דומה למכון פרטי ורק אז נודע לנו על החרפה של מכון התקנים.

• תוכן חדש...