Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ומכונית השנה 2008 היא.....פיאט 500 !!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאמין שיש לי טעם משלי ואני יודע לומר אם מכונית נראית טוב או לא, מבלי להיות מושפע מאחרים.

אתה חושב שה-500 לא נראית טוב? זכותך, אבל אתה בדעת מיעוט שכמעט שלא קיים.

בקשר לשאר אין לי כוח אפילו להיכנס איתך לויכוח, כי הוכחת בדבריך שאתה לא מדבר מתוך ניסיון.

שבוע טוב.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העובדה שהפיאט הזו נמכרת לא רע במיוחד באירופה, מצביעה ע"כ שישנם כמה אנשים שהטעם שלהם מעט שונה משלך, "מגלה" יקר. זכותך לחשוב כאוות נפשך על עיצובה ולגחך למראה הפרופורציות משוללות ההגיון שלה. רק דע שאלו הפרופורציות שהעניקו פופולריות כמעט ללא תחרות למכונית המקורית.

באשר למחיר, אין ספק שאם המחיר הוא זה שצוין כאן, מדובר במחיר גבוה מאוד. אלא שהמכונית אינה נמכרת כאן ואין לדעת מה יהיה מחירה לכשתמכר פה, אם בכלל.

מאידך המיני, על גרסאותיה כן נמכרת כאן ואתה יכול לקשטה בשלל תשבחות כרצונך. על דבר אחד לא יכולה להיות מחלוקת להבנתי. היא יקרה באופן כמעט מגוחך. קח בחשבון שמיני קופר אס בארץ עולה יותר מהאודי שאבא קנה לך. תשווה עם המחירים בחו"ל ואולי דעתך תשתנה מעט.

למיני, שהיא למרות האמור, יופי של אוטו, אין כמדומני מנוע של ב.מ.וו והעובדה שמדובר במכונית המיוצרת תחת כנפי הקונצרן ההוא, אינה מצדיקה מחיר גבוה. בדיוק כפי שאין שום סיבה לתמחר פולו במחיר "פסיכי", רק בגלל שאותו תאגיד מייצר גם A8.

פורסם

ה-500 נראית טוב מאוד, וכנראה גם מצויידת ומרגישה טוב לסגמנט,

אבל המחיר גבוה מידי,

ואני מסכים עם חן,

מכונית השנה הייתה צריכה להיות המאזדה 2,

כל היתרונות של רכב מודרני יחד עם משקל והתנהגות שמצליחות להזכיר רכבים טרום עידן ה-NCAP.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

המיני,איך נגדיר את זה בצורה עדינה.

חרא של אוטו.

המנועים הם המנועים היחידים שמישהו היה מוכן למכור ל BMW.

עכשיו הם שיפרו,בדור הראשון הביאו איזה זבל מדרום אמריקה.

המערכת מיטלים מגיעה מסידרת ה 3,ממש לא מתאימה למכונית קטנה.

לפיאט 500 יש את מנוע הדיזל הקטן הכי טוב באירופה.

מערכת מיטלים של מכונית קטנה.מה שאומר יש הרבה יותר מקום לנוסעים.

ויש להם את הגרסאות המיוחדות שיוצאות פעם ביומיים.

הבעיה זה יבואן שקאיה לא חושבים שמגיע לו להיות יבואן.

אני אישית מעדיף את Alfa Romeo Junior,אם כבר רטרו אז שיהיה לו גריל של אלפא.

Discover למה העצבים?

לא כולם אוהבים מכוניות גרמניות.

והמיני מיוצרת באנגליה,כנראה זה אחד ההסברים למחיר.

אייל

פורסם

KoF-sHeLeG, אם נסיון של כ-10 מכוניות פיאט שונות לא נחשב כנסיון, אתה רוצה לעדכן אותי מה כן?

מה גם שלא התייחסת לנסיונך לגבי האמינות הקלוקלת שהמכונית שלי ידועה בזכותה.

או שאתה סתם זורק שטויות לחלל האוויר (או שמא עלי לומר למרחבי האינטרנט) בגלל שמישהו פגע באחת מהמכוניות שמייצר המותג שאתה כלכך אוהב?

העובדה שהפיאט הזו נמכרת לא רע במיוחד באירופה, מצביעה ע"כ שישנם כמה אנשים שהטעם שלהם מעט שונה משלך, "מגלה" יקר. זכותך לחשוב כאוות נפשך על עיצובה ולגחך למראה הפרופורציות משוללות ההגיון שלה.

רק דע שאלו הפרופורציות שהעניקו פופולריות כמעט ללא תחרות למכונית המקורית.

באשר למחיר, אין ספק שאם המחיר הוא זה שצוין כאן, מדובר במחיר גבוה מאוד. אלא שהמכונית אינה נמכרת כאן ואין לדעת מה יהיה מחירה לכשתמכר פה, אם בכלל.

מאידך המיני, על גרסאותיה כן נמכרת כאן ואתה יכול לקשטה בשלל תשבחות כרצונך. על דבר אחד לא יכולה להיות מחלוקת להבנתי. היא יקרה באופן כמעט מגוחך. קח בחשבון שמיני קופר אס בארץ עולה יותר מהאודי שאבא קנה לך. תשווה עם המחירים בחו"ל ואולי דעתך תשתנה מעט.

למיני, שהיא למרות האמור, יופי של אוטו, אין כמדומני מנוע של ב.מ.וו והעובדה שמדובר במכונית המיוצרת תחת כנפי הקונצרן ההוא, אינה מצדיקה מחיר גבוה. בדיוק כפי שאין שום סיבה לתמחר פולו במחיר "פסיכי", רק בגלל שאותו תאגיד מייצר גם A8.

חילקתי את ההודעה לחלקים בצבעים שונים, וכך גם ההתייחסות -

כפי שנאמר בעבר, טויוטה קורולה היא המשפחתית הנמכרת ביותר בעולם. למעלה מ20 מליון חתיכות מהרכב הזה נמכרו.

אתה רוצה להגיד לי שזה הופך אותה לאוטו יפה?

המכירות של ה"500" מצליחות -בעיקר- באיטליה. בגלל ה"פולחן" שקיים שם לרכב המקורי. הבאזז הגדול הזה, משום מה, לא הצליח כלכך בשווקים אחרים באירופה.

מה גם שאם נתייחס לכמות הייצור של הרכב - לא פלא שהם מכרו את כל הייצור. הם מייצרים בלחץ 100 אלף יחידות בשנה.

לשם השוואה - אודי יותר מ100 אלף יחידות של A4 בשנה. פולקסווגן מוכרת למעלה מחצי מליון גולף בשנה.

יותר מזה, העובדה שהיא נראית מאוד דומה למכונית משנות ה60 לא הופך אותה להיות אוטו שנראה טוב.

כפי שאמרתי, ה500 יכולה להתאים לפלח שוק של מכוניות קומפקטיות/מיני בתמחור מסויים. לתמחר את הרכב הזה ב160K זה אבסורד. במיוחד כשבמחיר הזה יש את הMINI ONE, ובעוד כ20 אלף את הMINI COOPER.

אף פעם לא אמרתי שהמיני מתומחרת בצורה שמצדיקה את התמורה שלה.

אבל התמורה שהיא נותנת מצדיקה את המחיר של 180 אלף שקל (לקופר הרגילה) יותר מאשר 160 אלף לתמורה שנותנת ה500.

המיני (החדשה) מקבלת תשבוחות על איכות החומרים, איכות הנהיגה וכו'

בעוד ה500 נקטלת כמעט בכל מבחן על איכות הנסיעה שלה, על "חווית" הנסיעה שלה, על איכות החומרים שלה וכו'.

להזכירך, מדובר פה על פיאט פנדה שעברה טיפול פחחות שונה. לשלם על זה יותר מפי 2?!

כאמור - אני לא מצדיק את המחיר של המיני. אני רק אומר שברמות המחיר הללו, המיני נותנת תמורה עדיפה למחיר.

להשוות את המיני קופר S שעולה 230 לגרסא סטנדרטית של ה500 (שבמקרה הטוב יכולה להתחרות בMINI COOPER, אם לא בכלל בMINI ONE) זה מגוחך.

אייל, שום עצבים. אין לי בעיה שאנשים לא אוהבים מכוניות גרמניות. האמת? גם לא ממש אכפת לי.

להגיד שיש לי "טעם מזוויע" בגלל שאני לא אוהב את הדבר הזה ?

fiat500datorbild_big.jpg

זה כן אכפת לי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

Discover , אם אתה רוצה שיתיחסו להודעותיך ברצינות עדיף שתהיה יותר רציני ולא תעלה תגובות של ילד בן 14.

איכות החומרים בה מזוויעה לחלוטין (ולא רק ביחס לאודי, אלה גם ביחס לשברולט-דייהו, מאזדה ויונדאי)

אחד הדברים המופרכים ביותר שקראתי בשרשור הזה, וזאת לאחר שכן ישבתי ונהגתי ב-500 החדשה לפני כחודש בהונגריה (שם כל עצירה בצד הייתה גורמת להתקהלות סביב הרכב)

לגבי המכירות באירופה,שוב רשמת שטויות, לא רק איטליה,כל האירופה בהיסטריה ולמשל פורסם לאחרונה שכל ההקצבה לאנגליה כבר נמכרה תוך מספר ימים.

לגבי המחיר,160K זה בגלל היבוא האישי ושמעתי שמחיר בארץ צפוי להיות בסביבות 110-120K ,מחיר הגיוני למכונית נישה זו.

שבוע טוב לבעלי רכבים איטלקיים וגרמניים :-)

פיאט BRAVO ? - כן, BRAVO !!!

פורסם

מההתרשמות שלי מהרכב, הן בתערוכת פרנקפורט והן כשהייתי באיטליה אחרי התערוכה - איכות החומרים בתוך הרכב הייתה על הפנים.

וגם בביקורות מגזינים על הרכב חושבים ככה.

יואב קווה (הארץ, כבישים) -

ני סוף סוף מתיישב מאחורי ההגה. עיצוב הפנים מקסים לא פחות מהחוץ, אולי אפילו יותר. אבל כל מה שנראה מיליון דולר בתצלומים מרגיש כמו רבע דולר באצבעות. הפלסטיקה אמנם נראית עמידה, אבל לא איכותית במיוחד. רמת הגימור לא מושלמת ונופלת מזו שמציגה המיני של ב-מ-וו, בוודאי בהשוואה לדור השני של המיני."

רועי צוקרמן (YNET) -

"איכות החומר דורשת שיפור, עם יותר מדי פלסטיק קשה ופה ושם."

ובכל זאת, ה500 היא מהלך שיווקי מבריק מצידה של פיאט. בהחלט יש קהל לקוחות לסוג הזה של הרכבים.

פיאט הצליחו לייצר הייפ מטורף סביב המכונית הזאת והם מוכרים אותה בכמויות גדולות ובפרמייה מטורפת.

הביקוש בצרפת, גרמניה וספרד לפיאט 500 ממש לא מטורף כמו באיטליה. והסיבה שמכרו באנגליה את כל הרכבים היא כי הם קיבלו רק 4500 הקצאות.

וישנם אנשים ששמו מקדמה על המכונית מתוך תקווה למכור את הזכות לקניית הרכב בפרמייה גבוהה (אפשר למצוא כאלה בEBAY).

טעמי האישי - הרכב לא יפה ולא חמוד.

דעתי האישית - הרכב לא מצדיק מחיר של 160 אלף ש"ח (והערכת המחיר האחרונה של סמל"ת הייתה די קרובה למחיר הזה).

ובעלות של 160 אלף ש"ח, המיני קופר תתן תמורה הרבה הרבה הרבה יותר טובה למחיר.

וזה מה שניסיתי להגיד כבר לפני 6 הודעות.

שבוע טוב לבעלי רכבים, אופנועים, קטנועים ושאר בעלי גלגלים מכל הסוגים, מדינות, מנועים, צבעים ומחירים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם כבר במכוניות גרמניות עסקינן: הייתי משווה את ההייפ הזה, להייפ שיצרה החיפושית החדשה, שמהווה גרסא עדכנית של העיצוב הישן.

היא לא באמת יפה, למעשה היא דיי מכוערת, אבל בגלל שהיא מבוססת על אייקון - היא קצרה את ההצלחה.

כנ"ל לגבי הפיאט 500, רק שהיא מבוססת על אייקון פחות נפוץ ונחשב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הי,

לדעתי ה500 מעוצבת בצורה יוצאת דופן שבהחלט מושכת את העין, הגם שאני אינני מתכוון לרכוש אותה אני בהחלט רואה מה אנשים אחרים מוצאים בה.

היא חמודה ביותר גם מבפנים וגם מבחוץ למרות שאותי לא הייתם תופסים מפזז איתה ברחובות העיר- הרכב מתאים יותר לצד הנשי של הסקאלה.

בקשר לאיכות החומרים אינני יודע כי לא בדקתי אבל עם הצלחה קשה להתווכח ואין ספק שהרכב הנ"ל הוציא את פיאט מן הבוץ.

בהקשר למחירו- אם אכן מחירו בארץ יהיה 160K, קשה לי לראות שימכרו ממנו כמויות גדולות וחבל, כי במחיר של 110K היינו רואים הרבה חמודות כאלה על הכביש.

טוב יעשה היבואן עם לא יחזור על מעשיהם של יבואני המיני וכן ימכור את ה500 במחיר ההולם מכונית מסדר הגודל הזה וירים את המותג גם בארץ.

מצד שני מדובר בסמל"ת אז אולי אני מצפה יותר מדי...

ולמה לעזעזל לא מביאים את הבראבו והסטילו לארץ?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני תמה מאיפה הוצאתם את המחיר של 160K, ועוד מבססים עליו ויכוח שלם. באנגליה, מחיר 500 בסיסית עם מנוע 1.2 ל' הוא 7,900 ליש"ט. מחיר פנדה בסיסית עם אותו מנוע הוא 7,600 ליש"ט. פנדה 100 עם מנוע ה-1.4 עולה 10,250 ליש"ט, 500 עם מנוע 1.4 עולה מ-9,300 ועד 10,700 ליש"ט. מיני One בסיסית ללא אבזור עולה שם 11,900 ליש"ט (וצריך לזכור שבאנגליה היא לא מתומחרת בשמים כמו אצלנו), דהיינו בדיוק 50% יותר ממחיר הבסיס של ה-500, ומיני קופר מתחילה מ- 13,300 ליש"ט, שזה כבר כ-70% יותר ממחיר הבסיס של ה-500.

ולכל המעונין - פיאט התחילה לצאת מהבוץ הרבה לפני ה-500, בעיקר בזכות הגרנדה-פונטו. הרבעון האחרון של 2005 היה הראשון מזה למעלה מ-4 שנים שהיה רווחי לחטיבת הרכב, ולאחר מכן שנת 2006 כולה כבר היתה רווחית.

את הסטילו לא מביאים כי היא כבר לא מיוצרת, וכשהיתה מיוצרת לא הביאו אותה מאותה סיבה שלא מביאים כיום את הבראבו: העדר תיבה אוטומטית. הפיאט המשפחתית הבאה שאמורה להגיע לכאן היא הלינאה, וגם זה רק אחרי שתקבל תיבה אוטומטית (תיאורטית זה אמור לקרות מתישהו השנה).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
דניאל, סלח לי על הבורות, אבל איזה רכב יש לך? מעניין על מה נסע חובב הבימבות מר גילת לפני ה-500.

אייל, מהודעתך אני מסיק שאחת מהאופציות הבאות נכונה:

1. יש בארץ לפחות 3 פיאט 500-ים שאנחנו יודעים עליהן.

2. אתה גר ליד מיכאל לוי. (במידה וזה כך, נראה לי שהפרארי שלו צריכה לעניין אותך יותר מהפיאט.)

בדקתי את הנושא היום.

2 התשובות לא נכונות :-P

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...