Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פאסאט דיזל שנת 2000, היום בבדיקה שערכתי גיליתי אתמול נזילה מהמשאבת מים ,

הבנתי שהיא של חברת בוש (כתוב עליה והיא נראית דיי חדשה ) וכנראה שהיא חשמלית.

שאלתי היא:

1.הרכב עבר לאחרונה טיימינג, האם הם לא בודקים את המשאבה/מחליפים אותה יחד עם פירוק הרצועה? או שהמשאבה

אינה יושבת על רצועת התזמון?

2. זיהיתי שהנזילה מגיעה מהחלק האחורי של המשאבה, האם יש סיכוי שזה אטם/חלק אחר או שהמשאבה

אינה תקינה או יש בה סדק ואם כן כמה אמורה לעלות משאבה כזו?

3. אם מישהו יוכל להסביר לי מהי דרך הפעולה של מערכת הקירור ברכב הזה, אני אודה לו,

שמתי לב שאין בכלל מכסה לרדיאטור וגם לא רואים אותו,אלא רק את מיכל העודפים (ששם ממלאיםG12+ למיטב הבנתי מדולל במים)

אולם כיצד ניתן לאבחן בעיות/נזילות מהמערכת, כיוון שאמרו לי שזאת מערכת סגורה לא אמורה להיות כל נזילה אפילו ממיכל העודפים אולם הבחנתי בפתח בתחתית המיכל, אז לא ברור לי כל כך איך זה מסתדר.

4. המוסך במרחק של כ3 ק"מ מהבית ,לנסוע לשם או שזה מסוכן? הרכב כמעט ואינו מתחמם, בד"כ ורק לאחר נסיעה ארוכה של כ 10 דקות הוא מגיע לטמפ' עבודה (90 מעלות) אז יש סכנה בנסיעה כזו?

לסיכום:

1.האם יש כשל של המוסך בכך שלא החליפו את המשאבה?

2.דרכי פעולת מערכת הקירור?

3.עלות משאבה?( בוש)

4.לנסוע למוסך/על גרר?

תודה, וסליחה על ההודעה הארוכה...

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם
ברשותי פאסאט דיזל שנת 2000, היום בבדיקה שערכתי גיליתי אתמול נזילה מהמשאבת מים ,

הבנתי שהיא של חברת בוש (כתוב עליה והיא נראית דיי חדשה ) וכנראה שהיא חשמלית. - כנראה שטעית והסתכלת על האלטרנטור. המשאבה מונעת על-ידי רצועה והיא לא חשמלית.

שאלתי היא:

1.הרכב עבר לאחרונה טיימינג, האם הם לא בודקים את המשאבה/מחליפים אותה יחד עם פירוק הרצועה? או שהמשאבה

אינה יושבת על רצועת התזמון? - לא מחליפים את המשאבה במידה והיא לא נוזלת.

2. זיהיתי שהנזילה מגיעה מהחלק האחורי של המשאבה, האם יש סיכוי שזה אטם/חלק אחר או שהמשאבה

אינה תקינה או יש בה סדק ואם כן כמה אמורה לעלות משאבה כזו?

3. אם מישהו יוכל להסביר לי מהי דרך הפעולה של מערכת הקירור ברכב הזה, אני אודה לו,

שמתי לב שאין בכלל מכסה לרדיאטור וגם לא רואים אותו,אלא רק את מיכל העודפים (ששם ממלאיםG12+ למיטב הבנתי מדולל במים) - בכול רכבי קונצרן VAG לא קיים מכסה לרדיאטור אלה רק למיכל העיבוי (תקין).

אולם כיצד ניתן לאבחן בעיות/נזילות מהמערכת, כיוון שאמרו לי שזאת מערכת סגורה לא אמורה להיות כל נזילה (טעות !! הכוונה שמערכת הקירור לא מאבדת מים דרך מיכל העיבוי בתנאים רגילים) אפילו ממיכל העודפים אולם הבחנתי בפתח בתחתית המיכל, אז לא ברור לי כל כך איך זה מסתדר.(במידה וממלאים מים מעבר לסימון MAX והטמפ' של נוזל הקירור גבוהה אזי מים יפלטו דרך שסתום הנמצא בפקק של מיכל העיבוי) - תצלם ונספר לך מאיפה הנזילה.

4. המוסך במרחק של כ3 ק"מ מהבית ,לנסוע לשם או שזה מסוכן? הרכב כמעט ואינו מתחמם, בד"כ ורק לאחר נסיעה ארוכה של כ 10 דקות הוא מגיע לטמפ' עבודה (90 מעלות) אז יש סכנה בנסיעה כזו?

לסיכום:

1.האם יש כשל של המוסך בכך שלא החליפו את המשאבה?

2.דרכי פעולת מערכת הקירור?

3.עלות משאבה?( בוש)

4.לנסוע למוסך/על גרר?

תודה, וסליחה על ההודעה הארוכה...

במידה והמנוע לא מתחמם מעבר ל-90 מעלות צלזיוס אתה יכול לנסוע למוסך ולשים לב לטמפ' של נוזל הקירור.

איזה כייף לי :)

פורסם

צילום של המשאבה:

תמונה029.jpg

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

מה שצילמת זאת משאבת סולר בכלל, אם יש לך רטיבות בסביבתה זה כנראה סולר ולא מים,

עלות שיפוץ שלה יחסית יקרה ומגיעה לכמה אלפיות שכן גם הפירוק שלה בפאסאט הוא לא דבר כלכך קל....

פורסם
קיים קיט תיקון נזילות למשאבות האלו בעלות נמוכה מול שיפוץ משאבה. תבדוק אם המוסכים של צ'מפיון יודעים על זה.

אם רואים את הנזילה ייתכן שזה אטם/משהו אחר ולא שיפוץ יקר?

אפשר להמשיך לנסוע ככה עוד כמה ימים?

איפה אתם ממליצים לי לשפץ?

כדאי לי לבקש ממוסכניק שיפרק אותה ולגשת איתה למכון שיפוץ מפורקת?, או ללכת למוסך פולקסווגן והם יטפלו בזה?

תודה.

פורסם

מוסך מרכזי שולח את המשאבה לשיפוץ בחברה חיצונית וגובה הון על התיווך הזה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני גר באזור חדרה.

פורסם
קיים קיט תיקון נזילות למשאבות האלו בעלות נמוכה מול שיפוץ משאבה. תבדוק אם המוסכים של צ'מפיון יודעים על זה.

אתה אומר את זה מניסיון ? לידיעה כללית - בכל מקרה צריך לפרק את המשאבה החוצה....מה שיעלה כמה מאות שקלים...

הקיט עצמו עולה כ150 שקל והוא כלל את כל הגומיות רק שכדי להרכיב באמת את כולן צריך לפרק את המשאבה לגו...וכדי לפרק אותה לגו צריך להיות אחד שמבין בזה, מוסך לא עושה את זה אלא שולח את זה למשפץ חיצוני ובסוף העיניין לא נגמר זול בכלל, אם יש סבלנות וקצר מרץ עדיף לחפש משאבה סגורה קומפלט מפירוק מרכב חדש יחסית

אם אין סבלנות עדיף כבר לשפץ אותה כמו שצריך....

פורסם
אתה אומר את זה מניסיון ? לידיעה כללית - בכל מקרה צריך לפרק את המשאבה החוצה....מה שיעלה כמה מאות שקלים...

הקיט עצמו עולה כ150 שקל והוא כלל את כל הגומיות רק שכדי להרכיב באמת את כולן צריך לפרק את המשאבה לגו...וכדי לפרק אותה לגו צריך להיות אחד שמבין בזה, מוסך לא עושה את זה אלא שולח את זה למשפץ חיצוני ובסוף העיניין לא נגמר זול בכלל, אם יש סבלנות וקצר מרץ עדיף לחפש משאבה סגורה קומפלט מפירוק מרכב חדש יחסית

אם אין סבלנות עדיף כבר לשפץ אותה כמו שצריך....

תראה למיטב הבנתי המשאבה תקינה כיוון שהבנתי שיש מספר סימנים לאי תקינותה וביניהם:

עשן שחור, סל"ד לא יציב בסרק, ועוד... ואין לי את כל אלה מלבד הנזילה כלומר המשאבה עובדת ומזרימה דלק

כמו כן שמתי לב שכאשר המנוע חם הנזילה קטנה יותר ( אבל יכול להיות שנדמה לי כי בדקתי בלילה עם פנס)

הנזילה היא בצידו האחורי שמאלי תחתון אם אתה עומד מול המכסה מנוע פתוח ורואים אותה בצורה ברורה (טיפה אחרי טיפה)

( לפני שעה חזרתי מנסיעה של כ30 ק"מ ללא שום בעיות למעט הנזילה כמובן והרכב מגיב רגיל לחלוטין)

ולכן איני רואה סיבה לשפץ אם הבעיה נעוצה רק בהחלפת גומיות איטום,חיזוק ברגים או משהו שקרוב לזה.

זה שיצטרכו לפרק אותה ע"מ לאבחן ולפתור זה ברור, אולם ההפרש בעלויות בשני המקרים הוא גדול מאוד.

לאן אני אלך אם כך, למוסך VAG הרגיל שלי ( אור-חי) או למכון לשיפוץ?

פורסם

הכסף הגדול פה זה פירוק המשאבה מהרכב + פירוק המשאבה לגורמים......בין אם יוחלפו גומיות או עוד חלקים זה כבר הכסף הקצת יותר קטן

פורסם
הכסף הגדול פה זה פירוק המשאבה מהרכב + פירוק המשאבה לגורמים......בין אם יוחלפו גומיות או עוד חלקים זה כבר הכסף הקצת יותר קטן

עדכון:

נסעתי למוסך פולקסווגן , הבוחן שראה את המשאבה פסק בנחרצות שהיא זקוקה לשיפוץ, וששאלתי אותו איפה הם

עושים את זה הוא ענה לי במכון לשיפוץ.... כמובן שיצאתי משם כלעומת שבאתי ...

יצאתי משם ונסעתי ל"דיזל השרון" התקבלתי ע"י סמי הבעלים שבדק את המשאבה וטען שלאור מצבה

( נזילה ללא בעיה בשאיבה או סחיבת הרכב)ניתן לבצע רק החלפת גומיות ואטימה עם סיליקון בעלות של 400 ש"ח , אולם ייתכן שהמשאבה לא תעמוד בכך לאורך זמן והציע לי שיפוץ מקיף שכולל:

פירוק והרכבת המשאבה , החלפת כל החלקים הפנימיים שלה, והרכבה חזרה , המחיר: 3200 ש"ח כולל מע"מ.

הרכב הוכנס למוסך והוצא למחרת עם משאבה משופצת, כאשר התנהגותו זהה לחלוטין,( אין הבדל בסחיבה)

הסתובבתי קצת במוסך והופתעתי לראות את רמת הציוד המשוכלל שיש להם שם, את גודל המקום וכמות העובדים, זה ממש

כמו מעבדה גדולה עם מחשבים ומכשירים שונים לדיאגנוסטיקה ואיפוס.( בניין בן 2 קומות)

למחרת שהוצאתי את הרכב דיברתי עם המנהל של המקום שהסביר לי שהמשאבה אצלי נחשבת "זולה" לשיפוץ מבין המשאבות

החשמליות ושמחירי שיפוץ של רכבים כמו אופל אסטרה וטנדר ניסן יכולים להגיע ל8 ו9 אלף!

הם עושים שם גם מזרקים ושיפוץ טורבו בין היתר.

היום דיברתי עם מוסכניק שאני מכיר שטען שייתכן שבגלל השיפצתי את המשאבה, והיא עכשיו עובדת שוב בלחצים גבוהים ייתכן

שהמזרקים לא יעמדו בעומס, ושנהוג בד"כ לשפץ את שניהם יחד (משאבה+מזרקים).

קניתי K44 מחר אני אשים במיכל דלק מלא ואקווה שזה ינקה את המרססים וימנע סתימה שלהם ודליפה מפיח שיש שם.

תודה לעוזרים.

פורסם

מתעלק: יש רכבי קונצרן VAG שמונעים בבנזין?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...