Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חבר טוב שלי עשה תאונה עם הרכב שלו והרכב הורד מהכביש כי זו הייתה תאונה עם פגיעה בשלדה.

העניין הוא שהעבירו את רכב לפירוקיה ולאחר מספר ימים פירקו מהרכב את המנוע והגיר.

עכשיו אני חושב על זה וזה ממש חוצפה, למה שהפירוקיה יקחו את רכב?

אם למשל שמתי במנוע חלקים יקרים נגיד כמו טורבו שלא בא מקורי עם הרכב ואני רוצה לקחת אותו, מה קורה עם זה?

פשוט חשבתי ליקנות את הרכב מחבר שלי לאחר התאונה בשביל חלקים.

ומה הפרוצדורה לשחרר את הרכב מהפירוקיה?

אין לו מקיף, יש לו חובה+צד ג'

הרכב משנת 96

תודה.

פורסם

באשמת מי היתה התאונה?

2 אפשרויות:

1. התאונה היתה באשמת חבר שלך.

במקרה הזה מי העביר את הרכב לפיאוקיה ובאיזה זכות?

למה חבר שלך נתן את הרכב למישהו?

2. התאונה היתה באשמת הנהג השני.

במקרה הזה הביטוח של הנהג השני כנראה שילם לחבר שלך את המחירון של האוטו.

במקרה הזה התשלום מותנה בכך שהשאריות של הרכב מועברות לידי חברת הביטוח.

אם זה לא התאים לחבר שלך, הוא היה יכול לעשות 2 דברים:

א. להסכים איתם על תשלום נמוך יותר ללא העברת הרכב אליהם.

ב. להודיע להם שהמחירון אינו משקף את שווי הרכב ושהוא מעוניין לקבל סכום גבוה יותר.

כאשר הם יסרבו, לתבוע אותם ולהביא חוות דעת של שמאי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קודם כל ל 2 הצדדים לא היה מקיף.

עדין לא יודעים מי האשם, מהביטוח מנסים כמה שיותר לתת לו(לחבר) מחיר נמוך על הרכב, ולכן הוא יצטרך ללכת נגדם עם תביעות.

התאונה היא ללא נפגעים.

ז"א החבר נפגע אבל דיווח שאין נפגעים.(אני יודע שהוא עשה טעות גדולה)

פורסם

מי העביר את הרכב לפירוקיה?

האוטו עובר לידי חברת הביטוח רק כשיש ביטוח מקיף וגם אז רק אחרי שבעל הרכב חותם על העברת בעלות מול עורך דין של החברה ואז יש לו זמן לקחת מה שהוא רוצה מהרכב.

אם היה ביטוח צד ג' אין סיבה להעביר את השרידים בלי ליידע ובטח שלא לעשות רווח על השרידים. נראה לי הוא יכול לתבוע פה את מה שמגיע לו.

Nothin really matters to me

פורסם

התאונה היתה באשמת הנהג השני.

במקרה הזה הביטוח של הנהג השני כנראה שילם לחבר שלך את המחירון של האוטו.

במקרה הזה התשלום מותנה בכך שהשאריות של הרכב מועברות לידי חברת הביטוח

לא נכון.

בי נכנסו לפני כמה חודשים. הרכב הלך טוטאל לוס. קיבלתח את הכסף מחברת הביטוח של הפוגע ללא שום תנאי ובטח שלא העברתי להם את השרידים. אני מכרתי את השרידים לפירוק.

פורסם

העניין הוא גם שלא שילמו לו כלום והוא התחיל תביעה עם עו"ד כדי להוציא מהביטוח את המחירון של הרכב.

ולמרות זאת פירקו את הרכב.

פורסם

לא הבנתי עדיין מי העביר את הרכב לפירוק?

ועל איזה חברות ביטוח אתה מדבר? ( ברור שכולם חארות אבל מה שאתה מתאר זה ממש לא ייאמן, השתלטו על רכוש שלא שלהם)

פורסם

כניראה הגרר שבא מטעם חברת הביטוח פינה את הרכב לפירוקיה...

החבר לא מבין בזה כ"כ ולכן הוא קצת בבעיה.

תודה רבה על התשובות.

פורסם

כאשר חברת הביטוח משלמת למבוטח את מלוא ערכו של הרכב, האחרון הופך לרכוש של החברה (היא שילמה עבורו). בד"כ ניתן לקנות את הגוויה תמורת כ-8 עד 10 אחוז ממחיר המחירון של הרכב שהייתה פעם.

לרוב הרכב יימכר למגרשי פירוק, המקושרים לחברות הביטוח, אלא אם בעל הרכב ביקש מראש להשאיר את הרכב ברשותו, תמורת תשלום.

מי שיש לו תוספות וכו' ולא דיווח עליהם (ובהתאמה - גם לא שילם פרמיה עבור הביטוח שלהן), זו בעייה שלו. הדברים הנוספים אינם מבוטחים, וחברת הביטוח אפילו לא טורחת לבדוק מה יש על הרכב בנוסף לפני שהיא מוכרת אותו הלאה.

רוצה את התוספות שיש על הרכב (לשעבר) שלך? דאג לפרק אותן באופן מיידי, עוד לפני ששוחטים את הרכב.

פורסם

הבנתי.

טוב אם הוא כבר לקח עו"ד לגבי הכסף אז שיטפל גם במקרה הזה של הפירוק. נראה לי יש שמה איזה עבירה של הגרר, של הביטוח, של מישהו שדאג לעשות רווח...

נשמח לעדכונים

מקרה מעניין

פורסם
כאשר חברת הביטוח משלמת למבוטח את מלוא ערכו של הרכב, האחרון הופך לרכוש של החברה (היא שילמה עבורו).

הנ"ל תופס בביטוח מקיף.

שוב, לי היה מקרה שמישהו נכנס בי, הרס לי את האוטו, קיבלתי את הכסף מחברת הביטוח שלו ללא שום תנאי ואני בעצמי מכרתי את הרכב לפירוקייה, אז אני לא יודע מאיפה אתם מביאים את הסעיף הזה.

מהניסיון שלי זה לא קרה.

פורסם

חברת הביטוח של צד ג' יצאה פראיירית.

הרי משלמים לך את תמורת הרכב. אז מה פתאום שהרכב יישאר בבעלותך? חוקית - מכרת רכוש שהוא לא שלך, ויכולת לעשות זאת עקב טעות של חברת הביטוח של צד ג' (אלא אם ניכו מהתשלום את ערך הגרוטאה).

פורסם
חברת הביטוח של צד ג' יצאה פראיירית.

בחייאת שמר, איזה חברת ביטוח אתה מכיר שיוצאת פראיירית. זה האנשים שהכי אין סיכוי שייצאו פראיירים. הם יודעים בדיוק מה הם עושים ואם הם עושים משהו "אסור" זה בדרך כלל על גבול "ניסוחי החוק" וכאלה.

אז מה פתאום שהרכב יישאר בבעלותך? חוקית - מכרת רכוש שהוא לא שלך

לא מכרתי רכוש שהוא לא שלי. אני לא יודע כמה ניסיון יש לך במקרים כאלה (יכול להיות שיש וכל מקרה לגופו) אבל במקרה שלי סיפרתי כבר למעלה מה היה. ושוב,הרכב עובר לחברת הביטוח רק כאשר בעל הרכב חותם על העברת בעלות מול עורך דין של החברה. לא עשיתי זאת , לא דרשו ממני, אז חוקית הרכב הוא שלי!

(נא לא להאשים אותי כעבריין סתם)

פורסם

gimlison,

המקרה שלך אינו מעיד על הכלל.

הגיוני שבמקרה שלך חברת הביטוח פיספסה משהו ואתה הרווחת מן ההפקר.

ככלל - ביטוח נועד להחזיר את מצבך לרגע אחד לפני קרות הנזק.

לתת לך פיצוי מלא על הרכב ולהשאיר לך את השרידים להנצלה - פירוש הדבר שמצבך יהיה טוב יותר מאשר רגע לפני קרות הנזק. זה לא מצב שחברות ביטוח נוהגות לפיו.

זה שלא החתימו אותך ולא לקחו לך את שרידי הרכב, עדיין לא אומר שזה הכלל, אלא שזה היה מקרה פרטי שלך שסביר שיסודו בטעות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז מה פתאום שהרכב יישאר בבעלותך? חוקית - מכרת רכוש שהוא לא שלך

לא מכרתי רכוש שהוא לא שלי. אני לא יודע כמה ניסיון יש לך במקרים כאלה (יכול להיות שיש וכל מקרה לגופו) אבל במקרה שלי סיפרתי כבר למעלה מה היה. ושוב,הרכב עובר לחברת הביטוח רק כאשר בעל הרכב חותם על העברת בעלות מול עורך דין של החברה. לא עשיתי זאת , לא דרשו ממני, אז חוקית הרכב הוא שלי!

(נא לא להאשים אותי כעבריין סתם)

איך אני אסביר לך את זה שתבין?

מכרת לי כיכר לחם פרוס. שילמתי לך. לא נתת לי קבלה, ופתאום שמת לב ששתי פרוסות נותרו אצלך. האם אתה יכול למכור את הפרוסות הללו הלאה? אפילו אם לא נתת לי קבלה. אם אבוא ואתבע ממך את שתי הפרוסות - האם תתכחש לכך שהן חלק מכיכר הלחם עליה שילמתי (בתקווה שלא עשית סנדוויץ' ואכלת אותן)?

העיקרון זהה בדיוק (אגב, אם מכרת את הגרוטאה בלי להפקיד את הרשיונות והלוחיות, אתה עבריין פעמיים. פעם על מכיארת רכוש שאינו שלך, ופעם שנייה על מכירת רכב שהורד מהכביש).

זה שמישהו/י בחברת הביטוח של צד ג' טעה - לא עושה את העניין לכשר.

• תוכן חדש...