Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני יומיים לקחתי רכב מאזדה 6 2003 לבדיקה לפני קנייה.למרות שהמוכנסניק שמטפל ברכב אמר שהאוטו במצב מעולה.הגעתי לבדיקה,שילמתי 600 שקל (!!!) לקומיופטסט ראשל"צ על בדיקה שארכה פחות מחצי שעה ובסיום קיבלתי דף פירוט.נמצאו מספר אבחנות לגבי מערכת קירור,פגיעות בפח,צמיגים שחוקים וכו...

סעיף מסר 11 הולך כך:

מערכת תאורה (כולל מצבר) מסומן עם וי (תקין ללא שום פירוט של אבחנות ).

יום למחרת,המצבר פורק ואוזל מהר (המוכר אמר שהמצבר חלש),התניעו לי וכרגע האוטו מכובה,כדי להגיע למוסך להחלפת מצבר צריך להניע שוב ולא לכבות את הרכב.בנוסף גילתי 3 מנורות שרופות (מספר רישוי,אור חנייה ואור ערפל אחורי).

רציתי לשאול לפני שאני ניגש להחליף מצבר האם כדאי ללכת לקומיוטסט ולדרוש את מה שמגיע לי,שכן בבדיקה חתומה ע"י בוחן מורשה אין שום התייחסות לתקלות שקורות יום למחרת והאם כדאי לפנות לעו"ד.

זקוק לעזרה!

רב תודות.

פורסם

אני רואה במצבר גמור משהו כמו דלק גמור. למשאל אם אמרו לך שמערכת הדלק תקינה, למחורת נגמר הדלק והאוטו לא מניע...

נורות שרופות זה עניין של כמה עשרות שקלים בודדים. אם הנורות נשרפות מהר והמצבר נגמר מהר זה מעיד על בעייה במערכת חשמל.

ברור שהאוטו יימכר עם מצבר ישן, צמיגים ישנים וכו'. למה למוכר להשקיע כסף כזה לפני מכירה?

עריכה:

ד"א, ממליץ לקרוא את זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557 ולערוך כותרת שתתאים לכללי הפורום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

600 ש"ח בדיקה ? מה נסגר ?

בכל אופן,יש אחריות על הבדיקה ולפני שאתה פונה לעו"ד תטלפן אליהם ,תגיע עם טופס הבדיקה ותבקש לדבר עם הרב בוחן.

לדעתי,הפתרון שימצא יהיה טוב,קצר ויעיל כיוון שרשת כזו שמכבדת את עצמה לא תלכלך את שמה רק בגלל כמה מאות שקלים.

בלי קשר-העובדה שהמצבר נפרק מהר עלולה להצביע דווקא על בעייה חשמלית אחרת ורצוי שחשמלאי יאבחן אותה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

"אני רואה במצבר גמור משהו כמו דלק גמור. למשאל אם אמרו לך שמערכת הדלק תקינה, למחורת נגמר הדלק והאוטו לא מניע..."

מה הקשר?!???:|

כמו שהם יכולים לקחת 600 שקל על בדיקה שידאגו להגיד ללקוח מה המצב של המצבר (במיוחד כאשר המצב כ"כ קיצוני והמצבר לפני פריקה).

באוטו אין שום בעיות חשמל (הוא עבר בדיקה יסודית במוסך).המצבר הוא לא חדש.

אם יהיו פה תגובות ענייניות יותר,זה יוכל לעזור לי מאוד לפני פנייה אליהם .

תודה רבה:wink:

פורסם

תבדוק בטופס אם לא מצויין שאין אחריות על מצבר. לפחות לגבי הגיר האוטומטי ומעאכות אלק' יש החרגה באחריות על הבדיקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לבדוק האם המצבר "מת" או שהוא חסר כוח בגלל שמשהו גוזל ("זליגה") חשמל בלילה, אם האפשרות השנייה היא הנכונה, הרי שבבדיקה לא עולים על תקלה כזו, יש לאתר את הזליגה ואז לטעון את המצבר מבלי להחליפו, בטעינה איטית, והכל מסתדר.

אם המצבר מת, אין אפשרות, אלא להחליפו, או אז אולי (אינני בקיא בחוק לעניין זה) לפנות אליהם בכך שסמנו אותו כתקין, ולמחרת התברר שהוא מת (ככל שיתברר כך)

הזהר מקביעה של בעל מקצוע שהמצבר "מת" בגלל שהוא רוצה אולי למכור לך חדש. יש להתחיל בבדיקת זליגה, אם אם למצבר יש גישה לתאים, לבדיקת ריכוז אלקטרוליט עם מכשיר ייעודי (הדרומטר) אזי, המכשיר הזה בתוספת בדיקת "עומס" למצבר, יעידו ומייד האם המצבר פרוק, או מת. ואם הוא פרוק, כפי שרשמתי קודם לכן, לאתר את הסיבה, ולטעון אותו לאט מאוד מחדש.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...