Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

במקרה שלך המכון מכוסה מכיוון שהוא הבחין ורשם את כול התקלות בקשר למערכת הקירור.

כמו כן באשכול ההתייעצות נאמר לך מפורשות לבדוק מספר דברים וגם הקילומטרא'ז לא הגיוני בכלל..

יחסית לגיל הרכב, אלו כסת"ח אופיינים, המנוע והשילדה בסדר.

תבדוק את מערכת הקירור ובולמים אחוריים(קבל הצעת מחיר ממוסך מורשה).

יש משהו שנראה לי חשוד :

הרכב משנת 94, ועשה רק 90K ק"מ .

זה לא כ"כ מסתדר לי.

מאיפה אתה קונה את הרכב, מאדם פרטי או סוחר?

יש לך אפשרות לאמת את הק"מ(דרך היסטוריית טיפולים)?

אתה בחרת את מכון הבדיקה?

תבדוק את זה שלא תיפול על סוחר.

הודעות: 12 בעניין: מבקש עזרה בפענוח תוצאות בדיקה של פג'ו 106

*באותיות הקטנות צויין בטופס שלא נמצא מספר מנוע/לא נבדק ,ידוע לך שהרכב לא יעבור טסט בלי המספר?

איזה כייף לי :)

פורסם

האמת היא שעשיתי והעלתי את תוצאות הבדיקה יום לפני הקנייה..

והבודק של הרכב היה מרוצה מהבדיקה .. דבר שגרם לבעלים של האוטו לא להוריד מהמחירון בטענה ש"שמעת בעצמך הבוחן היה מרוצה מהבדיקה".

פורסם

אני דווקא מזדהה איתך ומבין לצערך. כשכל הבדיקות צועקות "זאב זאב" וזה בדיוק המצב בענף הדפוק והמיותר הזה, אז כשמגיע כבר זאב אמיתי בדמות אוטו זבל, כבר אי אפשר לדעת שמדובר בהתראת אמת. אם אני לא מצליח להבין מתוצאות בדיקה ממוצעת שום ממצא חד משמעי, אז אין מצב שקונה ממוצע יפיק מהן משהו.

אין לך מה ללכת למכון. חבל על העצבים. נפלת בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה. משתתף בצערך.

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם חנן.

טופס הבדיקה נראה סטנדרטי לחלוטין ואני לא רואה שם כלום למעט הכסת"חים הרגילים. כן, גם קורוזיה בבלוק מנוע היא כסת"ח קבוע, אלא אם התחילו לצייד את הבוחנים במשקפי רנגטן בעזרתם הם מסתכלים לתוך הבלוק ובודקים מה קורה בפנים.

הדבר היחידי שאולי אולי מטריד אותי זה הצלצולים מהמנוע, אבל חיפוש זריז בפורום יגלה שהמון רכבי PSA סובלים מהמחלה, אז גם זה לא ממש אומר משהו.

אין לך מה לעשות כי מכון הבדיקה כבר שתל את ההגנה המשפטית שלו בטופס הבדיקה. לא מזמן קראתי על פסק דין תקדימי שפועל לטובתך, אבל לדעתי אם אתה חושב על תביעה - תתיעץ עם מומחה לתחום לפני. לעניות דעתי, הסיכויים שלך קלושים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הקילומטרז אמיתי המכונית היתה של שכן ..שבעליו הקודמים היה בנו ולפני כן היה זקן ...

זה פחות או יותר ההיסטוריה שלו. מבחינת הסטורית טיפולים הוא אמר לי איפה ובאיזה מוסך הוא טיפל באוטו .. חח נסעתי לשם היום לא זכרו את האוטו הזה בכלל ..

משמע לא היה בטיפול הרבה זמן ..

איך המכונית עברה טסט עד עכשיו בלי שמצאו מספר שלדה או מה שרשמת ???

הבולמים סבבה לגמרי האחוריים קצת חלשים אבל עדיין עושים את העבודה לא קריטי כמו המנוע ..

פורסם

אגב, ראש מנוע זה לא סיפור יקר כל-כך במנוע הזה.

תסתכל על חצי הכוס המלאה, קיבלת הזדמנות פז. אתה יכול לקנות ראש תקין של AX Sport במשהו כמו 500 ש"ח, עבודה ואטם ראש תעלה עוד כמה מאות שקלים ותקבל גם הספק גבוה יותר וגם מנוע שיסחוב איתך לעוד 100K קילומטרים בקלות.

ולשאלתך כיצד עבר הרכב טסט - קומבינה במכון או מכון שאינו מקפיד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

"לא זכרו את האוטו הזה בכלל, משמע לא היה בטיפול הרבה זמן ."

אני מבין משמע אחר, האוטו הזה לא טופל במוסך המדובר. האם ראית קבלות ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא ראיתי קבלות .. אני יודע שהבנאדם קומבינטור לא קטן אבל עדיין זה היה הרכב של אישתו ולאישה דואגים..

הוא אמר את זה בעצמו שהוא טיפל כי הוא לא רצה שאישתו תיתקע באמצע הכביש..

אגב הוא כנראה כל כך אוהב צרפתיות שהוא קנה לה עכשיו פג'ו 206...חח

פורסם
לא ראיתי קבלות .. אני יודע שהבנאדם קומבינטור לא קטן אבל עדיין זה היה הרכב של אישתו ולאישה דואגים..

הוא אמר את זה בעצמו שהוא טיפל כי הוא לא רצה שאישתו תיתקע באמצע הכביש..

אגב הוא כנראה כל כך אוהב צרפתיות שהוא קנה לה עכשיו פג'ו 206...חח

אם הוא קומבינטור לא קטן אז למה בכלל לקנות ממנו?

אם אתה מתכנן לנסוע ברכב הזה שנים רבות, אני ממליץ להכניס אותו למוסך טוב ואמין (Tני ממליץ על מוסך ימית בת"א המתמחה בפיג'ו - סיטרואן) ולבצע יישור קו , תיקון כל הליקויים הקריטיים וכך תהיה לך נקודת התחלה מצויינת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
לפני מספר ימים שמתי לב ל"בוץ" בראדיטור .אני לא מומחה גדול ,ובגלל שהאוטו לפני טסט אז החלטתי להביא את האוטו למוסך ..

ולשאול שם .

שם נאמר לי שצריך לעשות ראש מנוע...:-(

אז ככה : אם הייתי יודע שהמצב כזה גרוע לא הייתי קונה את האוטו הזה בכלל, רק בגלל הממצאים של הבדיקה קניתי אוטו במחירון !!

כמובן שאלתי את דעתכם פה בפורום ונאמר לי על ידכם שהמצב סביר +.

קיצר אני מבקש מכם עזרה מה לעשות עכשיו ?!

שלום,

גש למכון הבדיקה שבדק את הרכב ודרוש הסברים, לפי מה שכתוב לך בטופס הבדיקה , הבודק לא "עלה" על הליקוי של דליפת לחץ או סדק בראש המנוע, יש מקרים כאלה שבודק טועה....ויש גם אחריות מקצועית של המכון לבדיקה !!. גש ואל תחשוש !.

אני גם בעל מכון לבדיקות רכב בבאר שבע ויצא לי לא פעם לשלם עבור "פגם" שלא גיליתי בזמן הבדיקה, מכון אמין ישא בכבוד ובאחריות את הפישול הנ"ל.

מכון מכובד השומר על לקוחותי צריך לטפל כמו שצריך בלקוח.

בברכה

דוד ברזילי

מכון מונדיאל

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...