Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה על עזרתכם.

הרכב הוא פיאט דוקאטו 2001 טורבו דיזל.

כבר מספר ימים שהיה לי הרגשה שהאוטו מגמגם במצב עמידה בטמפרוטרה עבודה וגם שהסחיבה לא טובה.

אבל חשבתי אולי אני סתם פרנואיד.

היום החנתי את הרכב ושמתי לב שהתאורה ברדיו מהבהבת בהתאם לרעידות האוטו, הדלקתי את תאורת פנים הרכב וגם תופעה זהה שלא היתיה בבוקר או לפני זה.

הדלקתי פנסים ראשיים ואז נשמע 2 צפצופים מאיזור הדשבורד, לא ברור לי מאיפה (נשמע כמו צפצוף של האיתוראן\אזעקה).

מכוון שהאוטו חנה בצורה טובה אמרתי שאנסה לכבות ולהניע שנית.

כביתי הרכב ואז סובבתי סוויץ (לא הנעה) הופיעו מנורות הביקורת של הרכב ואז פשוט נכבו כולם בבת אחת והפסיק כל המתח ברכב.

ניסיתי שוב, היה מתח בלוח שעונים ואז ונעלם.

יצאתי מהרכב ניסיתי להפעיל אזקעה אך לא הגיב.

נעילה דלתות מרכזית מהדלת לא עבדה.

ופתאום החלה לצלצל ההזעקה לסירוגין ושוב נכבה.

בקיצור תופעה של יש מתח אין מתח.

ניתקתי מצבר והזמנתי גרר לבבוקר.

אשמח לדעת מניסיונכם מה מצפה לי.

לידע כללי הוחלף כאן אלטרנטור לפני מספר חודשים, ולא הופיע שום נורה שמתריאה על תקלה מהכוון הזה.

תודה מראש

פורסם

בדקתי, מחוזקים, מה גם שכבר יומיים האוטו רועד וירידה קלה בסחיבה, יכול להיות שיש קשר למצב המצבר?

המצבר בין שנתיים וחצי עד שלוש שנים של שנפ הדגם האיכותי יותר (ככה לפחות ציינו בעת מכירתו)

כמו כן אין שום בעיה בהנעת הרכב, מניע תמיד בניסיון ראשון.

פורסם

נסה למצע כמה נסיונות התנעה ואז גע בידך בנעלי כבל המצבר וראה אם אחד מהם חם (ביחוד החיובי, +) ואם כן אז זה מעיד על מגע חשמלי לא טוב המחייב פרוק נעל הכבל וניקויה ביחד עם קוטב המצבר ע"י נייר זכוכית/בד שמיר.

בגלל המיקום הצפוף של המצבר בתא המנוע של הדוקאטו שוכחים ולא בודקים וממלאים מיים מזוקקים במצבר ולכן גם מתקצרים חייו מה גם שמצבר בן שנתיים וחצי ברכב כזה נחשב כבר ל"זקן" ויתכן שסיים חייו. כמובן שלאחר הנעת הרכב יש לבדוק את טעינת האלטרנטור ולוודא שהיא תקינה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על התשובה, העניין שאין לי בכלל אפשרות להניע, כפי שהסברתי ברגע שאני מסובב את הסוויץ לפני הנעה המנורות נדלקות ומיד כל המערכת "קורסת" משמע כל המנורות כבות ואין מתח לרכב.

כפי שציינתי החלפתי אלטרנטור לפני מספר חודשים, ייתכן שאחד החיבורים בין המצבר לאלטרנטור רופף או לא תקין? קיימת אפשרות כזאת?

כמו כן כפי שציינתי לא נדלקה לי שום מנורה של אי טעינה (מצבר אדום).

פורסם

ברור לי שהמנוע אינו מניע ובכל זאת בצע בדיוק (אם תרצה, איני מכריח) את מה שכתבתי ואם הבעיה הנה מחוסר מגע טוב של נעל כבל המצבר עם קוטב המצבר אז הוא יתחמם ותרגיש זאת במגע יד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה לעונים.

הבעיה טופלה (אני מקווה) מדובר בבעית במינוס, מסתבר שזה מחלה של הדוקאטו טורבו שהארקה מתנתקת, אז פשוט בצעו נקודה חדשה במקביל ישירות לבודי.

• תוכן חדש...