Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות...

1. האם להשתמש בבלימת מנוע? אני מתכוון נגיד לפני רמזור או בכלל להאט, (כמובן בתחום המהירות הנכון), עד עכשיו הייתי בטוח שזו הדרך הנכונה אבל מישהוא אמר לי (ואני די מפקפק בזה) שזה גורם לנזק לקל'ץ ולגיר, ושהרבה יותר זול להחליף רפידות בלמים מהחלקים האחרים.

2. נניח ואני מחכה ברמזור, יש איזה שהוא נזק לקל'ץ אם אני נשאר בהילוך, כשהדוושה עד הסוף? כלומר, יש שחיקה של הקל'ץ? עדיף להעביר לניוטרל?

3. לעיתים בבוקר כאשר אני מתחיל בנסיעה, למשך הבלימה הראשונה, מקסימום שניה האוטו ממש חורק (205). חריקה צורמנית כזאת. למה? יכול להיות שככה זה עד שהשמן מתחיל לזרום בצינורות?

האוטו בולם מצויין, וגם עבר טסט לא מזמן, במוסך אמרו לי שזה כלום, אבל אני רוצה לוודא.. למישהוא זה גם קורה?

פורסם

בעיקרון המנוע גם משמש לבלימה לגבי החישוב שלך איו לי דעה.

להשאר בהילוך גורם לבלאי של מיסב הלחץ בקלצ' כך שעדיף לעבור

לניוטרל או ברכב אוטומטי להרים הנד ברקס.

חריקה צורמנית במהירויות נמוכות יכולה להיגרם כתוצאה מרפידות

לא מקוריות במהירויות גבוהות זה כבר סיפור אחר.

פורסם

2. נניח ואני מחכה ברמזור, יש איזה שהוא נזק לקל'ץ אם אני נשאר בהילוך, כשהדוושה עד הסוף? כלומר, יש שחיקה של הקל'ץ? עדיף להעביר לניוטרל?

זה גורם לבלאי של הקלאץ, אבל לפי דעתי זה חשוב מאוד להיות על הילוך ברמזור או בצומת כיוון שאם במקרה אתה רואה שהמכונית שמאחוריך לא בולמת בזמן אז אתה תוכל ישר לזוז עם האוטו קדימה בלי להתחיל לשלב הילוך ולכן יותר טוב להחליף קלאץ לעיתים תכופות יותר( זה לא ממש תכופות יותר) מאשר תאונה.

פורסם
בעיקרון המנוע גם משמש לבלימה לגבי החישוב שלך איו לי דעה.

להשאר בהילוך גורם לבלאי של מיסב הלחץ בקלצ' כך שעדיף לעבור

לניוטרל או ברכב אוטומטי להרים הנד ברקס.חריקה צורמנית במהירויות נמוכות יכולה להיגרם כתוצאה מרפידות

לא מקוריות במהירויות גבוהות זה כבר סיפור אחר.

מה פתאום להרים תהנדברקס?

צריך ללחוץ על דוושת הבלם , כדי למנוע מהכוח של המנוע להגיע לאוטו , ולתת לו להספק בממיר המומנט , אם תרים תאנד ברקס , תרגיש שהאוטו מנסה לצאת קדימה ולברוח כזה.

לא בריא...

יוצא לריס?

פורסם

בעבר הבלמים היו מאיכות נמוכה דבר שהיה גוקם להם להישחק מהר או להיתחמם עד לאובדן כושר הבלימה (שרפת ברקסים ) היום הברקסים עשויים מחומרים שונים לגמרי ועמידים מאוד ולכן תופעה של שרפת ברקסים לא קיימת יותר לכן פעם הישתמשו בבלימת מנוע כדי לישמור שהברקסים יהיו זמינים היום אין צורך בכך זול יותר להליף רפידות מיכל חלק אחר שעלול להיפגע כתוצעה מבלימת מנוע לכן תמיד עדיף ליבלום בעזרת הבלמים מה גם שזה מאפשר לך לישלוט ברכב ABS או טכניקות שונות של בלימה

אז ביייMIKE

MIKE 306

פורסם

זה נכון מאוד לגבי הרפידות..

קלאץ אכן עולה פי כמה מרפידות ברקסים..

מה עוד שכאשר אתה משתמש במנוע לבלימה אתה צורך דלק- ככה שיש גם בזבוז דלק ובנוסף יש גם בלאי (נמוך מאוד אמנם אבל יש) למנוע, גם לגיר וגם לקלאץ.

היתרון הוא שלמנוע יש כוח בלימה עצום- ואכן כדאי להשתמש בו במקרי חירום בבלימה..

פורסם

1. האם להשתמש בבלימת מנוע? אני מתכוון נגיד לפני רמזור או בכלל להאט, (כמובן בתחום המהירות הנכון), עד עכשיו הייתי בטוח שזו הדרך הנכונה אבל מישהוא אמר לי (ואני די מפקפק בזה) שזה גורם לנזק לקל'ץ ולגיר, ושהרבה יותר זול להחליף רפידות בלמים מהחלקים האחרים.

אני חושב שהבלימת מנוע שאתה התכוונת אליה היא רק להוריד את הרגל מהגזולתת למנוע לבלום את האוטו מבלי להוריד הילוך זה לא פוגע בקלאצ' ואני חושב שאפילו רואים בזה מובן מאיליו ולכן התשובות שקבלת הן על בלימת מנוע ע"י הורת הילוך

(אם פספסתי פה תרגישו חופשיים לתקן אותי)

פורסם

דיברתי על הורדת הילוכים..

ומה זה אוטו ישן?

הידני אצלי הוא 205 שנת 94. די ישן...

בלימודי נהיגה לימדו אותי להשתמש תמיד בבלימת מנוע, הזהירו מכושר אובדן בלימה, לא ידעתי שזה כבר לא אקטואלי...

מה לגבי החריקות בבלמים?

פורסם

להשתמש בבלימת מנוע לבלימת חירום?!?!?

זה חדש...

מה, אם קופץ לך ילד לכביש אתה משלב להילוך גבוה וזורק קלאץ? אם כן, חבל על הזמן שלך. בלימת חירום היא בלימה מקסימלית עם הבלמים. התוספת של בלימת מנוע היא זניחה לכח ההאטה של הבלמים בבלימת חירום.

אם יש ABS, בלימת חירום זה פשוט לעמוד על הבלמים בכל הכח. אם אין ABS זה כבר סיפור קצת פחות פשוט, מומלצת בלימה דגרסיבית (הדרגתית יורדת), שנמצאת כל הזמן על גבול הנעילה. וזה כבר דבר שצריך להתאמן עליו כדי להיות יעילים בו.

בכל מקרה - בלימת מנוע לחירום זו לא השיטה.

פורסם

בלימה עם המנוע גורמת לשחיקה גם אם הורדתה את הרגל מהגז

אבל שחיקה זו כמעט אפסית!

בכל אופן לבלום עם הבלמים זה תמיד עדיף כיום!

gs 8)פעם הייתה לי וולקן......ואז הייתה גדר...

פורסם

כמו שלא תנסה לרוץ על הידיים דווקא או לבלוע דרך התח...... .

יש דברים שפשוט נועדו לעשות מה שהם עושים.

המנוע יגרום לאוטו לנוע והבלמים יעצרו אותו.

לבלום עם המנוע זו אחת השטויות היותר רציניות שמורים לנהיגה מכניסים לתלמידים "בורים" שלהם.

הבלמים במכוניות מודרניות (וכן, משנת 85 והלאה זה כבר מודרני...) נועדו למלא את תפקידם ללא צורך בתהערבות של המנוע (כמו שכבר כתבו לפני).

רון.

-ונראה מה היתם מעדיפים להחליף פעם ב20-30K קילומטר... קלאצ' או אפידות בלמים?-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

להשתמש בבלימת מנוע לבלימת חירום?!?!?

זה חדש...

מה, אם קופץ לך ילד לכביש אתה משלב להילוך גבוה וזורק קלאץ? אם כן, חבל על הזמן שלך. בלימת חירום היא בלימה מקסימלית עם הבלמים. התוספת של בלימת מנוע היא זניחה לכח ההאטה של הבלמים בבלימת חירום.

אם יש ABS, בלימת חירום זה פשוט לעמוד על הבלמים בכל הכח. אם אין ABS זה כבר סיפור קצת פחות פשוט, מומלצת בלימה דגרסיבית (הדרגתית יורדת), שנמצאת כל הזמן על גבול הנעילה. וזה כבר דבר שצריך להתאמן עליו כדי להיות יעילים בו.

בכל מקרה - בלימת מנוע לחירום זו לא השיטה.

לא אמרתי שבבלימת חירום כדאי להשתמש במנוע, אבל המנוע אכן יכול לעזור בבלימת הרכב, בנוסף לברקסים כמובן..

וכן, אם יקפוץ לך ילד לכביש ואתה במהירות גבוהה ותוריד 2 הילוכים בנוסף לסחיטה מלאה של הבלמים אז אתה תעצור הרבה יותר מהר-ומנגד תרים את המנוע לטורים גבוהים ולא בריאים בכלל אבל זה עוזר- תנסה את זה ותגיד לי אם אני צודק.

פורסם

דעתי בנושא זה היא שיש להתאים את ההילוך למהירות הנסיעה. למשל, בזמן האטה לפני

רמזור או תמרור עצור, יש לבלום או לעזוב גז ועם ירידת המהירות להוריד הילוך ולשחרר

קלאץ', אך לא בסל"ד גבוה מדי. בבלימת מנוע של ממש יש לעשות שימוש רק במורדות

תלולים וארוכים, כדי למנוע צבירת מהירות לא רצויה.

• תוכן חדש...