Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

לפני כשנתיים קניתי את הרכב פיג'ו 306 98 ידני.

עשיתי בדיקה לרכב לפני קנייה ויצא סך-הכול שהרכב בסדר.

היום לאחר שנתיים אני מסתכל על הבדיקה שוב ויש דף בניפרד של בדיקת הקומפרסיה.

חבר שלי אמר לי לאחר בדיקה שהוא עשה לרכב אחר, גם קומפרסיה, ויצא לו DIFF 2 שאומרים שזה בסדר ,זה נא בין 1 מצב מצויין ל-4 מצב לא טוב (מלא פחם).

אצלי לפני שנתיים ,כפי שאני רואה היום יצא לי ה- DIFF 3 וכפי שאני מבין יש הרבה פיח במנוע.

הגב יש לי טיפול ברכב ביום ראשון במוסך מורשה.

איזה חומר ניתן למלא ברכב כדי שהוא ינקה את הפיח בהמנוע?

אולי אני אומר זאת ביום ראשון למוסכניק, אבל אני לא בטוח שהוא יתן לי משהוא יעיל למנוע אים אתם מכירים חומר טוב ומועיל אני ישמח לשמוע.

תודה לעונים, שרון.

פורסם

קח לך פחית BG-44K על חצי טנק, סע עד שייגמר הדלק (לא עד שנדלקת הנורה/מגיע לקו האדום), מלא, וסע לטיפול. תעשה שוב את הבדיקה - כמו חדש, כאילו יצא עכשיו ממפעל פיג'ו בצרפת הרחוקה.

פורסם

שלום ידידי,

אם הרכב נוסע אצלך שנתיים ואין לך תלונות מיוחדות על איבוד מים/שמן, צריכת דלק מופרזת או חוסר סחיבה אני מציע שתתעלם מהעניין לחלוטין ואל תחפש לך צרות סתם.

לא פיח ולא בטיח ושלא יבלבלו לך את המוח. לא BG ולא נעליים, בכלל חומר שמיועד לניקוי מזרקים. אתה יכול לישון בשקט. המספרים שאתה מתאר לא אומרים הרבה. לרוב הבדלי קומפרסיה מבוטאים באחוזים. אם בכל זאת אתה רוצה סתם בשביל הידע סרוק את הטופס והעלה אותו.

פורסם

קצת קשה לראות את הטופס הימני. אני לא לגמרי סגור לגבי היחידות בהן הקומפרסיה מצויינת. בכל מקרה נראה שמדובר בהפרש של מעל 20%, שזה לכאורה לא תקין. כל זה תיאורטית.

בפועל כמו שאמרתי, אם אין בעיות כמו שציינתי לעיל אתה יכול להתעלם מהעניין ולא לחפש צרות.

דווח כבר בפורום יותר מפעם אחת על תוצאות בדיקת קומפרסיה אלקטרונית (באופן בו בודקים זאת במכוני הבדיקה) לא תקינה. לאחר מכן שהרכב נלקח לבדיקת קומפרסיה ישירה עם שעון לחץ קומפרסיה הכל היה תקין, כך שאם אתה לא שקט אתה יכול לגשת למוסך ולבצע בדיקת קומפרסיה.

פורסם

תודה רבה, אני מחר עובר טיפול לרכב אני אבקש בדיקת קומפרסיה.

דרך אגב זה כלול בטיפול 15000 הבדיקה, או שזה מתוספת מחיר?

פורסם

אני לא הייתי סומך על בדיקת הקומפרסיה במכון בדיקה, שמתבצעת לפי צריכת זרם חשמלי , אלו לא ערכים אמיתיים.

בדיקת קומפרסיה אמיתית מתבצעת ישירות במנוע(דרך הברגות הפלגים).

בקש במוסך בדיקת לחץ, רק כדי להשקיט את הדאגה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

ואם יצא לך במוסך נתון לא תקין? אתה תפתח מנוע?

אלו סתם שטויות. אם הרכב מרגיש לך בסדר, לא מעשן ולא אוכל שמן, אל תטריד את עצמך ואל תבזבז כסף על שטויות.

אני לא מזלזל בבדיקות האלה. אני עורך אותן כמעט על בסיס יומיומי ומחליט החלטות משמעותיות על פיהן, כמו לפתוח מנוע וכו', אבל זה כשיש לי תלונה על בעיה אמיתית. אני בחיים לא אורה על פתיחת מנוע רק בגלל תוצאות בדיקה כזו, ואני ממליץ לך גם לא להתרגש מתוצאות בדיקה שנערכה לפני שנתיים.

פורסם

ערב טוב.

בגדול יש לי קצת איבוד שמן ,לא משהוא רציני, אני מוסיף כול 450-ק"מ איזה רבע ליטר.

האים זה יותר מידי?

נ.ב המנוע מצלצל הרבה, גם במהירויות נמוכות.

כשנסעתי לאילת שבוע שעבר תדלקתי את הרכב באוקטן 98 כדי "לנקות" את הפחם במנוע.

אני ממלא 98 כול חמישה תדלוקים.

פורסם

אלו כבר נתונים חשובים יותר, שבהחלט מעידים על מנוע מתבגר. עדיין, למעט לנסות לפתור את עניין הצלצולים, אני לא מציע לך לעשות פעולות מידיות כלשהן. כשהצריכה תעבור את הליטר שמן לאלף ק"מ כבר יהיה שווה להתחיל לחשוב על פעולות מתקנות.

ה98 לא מנקה את המנוע וחוץ מלחורר לך את הכיס הוא לא עושה כלום.

פורסם

צהריים טובים לכולם.

אני חוזר לאחר טיפול במוסך ואלו התוצאות.

1.לגבי הצילצולים במנוע:הוא עשה בדיקה מקיפה וגם בדיקת מחשב ולא מצא שום דבר.למרות זאת הוא אמר שה-אוקטן 98 לא כזה מועיל למנוע.

2.בדיקת קומפרסיה:עשו בדיקה (עים שעון)ויצא 175 לכול בוכנה.

3.רעידות בנסיעה:מצאו שהמשולשים(שניהם)אינם תקינים והחליפו.

4.עיבוד שמן : יש נזילה במחזיר שמן הוא אמר שניתן להמשיך לנסוע ללא החלפה.

5.הוא נתן לי תוסף לדלק.

עוד דבר אני צריך להחליף רצועת טימינג בעוד חודש, כבר עברו 3 שנים אבל לגבי הק"מ ,הרכב עבר רק 34000 ק"מ ולא כמו

שדורש היצרן 90000 ק"מ האים לעשות החלפה או להמתין?

פורסם

לגבי רצועת הטיימינג - היצרנים נותנים פרק זמן מסויים או קילומטראז' - מה שבא קודם.

רצוי ועדיף להחליף ולסוע בראש שקט (חגורת טיימינג יכולה להתייבש ולהסדק לפני שעברה את מכסת הק"מ שנתן היצרן).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...