Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה עם מצמד. אפשרי?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת גם הסיבה שבכל רכב שמותקן בו רטרדר יש גם מתג לניתוק הרטרדר בדוושת הבלם.

קודם כל, העובדה שבה השתמשת כדי להוכיח משהו היא פשוט לא נכונה (אם כי מה שניסית להוכיח דווקא נכון) . דוושת הבלם לא מנתקת את הריטרדר בכל רכב כבד. להיפך: יש אפילו מצבים שבהם הריטרדר, האגזוז-ברקס, הג'קו ברקס ובלמי השירות עובדים כולם בו זמנית, והתנאי לכך שהם יעבדו הוא שדוושת הבלם תהיה לחוצה. כלומר, דווקא הלחיצה על דוושת הבלם היא זו שמפעילה את הריטרדר.

אגב, יש מחשבי ABS שמנתקים את פעולת הריטרדר כשהם מזהים החלקה, בדיוק בשביל למנוע את הבעייה הזו בהפעלתו.

פורסם
לסייע בבלימה ברכב כבד, מכיון שלבלמים ברכב מסוג זה יש נטיה להתחמם יותר מאשר ברכב רגיל.

נטייה שנקראת משקל כבד, והמרה של אנרגיית תנועה באנרגיית חום.

לעניננו,

אפשר לבלום עם הקלאץ', זה קצת יותר לבלום עם הגיר הייתי אומר...

מכניסים להילוך נמוך, אפילו 2 הילוכים נמוכים יותר, ומשחררים חצי קלאץ' לאט לאט.

זה בולם טוב את האוטו, אבל גומר את הקלאץ' ולא מומלץ.

הכי טוב זה לבלום בעדינות עם הברקסים לפרקים. ככה לא גומרים אותם (ז"א גומרים, אבל לא בקצב מסחרר וכמעט ללא איבוד כוח בלימה) ולא את המצמד.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

חנן, אני חושב שלא הבנת את מה שכתבתי. אתה אמרת בדיוק את אותו הדבר שאני אמרתי, ולפיכך התגובה שלנו היא אותה גברת בשינוי אדרת :-)

מר מוסכניק, בתגובתך האחרונה רק איששת את מה שכתבתי ובו זמנית גם הפרכת את תגובתך שאליה הגבתי מלכתחילה.

רטרדר, תלמה, אגזוז ברקס ושאר החמוצים האחרים טובים כל אחד בדרכו כסיוע לבלמים, אך אינם יכולים להוות תחליף להם, בטח שלא במצב חירום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זאת גם הסיבה שבכל רכב שמותקן בו רטרדר יש גם מתג לניתוק הרטרדר בדוושת הבלם

דווקא הלחיצה על דוושת הבלם היא זו שמפעילה את הריטרדר

וואלה. אני מסתכל שוב ושוב והמשפטים נראים לי מאוד סותרים, אז או שאתה לא יודע לכתוב, או שאני לא יודע לקרוא :-)

פורסם

אוקיי, יתכן והניסוח שלי היה בעייתי. אסביר שוב:

בכל רכב שמותקן בו רטרדר, בנוסף לידית, ניתן להפעיל אותו גם מדוושת הבלם.

יחד עם זאת, בלוח המחוונים קיים מתג לניתוק הפעלת הרטרדר בדוושת הבלם, המיועד לשימוש בכביש רטוב.

עכשיו ברור?

ופרט טריוויה קטן לסיום: במרצדס 303 ו-404 המתג הזה נמצא בפאנל המתגים הימני בשורת הכפתורים העליונה בצד ימין.

retarder_sign.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לכל אלה שלא הבינו את הפואנטה, זה דבר משמעותי לחיי הרפידות, ואין בזה שום דבר תמוה.

תקראו שוב את מה שפיני רשם ואתם יכולים לנסות את זה, רק תזכרו שלא לשחרר את דוושת המצמד בפתאומיות!

דבר נורמלי לחלוטין. ואני אישית מכיר נהגים רבים שנוהגים לעשות כך, וזה בעצם עוד יתרון לגיר רגיל על אוטומט.

אם אחרי הורדת הילוך משחררים בפתאומיות את דוושת המצמד, הוא בולם באגרסיביות את הרכב, אולם עלול להשחק בשימוש קבוע, ופשוט וזול יותר להחליף בלמים.

הדרך בה אני עושה את זה (ברכב, לא בבית...) היא: אחרי הורדת ההילוך ולפני שחרור דוושת המצמד אני לוחץ קלות על דוושת הגז כדי להשוות את הטורים של המנוע והגיר, ואז (אחרי שחרור דוושת המצמד) המנוע מאט את הרכב. זו אמנם יותר עזרה לבלימה, ויש צורך, כמובן, להשתמש בבלמים (בשביל זה הם קיימים, לא?), אבל כך אין שחיקה של המצמד.

ה"חכמה" היא להכיר מספיק את הרכב, כדי שבאותו "גז ביניים" מגיעים לטורים הנכונים, אחרת הרכב "יקפוץ" והמצמד יישחק.

• תוכן חדש...